ciastem ( u mnie 1 godzina i 25 minut). Wyjąć ciasto z piekarnika, pozostawić w formie do całkowitego wystudzenia. Następnie nożem delikatnie obkroić boki, zdjąć obręcz, wyjąć ciasto z formy. Krem kokosowy: 3 puszki schłodzonego pełnotłustego mleka kokosowego 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii miód lub cukier puder do smaku 40 g wiórek kokosowych oraz: 80 g migdałów pociętych w słupki Mleko(...)cukier puder do smaku. Wsypać wiórki kokosowe. Delikatnie wymieszać masę łyżką. Schłodzić. Ciasto przekroić wzdłuż na pół. Jeden blat ciasta położyć na paterze lub dużym talerzu. Nałożyć połowę kremu kokosowego, przykryć drugim blatem. Rozsmarować pozostały krem. Migdały uprażyć na suchej patelni na rumiano. Poczekać aż całkowicie wystygną i posypać nimi wierzch ciasta. Ciasto przechowywać w lodówce. Smacznego
maniapieczeniagreckiego - 2 łyżki mąki kokosowej - 2 łyżeczki ksylitolu *opcjonalnie: wiórki do posypania Po umieszczeniu puszki mleczka/śmietanki kokosowej w lodówce oddzieli nam się stała masa od płynnej. Stałą - krem kokosowy wyjmujemy za pomocą łyżki, a wodę pozostałą w puszce, używamy np. do naleśników . Do kremu kokosowego dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy schłodzony sernik, posypujemy wiórkami i ponownie
Be Fit Be Strongnadając lekko kwaśnego smaku. Tort podany na Porcelana Bogucice Diament Gold. Składniki: Biszkopt: 5 dużych jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem kokosowy: 500 ml zimnej kremówki 30% 2 śnieżki w proszku 100 g białej czekolady 100 g mielonych migdałów* 200 g wiórków kokosowych 100 ml adwokatu Dodatkowo: 100 ml likieru(...)wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Piec około 30-35 min w 175 stopniach. Po upieczeniu ostudzić na metalowej kratce. Zimny biszkopt przekroić 2 razy uzyskując 3 blaty. Krem kokosowy: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę i odłożyć do przestudzenia. Zimną kremówkę ubić na sztywno ze śnieżkami. Cały czas ubijając wlewać małym strumieniem zimną ale płynną czekoladę. Wlać adwokat dodać migdały
Ala piecze i gotujednem wyłożonym papierem do pieczenia i wrzucamy do piekarnika na 30 minut w temperaturze 170 stopni. Zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Dobrze schłodzone mleko kokosowe ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Krem będzie bardziej gęsty jeśli wykorzystamy jedynie jego stałą część mleka, ja jednak polałam od serca nie rozwodząc się zbytnio. Wyszłam z założenia, że masa zgęstnieje jeszcze dzięki(...)kokosowym, które dodajemy na końcu. Warto jednak poeksperymentować z konsystencją, być może druga wersja będzie jeszcze smaczniejsza. Biszkopt kroimy na 2 lub 3 blaty, które przekładamy kremem kokosowym i posypujemy płatkami migdałów. Wierzch tortu oraz boki również smarujemy masą, a na samej górze wysypujemy ostatnią porcję orzechów. Schładzamy dobrze w lodówce. Grudzień zawsze nastraja
sama złodyczbiałek 150g cukru kryształu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 200g wiórek kokosowych 1 łyżka bułki tartej lub 1 łyżka mąki ziemniaczanej Placek orzechowy: 4 jajka 4 łyżki zmielonych orzechów 3 łyżki bułki tartej 4 łyżki cukru kryształu 1 łyżka mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem czekoladowy: 300g margaryny (np. Kasia lub Palma) 1 szklanka cukru pudru 1 nutella(...)odsączamy z alkoholu. Masło topimy wraz z czekoladą gorzką oraz mleczną. Dodajemy odsączone rodzynki oraz 3 łyżki pozostałego z moczenia spirytusu. 5. Przełożenie: Placek orzechowy- 1/2 kremu czekoladowego- placek kokosowy- krem orzechowy- placek kokosowy- pozostały krem czekoladowy- placek orzechowy- polewa rodzynkowa
Kuchnia w czekoladziecukru 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki zmielonych orzechów włoskich (ok. 30 g) 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 200 g wiórek kokosowych Krem ananasowy: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 2 budynie śmietankowe 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 200 g masła Polewa: 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka wiórki kokosowe Sposób(...)puch i dodajemy po łyżce budyniu cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. 4. Przełożenie ciasta: dolny blat biszkoptu orzechowego - 1/2 kremu - ciasto kokosowe - 1/2 kremu - górny blat ciasta orzechowego. Ciasto polewamy polewą z roztopionej czekolady i mleka i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Na Ciasteczkowych Papierachszklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kokosowa beza 5 białek szczypta soli 3/4 szklanki drobnego cukru 200 g wiórek kokosowych krem budyniowo-kokosowy 2 budynie śmietankowe bez cukru na 0,5 l mleka 800 ml mleka 3 łyżyki cukru 200 g masła 50 ml likieru o smaku kokosowym Canari(...)piec ok 15-20 minut aż wierzch ładnie się przyrumieni. Gorącą bezę od razu wyłożyć na dużą deskę i delikatnie odlepić papier do pieczenia, odstawić do wystudzenia. Krem budyniowo-kokosowy Pół litra mleka zagotować z cukrem. Pozostałe mleko przelać do garnuszka i rozpuścić proszek budyniowy. Gdy mleko się zagotuje wlać zawartość garnuszka i ugotować budyń. Gotowy budyń wystudzić
Monia miesza i gotujepropozycja wykorzystania melona i arbuza do pysznego letniego deseru.Wyglada bajecznie.Jestbardzo zdrowy i cudownie orzezwiajacy,idealny na letnie upaly.Smakowite polaczenie jogurtu greckiego z kremem kokosowym,a smak podbudowany dodatkiem Malibu.Resztki melonow i arbuza zuzylam do melonowego smoothie.Przepis znajdziesz tutaj:klik Jesli uzyjesz mocno schlodzonych skladnikow prosto z lodowki,deser po prostu blyskawiczny.Skladniki na 2 duze pucharki:300 ml jogurtu greckiego3 duze(...)lyzki kremu kokosowego,smietanki kokosowej3 lyzki cukru pudru (lub miodu)1 lyzka malibu ( lub innego likieru kokosowego)4 biszkopty i ewentualnie wiorki kokosowekulki arbuza,melona Gala i CantalupaWykonanie:Jogurt wymieszac z kremem kokosowym.Zrobic to zwyczajnie lyzka lub mala trzepaczka balonowa.Nie ma potrzeby uzycia miksera .Gdy uzywasz mleka kokosowego,schlodz puszke w lodowce na stojaco.Otworz puszke i nie mieszajac zawartosci
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!otrębów owsianych; 100 g daktyli (namoczonych); 3-4 łyżki kakao (oczywiście dodałam karob) 3 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka syropu z agawy Druga warstwa: 200 g kremu kokosowego (czyli tej górnej gęstej części mleczka kokosowego) 2 banany 2 łyżki kakao; 2 łyżki oleju kokosowego; 1 łyżka syropu z agawy Trzecia warstwa - czekoladowa 200 g kremu
Smaki Przyprawy i Kolorydość, że pięknie pachnie to w dodatku smakuje niebiańsko. Przepis na 5 porcji, jedna ok. 141kcal. Składniki: - 400ml mleczka kokosowego (puszka, włożona dzień wcześniej do lodówki - chodzi o krem kokosowy) - 200ml mleka np. sojowego - 150g jeżyn, jagód, borówek itp. - 150g jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) - 30g nasion chia - 2 łyżki wody różanej - 2 figi Jeżyny lub inne owoce(...)dużej miski i za pomocą trzepaczki mieszamy z jogurtem i nasionami chia do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawiamy. Puszkę mleczka otwieramy,do drugiej miski, za pomocą łyżki wyjmujemy, TYLKO krem kokosowy, który nam się wytrącił. Wodę, która pozostała w puszcze warto wykorzystać później, np. do naleśników. Do kremu dodajemy wodę różaną i trzepiemy do konsystencji bitej śmietany. Figi myjemy i kroimy
Be Fit Be Strongmleka sojowego - 30g nasion chia - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej *opcjonalnie: 2 łyżeczki ksylitolu/cukru Składniki na bitą śmietanę: - 400ml mleczka kokosowego (puszka, włożona dzień wcześniej do lodówki - chodzi o krem kokosowy) - 4 łyżki soku z czarnego bzu + kaki/persymona Kawę zaparzamy w 100ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną kawę wraz z resztą składników umieszczamy w dużej misce i dokładnie mieszamy(...)godziny. Po tym czasie zawartość miski rozkładamy do 5 słoiczków, miseczek, w których chcemy podać deser. Puszkę mleczka otwieramy i do drugiej miski, za pomocą łyżki, wyjmujemy TYLKO krem kokosowy, który nam się wytrącił. Wodę, która pozostała w puszcze warto wykorzystać później, np. do naleśników. Do kremu dodajemy sok z czarnego bzu i trzepiemy do otrzymania konsystencji bitej śmietany. Następnie
Be Fit Be StrongSzybka i prosta tarta na cieście francuskim z przepysznym kremem kokosowym, mnóstwem świeżych truskawek i pachnącymi listkami mięty - to doskonały deser na rozpoczęcie sezonu truskawkowego!😍 Już niewielki kawałek takiej tarty to czysta rozkosz dla podniebienia, a oderwać się od niej to prawdziwa sztuka 😉 Połączenie kruchego ciasta francuskiego z delikatnym kremem i soczystymi truskawkami po prostu musi smakować obłędnie, dlatego(...)całkowicie ostudź . KREM: Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, wiórki kokosowe i mascarpone. Zmiksuj jeszcze całość na gładką masę. SKŁADANIE: Na ostudzone ciasto wyłóż kokosowy krem, na to ułóż pokrojone na połówki truskawki i całość posyp listkami mięty. Tartę przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyszczęście mimo tego pośpiechu zdążyłam zrobić pyszne śniadanko :)~ Owsianka kokosowa z musem gruszkowo-cynamonowym i kokosowym serkiem twarogowym ~Składniki:40g płatków owsianych10g wiórków kokosowychsłodzidłogruszkacynamon+ 100g serka twarogowegomleczny krem kokosowy (z Lidla)Płatki, wiórki, słodzidło zalewamy wrzątkiem i gotujemy do zgęstnienia. Owsiankę przekładamy do słoiczka/ miseczki. Gruszkę blendujemy z cynamonem, serek mieszamy z kremem kokosowym. Obie masy umieszczamy na owsiance
Kuchenny Skrawek Niebaobsypania bokow2 lyzki masla(50g)Skladniki na mase serowa:500 g sera twarogowego(uzylam Schichtkäse-handgeschöpft von Landliebe) lub ser z wiaderka200 g jogurtu greckiego 10 %180-200 g kokosowego kremu z puszki (85 % extraktu z kokosa)3 jajka L3/4 szklanki cukru3 lyzki maki ziemniaczanej lub budyn waniliowyDodatkowo: 150-200 g truskawek i 1 op.TortengussWYKONANIE :Sucharki lub ulubione ciastka zmiksowac(...)misy.Wymieszac recznym robotem na malych obrotach z jogurtem greckim.Caly czas miksujac dodac cukier,kolejno po 1 jajku i przez sitko wsypac budyn lub make ziemniaczana.Po otworzeniu puszki z kremem kokosowym nie mieszamy zawartosci ,tylko z gory zebrac gesty krem i dodac do masy serowej.Calosc wylac na przygotowany spod i wlozyc do nagrzanego piekarnika.Piec 15 minut w 175 ° C,nastepnie zmniejszyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj jest Dzień Kobiet, więc z tej okazji mam dla Was przepis na pyszne ciasto- Princessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka(...)rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny polecam żelatynę typową do deserów lub w listkach. Następnie dodajemy posiekane wafelki i wiórki kokosowe. Mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy kremem. Ciasto udekorowałam chipsami kokosowymi i kawałki princessy kokosowej
Aga w kuchni