zblenduj. Powstałą masę wymieszaj z amarantusem, płatkami jaglanymi, sodą oczyszczoną, kokosem i olejem. Następnie uformuj ciastka. Piecz je 15 – 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować krem mus kokosowy lub twardą część mleczka kokosowego zmiksuj na gładką masę z dodatkiem mleka. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej, a następnie dodaj do niej olej kokosowy i wymieszaj do rozpuszczenia. Czekoladę(...)dodawaj partiami do musu kokosowego cały czas miksując. Gotowym kremem przełóż ciastka lub napełnij je za pomocą szprycy. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo
Via GustoObłędne, kruche ciasteczka czekoladowe przełożone najlepszym kremem kokosowym... bez masła i cukru! Uwielbiam piec ciasteczka, nawet o 22 tak jak wczoraj :) Wpis miał pojawić się dziś wieczorem, ale na specjalną prośbę wrzucam już teraz :) Przepis jest bardzo podobny do orzechowych ciasteczek, które wczoraj trafiły do grona najpopularniejszych przepisów na stronie! Dziękuję @ewelina88022 za wspaniałą inspirację! Składniki: 2 szklanki mąki owsianej(...)stolnicę i rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wyciąć okrągłe kształty i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 12-15 minut 180*C. Krem: 10 łyżek wiórków kokosowych 1 łyżeczka miodu 4 łyżki kremowego serka np. Mój Ulubiony, Philadelphia 5 łyżek mleka Składniki dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego kremu. Ciasteczka przełożyć kremem i składać
Chocolate Muffin Blogasystowała i zatwierdzała każdy z moich pomysłów, bo przyznaję się, to była pełna improwizacja. Miśka do tego stopnia była niecierpliwa, że jedliśmy tort praktycznie ciepły, bo gdy ja blendowałam krem on napisała zaproszenia do dziadków na 12.00 (mieszkają piętro niżej) i tort miał być i już. Dosłownie wraz z hejnałem wjechał na stół. Gwiazda dnia zachwycona. Uff, udało się, znowu(...)cukru mleka sojowego dwie płaskie łyżeczki sody oczyszczonej dwie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 50 ml octu (jabłkowego lub winnego) 200 g oleju roślinnego (u mnie kokosowy) krem: 200 g wiórków kokosowych 300 g ryżu około 800 ml mleka sojowego 150 g cukru dodatkowo: 500 g malin 50 g karobu lub kakao 150-200 g dżemu (najlepiej malinowego
greenscarfstopni, sprawdzając patyczkiem czy nie jest w środku surowe. W razie potrzeby wydłużamy czas pieczenia. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia i przekrawamy wzdłuż na dwie części. Składniki na krem kokosowy: 400 g serka śmietankowego (kanapkowego, użyłam "Mój ulubiony" z Wielunia) 3 łyżki masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru pudru 1 szklanka wiórków kokosowych Przygotowanie: Wiórki kokosowe(...)miksujemy za pomocą blendera na mączkę. W osobnej misce na wolnych obrotach delikatnie miksujemy masło z cukrem pudrem i serkiem śmietankowym. Do serka dodajemy mączkę kokosową, łączymy i takim kremem przekładamy ciasto. Składniki na polewę: 80 g masła 80 g cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie: Wszystkie składniki wkładamy razem do rondelka
bistro mamajeszcze zrobię, wszystkim bardzo smakowała :) SKŁADNIKI: CIASTO: 32 dag herbatników 10 dag masła 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy(...)cukier podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm. Smarujemy kremem kokosowym. Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok) i szczelnie owijamy w folię. Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Polecam przepisy na pozostałe ciasta bez pieczenia
Pani na deserPyszny i bardzo efektowny tort biszkoptowy przełożony kremem kokosowym oraz dżemem truskawkowym . Delikatny, nie za słodki po prostu idealny. Dziś przepis z krótkim filmikiem. Polecam :) SKŁADNIKI NA BISZKOPT RZUCANY: 8 dużych jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej NA KREM: 2 kostki masła (400 g) w temperaturze pokojowej puszka mleczka kokosowego(...)łyżka mąki pszennej 1 kopiata łyżka mąki ziemniaczanej 6 łyżek drobnych wiórków kokosowych 6 łyżek cukru 2 wafelki w białej czekoladzie o smaku kokosowym tabliczka białej czekolady cukier puder słoiczek dżemu truskawkowego herbata do nasączenia KREM DO DEKORACJI: 3 białka 3/4 szklanki cukru aromat waniliowy kostka masła 200 g w temperaturze pokojowej barwniki spożywcze: zielony, różowy, fioletowy złote i srebrne
Pani na deseroliwy Krem 1 łyżka masła 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej/tapioki + 2 łyżki wody łyżka syropu z agawy 1/4 słoika dżemu pomarańczowego 100% bez cukru Krem 2 2 łyżki mleka sojowego łyzka masła kokosowego 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady (74%) Bakalie do ozdabiania Przygotowanie: Spód Białka jajek ubić na sztywno Dodać mąkę i stewię. Delikatnie wymieszać Wylepic spód formy(...)zółtka oraz rozprowadzoną w wodzie mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodać dżem. Całość dobrze wymieszać by nie powstały grudki Krem 2 Czekoladę rozpuścic w rondelku z mlekiem i masłem kokosowym Kremy wyłozyc na wierzch ciasta. Udekorowac bakaliami. Smacznego
pyszne zdrowościdomowej roboty śmietanie słonecznikowej) 250 g mąki pszennej 150 ml mleka roślinnego 100 g cukru 2 łyżeczki sody 100 g masła kokosowego (nierafinowane byłoby idealne) 100 g wiórków kokosowych krem: 100 g masła kokosowego 50 g cukru pudru pół szklanki wiórków kokosowych sok z połowy cytryny Masło rozpuszczamy, miksujemy na gładką masę z cukrem, dodajemy podprażone na suchej patelni wiórki
greenscarfsamodzielnie.Sposób jego przygotowania jest bardzo prosty.Przepis pod tekstem.Istnieje jeszcze wiele innych produktów z kokosa,które są korzystne dla naszego zdrowia np.na zimno tłoczony olej kokosowy,woda z kokosa,krem kokosowy czy też miąższ z kokosa .Mleko kokosowe jest mlekiem pochodzenia roślinnego,podobnie jak mleko sojowe,ryżowe,czy migdałowe.Stanowi znakomity zamiennik mleka krowiego,wprowadząjacy do codziennego jadłospisu szczyptę egzotyki.Warto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!szklanki cukru 1 1/4 szklanki mąki 3-4 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 5 białek 200 g wiórek kokosowych 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 5 żółtek cukier waniliowy 3 łyżki mąki pszennej 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 200 g masła(...)utrzeć na puch, dodać po łyżce zimny budyń i dokładnie zmiksować. Na koniec dodać cappuccino w proszku i dokładnie razem zmiksować. 4. Przełożenie: pierwszy blat biszkoptu kakaowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - drugi blat biszkoptu kakaowego. Gotowe ciasto polać polewą i posypać wiórkami kokosowymi. Schłodzić w lodówce. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachmiski, garnek, łyżkę, blender, tortownicę o średnicy 22 cm. Przygotuj składniki: Spód: 1 szklankę daktyli, 1 szklankę wiórków kokosowych, ½ szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej(...)pozostały płyn wylej lub wykorzystaj w innym celu, ponieważ nie będzie potrzebny). Czekoladę połam i dodaj do mleka kokosowego. Całość podgrzewaj, mieszając, na małym ogniu do momentu, gdy czekolada się rozpuści. Pamiętaj, aby nie dopuścić do zagotowania się masy. Gotowy krem czekoladowy odstaw do wystudzenia, a następnie wyłóż na przygotowany wcześniej spód. Na wierzchu poukładaj owoce. Tak przygotowany torcik czekoladowy
blog.moje-pasje.infoCiasto w tradycyjnej wersji najczęściej nazywane orzechowcem i miodownikiem u mnie w wariancie LCHF to dwa blaty biszkoptowe przełożone kremem kokosowym lub budyniowym w wersji z nabiałem, a na wierzchu włoskie orzechy skąpane w pysznym karmelu na bazie ksylitolu. Najlepiej smakuje na drugi lub trzeci dzień od przygotowania. Ciasto idealne także na zbliżające się święta wielkanocne jako mazurek. Składniki(...)części schłodzonego mleczka kokosowego) 80 g ksylitolu 10 g masła klarowanego lub oleju kokosowego (bez nabiału) szczypta soli himalajskiej Dodatki: 250 g orzechów włoskich Przygotować krem podgrzewając w rondelku śmietankę i olej kokosowy. Dodać wiórki i opcjonalnie słodzik. Wymieszać i odstawić aż wiórki wchłoną śmietankę i masa zgęstnieje. Przygotować dużą, prostokątną silikonową formę lub posmarować tłuszczem metalową formą. Ciasto
Ola la LCHFdobrego upiekliście na niedzielę? Ja wypróbowałam przepis na ciasto Bounty. Delikatny biszkopt, kokosowy krem i słodka czekolada to naprawdę idealne połączenie. Zachęcam do wypróbowania. Ciasto Bounty Składniki: Biszkopt: 4 jajka, 1 szklanka mąki, 1 szklanka cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 0,75 ml mleka, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki(...)natłuszczonej blachy i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 30 minut (do suchego patyczka). Krem: Z 0,75 ml mleka odlewamy szklankę w której rozpuszczamy obie mąki. Pozostałe mleko musimy zagotować z cukrem i wsypujemy do niego wiórki kokosowe. Cały czas mieszając gotujemy przez kilka minut, po czym odstawiamy z ognia na 20 minut. Następnie podgrzewamy
paapilotkaałyżki soku z cytryny 1 płaska łyżeczka sody 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego (jeśli nie masz użyj innego o neutralnym smaku, np. ryżowego, z pestek winogron lub słonecznikowego) Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego (dobrej jakości, z dużą zawartością kokosa, minimum 80 %) schłodzone przez 1 dobę w lodówce 1 szklanka nerkowców namoczonych przez kilka godzin 1/3 szklanki zmielonego na puder(...)biszkoptu” (górną odrobinę bardziej niż dolną). Kilka brzoskwiń pokrój na plasterki i równomiernie rozłóż na dolnym spodzie. Teraz zabierz się za krem. Namoczone nerkowce odsącz, przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Mleka kokosowe wyjmij z lodówki, za pomocą łyżki zbierz ich gęstą część, przełóż do miski i ubij trzepaczką lub mikserem(około minuty powinno wystarczyć). Nerkowcową
Roślinna - blog wegańskiwell, I wish you well, on this trip to find yourself, I wish you well, wish I could help, but I can't help you find yourself kokosowy krem jaglany z podprażonymi chipsami kokosowymi Przepis: własny / 1 porcja / 50 g kaszy jaglanej 100 ml mleczka kokosowego z puszki 200 ml wody szczypta soli Kaszę przepłukać, aby pozbyć się goryczki
tost z dżemem