dość, że pięknie pachnie to w dodatku smakuje niebiańsko. Przepis na 5 porcji, jedna ok. 141kcal. Składniki: - 400ml mleczka kokosowego (puszka, włożona dzień wcześniej do lodówki - chodzi o krem kokosowy) - 200ml mleka np. sojowego - 150g jeżyn, jagód, borówek itp. - 150g jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) - 30g nasion chia - 2 łyżki wody różanej - 2 figi Jeżyny lub inne owoce(...)dużej miski i za pomocą trzepaczki mieszamy z jogurtem i nasionami chia do uzyskania jednolitej konsystencji, odstawiamy. Puszkę mleczka otwieramy,do drugiej miski, za pomocą łyżki wyjmujemy, TYLKO krem kokosowy, który nam się wytrącił. Wodę, która pozostała w puszcze warto wykorzystać później, np. do naleśników. Do kremu dodajemy wodę różaną i trzepiemy do konsystencji bitej śmietany. Figi myjemy i kroimy
Be Fit Be Strongmleka sojowego - 30g nasion chia - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej *opcjonalnie: 2 łyżeczki ksylitolu/cukru Składniki na bitą śmietanę: - 400ml mleczka kokosowego (puszka, włożona dzień wcześniej do lodówki - chodzi o krem kokosowy) - 4 łyżki soku z czarnego bzu + kaki/persymona Kawę zaparzamy w 100ml wody i odstawiamy do wystudzenia. Ostudzoną kawę wraz z resztą składników umieszczamy w dużej misce i dokładnie mieszamy(...)godziny. Po tym czasie zawartość miski rozkładamy do 5 słoiczków, miseczek, w których chcemy podać deser. Puszkę mleczka otwieramy i do drugiej miski, za pomocą łyżki, wyjmujemy TYLKO krem kokosowy, który nam się wytrącił. Wodę, która pozostała w puszcze warto wykorzystać później, np. do naleśników. Do kremu dodajemy sok z czarnego bzu i trzepiemy do otrzymania konsystencji bitej śmietany. Następnie
Be Fit Be StrongSzybka i prosta tarta na cieście francuskim z przepysznym kremem kokosowym, mnóstwem świeżych truskawek i pachnącymi listkami mięty - to doskonały deser na rozpoczęcie sezonu truskawkowego!😍 Już niewielki kawałek takiej tarty to czysta rozkosz dla podniebienia, a oderwać się od niej to prawdziwa sztuka 😉 Połączenie kruchego ciasta francuskiego z delikatnym kremem i soczystymi truskawkami po prostu musi smakować obłędnie, dlatego(...)całkowicie ostudź . KREM: Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, wiórki kokosowe i mascarpone. Zmiksuj jeszcze całość na gładką masę. SKŁADANIE: Na ostudzone ciasto wyłóż kokosowy krem, na to ułóż pokrojone na połówki truskawki i całość posyp listkami mięty. Tartę przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat IlonyMarchewkowe babeczki z kokosowym kremem to deser, który skusi każdego :) Miękkie, delikatne i długo zachowują świeżość. Kokosowy krem dopełnia idealnie smak samych babeczek. Skuście się, są tego warte ;) Ps. Ostatnio jemy zdrowiej - mąż na diecie :D https://www.body4you.pl/ to idealny sklep dla Niego, suplementy wybrane przez fachowców jak narazie się sprawdzają. Warto zapoznać się z ich ofertą. Składniki(...)wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do wysokości papierowej foremki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. Wystudzić. Krem z serka : 150 g kremowego serka 25 g masła 50 g cukru pudru wiórki kokosowe Serek ubić z miękkim masłem, stopniowo dodawać cukier puder, cały czas miksować. Włożyć na kilkanaście minut do lodówki. Masę serową wyłożyć
Domowa cukiernia Ewyszczęście mimo tego pośpiechu zdążyłam zrobić pyszne śniadanko :)~ Owsianka kokosowa z musem gruszkowo-cynamonowym i kokosowym serkiem twarogowym ~Składniki:40g płatków owsianych10g wiórków kokosowychsłodzidłogruszkacynamon+ 100g serka twarogowegomleczny krem kokosowy (z Lidla)Płatki, wiórki, słodzidło zalewamy wrzątkiem i gotujemy do zgęstnienia. Owsiankę przekładamy do słoiczka/ miseczki. Gruszkę blendujemy z cynamonem, serek mieszamy z kremem kokosowym. Obie masy umieszczamy na owsiance
Kuchenny Skrawek Niebaobsypania bokow2 lyzki masla(50g)Skladniki na mase serowa:500 g sera twarogowego(uzylam Schichtkäse-handgeschöpft von Landliebe) lub ser z wiaderka200 g jogurtu greckiego 10 %180-200 g kokosowego kremu z puszki (85 % extraktu z kokosa)3 jajka L3/4 szklanki cukru3 lyzki maki ziemniaczanej lub budyn waniliowyDodatkowo: 150-200 g truskawek i 1 op.TortengussWYKONANIE :Sucharki lub ulubione ciastka zmiksowac(...)misy.Wymieszac recznym robotem na malych obrotach z jogurtem greckim.Caly czas miksujac dodac cukier,kolejno po 1 jajku i przez sitko wsypac budyn lub make ziemniaczana.Po otworzeniu puszki z kremem kokosowym nie mieszamy zawartosci ,tylko z gory zebrac gesty krem i dodac do masy serowej.Calosc wylac na przygotowany spod i wlozyc do nagrzanego piekarnika.Piec 15 minut w 175 ° C,nastepnie zmniejszyc
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Dzisiaj jest Dzień Kobiet, więc z tej okazji mam dla Was przepis na pyszne ciasto- Princessa kokosowa. Ciasto z kokosowym biszkoptem i pysznym kokosowym kremem, a do tego w kremie znajdziecie kokosowe wafelki. Każdy fanatyk smaków kokosowych je pokocha :) Składniki: biszkopt: 3 jajka, 3 łyżki mąki pszennej (tak, tylko 3 łyżki ;)), 3 łyżki cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, 1 łyżeczka(...)rozpuszczoną żelatynę. Przy użyciu żelatyny polecam żelatynę typową do deserów lub w listkach. Następnie dodajemy posiekane wafelki i wiórki kokosowe. Mieszamy. Biszkopt przekrawamy na pół i przekładamy kremem. Ciasto udekorowałam chipsami kokosowymi i kawałki princessy kokosowej
Aga w kuchnismaków które zasmakuje każdemu :) Składniki: Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe: 4 białka 1 szklanka cukru 100 g wiórek kokosowych Krem: 1 puszka ananasów 1 szklanka wody 6 łyżek cukru 4 żółtka 2 budynie śmietankowe 200 g masła Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno(...)cały czas ucierając. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone z małą kostkę i mieszamy. Na biszkopt wykładamy połowę kremu ananasowego. Na krem ostrożnie kładziemy ciasto kokosowe i wykładamy pozostały krem. Posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachPrzelewamy gotową masę. Pieczemy w temperaturze 180ºC przez około 40 minut, lub dłużej. Najważniejsze, by piec do tzw. suchego patyczka. Ciasto wyjmujemy, całkowicie ostudzić (można upiec dzień wcześniej). Krem kokosowy:- 1/3 szklanki (ok. 80 ml) śmietany kremówki- 220 g serka mascarpone- 1/3 szklanki cukru pudru (lub więcej, do smaku)- 1/2 szklanki wiórków kokosowych- 4 łyżki(...)Dodajemy cukier puder, wiórki, likier, mieszamy do połączenia. Ciasto należy przekroić wzdłuż ( oczywiście połamało mi się ;), ale udało mi się je złożyć i pod warstwą czekoladową pęknięcia zniknęły) przekładamy kokosowym kremem. Wierzch dekorujemy polewą. Polewa czekoladowa: - 125 ml mleka kokosowego- 125 g gorzkiej czekolady (70%) ja dałam dożo więcej i mleczną połączyłam z gorzką.) Mleko kokosowe doprowadzamy
Malinowe Pocałunkikoniec wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Wykładamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 35 minut w 180 st.C Krem kokosowy: śmietana 30% 300ml x2 2 białe czekolady 250 g serka mascarpone 100 g wiórek kokosowych Śmietanę podgrzewamy do wrzenia, dodajemy pokruszoną białą czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Studzimy(...)Biszkopt kroimy na 3 części i nasączamy blaty (jeśli tort mają jeść dzieci ja używam wody z cytryną i cukrem z wanilią). Rozsmarowujemy połowę frużeliny, a na frużelinę połowę kremu kokosowego. Przykrywamy drugim blatem i znów smarujemy frużeliną i kremem. Dekorujemy dowolnie, ja raz dekorowałam go rozpuszczoną białą czekoladą, a raz masą cukrową
Cynamonowe szczęścienamoczenia biszkoptów) 3 łyżki cukru pudru (płaskie) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki skórki cytynowej (startej) 3 łyżeczki żelatyny (płaskie) Dodatkowo: 100g okrągłych biszkoptów 2-3 łyżki kremu kokosowego Opcjonalnie do dekoracji: 1-2 małe batoniki Bounty wiórki kokosowe starta skórka z cytryny Spód tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia) wyłożyć biszkoptami namaczanymi (lekko) w mleczku(...)kokosowym. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Ciastka delikatnie posmarować kremem kokosowym. Przygotować masę. Ubitą śmietanę (nie musi być idealnie na sztywno) wymieszać z cukrem i i nadal miksując - z serkiem waniliowym, sokiem z cytryny i startą skórką cytrynową. Na końcu masę dokładnie połączyć z przestygniętą żelatyną. (Uprzednio wymieszaną z mleczkiem kokosowym.) Masę rozsmarować na biszkoptach i ułożyć
Di gotujeprzepisu źródło Składniki : Ciasto : jajka całe - 2 szt soda - 1 płaska łyżeczka mąka pszenna - 3 szkl masło miękkie - 250 g cukier - 0,5 szkl szczypta soli Krem kokosowy czekolada biała w pastylkach - 175 g śmietana 36 % - 175 ml wiórki kokosowe - 90 g Przygotowanie: Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, oraz pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Ciasto włożyć(...)małe kulki, jeśli będą zbyt duże ciasto wypłynie ponad kształt foremki. Nakładać kuleczki do patelni, przykryć drugą połową patelni i piec przez 3 minuty do zrumienienia orzeszków, wyjąć, ostudzić. Krem kokosowy Do rondla wlać śmietanę kremówkę, doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać białą czekoladę, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia. Na samym końcu wsypać wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać i na wolnym ogniu przez
Kuchnia Danusiorzechów i miodu,do tego kokosowy środek i kakaowa galaretka-mniam,polecam do kawki Składniki : Spód: • 200 g herbatników • 100 g orzechów włoskich • 100 g masła • 150 g miodu Krem kokosowy: • 100 g kwaśniej śmietany • 100 g cukru pudru • 1 puszka mleka kokosowego(400ml) • 7 łyżeczek żelatyny • 400 g śmietany kremówki • 1 śmietan-fix • 100 g wiórków kokosowych Galaretka kakaowa(...)dobrze wymieszać, aby dokładnie rozprowadzić wszystkie składniki. Uzyskaną masę przełożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia, równomiernie rozłożyć i nieco docisnąć. Wstawić do lodówki. Przygotować krem kokosowy: Żelatynę przełożyć do miseczki i zalać niewielką ilością zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Kwaśną śmietanę zmiksować z cukrem pudrem. Dodać mleko kokosowe i ponownie dobrze wymieszać. Kremówkę ubić
Swojskie jedzonkomleka 120 g cukru 100 g masła 1/2 kieliszka spirytusu 5 żółtek 1 łyżeczka esencji waniliowej Lukier sok z połówki cytryny cukier puder olej do smażenia kokos do posypania krem kokosowy ala nutella Przygotowanie: Do naczynia wlać szklankę letniego mleka dodać pokruszone drożdże, łyżeczkę mąki, łyżeczkę cukru i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Gdy drożdże wyrosną dodać przesianą(...)pączek o średnicy około 5 cm. Układać na stolnicy posypanej mąką do ponownego podrośnięcia. Smażyć w gorącym oleju z dwóch stron. Pączki wyjąć i odsączyć na ręczniku papierowym. Krem kokosowy rozmieszać i za pomocą rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką nadziewamy pączki z boku wciskając do środka krem. Ciepłe pączki polukrować i posypać kokosem. Lukier ;do soku dodajemy tyle
Ala piecze i gotuje