Zupa krem z dyni z nutką chili, na mleku kokosowym - prosta w przygotowaniu, a efekt zachwycający. Delikatna, kremowa, lekko słodkawa i... i wtedy pojawia się chili. Co tu dużo pisać, musicie spróbować. Zupa z dyni z nutą chili. Składniki na 4 porcje: średniej wielkości dynia 200 ml mleczka kokosowego sól, pieprz, chili Dynię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki(...)nagrzanego piekarnika (ok. 190 stopni) na około 25 minut, aż dynia będzie miękka. Po upieczeniu łyżką oddzielamy miąższ od skóry. Przekładamy do wysokiego garnka dolewamy mleko kokosowe. Miksujemy na gładki krem, doprawiamy pieprzem i chili i jeśli jeszcze trzeba to solą. Podgrzewamy. Możemy podawać z grzankami lub solo. Smacznego
MiksturownikDyniowy krem jaglany z daktylami i mleczkiem kokosowym, figami ach te pociągi o 6 < 3 tęskniłam
More food, love and dreamsrozpuszczenia cukru i uzyskania sztywnej masy. Wsypać kokos i delikatnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i równomiernie rozsmarować masę kokosową. Piec około 20 min w 180 stopniach do lekkiego zrumienienia. Wyjąć i ostudzić. Krem budyniowy: Odlać pół szklanki mleka i rozmieszać proszek budyniowy. Resztę mleka z cukrem zagotować, wlać rozmieszany proszek i mieszając ponownie zagotować. Zdjąć z ognia przykryć(...)zagotować. Zdjąć z ognia wsypać galaretkę i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Warstwy ciasta: biszkopt makowy-połowa kremu budyniowego-masa truskawkowa (poczekać aż stanie w lodówce i dalej wykładać)-reszta kremu-blat kokosowy. Bardzo mi będzie miło jeżeli polubisz, skomentujesz lub udostępnisz mój post. Zapraszam też na mój profil
Cukiernia PychotkiPołączenie dyni z mlekiem kokosowym? Czemu nie! Miałam niezmierną ochotę spróbować dyni na sposób orientalny - efekt? Rewelacja! Pyszny, gęsty krem z dyni na spokój tajski - z kokosem i limonką, delikatnie ostry - jednym słowem raj dla podniebienia! Gorąco polecam! 1 mała dynia (1kg po obraniu i usunięciu pestek) 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2cm świeżego korzenia imbiru 2 łyżeczki
Codzienne Gotowanieszklanki mąki ryżowej 200 ml mleka ryżowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia BIO pół szklanki oleju słonecznikowego pół szklanki rodzynek pół szklanki jagód goji agawa Składniki na krem: mleko kokosowe BIO (gęsta część) 3/4 szklanki kaszy jaglanej 10 łyżek wiórek kokosowych agawa orzechy włoskie do dekoracji Ciasto: Marchewkę obrałam i starłam na dużych oczkach. Rodzynki i jagody goji zalałam wrzątkiem(...)wypłukałam zimną wodą, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki kokosowe oraz agawę. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Krem wstawiłam do lodówki. Kiedy ciasto wystygło, dodałam krem, udekorowałam orzechami i ponownie wstawiłam do lodówki
nietadietamargaryny jajo 3 łyżki cukru 4 łyżki płynnego miodu 4 łyżki mleka 15g cukru waniliowego łyżeczka sody oczyszczonej Krem budyniowy: opakowanie budyniu śmietankowego lub waniliowego 2 niepełne szklanki mleka 3 łyżki cukru 20 dag masła pół laski wanilii Blat kokosowy: 4 białka 4 łyżki cukru 40g wiórków kokosowych Masa słonecznikowa: 80g masła 3 łyżki cukru 15 cukru waniliowego 200g(...)składniki się połączą dosypujemy prażony słonecznik. Gotujemy razem kilka minut. Wykładamy ciepłe na wierzch ciasta. Składamy ciasto układając po kolei: blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, blat kokosowy, blat miodowy, krem budyniowy, blat miodowy, masę słonecznikową
Pyry na Gazwierzchu folią spożywczą by nie powstał "kożuch" i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać stopniowo zimny budyń i ucierać. Na końcu do kremu dodać pokrojony w drobną kostkę ananas i wymieszać. Blat kokosowy: Zimne białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Dodawać stopniowo cukier i ubijać aż białka będą gładkie, lśniące a cukier się rozpuści. Na końcu wsypać kokos(...)blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec na złoto około 20-25 minut. Ostudzić. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Warstwy ciasta: Biszkopt, krem, blat kokosowy, czekolada. Złożone ciasto włożyć na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki
Ala piecze i gotujeKokosowa tarta z kremem czekoladowym i owocami świetnie sprawdza si ę latem, w czasie upałów, ponieważ nie wymaga pieczenia. Tart ę przygotowałam na spodzie z ciasteczek i oleju kokosowego, który znakomicie komponuje si ę z delikatnym kremem czekoladowym i du ż ą ilością świeżych owoców. Smacznego! **** La crostata di cocco con crema(...)cocco, viene poi farcita e decorata con della crema al cioccolato e della frutta fresca. Buon appetito! SKŁADNIKI Tarta 200 g ciasteczek 70 g oleju kokosowego ( możemy zastąpić masłem w takiej samej proporcji) Krem czekoladowy 200 g gorzkiej czekolady 125 g śmietany 35 g masła Dekoracja biała i czerwona porzeczka borówki jeżyny brzoskwinie listki mięty **** INGREDIENTI Crostata
La grande e la piccola cuocaCiastem jest bezglutenowy biszkopt , przygotowany z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej, który kompletnie nie sprawia żadnych problemów podczas pieczenia. Nadzieniem i wierzchnią warstwą ciasta jest obłędnie pyszny krem jogurtowo-kokosowy ! Na wierzchu świeże malinki i gorzka czekolada . Całość smakuje fantastycznie, nieziemsko, bajecznie! Ciacho zrobione wieczorem, gdzie nazajutrz, późnym rankiem nie było już po nim śladu! Zajadały się nim i wychwalały(...)agaru 1/2 szklanki wody Dodatkowo: woda z sokiem z cytryny i syropem klonowym do nasączania biszkoptu gorzka kuwertura/czekolada świeże maliny Przygotowanie: KREM: Do miksera przełóż jogurt, mus kokosowy i syrop klonowy. Miksuj na najwyższych obrotach przez jakiś czas. Następnie rozpuść agar w 1/2 szklanki wody i wlej do pozostałych składników. Zamiksuj i przełóż do lodówki do stężenia
Zdrowie na języku :Pliwki z tymiankiem oraz krem z budyniu i mleczka kokosowego, do tego filiżanka kawy, herbaty lub szklanka mleka... polecam :) Porcje: forma 23 cm Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Ciasto: 150 g mąki pszennej, 110 g zimnego masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko, 1 łyżka zimnej wody szczypta soli. Krem budyniowym: 400 ml mleka kokosowego, 100 g masła(...)pieczenia, na wierzch wysypać fasolę lub kulki ceramiczne do pieczenia, piec 15 minut w 200 stopniach, po upieczeniu usunąć obciążenie. Krem W między czasie przygotować krem. Budynie wymieszać dokładnie z mlekiem kokosowym i cukrem, zagotować ciągle mieszając. Zdjąć z ognia, wymieszać z żółtkami i masłem dodanym w kilku porcjach. Krem przełożyć na podpieczony spód, posypać tymiankiem, na wierzchu rozłożyć
SzczyptaSmaQZapraszam na przepyszne ciacho: delikatny biszkopt i beza makowo - kokosowa przełożone kremem budyniowym, całość obłożona biszkoptami nasączonymi w likierze amaretto, o polewie i dżemie nie wspominając. Raj dla podniebienia. Ciasto nie jest trudne do przygotowania, ale jednak trochę czasochłonne, mimo to polecam - zarówno efekt smakowy, jak i wizualny wynagradza wszystkie trudy. Przekładaniec poleca się na święta i inne rodzinne uroczystości(...)gości gwarantowany ;) Składniki: I warstwa (biszkopt): 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki płaska łyżeczka proszku do pieczenia mały słoik ulubionego dżemu (u mnie śliwkowy krem czekoladowy ) II warstwa (beza makowo-kokosowa): 6 białek 150 g cukru pudru 150 g maku 150 g wiórków kokosowych łyżeczka proszku do pieczenia III warstwa (masa budyniowa): 6 żółtek 100 g cukru
Domowa Cookierenka AgiPyszna kokosowa przekąska na bazie kremu Rafaello (przepis znajdziesz tutaj ). Do gotowego kremu wystarczy dodać zmielone herbatniki, ewentualnie odrobinę likieru Malibu i obtoczyc w wiórkach kokosowych. Pycha;) Jeśli ktoś woli smak orzechowy, polecam wykorzystać w ten sam sposób krem Bueno, na który przepis znajdziesz tutaj Zamiast kokosu do obtoczenia użyć drobno pokrojonych(...)herbatników krem Rafaello ( przepis) - ilość z podanych w przepisie składników, czyli około 400 ml 10 dkg wiórków kokosowych do obtoczenia ewentualnie 2 łyżki likieru kokosowego Herbatniki rozdrobnić na proszek, dodać do kremu (opcjonalnie z likierem) i dobrze połączyć. Masę schłodzić w lodówce tak, żeby można było łatwo lepić kuleczki. Gotowe obtaczać w wiórkach kokosowych. Ponownie dobrze
Maślane ciasteczkomąki ziemniaczanej • 3 łyżki ciemnego kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła w temperaturze pokojowej • 6 łyżek cukru pudru • 2,5 łyżki kawy rozpuszczalnej • 50 g zmielonych orzechów włoskich • 3-4 łyżki spirytusu Masa(...)powrotem do blaszki. 14. Składniki do nasączenia wymieszać i gotowym ponczem skropić biszkopt w blaszce. 15. Nasączony biszkopt posmarować połową kremu i przykryć go biszkoptem kokosowym. 16. Biszkopt kokosowy posmarować pozostałym kremem i na wierzch wyłożyć masę wiśniową, wyrównać. 17. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Następnie, ciągle mieszając, stopniowo dodawać ostudzoną galaretkę, dokładnie wymieszać
W mojej kuchniNaleśniki na mleczku kokosowym; z kremem budyniowym* i gruszką; płatki migdałowe *budyń, z utartym żółtkiem z cukrem Swoją drogą naleśniki na mleczku kokosowym, nawet z jego małym dodatkiem są genialne, koniecznie spróbujcie! :D (i wychodzi ich więcej! :D ) Chcę więcej takich jak wczoraj, dużo biegania, ogarniania, zupełna zmiana planu, ale brzuch wciąż bolał od śmiechu, bieg
More food, love and dreamsblachę o wymiarach 20x20 cm: Spód: 200 g herbatników 80 g masła 0,5 szklanki migdałów Krem Raffaello: 350 + 50 g śmietanki kremówki 30-36% 200 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny + 5 łyżek wody 100 g wiórków kokosowych Polewa: 50 g białej czekolady 20 g masła 2 łyżeczki mleka Dodatkowo: Wiórki kokosowe(...)średnich obrotach, po trochę na raz dodajemy ostudzoną masę czekoladową. Ubijamy (już na najwyższych), aż krem lekko zgęstnieje, ale należy uważać, aby NIE ZWAŻYĆ kremu. Po tym do kremu dodajemy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Tak powstały krem wykładamy na spód herbatnikowy i dokładnie równamy. Na górę kremu układamy namoczone w mleku herbatniki, jeżeli jest potrzeba, łamiemy herbatniki, aby cały
Kuchnia Łukasza