placki z mąki kukurydzianej z czekoladowo-kokosowym kremem z awokado
breakfast of dreamsDomowe rafaello to już chyba klasyka. :) Bardzo proste w wykonaniu. Bez pieczenia. Połączenie kremu kokosowego z herbatnikami lub krakersami daje niesamowity efekt (swoją drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". RafaelloPRZEPIS/forma: 25 x 35 cm/ Masa(...)mąkę z żółtkami, ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodawać wiórki kokosowe i adwokat. Przygotowanie ciasta Na desce ułożyć papier. Na nim rozłożyć paczkę herbatników, nałożyć masę i ponownie ciastka (powinny być 4 warstwy). Na wierzch wyłożyć krem, dowolnie udekorować (np. startą czekoladą). Wstawić do lodówki na noc. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comnajmniejszych obrotach miksera. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Pieczemy przez ok 30 minut w 170 stopniach, do tzw suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy: 300 ml mleka 50 g kaszy manny 80 g wiórków kokosowych 100 g masła 100 g cukru pudru 2 krople zapachu śmietankowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mleko(...)zgęstnieje zdjąć z palnika, przykryć folią i odstawić do wystudzenia. Masło i cukier utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać
kulinarnyswiatdomimiędzyczasie przygotować piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Di gotujeUniwersalny krem kokosowy o bardzo subtelnym smaku. I tylko trzy składniki! Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość kremu: około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru
AniaGotuje.plrecenzja pasty sezamowej ... ok, może spodziewaliście się czekolady ale my z chęcią taką pastę przyjęłybyśmy w prezencie z takiej okazji 😄 Tahini oraz inne produkty wcześniej recenzowane czyli pasta orzechowa , krem kokosowy i przecier z mango , ciasteczka Schar znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata . Nazwa: Tahini - pasta sezamowa Firma: Samasem Skład: 100% pasty sezamowej Masa netto: 4 00g Wartości odżywcze(...)past sezamowych jakie miałyśmy okazję jeść, bo jest najbardziej naturalna. Osobiście uzależniłyśmy się od kremu na wafle w postaci łyżki tahini wymieszanej z łyżeczką syropu klonowego (cudo ❤ ). Pasta jest bardzo wydajna i zamknięta w lodówce może stać dość długo. Warstwa czekoladowa: kasza jaglana, mleczko kokosowe, kakao, daktyle, syrop daktylowy. Warstwa sezamowa: kasza jęczmienna, jogurt sojowy, pasta sezamowa Samasem, syrop klonowy
Candy Pandasdrastycznie zmieniony. Jak widać mamy jednak dla niego nową formę, która naszym zdaniem świetnie sprawdzi się na imprezach w jeszcze mniejszej muffinkowej wersji. Spód przypomina Snikers a kwaskowy krem z awokado świetnie równoważy jego słodycz :) My podałyśmy nasze tarty z letnimi owocami (robiłyśmy je jeszcze we wakacje więc niech Was jeszcze "ogrzeją" wspomnienia :P) ale sam przepis można(...)Składniki (2 tarty o śr: 14 cm): Tarty orzechowe -70g orzechów ziemnych -25g migdałów (lub również orzechów ziemnych) -90g daktyli -1,5 łyżki miękkiego oleju kokosowego Krem z awokado -2 miękkie awokado -2 dojrzałe limonki (plus otarta skórka z jednej) -2-3 łyżki słodu ryżowego (lub miodu) -60g miękkiego oleju kokosowego TARTY ORZECHOWE Orzeszki podprażyć
Candy Pandasśmietankowego (jeśli macie kokosowy wystarczy użyć kokosowego i pominąć dodawanie aromatów) mleko (trochę mniej niż połowa podanego na opakowaniu budyniu) 4 łyżki wiórków kokosowych 1 kieliszek likieru kokosowego aromat kokosowy Krem: 1/3 szklanki cukru pudru 1/3 kostki masła o temperaturze pokojowej 3-4 łyżki serka mascarpone 2 łyżki wiórków kokosowych ekstrakt lub aromat kokosowy barwnik zielony Dodatkowo: ½ gorzkiej czekolady cukierki(...)ciasto kładziemy łyżkę budyniu i dopełniamy papilotkę ciastem, tak aby przykryło budyń. Pieczemy 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Gotowe babeczki studzimy. W międzyczasie przygotowujemy krem. Masło ubijamy na puch, następnie dodajemy cukier i dalej miksujemy do powstanie gładkiej masy. Dodajemy po łyżce serka mascarpone, cały czas miksując. Na końcu dodajemy wiórki, aromat oraz barwnik. Wszystko dokładnie
Mania Gotowaniatudzież aktualnym grymasom:) Tak było w przypadku tego ciasta. W ogrodzie Taty zebrałam sporo pysznych, pachnących malin, chciałam upiec jakąś słodkość z ich dodatkiem. Początkowo chciałam połączyć je z kremem kokosowym, ponieważ jednak wykorzystałam już wcześniej kokos do przygotowania innego wypieku zaczęłam się zastanawiać, jaki inny krem byłby odpowiedni, pomyślałam o kajmaku, o kajmakowym kremie i o marlence właśnie. Widywałam
6nieboZupa niezapomniana w smaku. Kremowa, syci i rozgrzewa jednocześnie. Wszystko dzięki "Jadłonomii" :) Kokosowy krem z buraka 3 duże upieczone buraki 2 ząbki czosnku kawałek 2 cm imbiru szczypta płatków chili 3/4 dużej puszki mleka kokosowego 1,5 szkl. wody 2 łyżki soku z limonki 3 łyżki oliwy sól i pieprz Buraki obieramy i kroimy na plasterki. Ćwiartkę buraki(...)imbirem. Dorzucamy buraki (poza tymi pokrojonymi w słupki). i mieszamy. Dolewamy mleko i wodę oraz solimy (ok łyżeczki soli). Przykrywamy częściowo i gotujemy ok 15 minut. Blendujemy na gładki krem (u mnie zupa mocno się spieniła co widać na zdjęciach na dokładke robionych prawie po ciemku :/ ). Doprawiamy sola, pieprzem i sokiem z limonki. Podajemy z paseczkami buraka, natką kolendry
Dzieje kuchennej WiewióryCiasto Raffaello dla wielbicieli szybkich w przygotowaniu, kremowych ciast. Połączenie słonych krakersów ze słodkim, delikatnym, kokosowym kremem. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto będzie dobre po przeleżeniu w lodówce 3 godzin. Wtedy krakersy zmiękną a krem zgęstnieje. Składniki : 2 paczki krakersów 1 litr mleka 2 opakowania budyniu waniliowego (każdy po 40 g) 2 łyżki skrobi ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru(...)zmiksować. Podzielić na 3 równe części. Przygotować posypkę: 50 g wiórków kokosowych przyrumienić na suchej patelni, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami. Wystudzić. Blaszkę o wymiarach 36 x 25 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę krakersów, krem, warstwę krakersów, krem, posypkę. Ciasto przykryć, wstawić do lodówki
Słodka Strefamasła orzechowego (albo więcej :) -150g niesiarkowanych moreli -cukier kokosowy (jeśli dynia lub batat jest za mało słodki) Kokosowo-dyniowy krem -połowa śmietanki z jednej puszki mleka kokosowego -4-5 łyżek wcześniejszego kremu dyniowo-orzechowego -ksylitol (indywidualne preferencje) Karmel kokosowy - druga połowa śmietanki z jednej puszki mleka kokosowego -4 łyżki cukru kokosowego Kokosowy popcorn -ok 3 łyżki ziaren kukurydzy -oleju(...)masło orzechowe zmiksować blenderem na gładką masę (najlepiej w termomixie). 4-5 łyżek zostawić do kolejnego kremu. KOKOSOWO-DYNIOWY KREM Połowę śmietanki z jednej puszki mleka kokosowego zmiksować z wcześniej odłożonym kremem i ksylitolem. Pierwszy blat umieścić w tortownicy, nasączyć go delikatnie wodą z cytryną i posmarować kremem dyniowo-orzechowym. Umieścić kolejny blat i powtórzyć czynności. Najlepiej krem podzielić sobie
Candy PandasKrem z pomidorów z mlekiem kokosowym Gotowanie ma te zalety, że można eksperymentować do woli. Często zdarza się jednak tak, że najprostszy przepis okazuje się tym najlepszym. Tak było m.in. w przypadku tej zupy - kremu z pomidorów z mlekiem kokosowym. Mleka kokosowego użyłam do zagęszczenia, nadania kremowej konsystencji, poza tym jest to dla mnie świetny zamiennik zwykłej śmietany, której(...)źródłem witaminy C. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że krem ten można przygotować w zaledwie pół godziny! Zobacz również inne przepisy na ----> Zupy-kremy Krem z pomidorów z mlekiem kokosowym - przepis: Składniki: (na około 3 porcje) 2 niewielkie marchewki 1 pietruszka pomidory w puszcze (1 puszka) 3 szklanki wody 3-4 łyżki mleka kokosowego (lub mała puszka
Moje Qulinariamałe porcje tarty o średnicy 12-14 cm): Kruchy spód: 1 szklanka uprażonych orzechów włoskich 1 łyżka uprażonych płatków owsianych 6-7 daktyli 1 łyżka oleju kokosowego Krem orzechowy: 1 czubata łyżka masła orzechowego (użyłam masła orzechowego z orzechów nerkowca) 4 łyżki sera ricotta 1 łyżka syropu klonowego Dodatkowo: 3-4 owoce kiwi Daktyle zalewam(...)następnie mielę na sypko. W malakserze łączę uprażone składniki z daktylami i olejem kokosowym na gładką, jednolitą masę. Powstałą masą wylepiam dno formy do tarty i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc. Ricottę miksuję z masłem orzechowym i syropem klonowym na gładki krem. Krem nakładam do tarty i schładzam całość ponownie w lodówce. Kiwi obieram, kroję
Mango Papajaodkrycia kremu limonkowego zakochałam się w tym smaku. Tym razem proponuję małe łakocie na jeden kęs. Kruche babeczki z delikatnym kremem limonkowym na bazie mleka kokosowego,bitą śmietaną oraz płatkami kokosowymi. Pycha. Polecam też tartaletki z kremem limonkowym w nieco innym wydaniu, na które przepis znajdziecie tu BABECZKI LIMONKOWO-KOKOSOWE Składniki: (na ok.15/16 szt) babeczki: 3 żółtka(...)mąki 150 g masła 90 g cukru szczypta soli krem: 3 jajka 3/4 szkl mleka kokosowego 3/4 szkl cukru sok z 3 limonek skórka otarta z 1imonek 1 łyżeczka mąki 100 g masła w temperaturze pokojowej wierzch: 1,5 szkl śmietany 30% lub śmietanki kokosowej 2 łyżki cukru pudru skórka z limonki płatki kokosowe Przygotowanie: babeczki: Wszystkie składniki
Bon appetit mon amie