mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy Krem: 500 ml mleka budyń waniliowy 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy 200 ml śmietanki kremówki 30% (mocno schłodzonej) ok. 200 g wiórków kokosowych Biszkoptowa Rolada Kokosowa z Masą Śmietanowo-Budyniową - Sposób przygotowania: Biszkopt: Blaszkę wyłożyć pergaminem(...)długo miksować ponieważ krem może stać się zbyt rzadki). Do kremu dodajemy wiórki kokosowe i jeszcze raz wszystko delikatnie mieszamy do połączenia. Ostudzony biszkopt ostrożnie rozwijamy i smarujemy kremem kokosowym (część masy odkładamy na wierzch rolady) zostawiając koniec rolady pusty. Ponownie zawijamy tym razem już wraz z masą. Wierzch ciasta smarujemy pozostałą częścią krem u. Całość możemy dodatkowo oprószyć wiórkami
Słodka Stronawygładzamy i wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Następnie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Krem: 300 g serka kremowego np. Philadelphia 2 łyżki cukru pudru 50 g wiórek kokosowych plus 20 g do posypania Serek ucieramy z cukrem. Wsypujemy 50 g wiórków(...)kokosowych i mieszamy szpatułką do połączenia. Wykonanie: Ciasto wykładamy na paterę. Rozsmarowujemy krem na wierzchu i posypujemy dodatkowo kokosem. Źródło inspiracji: twopeasandtheirpod.com The post Ciasto Cukiniowo – Czekoladowe z Kremem Kokosowym appeared first on Made
Made By Mom And SonBiałka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i nadal ubijać, aż piana będzie lśniąca. Do ubitej piany dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Piec jak ciasto kokosowe około 25-30 minut. Składniki na krem: 500 ml mleka; 16 g cukru waniliowego; 5 żółtek; 1 budyń śmietankowy; 3 łyżki cukru; 2 czubate łyżki mąki pszennej; 500 g masła; Wykonanie: Z mleka(...)dobrze utrzeć, dodawać po trochę budyniu cały czas przy tym ucierając. Pod koniec ucierania do masy można dodać troszkę spirytusu do smaku. Ciasto przekładamy kremem: ciasto kruche - krem - ciasto kokosowe - krem - ciasto orzechowe - krem - ciasto kruche. Wierzch ciasta posmarować polewą czekoladową wg własnego przepisu
In my kitchenwysiłku.składniki:1. CIASTO:25 dag mąki125g zimnego masłajajo (gdyby ciasto było za sypkie ewentualnie jeszcze jedno żółtko)łyżka cukru waniliowegoszczypta soliwykonanie:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/07/tarta-z-kremem-waniliowym-z-biala.html 2. KREM Z MLECZKIEM KOKOSOWYMMleczko kokosowe 200 mlmleko krowie: 200 ml2 żółtka3 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki cukru2 łyżki masłaMleko krowie i kokosowe mieszamy, odlewamy 50ml do kubka, resztę doprowadzamy do wrzenia, dodajemy masło, cukier(...)ogniu, ciągle mieszając, krem będzie miał konsystencję budyniu. 3. Dżem porzeczkowy lub jagodowy.4. Borówki amerykańskie5. Otarta skórka z limonki. Upieczony i wystudzony spód tarty smarujemy dżemem, wykładamy krem kokosowy, posypujemy otartą skórką z limonki, układamy borówki. Tarte schładzamy w lodówce min. 3 godziny. Smacznego! pozdrawiam cieplutko
SMYKWKUCHNIbananowo- kokosowa kasza manna* z suszoną kostką kokosową i kremem kokosowym*z mleczkiem kokosowym i mąką kokosowąNo, ale co ja poradzę, że kocham te połączenie *.*Nieee, wcale z lekka nie zaspałam
More food, love and dreamsmleka migdałowego i kokosowego -ksylitol -śmietanka kokosowa z jednej puszki 400ml -ok 100g mrożonych jagód Pralinki kokosowe -3 łyżki wcześniej ugotowanego ryżu jaśminowego -5-6 łyżek wiórków kokosowych Krem jagodowy -4 łyżki śmietanki kokosowej -2 łyżki jagód -1 łyżka ksylitolu JAGODOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Dodać ksylitol, miksować do jego rozpuszczenia i dodać żółtka(...)godzin zależy od siły mrożenia zamrażarki. PRALINKI KOKOSOWE Odłożony wcześniej ryż ze śmietanką kokosową i ksylitolem ugnieść z wiórkami koksowymi do uzyskania plastycznej masy. Uformować małe kulki. KREM JAGODOWY Śmietankę kokosową zmiksować z jagodami i ksylitolem. Gdy lody osiągną właściwą konsystencję dodać jagody i odrobinę przemieszać, pierwszy blat umieścić w tortownicy, wyłożyć lody i ostrożnie ubić. Ponownie włożyć
Candy Pandasumieszczam w piekarniku nagrzanym do 175 stopni na 22 minuty. Studzę biszkopt, następnie szklanką wykrawam kółka, resztki kroję w kostkę. W ciepłym espresso rozpuszczam jedną kostkę czekolady. Krem Mleko kokosowe (powinno być w stanie stałym) ubijam z dodatkiem cukru. Osobno ubijam białko na sztywno. Powoli ubite białko dodaję(...)ubitego mleka kokosowego. Dodaję syrop z Agawy. Truskawki kroję w kostkę. W kieliszku umieszczam pokrojoną w kostkę część biszkoptu, nasączam kawą z dodatkiem czekolady. Następnie układam łyżkę kremu kokosowego, kilka kostek truskawek i całość posypuje kakao. Teraz kładę wycięty z biszkoptu krążek, który nasączam wcześniej kawą, następnie ponowna warstwa kremu, truskawki i kakao. I tak jeszcze raz. Całość
Mango Papajajaki tort przygotować na pierwsze urodziny mojego młodszego syna. Ostatecznie wybór padł na tort kokosowy. Pyszny, delikatny (wielokrotnie przeze mnie wypróbowany) biszkopt rzucany, do tego koksowy krem na mleczku kokosowym i serku mascarpone, a całość zwieńczona płatkami migdałów i wiórkami kokosowymi. W efekcie mamy lekki, rozpływający się w ustach tort. Wierzcie mi, trudno poprzestać na jednym kawałku! Potrawa przygotowana(...)zawiera gluten. Ilość porcji: Tort o średnicy 23 cm Składniki: Na biszkopt 6 jajek Niepełna szklanka drobnego cukru do wypieków lub zwykłego cukru ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ¾ szklanki mąki pszennej Krem kokosowy: 2 puszki mleczka kokosowego (po 400g) 350g serka mascarpone 300ml śmietany kremówki 30% 200g białej czekolady (2 tabliczki) 100g wiórków kokosowych Wykończenie tortu Herbata z łyżeczką aromatu migdałowego (szklanka
Kolizje Smakówmąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g cukru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki masła orzechowego 60 ml mleka (roślinne) 110 ml oleju (u mnie kokosowy) Składniki – krem: 240 ml mleczka kokosowego (60%) 1 łyżka cukru 3 łyżki mąki kokosowej 1 łyżeczka cukru wanilinowego Dodatkowo: kokos gorzka czekolada lub polewa kurkuma barszcz instant Sposób przygotowania: Składniki(...)część zagotuj. Do gotującego się mleczka wlej wymieszane składniki i całość zagotuj mieszając (przygotowanie jest takie samo, jak przygotowanie budyniu). Upieczone ciastka posmaruj kremem, do którego przylep wiórki kokosowe. Pozostałą część kremu podziel na dwie części. Do jednej dodaj około pół łyżeczki kurkumy, natomiast do drugiej części pół łyżeczki barszczu instant (tak, aby otrzymać pożądany kolor). Z roztopionej gorzkiej czekolady
Via Gustoczyli czekoladowo-kokosowe babeczki z kremem kokosowym i cukierkiem Bounty (lub pokrojonym batonikiem, wedle uznania). Łatwe i pyszne, szybko się je przygotowuje, najgorsze jest oczekiwanie na ostudzenie babeczek - są na tyle smaczne, że mogą nie doczekać ozdabiania kremem ;)) Składniki (12 babeczek) Babeczki 70 g miękkiego masła 30 g oleju kokosowego 1/2 szklanki cukru 3 jajka 1/2 szklanki gorzkiego kakao(...)połowy papilotek, układać po kawałku batonika i przykrywać ciastem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 20 min. Krem 125 g śmietanki 36%, schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 250 g mascarpone 1/2 szklanki wiórków kokosowych cukierki / pokrojone batonik bounty do dekoracji Śmietankę ubić z cukrem na gęsto, dodać mascarpone oraz wiórki i ubić raz jeszcze. Wystudzone babeczki udekorować
Słodkie inspiracjedodać cukier puder i śmietan - fix. Dodać mascarpone, zmiksować. Wsypać 175 g wiórków kokosowych, delikatnie połączyć. Pierwszy krążek biszkoptowy ułożyć na paterze, delikatnie nasączyć mocną herbatą i wyłożyć 1/3 kremu kokosowego, na krem powykładać połowę malin, lekko dociskając, przykryć drugim blatem, rozsmarować drugą część kremu i wyłożyć resztę owoców. Przykryć ostatnim biszkoptem, wierzch i boki ciasta posmarować pozostałym kremem. Dowolnie
Domowa cukiernia EwyProsty domowy krem kokosowy, smakuje jak rafaello, można go zjeść na naleśnikach, chlebie, użyć do kremu do ciasta (o tym wkrótce), lub zjeść prosto ze słoika :) Składniki (na 150 g kremu): - 200 g wiórków kokosowych (nie odtłuszczonych), - 2 łyżki cukru pudru, zmielonego ksylitolu lub odrobinę stewii. Wykonanie: Kremu nie wychodzi dużo, więc można zrobić od razu podwójną porcję(...)słabsze malaksery czy blendery dajcie im odpocząć co jakiś czas. Wiórki podczas blendowania zostaną zmielone, ogrzeją się i zrobią płynne. Taki własnie ma być ten krem, lejący, tłustawy, kleisty, słodki i pysznie kokosowy :) To cała filozofia :) Smacznego
Co na wege obiad?słodycze przywiozło tylko 5 blogerów, w tym pomysłodawczyni Katarzyna Szadkowska. Wymyśliłam sobie, że przygotuję rustykalne tartaletki z mąki kukurydzianej . Tarteletki na dnie miały frużelinę z jagód, były też nadziane kremem kokosowym. Polecam, zróbcie je sami i spróbujcie, są pyszne, na dwa kęsy, delikatnie kruche. Tartaletki były pyszne na ciepło jak i na zimno. Ja do ich dekoracji wykorzystałam orzechy włoskie(...)załapały na te miano :P) Zdjęcia z warsztatów znajdziecie na FB BlogerChef: cz. 1 tu i cz. 2 tu i na fanpag’u bloga TUTAJ Rustykalne tartaletki z kremem kokosowym i jagodami 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki pszennej + trochę do podsypania 1/2 kszklanki kaszki kukurydzianej 1/3 szklanki cukru 1/2 łyżeczka soli 125 g margaryny zwykłej Bielmar, zimnej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniężółtka. Na koniec masę jajeczną mieszamy z mąką oraz kakao. Pieczemy około 35 minut. Kokosowa wkładka: 5 białek 6 łyżek cukru 10 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy, następnie dodajemy cukier i mieszamy z mąką oraz kokosem. Pieczemy około 20 minut. Krem kawowy: 500g serka mascarpone 250ml śmietanki 30% 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 6 łyżek cukru pudru Wszystkie(...)pokruszoną chałwę. Biszkopt przekrawamy na pół. Na dolną część rozkładamy kilka bananów przekrojonych wzdłuż na pół i skropionych wcześniej sokiem z cytryny. Na banany wykładamy krem kawowy, następnie wkładkę kokosową, krem z chałwą oraz drugą część biszkoptu. Tort dekorujemy polewą, wiórkami kokosowymi i startą czekoladą. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału
Via Gusto