krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:11/203)

Orzeszki z nadzieniem kokosowym 153

przepisu  źródło Składniki : Ciasto : jajka całe - 2 szt soda - 1 płaska łyżeczka mąka pszenna - 3 szkl masło miękkie - 250 g cukier - 0,5 szkl szczypta  soli Krem kokosowy  czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć(...)małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki. Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąć, ostudzić. Krem kokosowy Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez

Kuchnia Danusi
Ciasto Paradiso bez pieczenia 670

orzechów i miodu,do tego kokosowy środek i kakaowa galaretka-mniam,polecam do kawki Składniki : Spód: • 200 g herbatników • 100 g orzechów włoskich • 100 g masła • 150 g miodu Krem kokosowy: • 100 g kwaśniej śmietany • 100 g cukru pudru • 1 puszka mleka kokosowego(400ml) • 7 łyżeczek żelatyny • 400 g śmietany kremówki • 1 śmietan-fix • 100 g wiórków kokosowych Galaretka kakaowa(...)dobrze wymieszać, aby dokładnie rozprowadzić wszystkie składniki. Uzyskaną masę przełożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć i nieco docisnąć. Wstawić do lodówki. Przygotować krem kokosowy: Żelatynę przełożyć do miseczki i zalać niewielką ilością zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Kwaśną śmietanę zmiksować z cukrem pudrem. Dodać mleko kokosowe i ponownie dobrze wymieszać. Kremówkę ubić

Swojskie jedzonko
Rafaello bez pieczenia 1609

Ekspresowe ciasto bez pieczenia na herbatnikach bądź słonych krakersach. Bezproblemowe, gotowe w kilka minut. W smaku intensywnie kokosowe i bardzo delikatnie. W kremie czuć białą czekoladę, która świetnie współgra z wiórkami kokosowymi. Polecam to ciacho w szczególności osobom, które nie posiadają piekarnika lub którzy spodziewają się niezapowiedziani gości.     Składniki: (na blaszkę o wymiarach 24x35 cm)   Krem Rafaello(...)rozpuszczenia.   2. Formę o wymiarach 24x35 cm wyłożyć folią aluminiową lub papierem do pieczenia. Na dnie poukładać pierwszą warstwę herbatników/krakersów i przykryć ją 1/3 jeszcze ciepłego kremu kokosowego. Czynność powtórzyć dwukrotnie (tak, by były 3 warstwy herbatników/krakersów i 3 warstwy kremu) Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi. Całość schłodzić minimum 2 godziny w lodówce, by krem

Nastoletnie Wypiekanie
Pączki z nadzieniem kokosowym 155

mleka 120 g cukru 100 g masła 1/2 kieliszka spirytusu 5 żółtek 1 łyżeczka esencji waniliowej Lukier sok z połówki cytryny cukier puder olej do smażenia kokos do posypania krem kokosowy ala nutella Przygotowanie:  Do naczynia wlać szklankę letniego mleka dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną dodać przesianą(...)pączek o średnicy około 5 cm. Układać na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia. Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron. Pączki wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym.  Krem kokosowy rozmieszać i za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką nadziewamy pączki z boku wciskając do środka krem. Ciepłe pączki polukrować i posypać kokosem.  Lukier ;do soku dodajemy tyle

Ala piecze i gotuje
Ciasto kokosowo- śmietankowe 139

aury zagościł na Waszych twarzach. Składniki na blaszkę 24x36cm: Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki mąki krupczatki 1 szklanka cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 kostka masła (200g) 1/2 szklanki cukru pudru 500ml mleka 1 budyń śmietankowy 100g wiórek kokosowych Krem śmietankowy: 350ml słodkiej 30% śmietanki 1 serek mascarpone (250g) 3 łyżki cukru(...)180st C. do suchego patyczka (ok 30 minut). Studzimy.  2. Na mleku gotujemy budyń (według przepisu na opakowaniu), mieszamy z wiórkami kokosowymi, studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem, a następnie dodajemy po łyżce budyniu. Gotowy krem wykładamy na przestudzony biszkopt. 3. Na krem wykładamy wafle gofrowane, smarujemy je dżemem truskawkowym. 4. Śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder

Kuchnia w czekoladzie
Dietetyczne domowe lody jogurtowo-kokosowe 151

Bardzo smaczne domowe lody i nieporownywalnie zdrowsze od tych kupnych.Na pewno sa dietetyczne,bo baza lodow jest jogurt grecki.Takie lody mozecie zajadac bez wyrzutow sumienia.Niewielki dodatek kremu kokosowego dodaje im milego,delikatnego posmaku i sprawia,ze sa aksamitnie gladkie.Pracy przy nich naprawde niewiele,lecz zdatne do spozycia sa dopiero po kilku godzinach spedzonych w zamrazarce.Posypane  uprazonymi wiorkami kokosowymi(...)mleka kokosowego-gesta czesc4 lyzki cukru pudru1-2 lyzki malibu-opcjonalnie1-2 lyzki wiorkow kokosowychjagody i truskawki do przybraniaWykonanie:skladniki na lody umiescic na noc w lodowcejogurt wymieszac z kremem kokosowym i cukrem pudrem na malych obrotach miksera na gladka mase.Mozna dodac lyzke malibu dla podkrecenia smakumase umiescic w maszynce do lodow i postepowac wg instrukcji lub od razu zapakowac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. 286

kokosowy wypiek, na pewno zadowoli miłośników serników i tego właśnie smaku. SERNIK KOKOSOWY NA HERBATNIKACH. /własny./ 4 - 5 opakowań herbatników 1 kg białego sera tłustego 5 jajek 125g kremu kokosowego (kupiłam w Żabce) 2 opakowania budyniu waniliowego 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki brązowego cukru 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju Blaszkę 20 x 23 cm wykładam papierem(...)żółtek i ubijam je na sztywną pianę, dodając pod koniec ubijania 3 łyżki cukru, aby piana była lśniąca i "twarda". Żółtka ucieram z serem i pozostałym cukrem. Dodaję krem kokosowy, wsypuję proszek budyniowy oraz wiórki kokosowe. Miksuję razem. Następnie wlewam mleko i ciągle miksując dodaję cienkim strumieniem olej. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą.   Na samym końcu, za pomocą szpatułki

W kuchni Karmel-itki
44. Kokosowy tofurniczek - serniczek z tofu 152

kokosowe na mąkę lub dać 1 łyżkę więcej wiórków) - 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru (lub mąki ziemniaczanej) - 1 łyżka miodu *opcjonalnie: ziarenka z laski wanilii Składniki na ewentualny krem kokosowy: - stała masa z mleczka kokosowego (wytrąca się po umieszczeniu np. na całą noc puszki mleczka kokosowego) - ksylitol   Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy do otrzymania jednolitej konsystencji(...)kokosowym lub innym tłuszczem. Zmiksowaną masę przelewamy do formy i pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach. Ostudzić ciasto i udekorować do woli, u mnie był to krem kokosowy, kakao bez cukru i wiórki kokosowe. Smacznego

Be Fit Be Strong
Ciasto kokosowo- kajmakowe 211

podłużnych biszkoptów 200g ciemnych herbatników 2 budynie śmietankowe   750ml mleka 2%   3 łyżki cukru kryształu 200g masła 150g kokosu 250g kajmaku 2 batony np snikers Sposób przygotowania Krem kokosowy: Na suchej patelni prażymy kokos. Ok 650ml mleka wraz z cukrem stawiamy na średnim ogniu. W pozostałej ilości rozpuszczamy proszki budyniowe i wlewamy na gotujące mleko. Zestawiamy(...)razu dodajemy ok 100g przyrumienionego kokosu. Batony drobno siekamy i łączymy z masą kajmakową. Przełożenie: Spód formy wykładamy np. folią spożywczą, a następnie warstwą podłużnych biszkoptów. Wykładamy ok ½ ciepłego kremu kokosowego, pokrywamy warstwą herbatników (dodatkowo kilka dokładnie mielimy i uzupełniamy proszkiem pozostałe szczeliny), nakładamy kajmak z batonami, drugą warstwę herbatników, pozostały krem i resztę prażonego kokosu. Ciasto chłodzimy w lodówce

Kuchnia w czekoladzie
Tort orzechowo-kokosowy 130

opakowaniu, wykorzystując jedynie 400 ml mleka. Zostawić do ostudzenia. W misce ubić miękkie masło z cukrem pudrem i stopniowo dodawać ostudzony budyń nadal miksując. Na koniec dodać ostudzoną masę kokosową i zmiksować do połączenia składników. Polewa czekoladowa:   Do garnuszka dodać masło, połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i część śmietanki. Mieszając na małym ogniu roztopić i połączyć składniki, na koniec(...)masa będzie jednolita i gładka, po czym wyłączyć palnik. Polewę zostawić do ostudzenia i jej lekkiego zgęstnienia. Dolny placek posmarować marmoladą wieloowocową i nałożyć na nią grubą warstwę kremu kokosowego. Górny placek posmarować również z dołu marmoladą i nałożyć na dolny. Cały tort z góry i boków posmarować bardzo cienką warstwą pozostałego kremu kokosowego i polać ostudzoną, gęstą polewą czekoladową

Passions hobbies life
Tarta Rafaello 225

kokosowe? Zachęcam do wypróbowania przepisu na tartę Rafaello. Mniaaam! Tarta Rafaello Składniki: 375 g herbatników, 250 g masła, 250 ml śmietany 30%, śmietan fix, łyżka cukru pudru, 200 g kremu kokosowego, 3/4 szklanki wiórek kokosowych, Wykonanie: Herbatniki mocno kruszymy (ja użyłam w tym celu rozdrabniacza). Masło roztapiamy, lekko studzimy i mieszamy z herbatnikami. Tak powstałą masę przekładamy do formy(...)tartę i wkładamy na godzinę do lodówki. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan fixem. Krem kokosowy wykładamy na tartę, na niego nakładamy bitą śmietanę i posypujemy wiórkami kokosowymi. Przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem. Smacznego

paapilotkaa
Ciasto makowe z masą kokosową 138

Ciasto makowo-kokosowe   Składniki:   Ciasto makowe: pół kostki margaryny 10 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki pszennej 1 szklanka sypkiego maku 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 3 szklanki mleka 4 łyżki mąki pszennej 14 łyżek wiórków kokosowych 1 żółtko 1,5 szklanki cukru pudru 200 g masła Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto makowe: Margarynę rozpuszczamy a następnie(...)proszkiem do pieczenia i makiem. Dokładnie mieszamy całe ciasto. Wylewamy na foremkę około 25x 30 wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 160'C przez około 40 min. Przygotowujemy krem kokosowy: Mąkę, żółtko i wiórki kokosowe mieszamy z 1 szklanką mleka. 2 pozostałe szklanki mleka podgrzewamy a następnie na gotujące się mleko wlewamy masę kokosową i mieszamy aż zgęstnieje, pilnując

Tagebuch po polsku
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 256

słodkich kuleczek ), dlatego też postanowiłam przygotować i deser o tym smaku. Deser w słoiczku – czyli to, czym ostatnio tak bardzo wszyscy się zachwycamy! Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość! Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu i zachwycają podniebienie! Taki deser jest idealnym pomysłem na romantyczną randkę albo przyjęcie . Gwarantuję, że każdy będzie oblizywał(...)razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty. Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos. Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami. Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami. Podajemy mocno schłodzone. Smacznego

Ostra na Słodko
RAFAELLO NA KRAKERSACH – kokosowy deser w słoiczku 536

słodkich kuleczek ), dlatego też postanowiłam przygotować i deser o tym smaku. Deser w słoiczku – czyli to, czym ostatnio tak bardzo wszyscy się zachwycamy! Połączenie fantastycznego, słodkiego, kokosowego kremu z chrupiącymi krakersami tworzy obłędną całość! Słone krakersy wspaniale przełamują słodki smak kremu i zachwycają podniebienie! Taki deser jest idealnym pomysłem na romantyczną randkę albo przyjęcie . Gwarantuję, że każdy będzie oblizywał(...)razem bardzo dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 2 minuty. Gęsty budyń odstawiamy do przestudzenia. Masło ubijamy, a następnie miksujemy z przestudzonym budyniem, wsypujmy podprażony kokos. Do słoiczka wkładamy porcję kremu kokosowego, zasypujemy posiekanymi krakersami i podprażonymi migdałami. Naprzemiennie układamy aż do wykończenia składników. Dekorujemy odrobiną bitej śmietany i bakaliami. Podajemy mocno schłodzone. Smacznego

Ostra na Słodko
PAVLOVA BEZ CUKRU, BEZ MLEKA I GLUTENU 205

mogę polecić. Składniki: Beza: - 5 białek (schłodzonych) - 180g ksylitolu - 2 łyżeczki octu jabłkowego - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Masa: - 4 żołtka - 2 łyżeczki ksylitolu - szklanka (250ml) kremu kokosowego (oddzielonego ze schłodzonego mleczka) - 1 laska wanilii Dodatkowo: - ulubione świeże owoce (u mnie truskawki, maliny i borówki) - czekolada (do stopienia jako polewa)- nie trzeba Uwaga: Bezę przygotowujemy dzień wcześniej, aby miała(...)wyjęciu miękka, gumowata, ale spokojnie - na drugi dzień zrobi się chrupiąca. Przygotowanie kremu: Żółtka ubijamy (miskerem) z ksylitolem na puszysty kogel mogel, dodajemy ziarenka wydłubane z laski wanilii, mieszamy. Krem kokosowy (gęsta warstwa schłodzonego mleczka z puszki) mieszamy, lekko miksujemy, dodajemy do niego gęstą i puszystą masę żółtkową, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki, na min.30 minut. Schłodzony, dość gęsty

Smaczne Zdrowe