Domowe rafaello to już chyba klasyka. :) Bardzo proste w wykonaniu. Bez pieczenia. Połączenie kremu kokosowego z herbatnikami lub krakersami daje niesamowity efekt (swoją drogą warto zrobić to ciasto raz z krakersami a innym razem z herbatnikami - trochę inaczej smakuje). Deser bardzo ładnie się prezentuje i równie dobrze smakuje. Przepis pochodzi z książeczki "Ciasta domowe". RafaelloPRZEPIS/forma: 25 x 35 cm/ Masa kokosowa 2,5 szkl. mleka 1 szkl. cukru 1 szkl. adwocata (opcjonalnie) 300 g masła 25... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Wstyd się przyznać - moja kuchnia tej klasyki nie zna. :)Czas to zmienić. :)
po prostu pychota , pychota i jeszcze raz pychota :) to ciasto nigdy mi się nie znudzi ;)
Do you mind translating it? even with google translator i cant understand .It loooks fantastic and i'm still drooling over screen... please heeeeelp.:)
nigdy nie robiłam ale chyba w tą niedzielę się skuszę właśnie na to ciacho:) wygląda smakowicie.
Could you please send me your e-mail? My e-mail: coolinarnastrefa@wp.pl
Często na moim stole, obowiązkowo w wersji z krakersami, pycha! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
I would love to make this cake, but there is no translation..I did send you email with my email address.Thank you so much.