rozsmarowania).Spód pieczemy w temperaturze 200 º C przez ok.25-35 minut(w trakcie pieczenia nie otwieramy piekarnika). Drugą część ciasta pieczemy w ten sam sposób. Spody studzimy na kratce. Krem kokosowy: 0,5 l mleka 2 żółtka 0,5 szklanki cukru łyżka cukru waniliowego lub laska z wanilii 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g masła(...)budyń przykryć folią spożywczą i odstawić do całkowitego wystygnięcia.Masło w temperaturze pokojowej utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać łyżką. Na jeden blat ciasta wykładamy krem i przykrywamy drugim,obsypujemy cukrem pudrem
Anielskie wypiekiKrok 3 Tortownice o średnicy 28 cm wykładam folią spożywczą i boki też.Na dno kładę krakersy, tam gdzie nie mieszczą się to kruszę w palcach. Nakładam 1/3 kremu kokosowego i przykrywam następną warstwą krakersów.Teraz następna warstwa kremu, krakersy i krem. Na końcu posypuje kokosem by zakryć krem. Ciasto przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki . Najlepsze ciasto
Różowa kuchniakakaowo-kokosowy* krem z tofu z domowym dżemem truskawkowym~ *z mąka kokosową Nie mogę doczekać się Świąt...potrzebuję odpoczynku. Ostatnio przechodzę przez gorszy okres, dlatego też trochę mniej mnie tutaj, bo czasami nie mam się czym chwalić jeśli chodzi o śniadania...Staram się nie pozwolić temu wszystkiemu wrócić, ale po tych 4 latach nieustannej walki powoli tracę siły i łatwo
breakfast of dreamsinnej) Krem kokosowo-ryżowy -160g ryżu jaśminowego -1 szkl. mleka kokosowego -1 szkl. napoju ryżowego -1 szkl. wody -ksylitol - ½ szkl. wody (do ewentualnego rozrzedzenia masy podczas miksowania) Krem ze śmietany kokosowej -puszka śmietanki kokosowej (400g) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według indywidualnych preferencji) Dodatkowo -wiórki kokosowe (do posypania tortu) -duża ilość świeżych malin -sok z cytryny+ woda (do nasączania(...)można dolać ksylitol w odpowiedniej dla każdego ilości. Zostawić pod przykryciem (już nie gotować). Gdy masa przestygnie wszystko zblendować (jeśli jest zbyt gęsta dodać odpowiednią ilość wody). KREM ZE ŚMIETANY KOKOSOWEJ Puszkę mleka kokosowego (400g) schładzamy w lodówce najlepiej kilka dni. Powstałą stałą część miksujemy z ksylitolem do uzyskania przybliżonej konsystencji standardowej ubitej śmietany. kliknij aby powiększyć Pierwszy blat
Candy Pandasspróbować przygotować je sama w domu. Przejrzałam kilka przepisów na tradycyjne rurki z kruchego ciasta i udało mi się je zweganizować. Rurki można nadziać bitą śmietaną z mleka kokosowego lub kremem budyniowym. Ja zdecydowałam się na pierwszą wersję, bo takie rurki zawsze jadłam w dzieciństwie. Wegańskie rurki z kremem Składniki (na około 20 rurek) : 160 g mąki pszennej(...)blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 ºC. Po tym czasie wyjmij rurki i wystudź je, następnie nabij wybranym kremem. Bita śmietana z mleka kokosowego: Schłodź w lodówce tłuste mleko kokosowe w puszcze najlepiej całą noc. Przełóż stałą część mleka do miski, dodaj ok. 3 łyżki cukru pudru i ubij
wegujemyPołączeniu kokosu, białej czekolady i truskawek – uwielbiam! I właśnie takim połączeniem dziś będziemy się zachwycać! Mam dla Was przepis na pyszne tartaletki wypełnione lekkim kokosowym kremem z dodatkiem białej czekolady i obłożone soczystymi truskawkami, na które już powoli będzie kończył się sezon. Takie tartaletki są świetnym pomysłem zarówno na imprezę , jak i słodkości do popołudniowej kawki. Koniecznie zróbcie! Gwarantuję(...)pszenna – 150 g * masło – 100 g * cukier puder – 1 łyżeczka * mleko – 1 łyżka * żółtko – 1 szt KREM: * mascarpone – 125 g * śmietana 36% – 300 ml * biała czekolada – 100 g * wiórki kokosowe – 3-4 łyżki DODATKOWO: *truskawki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Wszystkie składniki na kruche ciasto siekamy, zagniatamy, formujemy kulę, zawijamy w folię i wkładamy
Ostra na Słodkokremu. Przyznam szczerze - nie wyszły tak dobrze, jak wyglądały w mojej głowie. Taki już urok Walentynek - chcesz zrobić wszystko perfekcyjnie, a tu jak na złość babeczki nie wyrosły, krem ciut za rzadki i... rwiesz włosy z głowy, zamiast wrzucić na luz. To doskonała droga to zepsucia sobie i narzeczonemu tego święta. Co więc zrobić, gdy deser nie wyszedł tak oszałamiająco(...)miękkiego masła - 0,75 szklanki cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej - 3 jajka - 2-3 łyżki mleka - różowy barwnik spożywczy - szczypta soli - kieliszek likieru kokosowego *krem: - 250 g mascarpone - 2 tabliczki białej czekolady (200g) - 4 łyżki wiórek kokosowych *dodatkowo: - maczek truskawkowy - cukrowe perełki - mini żelki owocowe Przygotowanie: Masło i cukier utrzeć na puszystą masę
W poszukiwaniu inspiracjikokosowy krem z tofu* z domowym dżemem truskawkowym i prażonymi wiórkami kokosowymi~ *z dodatkiem "śmietanki' kokosowej Dziękuję za wszystkie kciuki w piątek! Chyba mocno trzymaliście, bo...udało mi się! Zajęlam 3 miejsce w eliminacjach okręgowych i jadę na finał ogólnopolski już za miesiąc! :o Zupełnie nie byłam na to przygotowana i teraz trochę się stresuję...Zaczęło się od tego
breakfast of dreamsjajek 1 i 1/2 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki zimnej wody 3 łyżki oleju 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na krem kokosowy: 200 g drobnych wiórków kokosowych 1 szklanka mleka 2 jajka 1 szklanka cukru 250 g masła 3-4 łyżki wódki na krem orzechowy: 1 puszka masy orzechowej z kawałkami
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaziemniaczanej pół szklanki mąki gryczanej 2 łyżeczki proszki do pieczenia pół szklanki oleju cukier kokosowy 1,5 szklanki mleka ryżowego 3 łyżki kakao Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 2 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki(...)wiśnie i ponownie zmiksowałam. Gotowy krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao, olej kokosowy i wymieszałam. Krem do ozdobienia: Śmietanę kokosową z dodatkiem cukru brązowego ubiłam za pomocą miksera. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część, kakaową wyłożyłam dżem
nietadietazmielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Na masę kokosową: 500 ml mleka 200 g kokosu 2 małe kieliszki wódki 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Na krem budyniowy: 1 opakowanie budyniu waniliowego 400 ml mleka 60 g cukru pudru 200 g masła Na polewę czekoladową: 1 czekolada(...)zmiksować wszystko razem. Jeżeli biszkopt jest jeszcze ciepły, to krem włożyć do lodówki (dzięki temu stwardnie już trochę). Ostudzony biszkopt orzechowy podzielić na dwa placki. Na dolnym wyłożyć krem kokosowy i nałożyć górny placek. W garnuszku umieścić czekoladę i śmietanę. Rozpuścić mieszając. Zostawić do ostudzenia i polać górę ciasta (można zrobić polewę według własnego przepisu). Udekorować kokosem i połówkami orzecha
Passions hobbies lifeNiebo zasnute chmurami. I Szaro. I Ponuro? Nieee! U mnie będzie kolorowo :) Stuk-stuk-stuk. Kroję marchewkę. Dzisiaj będzie na pomarańczowo. Gęsty krem marchewkowy podrasowany bardzo wyraźną w smaku czerwoną pastą curry. Warto też użyć mleka kokosowego, a nie śmietany. Wtedy smak jest bardziej tajski. Jeżeli jednak nie przepadacie za ostrymi potrawami, lepiej ograniczyć ilość pasty. Dla dzieci gotuję zupę(...)czosnku 2 łyżki klarowanego masła 1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru 1 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki 800 ml bulionu warzywnego sól i pieprz 4 łyżki kremu kokosowego, gęstej śmietany lub jogurtu posiekana kolendra lub natka pietruszki kilka malutkich marchewek do dekoracji (mrożone ugotować) Marchew i ziemniaka obrać, umyć, pokroić w średnią kostkę. Cebulę i czosnek obrać
Pełny talerzKaszę jaglaną gotujemy w wodzie z dodatkiem mleka kokosowego. 8. Ugotowaną kaszę jaglaną miksujemy z dodatkiem miodu na gładki krem. 9. Na wystudzone ciasto kruche nakładamy dżem a następnie krem kokosowy. 10. Mazurek dekorujemy wiórkami kokosowymi, suszoną żurawiną i migdałami. Mazurek jest bogaty w: - błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu i daje uczucie sytości, - witaminę B2 (pochodzącą z kaszy jaglanej
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachCzekoladowy krem fasolowo-bananowy*; z gorzką czekoladą i bananem *z mąką kokosową Krem taki dobry, zdjęcia takie złe. Bywa :P Moja miłość do kremów z każdym kolejnym rośnie coraz bardziej :D (mam miseczkę w serduszka ^^ taka radocha z miseczki
More food, love and dreamsnasion chia 1 szklanka mleka kokosowego (z kartonu) 10 sztuk namoczonych wcześniej daktyli 1/2 łyżki kakao 20 g migdałów (duża łyżka) Krem: 130 g (1/3 puszki) mleczka kokosowego, schłodzonego (jeśli wolisz gęsty krem, podobny do ubitej śmietany, użyj tylko górnej, tłustej warstwy mleczka kokosowego) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka wanilii 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki oleju kokosowego(...)łyżka płatków migdałowych 1. Nasiona chia zalej zimnym mlekiem,wymieszaj, włóż do lodówki na godzinę. 2. Zblenduj chia z mlekiem i resztą składników na pudding. 3. Zrób krem - mleczko kokosowe ubij z roztopionym olejem, miodem i wanilią. Będzie dość leiste, po kilku godzinach w lodówce nieco stężeje. 4. Przelej pudding do pucharków, polej kremem i włóż do lodówki. 5. Przed
Powiedz dietom nie