krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:74/203)

Czekoladowe ciasto z kokosową kaszą manną 418

czas temu pokazałam Wam to ciasto i ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, wzbudziło wielki zachwyt!Mam nadzieję, że swoim smakiem również Was zachwyci ;-). Ciasto kryje w sobie krem z kaszy manny i wiórków kokosowych - za samą kaszą manną nie przepadam, jednak to połączenie jest rewelacyjne!Ciasto jest sycące, spokojnie można się najeść jednym kawałkiem, jednak łasuchy na pewno nie zjedzą tylko

Pora coś zjeść
Krem z dyni z kurkami, pomidorami i bryndzą 176

pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 30 minut, następnie kroimy w kostkę, wkładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy przez 10 minut, dodajemy mleko kokosowe, sól, pieprz i blenderujemy całość na krem. Dodajemy pokrojone w kostkę i pozbawione skórki pomidory i gotujemy całość, przez cały czas na wolnym ogniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy pokrojoną

Mango Papaja
Kulki ala Rafaello w wersji fit 309

rafaello brakuje mi tylko tego pysznego wafelka... a pozostałe składniki są przepyszne. Krem z kaszy jaglanej jest genialny i można go śmiało wykorzystywać do przekładania ciast i ciasteczek lub wyjadać go po prostu ze słoika Kulki ala rafaello w wersji fit 100 g kaszy jaglanej puszka mleka kokosowego (ok 400 ml) 100 g migdałów obranych ze skórki ok 5 łyżek(...)kokosowe i mieszamy. Masę delikatnie studzimy i jeszcze ciepłą mielimy blenderem na gładki krem. Dodajemy alkohol. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki. Z powstałego gęstego kremu lepimy kulki, do środka każdej wkładamy migdałka i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Trzymamy w lodówce. Smacznego!!! Artykuł Kulki ala Rafaello w wersji fit pochodzi z serwisu Sierotka maRysia w kuchni

sierotka maRysia w kuchni
Rozgrzewający zmysły krem z czerwonej papryki z mleczkiem kokosowym i białą czekoladą 151

Aromatyczny krem paprykowy z białą czekoladą – moja propozycja kolacji na Walentynki dla lubiących niebanalne połączenia smakowe Zupa, która zaskakuje prawdziwą fuzją smaków i aromatów – podsmażana papryka i kokos, a do tego niesamowitą słodycz wprowadza czekolada, a pikanterii dodaje pikantny olej z chili. Jeśli szukasz dania pod tytułem „co ugotować na romantyczną kolację?” to zapewniam(...)garnek i wrzuć połamaną na kostki białą czekoladę. Wyłącz ogień i zamieszaj kilkukrotnie czekoladę, żeby jej ułatwić roztapianie Do garnka z papryką wlej 150 ml mleczka kokosowego. Wyłącz ogień. Całość zblenduj na gładki krem. Przelej zupę do miseczek. Zamocz łyżkę w białej czekoladzie i polewaj cienkim strumieniem zupę w talerzach. Zupę możesz udekorować orzechami, wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałów. Składniki

Eat me! Fit me!
Zupa krem z dyni i batata z suszonymi figami, migdałami i pestkami dyni 113

Kochani dziś na kolację podaję zupę z pestkami ... Krem pyszny i aromatyczny, krem rozgrzewający i słoneczny. Składniki mała dynia np. Hokkaido 1 batat półtorej cebuli czerwonej 4 ząbki czosnku pół szklanki mleka kokosowego 3 cm świeżego kłącza imbiru 1 łyżeczka curry pół łyżeczki kurkumy olej kokosowy do smażenia sól himalajska różowa szczypta cynamonu pestki dyni ,migdały oraz suszone figi(...)minut. Batat obierz i pokrój w kostkę. Dorzuć do cebuli razem z dynią. Przykryj woda i posól. Gotuj pod przykryciem jakieś 15 minut . Wlej mleko kokosowe. Dodaj szczyptę cynamonu. Zblenduj na gładki krem. Pestki dyni ,migdały i figi pokrojone w kawałeczki upraż na patelni i posyp krem przed samym podaniem. Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami 7537

brzoskwiniami Składniki: Biszkopty: 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki cukru 1 łyżka mąki pszennej 5 żółtek 250g masła lub margaryny w temperaturze pokojowej(...)kokosowe i rodzynki, wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto podzielić na dwie równe części i każdą przełożyć do osobnej blaszki o wymiarach 25x30cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i obie blaszki wstawić do nagrzanego piekarnika (każda będzie na innym poziomie piekarnika, dlatego pieczemy na funkcji termoobieg). Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem

Mała Cukierenka
Ciasto z masą kokosową 250

kokosowym i wymieszać. Tak przygotowana masę kokosową przelać do ubitej śmietany i dokładnie połączyć całość. Wykonanie - Na spód kokosowego biszkoptu wyłożyć połowę masy kokosowej, wyrównać, powykładać herbatniki i przykryć je pozostałym kremem. Całość schłodzić w lodówce, najlepiej przez całą noc. Przed podaniem udekorować wiórkami. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Drożdżowa babka wielkanocna kokosowo-pomarańczowa 123

bardzo lubie jego subtelny,lekko slodki posmak.Wiele drozdzowych buleczek upieklam juz z dodatkiem mleka kokosowego.W tej babce dodatkowo wykluczylam dodatek masla ,zastepujac je wylacznie tlustym,aksamitnym kremem kokosowym.Poniewaz smak i zapach mleka kokosowego jest bardzo ulotny,dodalam wiorki kokosowe,ktore ocalily delikatny kokosowy posmak.Babka pieknie urosla.Jest bardzo pulchna, mocno puchata,aromatyczna,pyszna a polewa czekoladowa zastapila u mnie przeslodzony lukier.Polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Truskawkowy piegus 163

szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 3 szklanki mleka 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła Dodatkowo: 2 galaretki truskawkowe 1 kg truskawek wiórki kokosowe i płatki migdałów do dekoracji Sposób przygotowania: 1. Biszkopt makowy: białka ubijamy na sztywno(...)biszkoptu posmarować od spodu 1/3 kremem (krem na galaretce ciężko jest rozprowadzić dlatego łatwiej posmarować biszkopt) i ułożyć na całkowicie stężałej galaretce kremem w dół. Resztą kremu posmarować wierzch biszkoptu i posypać wiórkami kokosowymi oraz płatkami migdałów. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Ciasto kokosowo-makowe z kremem kajmakowym 112

biszkopt jajka, 5 szt cukier, 5 łyżek mąka pszenna, 5 łyżek Składniki na placek kokosowo-makowy białka jajek, 5 szt mak, 1/2 szkl wiórki kokosowe, 1/2 szkl cukier, 1/2 szkl Składniki na krem masa krówkowa, 1 puszka margaryna, 200g kaszka manna błyskawiczna, 2 łyżki mleko, 250ml Składniki na posypkę wiórki kokosowe, 100g margaryna, 2 łyżki cukier, 2 łyżki Przygotowanie Biszkopt(...)koniec ubijamy dosypujemy po trochu cukier. Na końcu dodajemy mak i kokos, delikatnie mieszamy, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem. Pieczemy 30 minut w temperaturze 170st. Studzimy, zdejmujemy papier. Krem kajmakowy: Mleko z kaszką manną doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2 minuty na małym ogniu, przykrywamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Margarynę ucieramy na puch, dodajemy po łyżce masy krówkowej

Gotowanie moimi oczami
Fit ciasto czekoladowe "Czarny las" 272

Dodać sodę i wymieszać. Ciasto rozdzielić równo pomiędzy dwie keksówki. Piec 30 minut w temp. 175*C.Wyjąć, wystudzić.  Krem: 400 g twarożku półtłustego 70 g jogurtu naturalnego 3 łyżki kremowego serka Mój Ulubiony 2 duże łyżki oleju kokosowego(...)łyżka miodu 50 g odżywki białkowej o dowolnym smaku 1 szklanka wiśni lub czereśni przekrojonych na połówki  Wszystkie składniki zmiksować. Olej kokosowy rozpuścić i wmieszać w masę. Dodać czereśnie i wymieszać delikatnie.  Krem wyłożyć na blat czekoladowy, wyrównać. Przykryć drugim blatem i schłodzić o 4 godziny w lodówce. Smacznego

Chocolate Muffin Blog
Kremówki wadowickie 154

upieczone przekroiłam na pół w szerokości)  i wykorzystałam  połowę zawartości torebki z proszkiem do zrobienia kremu. Jeszcze wystarczyło mi na posmarowanie cienko kremem wierzchu ciasta, a na to zrobiłam lukier z mlekiem kokosowym.  Lukier kokosowy: pół szklanki cukru pudru 2-3 łyżki mleka kokosowego Wszystko dokładnie utrzeć i polać wierzch ciasta na którym był krem

Proste Potrawy
NIETYPOWA POMIDOROWA 120

Zupa pomidorowa w nietypowej odsłonie... krem ze świeżych pomidorów z dodatkiem kurczaka i czerwonej soczewicy, na mleku kokosowym. To mój mały eksperyment, który zakończył się sukcesem 😉 Bardzo lubię bawić się smakami i urozmaicać podstawowe przepisy. Dodatek mleka kokosowego zamiast śmietany nadał zupie oryginalnego aromatu oraz wzbogacił jej smak. Dzięki soczewicy i  kawałkom kurczaka stała się ona gęsta i sycąca(...)krem. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Wrzucamy do kremu pomidorowego. Dodajemy soczewicę (wcześniej opłukaną na sitku pod bieżącą wodą) i gotujemy około 15 min. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą, papryką słodką mieloną, papryką chili oraz ketchupem. Na końcu wlewamy mleko kokosowe i gotujemy jeszcze przez

Kuchnia MagdaLeny
Tort z owocami 154

cukru wanilinowego 1/2 kostki masła 1/2 kostki margaryny 25 ml wódki 2 plastry ananasa z puszki (opcjonalnie) Dekoracja: Wiórki kokosowe Dowolne owoce (np. mandarynki, winogrona, banany, kiwi, truskawki, maliny) Przygotowanie Wszystkie składniki na biszkopt oraz krem powinny mieć temperaturę pokojową. Miski, które będziemy używać do miksowania powinny być suche. Przygotowanie zaczynamy od pieczenia biszkoptu. Całe jajka i cukier miksujemy razem(...)Finalna i chyba najfajniejsza część przygotowania tortu to jego dekorowanie. Na górnej części układamy owoce według naszego uznania, możemy także stworzyć ciekawe wzorki z kremu np. za pomocą rękawa cukierniczego. Boczną część tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi

Programista w kuchni
Pudding Chia z kakaowym kremem gryczanym i kremem kasztanowym z bezami 204

starcza na 3-4 słoiczki.     Składniki na pudding chia: - 250ml mleka (kokosowego) - 30g nasion chia W dużej misce mieszamy mleko wraz z nasionami chia. Mieszankę odstawiamy na minimum 2h do lodówki, co jakiś czas mieszając , by nie powstały nam duże "kluski". Składniki na mleczny krem z kasztanów jadalnych : - dowolna ilość kasztanów jadalnych (u mnie 300g) - tyle ml mleka(...)kasztany umieszczamy w garnuszku, zalewamy mlekiem, dosładzamy i gotujemy przez 15-20 minut. Całość przekładamy do misy blendera i miksujemy na gładko. Składniki na kakaowy krem gryczany: - 100g kaszy gryczanej (1 woreczek) - 100ml mleka kokosowego - 1 banan - 1 łyżka kakao bez cukru Kaszę gotujemy na bardzo miękko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Studzimy ją i umieszczamy w misie blendera wraz

Be Fit Be Strong