wrześniu odkryłam sporo fajnych rzeczy jedzeniowych, które na pewno zostaną ze mną na długo. Pierwszym ulubieńcem we wrześniu jest dynia. Robiłam z niej najczęściej pikantną zupę krem z mlekiem kokosowym. Wykorzystywałam ja również w deserach tj. muffiny czy napojach. Kolejnymi ulubieńcami są pasty paprykowe - łagodna i ostra. Łagodną kupiłam w Biedronce i świetnie się sprawdza do leczo
wegujemyserowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i serek mascarpone dalej ubijać. Wsypać trochę wiórków kokosowych, resztę zostawić na posypkę na wierzch rolady., wymieszać. Ubijając wlewać do kremu rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Odstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody. Wylać(...)płaskiego naczynia, odstawić do stężenia. Biszkopt odwinąć, większą część masy wyłożyć na biszkopt, na brzegu ułożyć pasy stężonej galaretki, Roladę zwinąć wzdłuż dłuższego boku, posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Odstawić roladę na 4 godziny do lodówki. We wspólnym pieczeniu wzięły udział następujące blogi: Dagmara: Na ciasteczkowych papierach Dorota; EsmeraldaZeSmakiem Elżbieta; ElaWu Dziękuję za współne pieczenie (function
Kuchnia DanusiNiebo w gębie Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu / masy krówkowej … Czytaj dalej Tarta karmelowo-malinowa
czarrna od kuchnisól morska. NAPÓJ RYŻOWO-KOKOSOWY Napój z pełnoziarnistego ryżu włoskiego z domieszką mleka kokosowego. Naturalnie bezglutenowy, bezlaktozowy. Skład: woda, ryż włoski, mleko kokosowe (4%), naturalny aromat kokosowy, sól morska. KREM/ŚMIETANKA RYŻOWA Bezmleczna, wegańska śmietanka ryżowa do pieczenia i gotowania. Świetny substytut powszechnej śmietany. Sprawdzi się jako zagęstnik zup i sosów. do warzyw, makaronu. Bez dodatku tłuszczów zwierzęcych
Zdrowie na języku :PTARTA BEZ PIECZENIA Składniki (8 porcji): 130 g słonecznika łuskanego 70 g siemienia lnianego 150 g daktyli 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta soli Krem jaglany: 100 g kaszy jaglanej suchej 150 g namoczonych daktyli 40 g czekolady gorzkiej (o zawartości minimum 70% kakao) - rozpuszczonej w kąpieli wodnej lub mikrofalówce 2 łyżki świeżego soku pomarańczowego 1-2 łyżki wody Na wierzch
Powiedz dietom nieokoło 3 minut. Dodać pokrojoną w plastry marchewkę, dodać również pomidory. Wlać trochę wrzątku, posolić i gotować do 15 minut pod przykryciem. Otrzeć skórkę z pomarańczy. Dodać mleko kokosowe. Zmiksować na krem. Podawać z groszkiem ptysiowym i bazylią! Oby do lata
Z Kuchni Do Kuchniciasto do formy. Wyrównaj powierzchnię 5. Piecz około 40 minut w 180 stopniach Celsjusza. 6. Wcinaj póki jest ciepłe,a czekolada przyjemnie płynna bądź półpłynna. Idealnie smakuje z kremem z mleczka kokosowego
Fiolka w kuchnimorele zmiksować z cynamonem na gładka masę, dodać do jabłek i delikatnie wymieszać do połączenia składników Mase jabłkową wyłożyć na spód i schłodzić Gotowe - mniam :) Podałam z kremem z mleka kokosowego i wiórków kokosowych :) Smacznego
pyszne zdrowościkrem z mąki kokosowej na mleku sojowym z marakują i gorzką czekoladą~ Pierwszy raz miałam okazję jeść marakuję - lekko kwaskowata, ale bardzo smaczna, ciekawy smak :) Jeśli dorwiecie gdzieś w sklepie to polecam kupic i spróbować :) Co do pogody - no comment
breakfast of dreamsalbo obsypana tylko cukrem pudrem tworzy fantastyczny smakołyk do popołudniowej kawy! Polecam! A jeśli chcecie ode mnie spróbować inny smak babek to zapraszam! Mam Babkę Czekoladową z kremem waniliowym … Babkę kokosową z makiem … Karmelową z czekoladą i orzechami …. I Kokosową z musem truskawkowym … SKŁADNIKI: * mąka pszenna – 0,5 szkl * mąka ziemniaczana – 4 łyżki * jajko
Ostra na SłodkoZnów postawiłam na buraki. Tym razem zupa krem z mleczkiem kokosowym. Jest przepyszna, żałuję że nie zrobiłam podwójnej porcji. Myślę, że jej smak przekona nawet największego przeciwnika buraków. Co tu dużo pisać - po prostu MUSICIE jej spróbować! Składniki (3 sugerowane porcje): 3 buraki 2 ząbki czosnku kawałek ostrej papryczki 1 puszka mleczka kokosowego (400 ml) 1,5 szklanki
Powiedz dietom nieOstatnio u mnie dyniowo bo zabrałam się za moją ostatnią dynię. Na początek przedstawiam zupkę krem z mleczkiem kokosowym. składniki: 800 g dyni bez pestek i skóry 1 szklanka wody 200 ml mleczka kokosowego masło klarowane sól gałka muszkatołowa biały pieprz imbir Oczyszczoną z pestek i skóry dynię pokroić w kostkę. Pokrojoną dynię przesmażyć na maśle. Następnie zalać wodą, dodać
Monia miesza i gotujedeseru. ;-) 50g ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 1 banan 2 łyżki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio 400ml jogurtu naturalnego 100g ekologicznej konfitury z czarnej porzeczki Symbio 10 sztuk kruchych ciastek kokosowych 1. Przygotowujemy krem jaglany: kaszę jaglaną gotujemy z cukrem według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Blendujemy na gładki krem wraz z bananem i 100ml jogurtu naturalnego. 2. Ciastka kruszymy. 3. W szklankach
Szefowa kuchnimniejsze kawałki. Razem z daktylami, przełożyć owoce do niedużego, wysokiego naczynia ( np. szerszy kubek ), wsypać kakao i przy użyciu blendera, zmiksować składniki na gładki krem. Ja swój krem posypałam wiórkami kokosowymi. Smacznego
kolorowotorcikowowypatruję ogródka pełnego owoców , bo choć w marketach można znaleśc jeszcze różne letnie owoce , to wszyscy wiemy , że do najsmaczniejszych one nie należą.Ostatnio prezentowałam Wam Szarlotkę z kremem budyniowym i kokosową kruszonką , a dziś mam dla Was coś mniej królewskiego , ale absolutnie nie mniej smacznego!Szarlotkę z budyniem!Kruche ciasto pokryte soczystymi jabłkami , zalane słodkim budyniem i przykryte delikatną
Ostra na Słodko