Lubicie smak rozpływających się w ustach, delikatnych,kokosowych kuleczek Raffaello? Jeżeli tak-to ten tort jest zdecydowanie dla Was! 😉 Pulchniutki, migdałowy biszkopt- przełożony konfiturą wiśniową i pysznym kokosowym kremem-na bazie z białej czekolady. Wszystko w delikatnej, kokosowo-migdałowej oprawie- a w elemencie ozdoby kuleczki Raffaello i bita śmietana. Tort jest pyszny, podzielny i smakuje nie tylko wielbicielom […] Artykuł
Domowe Tortyjedzenia go łyżką.;-) Składniki: tabliczka gorzkiej czekolady o zawartości 75%-80% kakao szklanka orzechów laskowych (bądź innych ulubionych) 1/2 szklanki brązowego / białego / trzcinowego cukru niecała szklanka mleka krowiego / kokosowego ( jak krem będzie za gęsty dodajcie go jeszcze trochę) Zacznijmy od orzechów. Wysypałam je na suchą patelnię. Smażyłam kilka minut mieszając drewnianą łyżką. Skórka lekko się przypaliła. Wysypałam
potrawyregionalnemleka kokosowego z puszki 100 g masła 80 g ksylitolu 30 g kakao ewentualnie karobu czubata łyżeczka proszku do pieczenia kilka kropli aromatu waniliowego Na krem: 400 ml mleka kokosowego z puszki 60 g ksylitolu kilka kropli aromatu waniliowego 45 g mąki ziemniaczanej 100 g masła Dodatkowa czekolada gorzka starta na grubych oczkach lub posiekana w drobną kostkę ilość według(...)uznania 2- 3 banany sok z cytryny aby banany nie czarniały Krem: W 50 ml mleka kokosowego rozmieszaj mąkę ziemniaczaną . W garnuszku zagotuj 350 ml mleka kokosowego z ksylitolem i kilkoma kroplami aromatu waniliowego. Po zagotowaniu zdejmij garnuszek z ognia i dodaj mleko kokosowe z mąką ziemniaczaną powoli, energicznie mieszając. Postaw z powrotem tak przygotowany budyń na ogniu
cukrem pudrem posypaneszkl mleka w proszku 200 g masła 50 g masła kokosowego, polecam Planta Food! Wykonanie: Mleko zagotować z cukrem, do jego rozpuszczenia. Wystudzić. Masło i masło kokosowe utrzeć na jasny krem z przestudzonym mlekiem. Na koniec dodać mleko w proszku i miskować na niskich obrotach do uzyskania gładkiej masy. Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki 30% Wykonanie: Czekoladę(...)kremu milky way. Położyć kolejny biszkopt i resztę kremu (zostawić trochę do posmarowania boków). Przykryć tort ostatnim biszkoptem i rozprowadzić na nim polewę czekoladową. Boki posmarować kremem milky way i posypać wiórkami kokosowymi. Tort ozdobić według uznania batonikami i perełkami. Schłodzić w lodówce
Trufelkowopodobnej nazwie z którym z pewnością wielu z nas je kojarzy. Ciasto Siostry Anastazji charakteryzują dwa płaty delikatnego, kruchego ciasta, lekka warstwa kokosowa, wyraziste w smaku ciasto z orzechów włoskich, a wszystkie te warstwy przekłada aksamitny, budyniowy krem, a wierzch ciasta stanowi idealnie komponująca się z całością czekoladowa polewa posypana kawałkami orzechów włoskich. Ciasto przepyszne w smaku i mimo(...)minut w temperaturze ok. 170 stopni. Studzimy. Na dno formy wykładamy kruchy spód. Masę dzielimy na 3 części. Jedną z nich przekładamy na kruchy spód, wykładamy warstwę kokosową, połowę pozostałego kremu, ciasto orzechowe, pozostałą masę budyniową a całość przykrywamy kruchym ciastem. Polewa Czekoladowa: Śmietankę podgrzewamy (nie doprowadzamy do wrzenia). Następnie wrzucamy drobno połamaną czekoladę, zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy
Słodka Stronamoim domu na różne sposoby i stwierdzam, że kremy są z niej zdecydowanie najlepsze. Kolor, aromat, konsystencja i smak - wszystkie te cechy idą ze sobą w parze. Przyrządzona z warzywami i przyprawami, stanowi smaczną całość. Składniki: 0,3 kg czerwonej soczewicy 2 marchewki puszka krojonych pomidorów gałązka lubczyku 20ml mleczka kokosowego łyżka curry łyżka słodkiej papryki łyżeczka ostrej papryki pęczek
ChilliJemydrożdży 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 50 g mąki orkiszowej razowej 50 g mąki pszennej razowej szczypta soli 1 jajko 1 czubata łyżka cukru kokosowego olej kokosowy dodatek: krem orzechowo-kakaowy ( Super Krówka ) Przygotowanie: Na początku należy zrobić zaczyn. W tym celu lekko podgrzej mleko (ale nie zagotuj!), w którym rozpuść drożdże oraz cukier. Następnie wmieszaj jeszcze 1 łyżkę
Zdrowie na języku :Ppierwszym upiec ciasto, w drugim przełożyć kremem i ozdobić. Składniki na biszkopt (mała blaszka) 150g oleju kokosowego 3 jajka 150g stewii 100g wiórków kokosowych 50g orzechów włoskich Składniki na krem: 250g fasoli cannellini 4 łyżki stewii 80g wiórków kokosowych Dodatkowo: połowa świeżego ananasa Sposób przygotowania: Białka ubij na puszysta masę razem ze słodzikiem. Orzechy włoskie oraz wiórki kokosowe zmiksuj mikserem(...)obierz a następnie pokrój na bardzo cienkie plastry tak by łatwo się wyginały. Biszkopt przełóż kremem oraz paroma plastrami ananasa a następnie rozsmaruj krem na całej powierzchni ciasta. Na wierzch ułóż plastry ananasa, posyp wiórkami kokosowymi. W przypływie szaleństwa na brzegach ułożyłam jeszcze raffaello jednak jeżeli chcesz by tort był niskowęglowodanowy zrezygnuj z tego składnika
wysmienityczekoladą i udekorowane (a jakże!) wiórkami kokosowymi. Aby całość nie była zbyt mdła (a blaty suche) ciasto warto nasączyć likierem Malibu (w wersji dla dorosłych), który jeszcze podkreśli kokosową nutę kremu lub wodą z cukrem i sokiem z cytryny. Ciasto z pewnością zadowoli wszystkich entuzjastów kokosa oraz wypieków przekładanych masą maślaną :) Składniki: Ciasto makowe: 10 białek (w temperaturze pokojowej
MyCookBook.plpełnoziarnista lub bezglutenowa 3 łyżka kakao 2 łyżeczka proszek do pieczenia 200 g erytrol lub inne słodziwo 1 łyżeczka esencja migdałowa 180 ml mleko 180 g olej kokosowy 2 szt jajko krem 150 g olej kokosowy 250 g erytrol lub inne słodziwo 75 g kakao 1 łyżeczka esencji migdałowej 4 łyżki mleko może być roślinne Sposób przygotowania W misce mieszamy(...)gęsta. Upieczone ciasto studzimy w formie przez 10 minut, a następnie wyciągamy i zostawiamy na kratce do całkowitego wystudzenia. Ciasto kroimy w poziomie na dwie części. Spód smarujemy 1/3 kremu, przykrywamy górą. Pozostałym kremem smarujemy górę ciasta i trochę boków. Posypujemy płatkami migdałów
KucharzycaWitam was po krótkiej przerwie; ) Dzisiaj mam dla Was propozycję na szybkie i przepyszne kokosowe ciasteczka, nadziane kremem brzoskwiniowym. Ich bazą jest mąka kokosowa którą dostałam do wypróbowania od firmy OlVita . Z mąką kokosową miałam styczność po raz pierwszy. Jednak od razu przypadła mi do gustu. Nie tylko pięknie pachnie ale także wybornie smakuje (nawet na surowo(...)masło (chłodne), kolejno mąkę kokosową. W osobnym naczyniu ubić na sztywno białka i dodać do masy, delikatnie wymieszać. Następnie dodać mąkę pszenną wraz z proszkiem do pieczenia i mleczko kokosowe, dokładnie wymieszać. Piec 35 minut w 160 stopniach. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i zalać sokiem z puszki, zagotować. Następnie w garnuszku zagotować szklankę mleka i gdy zacznie wrzeć dodać
Krakowskie smaki AniBiszkopt ryżowy (A4: 21x30cm) -3 jajka L -1 białko -90g ksylitolu -80g mąki ryżowej -20g skrobi (u nas z tapioki) -5 łyżek oleju kokosowego (płynny w temp. pokojowej) Krem truskawkowy -160g ryżu jaśminowego (lub 170g kaszy jaglanej) -3 szkl. napoju ryżowego/mleka kokosowego (lub mleka o obniżonej zawartości laktozy) -ksylitol lub inna substancja słodząca (według(...)indywidualnych preferencji) -200g truskawek Dodatkowo -dżem truskawkowy (u nas świeży domowej roboty :D) -truskawki (do ozdoby) -krem: jogurt grecki/ serek/ śmietanka kokosowa (do ozdoby) PANDKI Jajko w całość ubić na kogel-mogel z ksylitolem, następnie dodawać kakao partiami i mieszać. Dodać tyle aby uzyskać konsystencje gęstego ciasta ale lejącego. Masę przełożyć do sztywnego woreczka foliowego, uciąć delikatnie róg
Candy Pandasręką. Są mokre , zimne i niesamowicie pachnące cynamonem. Idealny pomysł na jesienną osłodę. Dziś mam dla Was przepis na ciasto dyniowe , ale w wersji deluxe ;) Przełożone przepysznym kremem serowo – kokosowym z mlekiem w proszku tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć! Koniecznie wypróbujcie! A jeśli Wam posmakuje to zróbcie jeszcze Babkę Dyniową i Ciasto marchewkowe z czekoladą – zrobią(...)cukier – 1 szkl * olej – 3/4 szkl * starta na grubych oczkach dynia – 2 szkl * cynamon- 1 łyżka * soda – 1 łyżeczka * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka KREM: * ser biały 3 x mielony – 500 g * mleko w proszku – 1 szkl * żelatyna – 2 łyżeczki * cukier – ok. 3/4 szkl * kokos – 50 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO
Ostra na SłodkoBuraczany (albo buraczkowy) krem z dodatkiem zblendowanych buraków, mleka kokosowego i ziołowych grzanek zachwycił nasze podniebienia :)) Nooo ... dobrze - zachwycił moje podniebienie, a mąż zjadł bez szemrania, co w przypadku jego i zupy jest i tak wielkim wyczynem :))) Składniki: 6 średnich buraków 2 ząbki czosnku 1/2 puszki mleczka kokosowego 3l bulionu drobiowego 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz ziele(...)oczkach. Bulion zagotować. Dodać liść laurowy, ziele angielskie, czosnek, sól, pieprz oraz starte buraki. Gotować całość ok. 20 min. Po tym czasie zupę zmiksować na gładki krem. Dodać mleczko kokosowe. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny. Na koniec dodać roztarty majeranek. Posypać koperkiem. Podałam każdą porcję z łyżką buraków startych i przesmażonych na maśle
Walijskie Pichceniełyżki cukru waniliowego 4 łyżki mączki ziemniaczanej Polewa z mango na górę sernika: 3/4 szklanki puree z mango + 1 żółtko Drobno zmiksować herbatniki z wiórkami kokosowymi i roztopionym masłem. Wyłożyć na spód tortownicy uprzednio obłożonej pergaminem. Ucisnąć dłonią lub łyżką i wstawić do lodówki, by masa stężała. Mango obrać, usunąć pestkę. Zblendować wraz(...)cukrem, cukrem waniliowym i skrobią. Gdy masa będzie jednolita dodawać po jednym jajku. Miksować do połączenia składników, uważając by nie napowietrzyć masy serowej. Do sernika przełożyć gęsty krem (śmietankę) kokosowy, dodać puree z mango. Całość wymieszać i przełożyć na blaszkę. Na masę twarogową należy wylać puree z mango. Piekarnik nagrzać do 175oC
Słodki Zakątek