upieczenia swiatecznego sernika ,mysle ten przepis polozy kres Waszym poszukiwaniom.Proponuje sernik pomaranczowy,ale z nienarzucajacym sie aromatem pomaraczy,bo aromatyzowany sokiem ze swiezo wycisnietych owocow i swiezo starta skorka.Dodatek kremu kokosowego sprawia ,ze jest nie tylko idealnie kremowy,ale znaczaco podnosi jego walory zdrowotne.Jak zdrowe jest mleko kokosowe pisalam tutaj:kokosdomowe-mleko-i-wiorki-kokosowe.Dodanie do sernika kremu kokosowgo jest swietna alternatywa dla smietany(...)masla-2 lyzki2 plaskie lyzeczki przyprawy do piernika(lub samego cynamonu)Skladniki na mase serowa:750 g sera 3xmielonego180 g cukru3 jajka L (jesli M to 4)250 g kremu kokosowego (65%)skorka starta z 2 pomaranczysok wycisniety z 2 pomaranczy-125 ml1-2 lyzki likieru cointreau lub rumu 3 lyzki maczki kukurydzianej -mondamin (lub ziemniaczanej) Skladniki na polewe czekoladowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!nutą kawy Składniki : biszkopt : 4 jajka 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem kokosowy : 1 kajzerka 60 g kokosu 1/3 szklanki cukru 400 ml mleka 150 g masła masa kawowa : 330 ml śmietany 30 % 2 opakowania fix do śmietany 1 łyżka cukru pudru(...)piekarnika - pieczemy około 25 minut do suchego patyczka (koniecznie pilnujmy). Biszkopt wyciągamy, rzucamy dwukrotnie z wysokości 20-30 cm o blat. odstawiamy do wystygnięcia., kroimy na 2 części. Krem kokosowy : Czerstwa kajzerkę moczymy w szklance mleka, rozdrabniamy widelcem. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy kokos i rozdrobnioną bułkę - gotujemy na niewielkim ogniu stale mieszając przez 5 minut. Studzimy. Masło
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikremu z dyni odmienna wariacje smakowa,ktora oczywiscie powstala przez przypadek,a jest po wyjatkowa: sa to ziarenka anyzu,miod i starta skorka z cytryny.Konsystencje zupy wzmocni chrupiaca posypka z amarettini ,a liscie szalwi wniosa subtelne akcenty smakowe.Skladniki 4 na porcje: 500 -700g dyni (po obraniu i wypestkowaniu)2 ziemniaki0.5 l bulionu warzywnegomala puszka mleka kokosowego(...)chrupiacych ciasteczek amarettinigalazka szalwi 1 lyzka masla gheeWykonanie:Pokrojona cebule podsmazyc na masle ghee,po chwili dodac czosnek.Nastepnie dorzucic pokrojona w kostke dynie i ziemniaki,zalac bulionem,dolac mleko kokosowe i gotowac do miekkosci ( u mnie 15 minut) .Do wywaru dodac ziarenka anyzku,miod i skorke z cytryny mozemy dodac na koncu.Doprawic sola i pieprzem.Calosc zblendowac.Podawac.W pierwszej wersji zupe
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Jesienna zupa krem ze wspomnieniem wakacji w tle - jesienna, bo z sezonowych warzyw - dyni, z dodatkiem marchwi i cebuli, zaś wspomnienie wakacji zawdzięczamy dodatkowi mleka kokosowego. Delikatna, ale niezwykle bogata w smaku, pyszna! Pisząc ten post zajadam się tą niezwykłą zupą i zapewniam Was, że nikt nie przejdzie obok niej obojętnie :) Składniki: 2 skrzydełka kurczaka 1 kg dyni 2 marchewki
Taste Of My Daymleko – 170 ml * mąka pszenna – 18 g * mąka ziemniaczana – 18 g * serek mascarpone – 250 g * prażynki do tortów – ok. 0,5 szkl KREM KOKOSOWY: * mleko kokosowe – 250 ml * żółtko – 1 szt * małe jajko – 1 szt * cukier – 100 g * maka pszenna – 1,5 łyżki * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * masło(...)krem uzyska konsystencje budyniu. Zdejmujemy, narywamy folią, studzimy całkowicie. Serek mascarpone miksujemy, a następnie łyżka po łyżce dodajemy całkowicie wystudzony krem – wszystko razem miksujemy na gładki krem. KREM KOKOSOWY: Odkładamy 1/4 mleka kokosowego, resztę podgrzewamy. Żółtko ucieramy z jajkiem i cukrem na puch. Dodajemy odlane mleko kokosowe i obie mąki – miksujemy. Masę jajeczną wlewamy do gotującego się mleka
Ostra na Słodkoletnia sylwetko, wróć! i inne wyznaczone przez dzisiejszych 'lajfstajlowców' wynalazki. Żarty żartami, ale my z naszą zupą dziś idealnie wstrzelimy się w ten trend. Zupa krem z pieczonych marchewek z mleczkiem kokosowym przygotowana na warzywnym bulionie (lub drobiowym) to naprawdę dobra propozycja na początek jeszcze odrobinę chłodnej wiosny. To bomba witaminowa - mnóstwo witaminy A i C, pielęgnujmy swój wzrok(...)prostą i przepyszną zupę krem , próbujcie :) Składniki ok. 1 litr bulionu (warzywny lub na drobiu) 3-4 spore marchewki 1 biała cebula ok. 10 cm kawałek jasnej części pora 2 łyżeczki imbiru 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku szczypta chilli (jak ktoś lubi ostrzejszą to wiadomo- więcej;)) 3-4 łyżki mleczka kokosowego Do podania jogurt naturalny natka pietruszki
Symfonia Smakówkawy. Składniki: Ciasto kokosowe: 6 jaj 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 2 łyżki czubate mąki ziemniaczanej 2 łyżki wiórek kokosowych białych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 puszka mleka kokosowego 200 ml mleka 1 budyń śmietankowy 1 łyżeczka czubata mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru 20 dag masła Pianka z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki(...)mąkę na końcu wsypać wiórki kokosowe i wymieszać. Tak przygotowane ciasto wylać na wyłożoną papierem pergaminowym blaszkę o wym 25/30 cm.Upieczone zimne ciasto przekroić wzdłuż na połowę. Krem kokosowy: Mleczko kokosowe zagotowujemy z cukrem, w zwykłym mleku rozrabiamy budyń z mąką ziemniaczaną, wlewamy do gotującego się mleka i gotujemy budyń. Odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło ucieramy
Wanilia i Kardamonnadrobienie zaległości na blogu :-). By umilić Wam ten piątkowy wieczór, zapraszam na deser Rafaello z brzoskwiniowym akcentem. Składniki: (na 4-6 porcji) Krem kokosowy z białej czekolady: 250 g śmietanki kremówki 30% 200 g serka mascarpone 200 g białe czekolady, posiekanej 60 g wiórków kokosowych 2 łyżki likieru kokosowego, np. Amaretto Dodatkowo: słoiczek niskosłodzonego dżemu brzoskwiniowego(...)najlepiej z kawałkami owoców 30 g płatków migdałowych do dekoracji pralinki Rafaello do dekoracji Przygotowanie: Krem kokosowy z białej czekolady: 50 g śmietanki kremówki 30% podgrzać na małym ogniu. Gdy będzie ciepła, ale nie gorąca dodać do niej posiekaną białą czekoladę i mieszać, aż się roztopi. W razie potrzeby podgrzać chwilkę w mikrofalówce lub na małym ogniu
Nastoletnie Wypiekaniemąki migdałowej 100 ml mleka migdałowego – możecie zamienić na inne Wasze ulubione ½ łyżeczki sody łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki miodu szczypta soli wanilia Składniki na krem: ½ puszki kremu kokosowego ½ szklanki oleju kokosowego 300 ml mleka migdałowego łyżka ksylitolu 3 łyżki tapioki laska wanili Dodatkowo: kakao, kawa do posypania. Przygotowanie herbatników: W garnku podgrzewamy mleko i olej kokosowy(...)piekarniku my możemy zająć się przygotowaniem naszego kremu. Przygotowanie kremu: W kilku łyżkach mleka rozpuszczamy tapiokę. Musi się ona połączyć z mlekiem, tak aby wspólnie utworzyły jednolitą, gładką masę. Krem kokosowy ubijamy mikserem około 5 minut, do czasu aż otrzymamy coś a`la bitą śmietanę. W garnku podgrzewamy mleko, olej kokosowy, wanilię oraz ksylitol. Doprowadzamy prawie do wrzenia i dodajemy
PaleoLifejuż zrobiłam krem kokosowy, to potem jakoś tak samo wyszły te czekoladki. Czy to będzie przepis precyzyjny? Nie. To będzie inspiracja dla Was. A to było tak, czekoladki nadziałam kremem, ale do jednej oprócz kremu włożyłam malinkę i żałuję strasznie! Żałuję strasznie, że tylko do jednej czekoladki włożyłam, bo ta z malinką była przepyszna! Owoc przełamał słodycz kokosu, do tego(...)smak czekolady deserowej dopełnił całość. Normalnie rewelacja smakowa :) Poniżej widać jak Blondynka szukała tej jedynej z malinką, bo mi się pomieszały podczas wyciągania z foremki :) Składniki: czekolada deserowa krem kokosowy <----- kliknij nazwę wpadniesz na przepis :) opcjonalnie kilka malin Wykonanie: Czekoladę rozpuściłam i wysmarowałam nią foremki, a że do czekoladek w foremkach wybory zbytniego nie mam postawiłam
Blondynka Gotujetort jest niezwykle pyszny, lekki i puszysty. Krem kokosowy jest tak wciągający, że nie można się od niego oderwać, a pianka cytrynowa dodaje mu lekkiego orzeźwienia. Tort jest idealny z filiżanką aromatycznej kawy. Jest również prosty i szybki w wykonaniu. Dodam, że zamiast śmietany ,,Śnieżki'' można ubić kremówkę, ja używam ,,Śnieżki'' ponieważ u mnie nie wszyscy mogą jeść kremówkę. Zapraszam(...)Składniki: Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem kokosowy: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 200 ml zimnego mleka 200 ml mleczka kokosowego ( biała część ) 1 łyżka żelatyny 50 ml gorącej wody Pianka cytrynowa: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego mleka 1 cytrynowa galaretka
IzabelawkuchniPuszysty biszkopt, mocno nasączony ponczem z likierem kokosowym Canari , delikatny kokosowy krem i pianka z białej czekolady o wyrazistym smaku, nie jest trudne do wykonania, ciasto jak marzenie idealne dla osób poszukujących mocno kokosowych smaków. Gwarantuję że na jednym kawałku się nie skończy. Składniki: Ciasto: 5 jaj 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru Masa kokosowa(...)kremówkę łączymy z serkiem mascarpone cukrem pudrem i likierem kokosowym, miksujemy do uzyskania gładkiego kremu, pod koniec wsypujemy wiórka i mieszamy. PRZEŁOŻENIE: Jeden płat biszkopta nasączamy połową ponczu, smarujemy kokosowym kremem, przykrywamy drugim blatem biszkopta który również nasączamy i wykładamy krem z białej czekolady, posypujemy grubo wiórkami kokosowymi. Chłodzimy najlepiej całą noc w lodówce
Wanilia i Kardamonrazem bez zbędnych wstępów - przepyszny krem kokosowy. Krem kokosowy Składniki 100 g wiórków kokosowych 1,5 tabliczki białej czekolady Duży kubek śmietanki 30% (330 g) Przygotowanie Wiórki przełożyć do blendera, miksować kilka minut, do momentu w którym z kokosa zacznie wydzielać się tłuszcz kokosowy (zacznie mieć kremową konsystencje, trwa to od 8 do 15 minut). W tym momencie dodajemy
Kuchnia w szuwarachRurki z kremem to bardzo znany i lubiany przez wszystkich deser. Dzisiaj chcę przedstawić Wam przepis na wegańskie rurki z kokosowym kremem! Wyglądem oraz smakiem nie odbiegają od zwykłych rurek – aby były jeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto(...)Nawiń je na posmarowane wcześniej olejem kokosowym foremki do rurek. Piecz około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Jeszcze ciepłe ciasto delikatnie ściągnij z foremek. Aby przygotować krem mleczko kokosowe wlej do garnka i podgrzewaj na małym ogniu. Oddzielnie wymieszaj budynie, płatki jaglane oraz wodę. Kiedy mleczko będzie zaczynało się gotować dodaj do niego przygotowane składniki. Całość mieszaj do momentu
Via Gustosyta ;) Moja dzisiejsza propozycja to muffinki kokosowe na bazie ugotowanej ciecierzycy! Po raz pierwszy przygotowałam wypiek z cieciorką i nie spodziewałam się takiego smaku. Są pyszne! Ale i krem kokosowy bardzo nam posmakował i resztę, która pozostała zjedliśmy... z naleśnikami :) Przepis polecam szczególnie osobom, które nie chcą, nie lubią lub nie mogą tego typu wypieków. Te muffinki (oraz krem(...)łyżką. Foremki do muffinek wypełniamy po brzegi masą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 40-45 minut (brzegi i wierzch powinny zacząć się rumienić). Studzimy. Krem kokosowy: Wiórki wsypujemy do miski wraz z olejem kokosowym oraz ksylitolem i trochę rozdrabniamy ręcznym blenderem. Chodzi o to, aby puściły swój olej. Uwaga - można spalić blender! Ostrożnie, z przerwami
Kolorowy Przepisownik