krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:24/203)

Zupa krem z dyni 159

Dodatkowo jest idealną propozycją na chłodniejsze dni, kiedy tak bardzo potrzebujemy czegoś co rozgrzeje nasz organizm.  Zupa krem z dyni Składniki: 1 dynia (około 1,5 kg) 1 średnia marchewka 1 duże jabłko  1 litr wody puszka mleczka kokosowego 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka mielonych nasion kolendry* szczypta papryki chilli  lub odrobina pasty chilli sól, pieprz opcjonalnie(...)kostkę. Przełóż do garnka, zalej wodą i gotuj ok 40 min, aż wszystko będzie miękkie. Następnie za pomocą blendera zmiksuj całość do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj do kremu mleczko kokosowe, chilii oraz przyprawy i gotuj około 10 minut.  Dodaj sól i pieprz według uznania. Zupę można podawać z ryżem, z chrupiącymi grzankami czy świeżymi ziołami lub nasionami.  Smacznego

wegujemy
500. Porane zamieszanie i kokosowa rocznica. 146

bananowo-kokoswe placki z kremem kokosowym i prażonymi wiórkami kokosowymiJej, nie sądziłam, że aż tyle tutaj wytrwam. I prawdę powiedziawszy przyzwyczaiłam się do tego miejsca. Choć często miewałam chwile zwątpienia, po co to wszystko? Cieszę się, że nie rezygnowałam. Bycie tutaj w pewien sposób przynosi mi szczęście. Dziękuje wam, bo bez was, nie było by tego miejsca

More food, love and dreams
Przepis #83 FIT torcik kokosowo-czekoladowy 135

drugą z kakao.   Pierwszą część biszkoptu smarujemy 2/3 masy kokosowej. Przykrywamy drugim biszkop tem, którego smarujemy masą kakaową. Przykrywamy ostatnim krążkiem. Wierzch i boki smarujemy pozostałą częścią kremu kokosowego . Górę tortu posypujemy startą czekoladą oraz ozdabiamy kulkami kokosowymi.   Torcik jest bardzo delikatny w smaku i rozpływa się w ustach. To pyszna propozycja dla osób dbających o linię;) Smacznego

Health-Fit-Life
Kokosowo owsiane ciasteczka bez pieczenia z zieloną herbatą matcha 199

szklanka wiórków kokosowych - 1 łyżeczka zielonej herbaty matcha (ja użyłam z firmy ,,skworcu''do kupienia tutaj)  - 2 łyżeczki miodu (lub więcej do smaku) - 3-4 łyżki oleju kokosowego  krem(opcjonalnie) - 3 łyżki serka twarogowego lub tofu - 1/2 łyżeczki herbaty matcha - miód do smaku (opcjonalnie) Przygotowanie: Płatki zmielić na mąkę, wymieszać z wiórkami dodać miód i olej kokosowy wyrobić

zdrowa vege kuchnia
Tort czekoladowo kokosowy z bitą śmietaną. 190

zamiast mięsem werbalnie- rzucamy ciastem) z wysokości około 60 cm puścić je (w formie) na podłogę. Odstawić do uchylonego piekarnika do wystudzenia. Zimny biszkopt przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 2 puszki mleka kokosowego z puszki (2 x 400 ml) lub 250 ml śmietanki kokosowej 22% 250 g serka mascarpone 1/3 - pół szklanki cukru pudru 2/3 szklanki wiórków kokosowych delikatnie(...)całości). Przykryć kolejnym blatem, nasączyć, posmarować pozostałym dżemem, przykryć pozostałą warstwą kremu. Przykryć ostatnim blatem, nasączyć. Ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem. Jeżeli tort miał by być dłużej eksponowany lub przewożony zalecam dodanie 2 łyżeczek rozpuszczonej i wystudzonej żelatyny Wierzch i boki wysmarować obsypać wiórkami kokosowymi. Lub za pomocą szprycy, bądź rękawa cukierniczego udekorować. Schłodzić przez kilka godzin. Przed podaniem

Malinowe Pocałunki
461. Kokosowe z bananem? 130

kokosowo-bananowe gofry z twarożkiem, kremem kokosowym i prażonymi wiórkami kokosowymiGenialne gofry, leniwy poranek i perspektywa "wolnego".Jak na razie nic więcej mi nie trzeba. Składniki:40g mąki pełnoziarnistej10g mąki pszennejłyżka roztopionego masła 20ml mleczka kokosowegołyżka wiórek kokosowychok1/3 rozgniecionego banana1/2 łyżeczki proszku do pieczeniamałe jajkoszczypta solicukier do smaku Mokre składniki mieszamy ze sobą w jednej

More food, love and dreams
Cycki murzynki 736

się sknocić. A może uda Wam się upiec chociażby na święta ? Składniki: Blacha 25/30 cm Ciasto makowo-kokosowe: 6 białek ½ szklanki cukru 1 szklanka suchego maku 1 szklanka wiórek kokosowych Krem budyniowy: ½ litra mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 5 łyżek cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1,5 kostki masła 82% Kilka kropli  aromatu(...)cały czas ubijając wsypywać stopniowo cukier, ubijać aż masa będzie bardzo gęsta, wsypać wiórki kokosowe oraz suchy mak, delikatnie wmieszać ręcznie lub na najniższych obrotach miksera, ciasto wyłożyć do prostokątnej formy wyłożonej papierem pergaminowym, piec 30 minut w temp 180*c. Po upieczeniu wystudzić. Krem: ½ szklanki mleka odlać, dodać mąkę pszenną oraz ziemniaczaną i żółtka, zmiksować do jednolitej konsystencji

Wanilia i Kardamon
Krem brulee z marakują 130

Dzisiaj dzień babci a ja daleko od wnuka. Mimo to świętuje, wnuczek dzwonił, dużo nie powiedział bo jeszcze nie mówi, ale świergotał. To bardzo miłe uczucie

Kuchnia Pokoleń
Ciasto kokosowy cytrusek z kremem mascarpone 153

Dziś zapraszam Was na pyszne ciasto – kokosowy cytrusek z kremem mascarpone. Idealna słodkość do kawy lub herbaty. To ciasto kryje w sobie tyle smaków, które odkrywa się z każdym kęsem – słodycz przełamana delikatną cytrynową nutą i kokos, dzięki któremu ciasto jest wilgotne i długo zachowuje swoją świeżość, a wszystko uzupełnia pyszny cytrynowy krem z mascarpone. Spróbujcie. Ciasto kokosowy(...)jajka 2 łyżki mąki kukurydzianej skórka starta z 2 cytryn 2 1/2 łyżki soku z cytryny 3/4 szklanki cukru 3/4 miękkiego masła 2 łyżki wiórek kokosowych 1 1/2 szklanki mąki pszennej Składniki na krem 250 g serka mascarpone 180-200 ml śmietany kremówki 30% sok z jednej cytryny 2 1/2 łyżki cukru pudru Przygotowanie Ciasto Jajka ubijamy z cukrem. Cytrynę

Słodkie okruszki
Wegańskie czekoladowo-kokosowo-pomarańczowe w skrócie „Czekopo” 129

wyłóż papierem do pieczenia a boki wysmaruj masłem kokosowym lub olejem roślinnym. Piecz w temp. 180 C 25- 30 minut (do suchego patyczka). W między czasie zabierz się za krem kokosowy. Pogrzej w garnku mleko, masło kokosowe, cukier i dodaj wiórki. Gdy masło całkowiecie się rozpusci wyłącz gaz i poczekaj chwilę aż wiórki napęcznieją (10-15 minut). Włącz ponownie

greenscarf
Torcik jogurtowo-kokosowy na zimno z jagodami 165

Genialny torcik na letnie upaly.Lekko ,zdrowo i pysznie.Kompozycja smaku jogurtu greckiego z kremem kokosowym wzbudzila moj zachwyt juz w deserze,ktory robilam wczesniej.Przepis znajduje sie tutaj:klik.Coz,maly dodatek zelatyny sprawil ,ze deser zamienil sie w tort.Bardzo polecam zamiast smietany kremowki smietanka kokosowa,we wszystkich deserach.Zamiana odbedzie sie z korzyscia dla naszego zdrowia i obwodu naszych bioder.Upieklam go w foremce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Paradiso 2959

podniebienie. Połączenie trzech smaków – orzechowego spodu, kokosowej pianki i kawowej galaretki jest niebywale trafione. Spód: 200g herbatników 100g orzechów włoskich 200g masła w temperaturze pokojowej 6 łyżek miodu Krem kokosowy: 100g kwaśnej śmietany 18% 120g cukru pudru 400g mleka kokosowego (1 puszka) 6-7 łyżeczek żelatyny 400g śmietanki kremówki 1 op. śmietan-fixu 50g wiórek kokosowych Galaretka kawowa: 350g

Smaki Na Talerzu
ROLADA KOKOSOWA DIETETYCZNA 137

wysypaną lekko cukrem pudrem .Ściągamy pergamin z biszkoptu i  wykładamy gorący biszkopt na ściereczkę,  szybko rolujemy ściereczką.Zostawiamy do całkowitego wystudzenia.A teraz zabieramy się za krem.:)   Krem kokosowy: ~~~~~~~~~~~~~~~~ 300 ml.mleka 0.5% 10 dag.wiórek kokosowych 2-3 łyżki budyniu śmietankowego odrobina wody do rozrobienia budyniu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Mleko wlewamy do garnka,dodajemy wiórki kokosowe,zagotowujemy .Budyń rozrabiamy z wodą

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Krem jogurtowy z kokosem 180

wydaniu na słono, z pomidorami i bazylią. Słodkie dania z jego wykorzystaniem jakoś do mnie nie przemawiały - aż do teraz. Okazało się, że serek znakomicie komponuje się z wiórkami kokosowymi. Krem to połączenie tych dwóch składników i jogurtu naturalnego. Możecie podać go z ulubionymi dodatkami takimi  jak orzechy, żurawina, gorzka czekolada czy rodzynki tak jak u mnie :) Składniki

Chocolate Muffin Blog
Placek śliwkowo-kokosowy 101

Kruchy spód i śliwki zanurzone w kremie kokosowym. To ciasto dla smakoszy i miłośników kokosa, uwielbiane przez mojego młodszego syna. Ciasto na spód jest bardzo lekkie i trudno je zagnieść, ale takie właśnie powinno być. Trzeba je po prostu trochę podsypać mąką. Ja piekę je w małej formie, wychodzi więc grubsze, a śliwki wręcz pływają w kremie. Sprawia co prawda(...)spód i cieńszą warstwę kremu z którego efektownie będą się wynurzały połówki śliwek. Aby dłużej się dobrze prezentowały, można je po upieczeniu posmarować żelem z syropu ziemniaczanego lub żel-fixem rozpuszczonym w filiżance gorącej wody. „Lakierowanie” to znana metoda cukierników na zachowanie szklistego wyglądu owoców i dekoracji. Na koniec można jeszcze posypać ciasto delikatnie wiórkami kokosowymi”. Czytaj więcej

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania