krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:54/203)

Śnieżna rolada z bezami 138

Słodziutka rolada z śnieżnym kremem. Do tego dodatek kokosowego wafelka i małe beziki. Gwarantuję na jednym kawałku się nie skończy. Rolada (blaszka 36x44 cm): 5 jajek (L) 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 660 ml śmietany 30% 2 opakowania fixu do śmietany 1 łyżka cukru pudru 1 baton(...)smaku kokosowym (56 g) ok.. 30 małych bezów Kolorowa posypka i płatki do dekoracji Rolada: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując po łyżce cukru. Gdy białka już zesztywnieją kolejno dodajemy po jednym żółtku. Wyłączamy mikser i dosypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia. . Delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia się mąki z masą. Gotową przelewamy

VioletoweKucharzenie
Ciasto z galaretką i kremem wiśniowo - kokosowym. Bez glutenu, bez laktozy i bez jajek. 89

Ciasto z galaretką i kremem wiśniowym Składniki: 2 szklanki mąki ryżowej 3/4 szklanki mleka ryżowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 150 g masła kokosowego 4 łyżki kakao 2 galaretki owocowe 1 puszka mleka kokosowego 5 łyżek wiórek kokosowych 3 listki żelatyny agawa wiśnie, sok wiśniowy Do miski wsypałam mąkę, dodałam proszek do pieczenia, masło kokosowe, agawę i mleko. Wszystkie składniki(...)lodówce czas na komponowanie całości:) Na pierwszą część ciasta wyłożyłam galaretką, dodałam wiśnie i przykryłam drugą częścią, z kakao, po czym ciasto wstawiłam do lodówki. Czas na krem: Gęstą część mleka kokosowego miksowałam na wysokich obrotach. Następnie dodałam wiórki kokosowe, agawę, pół szklanki soku wiśniowego, kilkanaście wiśni i wszystko wymieszałam za pomocą łyżki. W międzyczasie, w dosłownie czterech łyżkach wody

nietadieta
Piątek: Zupa brokułowa z mielonymi migdałami i grzankami z kozim serem 110

nadające szlachetnego smaku brokułowi. Do zupy podaliśmy grzanki z gruszkami i zapieczonym kozim serem. Wyszedł zgrabny duet. Składniki: Brokuł 2 ząbki czosnku 50 g mielonych migdałów 1/3 szklanki mleka kokosowego Kilka łyżek soku z cytryny 3 łyżki kurkumy Pół łyżeczki curry Pół łyżeczki kminu Pół łyżeczki oregano Pół łyżeczki tymianku Na grzanki: 4 kromki ciemnego pieczywa Gruszka Kawałek sera pleśniowego(...)Mielemy migdały i na pięć minut przed końcem gotowania dodajemy do brokułów. Dosypujemy też suszone zioła. Krok 3 Ugotowanego brokuła ściągamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na krem. Dodajemy mleko kokosowe, miksujemy. Przyprawiamy solą, pieprzem i cytryną. Krok 4 Tostujemy pieczywo, albo opiekamy na patelni. Kroimy gruszkę w plastry, a ser w kostkę i wykładamy na grzanki. Wstawiamy

Niedzielny kucharz
Zupa-krem marchewkowo pomarańczowa z migdałami. 178

można wyczarować pysznego z marchewki i pomarańczy ?  Otóż przepyszną zupe - krem! Zachęcam do jej skosztowania. Składniki ( 6 porcji ): marchew - 1kg pomarańcza - 1 duża szt papryczka chili - 1/2szt bulion na włoszczyznie - 1,7l cebula - 1 duża szt olej imbir - 4cm limonka - 1/2szt sól , pieprz cytrynowy , kminek gęste mleczko kokosowe płatki migdałowe Sposób przygotowania : Marchew obieramy , myjemy i kroimy na mniejsze(...)smaku. Dodajemy starty imbir , skórkę z pomarańczy , sok z pomarańczy , sok z limonki , pokrojoną drobno papryczkę chili. Płatki migdałowe prażymy na suchej patelni do zrumienienia . Krem podajemy udekorowany kleksem z gęstego mleczka kokosowego i posypany prażonymi płatkami migdałowymi . SMACZNEGO

Bazylia kontra Rozmaryn
Wegański sernik (z nerkowców, bez pieczenia) 210

boki formy równomiernie wylepić przygotowaną masą.  Masa serowa: Odsączone nerkowce włożyć do naczynia blendera, dodać ok. pół szklanki mleka kokosowego i miksować do uzyskania kremowego, aksamitnego kremu. Następnie dodać resztę mleka kokosowego i pozostałe składniki, chwilkę miksować tylko do połączenia składników. Przelać masę do rondla i zagotować, często mieszając. Gdy masa zgęstnieje wylać ją na przygotowany spód.  Jeśli

Domowa Cookierenka Agi
ZUPA MARCHEWKOWO-KOKOSOWA 161

sosu sojowego 2 cebule pokrojone w kostkę 2 łyżki masła klarowanego (lub zwykłego) 1 łyżka oliwy  1 łyżka drobno startego imbiru 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 puszka mleka kokosowego ( 400 lub 200 ml) sól morska, pieprz DO PODANIA: uprażone na suchej patelni płatki migdałów, ugotowana kasza jaglana * , oliwa truflowa, chili w proszku, sok wyciśnięty z cytryny WYKONANIE W szerokim(...)Dolewamy bulion, przykrywamy garnek pokrywką i gotujemy na małym ogniu, przez około 20 minut, aż marchewka będzie zupełnie miękka.  Odstawiamy z ognia i miksujemy/ blendujemy na gładki krem. Dodajemy mleko kokosowe i ponownie miksujemy. Przelewamy z powrotem do garnka i zagotowujemy. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy na ciepło z kaszą jaglaną i/lub uprażonymi płatkami migdałów. Przed samym

cool and minty
Zupa dyniowa z gruszką na mleczku kokosowym 151

Zupa dyniowa z gruszką na mleczku kokosowym to pomysł na sycący i pożywny krem. Zupa jest lekko słodka, pikantna, a zarazem kokosowa w smaku. Jeżeli jesteście znudzeni tradycyjną zupą dyniową to zachęcam do wypróbowania poniższego przepisu.  Składniki: 1 dynia hokkaido 1 gruszka 1 szklanka mleczka kokosowego sok z ¼ pomarańczy 2 szklanki wody* kawałek ostrej papryki ostra i słodka papryka(...)drobno pokroić. Dynię, gruszkę i papryczkę przełożyć do garnka. Całość zalać mleczkiem kokosowych, sokiem z pomarańczy i wodą. Przyprawić solą, pieprzem, kurkumą, ostrą oraz słodką papryką i gotować kilka minut. Zupę ostudzić i zmiksować za pomocą blendera. Na sam koniec posmakować i ewentualnie doprawić. Przygotowaną zupę-krem podawać z makaronem i pestkami dyni (wcześniej podprażonymi na suchej patelni

Ugotować
Tarta z truskawkami Fit (bez pieczenia, wege, bez glutenu) 23214

ilość wedle uznania) oraz: 600 g świeżych dorodnych truskawek 3 łyżki konfitury truskawkowej (efekt błysku) Kaszę wrzucić na sito, dobrze wypłukać w zimnej wodzie. Następnie przelać ją wrzątkiem. Mleko kokosowe i wodę przelać do garnka, najlepiej z grubszym dnem, zagotować. Wrzucić kaszę. Po doprowadzeniu do wrzenia należy zmniejszyć ogień na średni. Gotować pod przykryciem przez około 15 minut. Kasza wchłonie(...)Następnie zdjąć garnek z ugotowaną kaszą z palnika, zostawić kaszę pod przykryciem na 10 minut.  Ugotowaną kaszę posłodzić do smaku i zmiksować blenderem, najlepiej ręcznym na gładki krem. Wrzucić wiórki kokosowe, wymieszać. Lekko przestudzić. Truskawki umyć, osuszyć, pokroić wzdłuż na pół. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki. Jaglany budyń równomiernie rozsmarować na kruchym cieście. Wierzch ciasta udekorować gęsto truskawkami

maniapieczenia
Szarlotka kokosowa 269

cukier się rozpuści (nie doprowadzić do zagotowania!). Zdjąć z ognia, dodać wiórki, wymieszać i pozostawić do wystudzenia. Białka ubić do sztywności, po czym delikatnie wmieszać je do masy kokosowej. Białą masę wyłożyć do tej samej tortownicy, w której piekliśmy kruchy spód (średnica 22 cm). Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez około 30 minut do zezłocenia. Wyjąć i ostudzić(...)stopniowo, łyżka po łyżce dodawać ostudzony budyń. Za każdym razem dobrze miksować do uzyskania puszystego kremu.   Na stężałą masę jabłkową wyłożyć krem budyniowy, wyrównać powierzchnię szpatułką. Na kremie umieścić wkładkę kokosową, docisnąć dłońmi. Ciasto schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
SERNIKOWY TORT KOKOSOWO-MALINOWY 1285

serkiem i cukrem pudrem.Puszkę z mlekiem kokosowym postaw do góry dnem i otwórz. Zlej wodę kokosową, która zebrała się na wierzchu, nie będziesz jej potrzebować do kremu. Całkowicie stwardniałe mleko kokosowe dodaj do mascarpone i serka. Dołóż do tego ubitą kremówkę, a także zmielone w malakserze  na drobno wiórki kokosowe i zamieszaj delikatnie całość

Słodko-Słony Świat Ilony
Krem z batatów z mleczkiem kokosowym 99

Polecam pyszną rozgrzewającą zupkę krem z batatów z mleczkiem kokosowym. Bataty są słodkie więc aby zupka nie była mdła doprawiłam ją sporą ilością białego pieprzu oraz gałką i imbirem. Zupkę można podać z dowolnymi dodatkami, u mnie prażone ziarna. składniki: 500 g obranych batatów 1 cebula 1 mała marchewka 750 ml bulionu 200 ml mleczka kokosowego mielony imbir gałka muszkatołowa(...)bataty. Całość zalać bulionem i zagotować. Doprawić do smaku imbirem, pieprzem i gałka. Gotować aż warzywa będą miękkie. Następnie zestawić z ognia.Wszystko zmiksować blenderem na krem, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Dodać mleczko kokosowe i jeszcze raz zmiksować. Ewentualnie jakby zupa była zbyt gęsta dolać nieco bulionu. Gotową zupkę podałam z prażonymi ziarnami dyni i słonecznika

Monia miesza i gotuje
Rolada Rafaello z truskawkami. 164

korzystam z tych czerwonych i słodkich owoców, ile się da :-). Upichciłam wspaniałą roladę Rafaello z truskawkami. Krem to połączenie bitej śmietany z białą czekoladą i wiórkami kokosowymi oraz amaretto. Pomyślałam, że do tego kremu mogą pasować truskawki i nie pomyliłam się. Rolada smakuje cudownie, jest lekka, nie za słodka, a do tego rozpływa się w ustach, pycha... Spróbujcie(...)TRUSKAWKAMI. Składniki: Biszkopt: 4 duże jajka 110 g cukru 100 g mąki tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietany kremówki 30% 2 tabliczki białej czekolady 1 opakowanie śnieżki 2 łyżki amaretto (opcjonalnie) 100 g wiórków kokosowych około 420 g truskawek płatki migdałowe do dekoracji Sposób przyrządzania: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i żółtka, cały czas

Zakątek rozkoszy kulinarnych
BISZKOPT Z MUSEM ŚLIWKOWYM 145

koniec gotowania odkryć do wyparowania wody.Następnie całość zmiksować.Dosłodzić do smaku,dodać suche galaretki i chwilę gotować,ciągle mieszając aż się rozpuści żelatyna. Krem śmietankowy:  2/3 l śmietany kremówki 10 dag wiórków kokosowych 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny  Żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody i ostudzić.Śmietanę ubić z cukrem pudrem na puch.Dodać żelatynę(...)ubitej śmietany.delikatnie wymieszać dodając połowę wiórków kokosowych. Dodatek:  25-30 dag okrągłych biszkoptów   Złożenie ciasta: Biszkopt - rozprowadzić mus śliwkowy - ułożyć okrągłe biszkopty - krem śmietankowy - wierzch posypać pozostałymi wiórkami kokosowymi

Niespełnione zdolności kulinarne
Zupa krem z dyni 154

Wczoraj przywitaliśmy jesień, a długo przeze mnie oczekiwany sezon na dynię trwa w najlepsze. Jako pierwsze danie tradycyjnie przygotowałem moją ulubioną zupę krem z dodatkiem mleka kokosowego, soku z pomarańczy, imbiru i cynamonu. Jest ona niezwykle aromatyczna i niesamowicie rozgrzewa w te jesienne dni. Taka miseczka radosnego żółtego płynu od razu wprawi Was w dobry nastrój, obiecuję! :) Składniki

Food Square
Bułeczka drożdżowa, hamburger 130

łyżki cukru (do puree) 1 łyżeczka cukru (do rozczynu drożdżowego) 1-2 roztrzepane białka- do smarowania bułeczek opcjonalnie sezam- do posypania bułeczek przystrojenie: krem: ser mascarpone, roztopiona czekolada deserowa- pół tabliczki, trochę mleka zielone wiórki kokosowe całe płatki migdałów Przygotowanie: ciasto:  Ziemniaki pokroić na małą kosteczkę i ugotować do miękkości. Zrobić puree, dodając 1 łyżkę masła, mleko, cukier oraz(...)serka mascarpone, dokładnie wymieszać Po ostudzeniu rozkroić bułeczki na pół, Na spodnią część nałożyć dużą ilość kremu, posypać płatkami migdałowymi, na górną część nałożyć malutką ilość kremu i posypać wiórkami kokosowymi, Złączyć obie części razem. Nasze hamburgery są już gotowe Smacznego

KreatywnePiny