krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:53/203)

Zupa z soczewicy 130

wyjątkowe właściwości prozdrowotne. Składniki: 400g czerwonej soczewicy 2 czerwone papryki 3 cebule 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżka curry 50g masła 400ml mleka kokosowego 3 cm startego imbiru 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki soli Wykonanie: 1.  Soczewicę zalać świeżą wodą i dokładnie wypłukać, następnie odlać wodę. 2.  W garnku rozpuścić masło, dodać(...)przykryć pokrywką i gotować na małym ogniu  do miękkości soczewicy. Od czasu do czasu zamieszać aby się nie przypaliło. 3.  Po tym czasie zblendować na gładki krem, wlać mleczko kokosowe, dokładnie wymieszać i zagotować. 4.  Zupę podawać z grzankami

Szalona Kuchnia Eweliny
Tort bezglutenowy, bez laktozy i bez jajek 131

kokosowej pół szklanki mąki gryczanej 1 łyżeczka proszki do pieczenia 1 łyżeczka sody pół szklanki oleju  cukier palmowy 1,5 szklanki mleka ryżowego Składniki na krem: 1 szklanka kaszy jaglanej mleko kokosowe (tylko gęsta część) 10 łyżek wiórek kokosowych 3 łyżki agawy wiśnie (ja dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 3 łyżki(...)Kaszę jaglaną kilkakrotnie wypłukałam, przełożyłam do garnka i ugotowałam do miękkości. Po ugotowaniu przełożyłam do miski i wystudziłam. Do kaszy dodałam gęstą część mleka kokosowego, wiórki oraz agawę. Wszystkie składniki zmiksowałam za pomocą blendera. Krem podzieliłam na dwie części. Do jednej części dodałam wiśnie i ponownie zmiksowałam. Gotowy krem wstawiłam do lodówki. Czekolada: Daktyle zalałam mlekiem i gotowałam pod przykryciem

nietadieta
Pomarańczowy krem jaglany z malinowym musem i orzechami 99

wszystko wieczorem bo równie dobrze smakuje schłodzone. Moja dwulatka dosłownie wylizywała miseczkę a to dla mnie najlepsza rekomendacja :) Na 4 porcje: pomarańczowy krem jaglany: 3/4 szklanki kaszy jaglanej (ok. 150 g) 3 soczyste pomarańcze kopiasta łyżka oleju kokosowego extra virgin łyżka miodu cynamonowego mus malinowo-czekoladowy: szklanka rozmrożonych malin( w sezonie świeżych) dojrzałe avocado kopiasta łyżeczka surowego kakao dodatkowo(...)potem we wrzątku. Zalewamy ją podwójną ilością wody (2 x 3/4 szklanki) i od momentu zagotowania, gotujemy 12 minut. Odstawiamy do ostudzenia po czym miksujemy na gładki krem z obranymi pomarańczami, olejem kokosowym i miodem. Maliny miksujemy na gładko z avocado oraz kakao. Do miseczek lub szklanek nakładamy krem pomarańczowy. Ozdabiamy go kleksem musu malinowego oraz orzechami i malinami. Smacznego

Mienta blog
Zupa krem z dyni na słodko 151

Kolejna moja propozycja z dynią w roli głównej.  Zupa krem gotowana na mleku kokosowym,  z korzennymi przyprawami. Podana z grzankami idealna na chłodne jesienne dni.  Składniki: 700 g dyni obranej i pokrojonej w kostkę 250 ml mleka kokosowego 200 ml wody cukier (brązowy, biały lub cukier kokosowy) do smaku kardamon mielony, gałka muszkatałowa, cynamon,  imbir świeży

Malinowe Pocałunki
Zupa krem ze szparagów 116

wygląd wynagradza obecne anomalie pogodowe Zupa krem ze szparagów 2017-05-10 20:39:02 Porcje 3 Oceń Zapisz przepis Drukuj Składniki 2 pęczki zielonych lub białych szparagów 4 łyżki masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 ziemniaki 1 litr bulionu warzywnego 2 garści szpinaku szczypta gałki muszkatołowej 1 szklanka mleka kokosowego sól, pieprz świeże zioła i jogurt grecki(...)minut, następnie dodaj główki szparagów (kilka zostaw do dekoracji) i szpinak. Trzymaj na ogniu jeszcze 2-3 minuty. Lekko przestudzoną zupę zmiksuj w stojącym blenderze razem z mlekiem kokosowym na gładki krem. Podawaj np. ze śmietaną i świeżymi ziołami. powiedz dietom nie http://www.powiedzdietomnie.pl/    Artykuł Zupa krem ze szparagów pochodzi z serwisu powiedz dietom

Powiedz dietom nie
Makowa Panienka. 1239

równie idealnie. Nie jest trudne do wykonania. A znika bardzo szybko.... Gorąco polecam! Składniki: 200 g margaryny/masła 150 g maku  100 g mielonych migdałów 100 g wiórek kokosowych  80 g cukru 8 białek  4 żółtka 2 budynie śmietankowe  350 ml mleka 100-150 g cukru sok wyciśnięty z 1 cytryny  4 żółtka  Wykonanie(...)białą, puszystą masę. Dodajemy po łyżce zimnego budyniu i miksujemy do chwili utworzenia się gładkiego kremu. Na koniec dodajemy sok wyciśnięty z cytryny i dokładnie miksujemy. Krem rozsmarowujemy na jednym placku makowo kokosowym i przykrywamy go drugim. Dociskamy i wstawiamy do lodówki aby masa zastygła. Podobno źródło inspiracji, TU... Kasiu pozdrawiam Cię

Malinowe Pocałunki
Rafaello na krakersach 167

przygotować je dzień wcześniej, ponieważ musi mocno się schłodzić. Dzięki temu krakersy namiękną i wchłoną odrobinę kremu budyniowego.  Składniki na formę 20 x 30-35 cm: 1 l mleka 2 paczki krakersów (180 g x 2 opak.) 200 g wiórek kokosowych 1 kostka masła (200 g) 2/3 szklanki zwykłego cukru (150 g) 3 łyżeczki cukru wanilinowego 2 żółtka(...)wiórek kokosowych. Wymieszać. Blachę wyłożyć papierem (lub przezroczystą folią). Ułożyć krakersy. Na to ¼ kremu budyniowego, ponownie krakersy, krem, krakersy, krem, krakersy i pozostała resztka kremu. Całość wyrównać, posypać pozostawionymi wiórkami kokosowymi (50 g) i wstawić do lodówki. Na drugi dzień kroić na mniejsze części. Przed podaniem można ozdobić cukrowymi perełkami.  Przygotowywanie kremu budyniowego Układanie krakersów, po prawej - wygląd ciasta

Ugotować
Krem z dyni, batata na mleczku kokosowym 169

Dynię  z papryką upiekłam w piekarniku, marchew, batata podsmażyłam w garnku na palniku.  Wody, przypraw dołożyłam i do miękkości udusiłam. Warzywa razem zmieszałam,  mleczka kokosowego dolałam,  na krem zmiksowałam  i z prażonymi pestkami dyni podałam.  Słodkość z ostrym tu idealnie się komponuje i dlatego tak dobrze smakuje, zarówno na ciepło podana(...)wyrazista, ta moja zupa krem słodko – ognista.   Składniki: 1 mała dynia Hokkaido (ok. 1,2 kg), 1 czerwona papryka, 3 średnie marchewki, 1 średni batat (0,4 kg), 2 łyżki oleju rzepakowego (smakowego) z papryką ostrą pomidorami i bazylią, 2 liście laurowe, 1 mini suszona papryczka chili, 1/3 płaskiej łyżeczki curry, 400 ml mleczka kokosowego, ponadto: garść pestek

Moniki Smakołyki
Ciasto Pijak / Cycki murzynki 1183

się!  Jednym z nich było obłędne ciasto z przepisu , który mama dostała od cioci Basi – o żartobliwie brzmiącej nazwie PIJAK  ( niektórym znane pod nazwą Cycki Murzynki ) Kokosowy spód … delikatny krem … czekolada …. no czego chcieć więcej?! SKŁADNIKI:SPÓD:- białka – 6 szt- cukier – 0,5 szklanki- mak – 0,5 szklanki- kokos – 0,5 szklankiMASA(...)mleka zagotowujemy. Wlewamy rozrobioną masę z mąką i żółtkami. Zagotowujemy razem ( ciągle mieszając ). Miękkie masło ucieramy z cukrem. Cały czas miksując miksując dodajemy po łyżce wystudzonej masy.  Na cieście kokosowym rozsmarowujemy masę budyniową. Układamy nasączone w alkoholu biszkopty. Polewamy czekoladą. Posypujemy wiórkami

Ostra na Słodko
Tajska zupa dyniowa z kurczakiem 136

Czas przygotowania 55 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 55 min Ingredients 500 g dyni * 800 ml bulionu z kurczaka 400 ml mleka kokosowego 120 g mrożonego groszku 2 filety z kurczaka 2 szalotki 1 łyżka czerwonej pasty curry 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1/3 łyżeczki kurkumy(...)wrzucamy szalotkę, czosnek i podsmażamy chwilę. Dodajemy dynię, mieszamy i podsmażamy. Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 15-20 minut. Kiedy dynia będzie miękka blendujemy zupę na gładki krem. Dodajemy mleko kokosowe, kurczaka pokrojonego w małą kostkę, groszek zielony i doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Gotujemy przez kolejne 15 minut. Zupę podajemy z makaronem ryżowym. * waga po obraniu Notes

Wędrówki po kuchni
Zupa krem z batatów 160

pieczonych talarków lub frytek podobnych do tych  z pietruszki. Od kilku dni miałam ochotę na ciepłą, gęstą zupę, a że w lodówce miałam kilka batatów, wybór był prosty-krem z batatów! Szukając inspiracji w internecie znalazłam mnóstwo ciekawych przepisów, jednak żaden z nich nie odpowiadał do końca temu, na co miałam ochotę. Więc zrobiłam zupę po swojemu :) Powiem nieskromnie(...)warzywa z bulionu, możemy dodać do naszej zupy 1 małą pietruszkę, 1 małą marchew i mały kawałek selera. Gdy bataty zmiekną, blendujemy zawartość garnka na gładki krem. Następnie dodajemy mleko kokosowe (polecam najpierw zebrać trochę śmietanki i odłożyć ją do dekoracji), przyprawy, łyżkę soku z limonki i mieszamy. Zupa najlepiej smakuje, gdy jest lekko pikantna. Podajemy na gorąco, z kleksem

Zawsze głodna!
STEFANKA 177

święta, kiedy trzeba przygotować wiele wypieków naraz. Masa jest lekka, nie zawiera typowego dla ciast kremu. Ja przełamałam jej słodycz, smarując jeden placek powidłami śliwkowymi . Można do kremu dodać wiórek kokosowych lub pokruszonych płatków migdałowych. Za każdym razem mamy więc inne pyszne ciasto. Można je upiec, a właściwie należy dwa-trzy dni przed podaniem. Po tym czasie jest dopiero najlepsze(...)Składniki na ciasto: 4 szklanki mąki 2 jaja 150 g miodu 250 g cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżeczka sody 250 g  masła   Składniki na krem: 0,5 l mleka 3 łyżki cukru pudru 4 łyżki kaszy mannej 200 g masła 1 torebka cukru wanilinowego 1 łyżeczka aromatu migdałowego Składniki na polewę: 50 g masła

potrawyregionalne
Przepis #46 Domowy MUS kokosowy 125

smarowidło do chleba! Potrzeba tylko kilka prostych składników! Spróbuj! Składniki: - 100 g wiórków kokosowych - 50 g płatków ryżowych - 150  ml wody - słodzik lub cukier do smaku Wykonanie Wiórki kokosowe moczymy w wodzie (tak by wszystkie były dokładnie pokryte wodą) przez 1-2 godziny. Między czasie gotujemy płatki ryżowe według proporcji na 50 g płatków przypada 150 ml wody(...)resztę wody z wiórków (można jej odrobinę pozostawić). Dodajemy wystudzone płatki ryżowe z cukrem i dokładnie blendujemy. Tak przygotowany mus przechowujemy w lodówce - max 3 dni! Krem jest bardzo kokosowy i delikatny w smaku. Smacznego

Health-Fit-Life
Tort śmietanowo porzeczkowy 158

mrożonych porzeczek 3 łyżki cukru 3 łyżki ciepłej wody 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej + 1 łyżka wody 1,5 łyżeczki żelatyny Dodatkowo do dekoracji: Płatki kokosowe Biała czekolada Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Stopniowo dosypujemy cukier. Gdy piana jest już lśniąca i sztywna dodajemy po jednym żółtku. Miksujemy(...)kolejny blat biszkopta. Na wierzchu rozkładamy drugą porcję kremu śmietankowego. Boki wygładzamy resztą kremu śmietankowego. Pomocne przy wygładzaniu jest moczenie nożna w wrzącej wodzie. Wierzch dekorujemy resztą kremu porzeczkowego, płatkami kokosowymi oraz startą białą czekoladą

VioletoweKucharzenie