żadnej filozofii, ale koniecznie na filo:) A jeśli macie ochotę na rabarbar w innej wersji, polecam zamieszczone zeszłego lata przepisy na: Migdałową tartę z rabarbarem - klik Krem kokosowy z rabarbarem - klik Lody rabarbarowe z imbirem - klik RABARBAR NA CIEŚCIE FILO 1 opakowanie gotowego mrożonego ciasta filo 3-4 łyżki stopionego masła 3 łaski rabarbaru
KUCHARNIAmieć radochę podczas przygotowywania tego ciasta, a właściwie braku przygotowania. Ciasto z jeżynami i michałkami jest puszyste i wilgotne, tarte michałki zastępują w nim kruszonkę. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam błyskawiczne ciasto z jeżynami i michałkami: 1, 5 szklanki mąki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki śmietany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięleniwych, niecierpliwych lub wygodnych, a teraz okazuje się, że jest to przepis dla oszczędnych. Murzynek jest puszysty i wilgotny, dodatkowo posypałam ciasto cukrem pudrem. Polecam też: Murzynek z kremem kokosowym Kakaowe babeczki z jeżynami Błyskawiczny murzynek z wiśniami Polecam błyskawiczny murzynek z owocami, jeżynami i gruszkami: 1, 5 szklanki mąki 1 jajko 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPrzepis na sernikowe tartaletki z żurawiną przygotowałam specjalnie na otwarcie lokalu Fundacji Marchewkowe. Trochę zmodyfikowałam mój przepis na sernikowe tartaletki z malinami. Podobne są też do rustykalnych tartaletek z kremem kokosowym. Najważniejsze, że wszystkim te babeczki smakowały. Do ich przygotowania wykorzystałam produkt naszego sponsora OSM Czarnków- JULIKO serek o smaku waniliowym, który ma lekką, puszystą konsystencję i według mnie doskonale
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężółty kolor, jest bardzo rustykalna, podobnie jak tartaletki jakie mam na blogu: Sernikowe tartaletki z żurawiną Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami Sernikowe tartaletki z malinami Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym Moja duża tarta ma również nieregularne, ręcznie utworzone kształty. Do przygotowania galette nie używałam formy do tarty, jedynie ułożyłam ją na papierze do pieczenia, a potem piekłam tartę
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięokazji. Polecam inne moje mini ciasta: Sernikowe tartaletki z malinami Mini serniczek z truskawkami i jagodami (light) Serniczki z jagodami w cieście francuskim Sernikowe tartaletki z żurawiną tartaletki z kremem kokosowym Kiedy Joanna wstawiła na FB-ku zdjęcie sernika o lekko zielonkawym kolorze nie musiałam długo się zastanawiać co jest jego składnikiem. Wiedziałam, że taki kolor można uzyskać dodając
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięGrunt, że odpoczęłam po ciężkiej sesji i teraz mogę od nowa szaleć w kuchni. Dodatkowo, pragnę Wam oznajmić, że w akcji „gotowanie za głosowanie” wygrała czekoladowa tarta z kremem kokosowym i to ona zostanie wkrótce tutaj przedstawiona. Składniki na 2-3 porcje: 150g makaronu - u mnie świderki Pół piersi z kurczaka – ok. 25 dag ¾ mrożonki warzywnej – u mnie Renifer
Fabryka pomysłówkokosowego -4 łyżki mielonych migdałów (opcjonalnie) -ksylitol -3-4 łyżeczki pasty waniliowej Krem truskawkowy -400g mrożonych truskawek -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -mąka kokosowa (4 łyżki lub więcej) -ksylitol Krem jogurtowy -1000g jogurtu greckiego (2,5 opakowania Tolonis Biedronka) -ksylitol zmielony na puder Karmel kokosowy -śmietana powstała z jednej puszki mleka kokosowego -4-5 łyżek cukru(...)trzy równe blaty. Mały na dwa i wyciąć z niego głowę posługując się szablonem. 2. Skropić pierwszy blat wodą z cytryną. 3. Na pierwszy biszkopt wyłożyć ostudzony karmel kokosowy. 4. Następnie kremami w dwóch rękawach cukierniczych pokryć warstwę (np. waniliową masą zrobić jeden okrąg wokół brzegu blatu, następnie truskawkową drugi i tak do samego środka na zmianę). 5. Nałożyć kolejny
Candy Pandasświęto. Oczywiście przepis został zaadaptowany do bardziej współczesnych czasów. Składa się on z 3 budyniowych kremów: czekoladowego, waniliowego i śmietankowego wzbogaconych dodatkowo o kakao, szafran, wiórki kokosowe itp. Trzy różne kremy mają symbolizować Trzech Króli. To bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu propozycja, z łatwo dostępnych składników. Przed podaniem deser warto schłodzić oraz posypać go odrobiną startej czekolady :) Składniki(...)budyniu śmietankowego 1/3 szklanki zimnego mleka 1 szklanka słodkiej śmietanki 12% UHT (w kartoniku) 1 szklanka mleka 1 łyżka masła 2 czubate łyżki cukru 1 czubata łyżka wiórków kokosowych Wykonanie: Krem czekoladowy: W 1/2 szklanki zimnego mleka rozprowadzamy budyń czekoladowy. 1 i 1/2 szklanki mleka zagotowujemy. Jedną łyżeczkę kakao rozcieramy z 1 czubatą łyżką cukru i 1 czubatą łyżeczką cukru
MyCookBook.plowsianka na mleku sojowym z mąką kokosową, mango (również w środku), kremem czekoladowym z awokado i masłem kokosowym
breakfast of dreamsszklanki cukru 1,5 szklanki mąki 1 szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cappuccino 2 łyżeczki proszku do pieczenia Wkładka kokosowa: 6 białek 200 g wiórków kokosowych 200 g cukru Krem czekoladowy: 1 l mleka 3 budynie waniliowe 4 łyżki cukru 1,5 kostki masła 4 łyżki cukru pudru 2 tabliczki gorzkiej czekolady Poncz: 250 ml wody 1 łyżeczka cukru(...)powstanie gęsta beza. Na końcu dodać wiórki kokosowe. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec około 15 minut w 190 stopniach. Gdy blat kokosowy wystygnie zdjąć papier. Krem czekoladowy: 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Z 1 l mleka, 4 łyżek cukru i 3 proszków budyniowych ugotować budyń. Wystudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem
My simple kitchenprzepisy i tworzyć zupełnie nowe, a najpiękniejszy moment to ten kiedy moi bliscy z zadowoleniem pałaszują ciasta i ciasteczka. Z tego uwielbienia powstał kokosowiec czyli biszkopt z kremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować i ocenić sami, czy tak faktycznie tak jest(...)ubijamy z cukrem na parze. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy do niego partiami ubite jajka i kakao. Biszkopt przekrawamy na pół, rozsmarowujemy na nim połowę kremu, przykrywamy wkładką kokosową, smarujemy resztą kremu i przykrywamy drugą połową biszkoptu. Czekoladę rozpuszczamy z mlekiem w kąpieli wodnej i polewamy nią nasze ciasto. Przed podaniem chłodzimy przez kilka godzin w lodówce
Cynamonowe szczęściePełnia lata, aż prosi się by wykorzystać owoce z ogrodu i zrobić mini torciki z kremem budyniowo-kokosowym , dzięki kremowej masie i nasączeniu ponczem wprost rozpływają się w ustach. Ciasto biszkoptowe pieczone w ceramicznych kokilkach natłuszczonych masłem, dzięki temu trikowi każdy mini torcik jest idealnie równy, nie ma zabawy przy wycinaniu kółek z całego biszkoptu, okruchów(...)miksujemy. Galaretkę krystaliczną rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku, studzimy. Spody nasączonych mini torcików smarujemy cienko konfiturą z porzeczki, nakładamy porcję kremu, dociskamy wierzchem biszkopcików, boki smarujemy kremem obtaczamy w wiórkach kokosowych wymieszanych z orzechami, z reszty kremu robimy ozdobne rozetki na wierzchu torcików, posypujemy wymieszanymi owocami i polewamy tężejącą galaretką. Wkładamy na całą noc do lodówki
Wanilia i Kardamonkilku modyfikacjach postanowiłam upiec go po raz kolejny, ale tym razem dzieląc się z Wami przepisem. Tort składa się z trzech nasączonych biszkoptów przełożonych dżemem brzoskwiniowym, kremem z białej czekolady i wiórkami kokosowymi. Boki tortu obsypałam płatkami migdałowymi, a wierzch udekorowałam pralinkami Rafaello. Serdecznie polecam! Składniki: (na tortownice o średnicy 23 cm) Biszkopt: 5 jajek 180 g cukru(...)Amaretto i wysmarować dżemem brzoskwiniowym. Na dżemie rozsmarować pierwszą warstwę schłodzonego kremu z białej czekolady i posypać wiórkami kokosowymi. Przykryć II blatem biszkopt i powtórzyć czynność: poncz, dżem, krem i wiórki kokosowe. Na wierzch położyć ostatni już blat biszkoptu, również go nasączając. Wierzch i boki tortu wysmarować resztą kremu z białej czekolady. Boki obłożyć płatkami migdałowymi, a wierzch posypać wiórkami
Nastoletnie Wypiekanieszkl cukru 120 g mąki pszennej Nasączenie: 1/4 szkl mleka 1 łyżeczka cukru pudru Kokosowa beza: 5 białek szczypta soli 200 g cukru 180 g wiórek kokosowych 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g) 500 ml wody 1 łyżka cukru wanilinowego 3 łyżki cukru 1/2 szkl mleka 3 żółtka 2 op. budyniu waniliowego(...)koniec dodać pokrojone brzoskwinki, wymieszać szpatułką. Biszkopt umieścić w formie, w której był pieczony. Nasączyć go lekko podgrzanym mlekiem z cukrem pudrem i wysmarować kremem brzoskwiniowym, wyrównać. Krem przykryć kokosową bezą, docisnąć dłonią. Polewa czekoladowa: Mleko i masełko podgrzać, aż tłuszcz się rozpuści. Dodać posiekaną czekoladę, wymieszać do uzyskania jednolitej gęstej polewy. Od razu przelać polewę do foliowego woreczka, odciąć
Nastoletnie Wypiekanie