jasna część : 1,5 szklanki zmielonych płatków owsianych 1 szklanka nerkowców 1/2 wiórków kokosowych 2 łyżki oleju kokoswego 2-3 łyżki miodu 3 duże łyżki kremu kokosowego (po odlaniu wody z mleczka kokosowego pozostawionego na noc w lodówce) daktylowy karmel : 2 szklanki daktyli 3-4 łyżki masła orzechowego 100% szczypta soli morskiej wierzch
zdrowa vege kuchniaprzepisach na blogu. Na ciasto Bounty miałam ochotę od dawna. Batoniki a'la Bounty robiłam już wielokrotnie, były tak pyszne, że zakochaliśmy się w nich bez pamięci. Pyszny, gęsty, kokosowy krem, pomiędzy delikatnym biszkoptem i z dużą ilością czekolady na wierzchu. Mniam! Składniki: (na blaszkę 20 x 20cm) BISZKOPT: 200g miękkiego masła 4 jajka 1 szklanka cukru 1 1/2 szklanki(...)mąki 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 1 łyżka ekstraktu waniliowego KREM: 1/2 l mleka 6 łyżek kasy manny 1/2 szklanki cukru 200g masła 300g wiórków kokosowych POLEWA: 300g czekolady (u mnie z orzechami) 5 łyżek mleka 1 łyżka masła Przygotowanie: BISZKOPT: Miękkie masło zmiksować z cukrem na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, miksować. Następnie przesiać
Cakes By Kejtpreferuje takie rozwiązanie? :P Składniki: 2 jajka 50 g płatków owsianych bezglutenowych lub mąki 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ksylitolu 1 łyżeczka oleju kokosowego krem z orzechów laskowych z kakao (Amandin) Przygotowanie: Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na pianę, a żółtka utrzyj z ksylitolem na puszystą masę. Do żółtek dodaj mąkę(...)proszek do pieczenia. Zmiksuj. Teraz dodaj białka i delikatnie zamiksuj. Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wylej masę i rozprowadź po patelni. Przykryj pokrywką, zmniejsz lekko ogień i smaż ok. 3 minuty. Czynność powtórz z drugiej strony. Gotowy omlet posmaruj kremem z orzechów laskowych z kakao
Zdrowie na języku :Pglutenowych . Spód to kombinacja mąki gryczanej oraz kokosowej, doprawiony solidną porcją cynamonu. Słodką nutę tworzy ciemny cukier trzcinowy oraz masło daktylowe. Masa iście budyniowa, gładka, aksamitna i bardzo kokosowa. Bazą kremu jest mleko kokosowe, które nie dosyć że jest doskonałą alternatywą dla zwykłego krowiego mleka to jeszcze doskonale pasuje do truskawek. Na koniec musicie wybaczyć prezentację, ale od najmłodszych(...)łyżki ciemnobrązowego cukru trzcinowego u mnie Muscovado 3 łyżeczki przecieru z suszonych daktyli lub opcjonalnie dowolnego miodu 1,5 łyżeczki cynamonu szczypta soli Na krem : 1 puszka 400 ml mleka kokosowego 1 łyżka (5ml) ekstraktu waniliowego lub laska wanilii ok. 1/4 szklanki cukru drobnego 2 łyżki mąki kukurydzianej lub ziemniaczanej Ponadto na czerwoną
vaniliowoczekoladowaporcji. ;) * SKŁADNIKI na 10-12 sztuk o średnicy 5 cm Babeczki: 100 g daktyli 200 g orzechów nerkowca 100 g wiórek kokosowych 1 łyżka mąki kokosowej 50 ml oleju kokosowego Krem z orzechów nerkowca: 200 g orzechów nerkowca ziarenka z 1 laski wanilii 2-3 łyżki syropu z agawy 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: ulubione owoce * PRZYGOTOWANIE Babeczki Orzechy(...)wymieszaj. Gotowym ciastem wyłóż do metalowe foremki posmarowane olejem kokosowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 10-15 minut. Następnie wystudź, babeczki wyjmij z foremek i wstaw do lodówki. Jeżeli posiadasz foremki z wyjmowanym dnem, babeczki możesz wstawić również bezpośrednio do lodówki i pominąć etap pieczenia. Krem z orzechów nerkowca Orzechy namocz przez minimum 4 godziny
Food Squareletniej wody aby uzyskać gładką masę o konsystencji kremu lub gęstej śmietanki. Kawę zaparzyć w niewielkiej ilości wrzącej wody. Esencję kawową oraz olej MCT dodać do kremu kokosowego i dokładnie wymieszać. Następnie dołożyć serek mascarpone, mąkę kokosową, wanilię oraz odrobinę mielonej kawy. Całość wymieszać dodając odpowiednia ilość mąki aby uzyskać odpowiednią konsystencję. Z masy formować małe kuleczki. Pralinki umieścić
Ola la LCHFdobry! Na świątecznym stole nie powinno zabraknąć smacznych, świątecznych dań, prawda? Do dań również zaliczają się desery, dlatego też dzisiaj proponuję Wam pyszne babeczki cytrynowo-waniliowe z kremem makowo-kokosowym. Krem zapewne skojarzy się Wam ze świątecznymi ciastami, w których używa się masy o takim smaku, jednak nie w formie kremu. Tak, chciałam ten smak przenieść na babeczkę i sądzę
Pora coś zjeśćodstawiamy do ostygnięcia formy (około 10 minut), następnie nożem objeżdżamy ciasto wokół formy i wyciągamy odwracając dnem do góry na kratkę -zostawiamy do całkowitego ostygnięcia biszkoptu. Składniki na krem kokosowy: 500 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% do deserów 1 szklanka wiórków kokosowych 4 łyżki mleczka kokosowego 2/3 szklanki cukru pudru Schładzamy śmietankę i serek mascarpone (najlepiej(...)połowę masy kremowej z wiórkami. Następnie kładziemy drugi biszkopt, nasączamy pozostałym likierem z mleczkiem. Na biszkopt wykładamy pozostałą część kremu z wiórkami. Na wierzch wykładamy ostatni biszkopt. Boki i wierzch tortu smarujemy pozostawioną wcześniej resztą masy. Oprószamy pozostałymi wiórkami kokosowymi i dekorujemy wg uznania. Schładzamy przez minimum 3 godziny w lodówce. Przed wyłożeniem masy kokosowej można oprószyć biszkopt startą
Moje-pitraszenieplacki z mąki kukurydzianej z czekoladowo-kokosowym kremem z awokado
breakfast of dreamsDomowe rafaello to już chyba klasyka. :) Bardzo proste w wykonaniu. Bez pieczenia. Połączenie kremu kokosowego z herbatnikami lub krakersami daje niesamowity efekt (swoją drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". RafaelloPRZEPIS/forma: 25 x 35 cm/ Masa(...)mąkę z żółtkami, ugotować budyń. Masło utrzeć, dodając po łyżce przestudzonego budyniu. Na końcu dodawać wiórki kokosowe i adwokat. Przygotowanie ciasta Na desce ułożyć papier. Na nim rozłożyć paczkę herbatników, nałożyć masę i ponownie ciastka (powinny być 4 warstwy). Na wierzch wyłożyć krem, dowolnie udekorować (np. startą czekoladą). Wstawić do lodówki na noc. Smacznego
coolinarnastrefa.blogspot.comnajmniejszych obrotach miksera. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Pieczemy przez ok 30 minut w 170 stopniach, do tzw suchego patyczka. Wystudzić. Krem kokosowy: 300 ml mleka 50 g kaszy manny 80 g wiórków kokosowych 100 g masła 100 g cukru pudru 2 krople zapachu śmietankowego Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mleko(...)zgęstnieje zdjąć z palnika, przykryć folią i odstawić do wystudzenia. Masło i cukier utrzeć do otrzymania jasnej, puszystej masy, dodać zimną masę kokosową w 3 turach, i zmiksować po każdym dodaniu. Na koniec dodać zapach, wymieszać. Krem wyłożyć na ciasto, wyrównać, schłodzić w lodówce. Polewa czekoladowa: 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej 50 g masła Czekolady połamać
kulinarnyswiatdomimiędzyczasie przygotować piankę. Białka upić na sztywno i stopniowo połączyć z cukrem oraz wiórkami kokosowymi. Na końcu wmieszać (delikatnie) śmietanę. Na podpieczonym spodzie rozsmarować warstwę dżemu i wyłożyć krem kokosowy. Całość posypać (równomiernie) pozostałym ciastem - startym na dużych oczkach tarki. Piec około 40 minut w 180 stopniach. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem
Di gotujeUniwersalny krem kokosowy o bardzo subtelnym smaku. I tylko trzy składniki! Polecam do: - deserów pucharkowych - deserów z galaretką i owocami - tortów jako masa do przełożenia - do naleśników i placków Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość kremu: około 350 gramów (do małych tortów 18-20 cm średnicy) Składniki: • 200 g śmietanki 30-42 % * • 4 łyżki drobnego cukru
AniaGotuje.plrecenzja pasty sezamowej ... ok, może spodziewaliście się czekolady ale my z chęcią taką pastę przyjęłybyśmy w prezencie z takiej okazji 😄 Tahini oraz inne produkty wcześniej recenzowane czyli pasta orzechowa , krem kokosowy i przecier z mango , ciasteczka Schar znajdziecie w sklepie Kuchnie Świata . Nazwa: Tahini - pasta sezamowa Firma: Samasem Skład: 100% pasty sezamowej Masa netto: 4 00g Wartości odżywcze(...)past sezamowych jakie miałyśmy okazję jeść, bo jest najbardziej naturalna. Osobiście uzależniłyśmy się od kremu na wafle w postaci łyżki tahini wymieszanej z łyżeczką syropu klonowego (cudo ❤ ). Pasta jest bardzo wydajna i zamknięta w lodówce może stać dość długo. Warstwa czekoladowa: kasza jaglana, mleczko kokosowe, kakao, daktyle, syrop daktylowy. Warstwa sezamowa: kasza jęczmienna, jogurt sojowy, pasta sezamowa Samasem, syrop klonowy
Candy Pandasdrastycznie zmieniony. Jak widać mamy jednak dla niego nową formę, która naszym zdaniem świetnie sprawdzi się na imprezach w jeszcze mniejszej muffinkowej wersji. Spód przypomina Snikers a kwaskowy krem z awokado świetnie równoważy jego słodycz :) My podałyśmy nasze tarty z letnimi owocami (robiłyśmy je jeszcze we wakacje więc niech Was jeszcze "ogrzeją" wspomnienia :P) ale sam przepis można(...)Składniki (2 tarty o śr: 14 cm): Tarty orzechowe -70g orzechów ziemnych -25g migdałów (lub również orzechów ziemnych) -90g daktyli -1,5 łyżki miękkiego oleju kokosowego Krem z awokado -2 miękkie awokado -2 dojrzałe limonki (plus otarta skórka z jednej) -2-3 łyżki słodu ryżowego (lub miodu) -60g miękkiego oleju kokosowego TARTY ORZECHOWE Orzeszki podprażyć
Candy Pandas