Ciasto bez pieczenia kokosowa zebra W moim przekonaniu ciasto bez pieczenia nie należy do ciast najszybszych w wykonaniu. Bardzo często w ich skład wchodzi krem budyniowy, który po prostu musi ostygnąć, co zabiera nam czas. Z drugiej strony są to ciasta proste no i nie trzeba przy nich włączać piekarnika Kokosowa zebra to taka troszkę inna odmiana rafaello na krakersach(...)część kremu. Jeżeli decydujemy się na konfitury lub lemon curd, to nakładamy jakieś 2 łyżki w tym momencie, czyli na drugą warstwę kremu. Znowu herbatniki i reszta kremu. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi i wstawiamy na noc do lodówki, a minimum na kilka godzin. Z foremki wykroiłam 14 porcji. Jedna to 380 kcal Proste ciasto bez pieczenia Ciasto kokosowe bez pieczenia
Relaxtimełyżką. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto i wyrównać. Piec w piekarniku rozgrzanym do temperatury 175ºC przez 40 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Krem ananasowo-kokosowy 200 g kawałków ananasa z puszki 4 czubate łyżki wiórków kokosowych 2 czubate łyżki cukru pudru 100 g serka mascarpone Ananasa odsączyć i osuszyć na ręczniku papierowym, zblendować(...)gładką masę. Dodać wiórki kokosowe, cukier puder i serek mascarpone. Całość wymieszać widelcem, aż do połączenia składników. Waniliowy krem mascarpone 150 g serka mascarpone 1 czubata łyżka cukru pudru ziarenka wanilii wyskrobane z 1 laski Serek za pomocą łyżki rozetrzeć dokładnie z cukrem pudrem i ziarenkami wanilii. Ostudzone ciasto marchewkowe przekroić wzdłuż. Na spodni blat wyłożyć cały krem ananasowo-koksowy
Moniki Smakołykiskładnikibiszkopt* 6 jajek* 150 g cukru* 150 g mielonych migdałów* 75 g mąkikrem kokosowo-czekoladowy* 250 ml śmietany 18%* 125 g wiórków kokosowych* 100 g białej czekolady (np.milka)* 1 opakowanie bitej śmietany w proszkumasa krówkowa* 1 puszka gotowego gotowanego mleka skondensowanego* 2 łyżeczki kakao* 350 g margaryny Kasidodatkowo* biała masa cukrowa*barwnikiSposób wykonaniabiszkoptJajka ubić z cukrem, ubijać mikserem(...)zostawić w formie na kilka minut, następnie ostrożnie wyjąć, oderwać papier i zostawić do wystygnięcia.krem kokosowo-czekoladowyCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, dolewać śmietanę, mieszać i podgrzewajać, tak aby powstała jednolita masa.Chłodną masę ubijać wsypując powoli bitą śmietanę, a następnie wsypać wiórki kokosowe i wymieszać.masa krówkowaMargarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać po łyżce masę krówkową
Mix smakuczekoladę i skórkę, wymieszać wszystko łyżką. Przełożyć do foremek lub papilotek. Piec 20 min. Wystudzić i udekorować kremem. Krem 250 g śmietanki 36% łyżka cukru z wanilią 2 łyżki cukru pudru (mniej lub więcej, do smaku) 250 g mascarpone wiórki kokosowe zielony barwnik spożywczy perełki lub inne dekoracyjne posypki świąteczne Śmietankę ubić do gęstości(...)cukrem waniliowym i pudrem. Dodać serek mascarpone, wszystko ubić na sztywno. Najpierw białym kremem posmarować wierzch każdej babeczki (tworząc płaską warstwę) przy użyciu łyżki i obsypać wiórkami kokosowymi. Następnie do reszty kremu dodać zielony barwnik i dokładnie wymieszać. Przełożyć do woreczka z tylką gwiazdką. Dekorować babeczki (jak na zdjęciu), posypywać perełkami. Przechowywać w lodówce. Smacznego
Słodkie inspiracjepowstania gęstego budyniu, następnie szybko zdjąć z ognia i zostawić do ostudzenia. Masło zmiksować do białości i stopniowo połączyć z zimnym budyniem. Wsypać wiórki kokosowe i uprzednio starte (na drobno) obie czekolady. Krem delikatnie wymieszać(...)pomocą łyżki. Na blasze (wyłożonej folią aluminiową) ściśle ułożyć warstwę herbatników. Na ciastkach rozsmarować 1/3 kremu i kolejno położyć warstwę ciastek, masę, herbatniki i na końcu resztę kremu. Całość obficie obsypać wiórkami kokosowymi (można lekko je przyklepać). Ciasto wstawić do lodówki - do stężenia (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować wg uznania. (*) Jak dotąd nie zauważyłam w sprzedaży tak ciemnych
Di gotujekarmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający zmysły krem
Eat me! Fit me!torcie jeszcze Wam napiszę, bo wyszedł mi całkiem nieźle, ale dzisiaj będzie o babeczkach. Tak naprawdę to zwykłe muffiny przebrane za cupcakes malinowym kremem maślanym. Musiały być szybkie i pyszne, i oczywiście efektowne. Użyłam więc mleka kokosowego z kartonu, którego nikt nie chce pić, bo jest zdecydowanie za słodkie (choć w składzie nie ma żadnego słodzidła), ale tutaj sprawdziło się(...)owocom, wcale nie ciężkie, jak można by się obawiać, podbiły serca gości i zniknęły niemal wszystkie. Spróbujecie...? To w końcu takie jeszcze letnie smaki... Muffiny kokosowe z malinami, jagodami i malinowym kremem maślanym Składniki: (na 24 muffinki) 500 g mąki pszennej 4 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 200 g serka kremowego
Pożeraczka, czyli raz adobrzewersji jest całkiem egzotyczna, ale ponieważ młoda marchewka jest latem, nie jest rozgrzewająca, choć bez problemu można ją zmodyfikować do jesienno-zimowej wersji. Zupa krem z pieczonej marchewki jest aksamitna, lekko słodka od mleka kokosowego, pikantna od imbiru i chili. Składniki: – 1,5-2 litry bulionu (przepis tutaj ) – 1-2 pęczki młodej marchewki(...)bulion. Podgotować przez 5 minut i zmiksować całość malakserem na gładką, aksamitną konsystencję. W razie potrzeby doprawić. Dodać mleko kokosowe, wymieszać, gotować jeszcze kilka minut (Ale bez wrzenia). Jeśli zupa jest za gęsta można dodać bulionu lub wody. Zupa krem z pieczonej marchewki świetnie smakuje i wygląda posypana świeżą kolendrą (albo pietruszką, jeśli nie macie kolendry) lub posypana prażonym słonecznikiem
Pociąg Do Kuchnimożna, nie ma na to mocnych! :) My uwielbiamy ten rodzaj, więc chętnie zaprosimy Was także na:- ZUPA KREM Z DYNI HAKKAIDO Z ZIARNAMI I PESTKAMI.- KREM Z KALAFIORA Z MLEKIEM KOKOSOWYM, CZOSNKIEM I ZIARNAMI.- NATURALNY KREM Z CZARNEJ RZEPY- PROSTA ZUPA KREM Z PORAAby nic, a nic Wam nie umknęło: zaobserwujcie nas: tutaj i polubcie na facebooku
Wypisz Wymalujpoeksperymentować - pomijając zabójczy kolor fuksji, smakuje rewelacyjne! Oj, coś czuję, że w obecnym sezonie będę często powracać do tego przepisu.Na liście do zrobienia mam jeszcze krem z buraków z mleczkiem kokosowym, podejrzewam, że jest świetny. KREM BURACZANY Z WINEM I KOZIM SEREM /własny;/ na 2 porcje 3 nieduże młode buraki (ok. 300- 400g) 1 cebula czerwona 100 ml czerwonego
W kuchni Karmel-itkiPrzepyszne, mięciutkie muffiny z dodatkiem mnóstwa wiórków kokosowych. Przyozdobione aksamitnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Obsypane kolorowymi cukierkami. Idealne jako prezent na wyjątkowe okazje :) Składniki: 1 szklanka wiórków kokosowych 1 i 1/4 mąki pszennej szczypta soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki oleju(...)jednej misce, Mokre zmiksować w innej. Połączyć zawartość misek i wymieszać delikatnie ciasto. Rozłożyć równomiernie pomiędzy foremki silikonowe lub papierowe. Piec 30-40 minut w 175*C. Krem: 500 g mascarpone 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować wystudzone babeczki. Posypać kolorowymi cukierkami. Smacznego
Chocolate Muffin Blogkaszy jaglanej 1 3/4 szklanki mleka krowiego, ale może być kokosowe, sojowe, migdałowe 3 jajka 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki oleju kokosowego szczypta soli olej kokosowy do smażenia KREM ŚMIETANKOWY: 400 g kremowego serka śmietankowego ok 4 łyżek dżemu Łowicz z dzikiej róży ok 4 łyżek dżemu Łowicz z czarnego bzu Kaszę jaglaną parę razy wypłukać(...)smarując kremy. Wierzch udekorować białym serkiem i dżemami, które włożyłam do rękawa cukierniczego. Po usmażeniu i złożeniu omletów w tort robią się chłodne, dlatego można wykrojone porcje włożyć na chwilę do mikrofalówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Bez pieczenia , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Dania z patelni , Dla dzieci , Naleśniki, gofry, placuszki Tagged: dżemy , kasza jaglana , olej kokosowy , twaróg
https:KKuchniaMniamkokosowe, mieszamy łyżką. Na dnie keksówki, wyłożonej papierem do pieczenia, rozkładamy pierwszą warstwę krakersów, przykrywamy częścią kremu. Postępujemy podobnie aż do wyczerpania się składników. Wierzch smarujemy ostatnią warstwą kremu, posypujemy wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce
Smaki Na Talerzumąki ziemniaczanej 6 jajek 1 szklanka cukru pudru sok z 1/2 cytryny ziarenka z 1/2 laski wanilii krem 500g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% sok z 1 pomarańczy otarta skórka z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki wiórków kokosowych moczonych w soku z pomarańczy dodatkowo 4 łyżki konfitury z mirabelek sok z 1 pomarańczy do ponczowania(...)nich mocno naponczować. Blat posmarować konfiturą,wyłożyć masę kremową, przykryć drugim blatem ciasta, lekko docisnąć, ponownie blat posmarować konfiturą, wyłożyć krem, przykryć ostatnim krążkiem biszkoptowym. Całość wysmarować kremem, ozdobić wiórkami kokosowymi oraz przepołowionymi kulkami Raffaello, cukrowymi gwiazdkami i zielonym cukrem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Tort kokosowo-pomarańczowy z różowym winem i konfiturą z mirabelek pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebieniajajek 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki drobnego cukru Krem: 0,75 l mleka 3,2% 4 łyżki mąki pszennej 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej szklanka drobnego cukru opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 400 g masła 100 g wiórków kokosowych Na wierzch: łyżka masła łyżka cukru 100 g wiórków kokosowych Do nasączenia: woda kokosowa Wykonanie: Upiec(...)mleczną. Prażenie wiórków. Na patelni rozgrzać masło, wsypać wiórki, cukier i prażyć je na złoty kolor. Etap końcowy: Biszkopt przekroić na dwa blaty, każdy nasączyć wodą kokosową. Przełożyć go kremem, odkładając 3 jego łyżki, by posmarować wierzch, który następie posypać prażonymi wiórkami. Smacznych i udanych wypieków :-) Pozdrawiam serdecznie
Poezja Smaków - blog kulinarny