krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:91/203)

308. 136

waniliowy krem jaglany z sosem truskawkowym i prażonymi wiórkami kokosowymiWyszedł trochę za rzadki, ale co tam. :P

More food, love and dreams
Dietetyczne ciasteczka orzechowe 132

szklanki masła orzechowego (lub mielimy w blenderze 200 gram niesolonych orzeszków ziemnych na krem)1 szklanka mąki orkiszowej1 łyżka oleju kokosowego4 łyżeczki stewii1 jajkoszczypta soli1/4 łyżeczki sody3 łyżki wody+ 1 łyżka wody do polewy20 gram gorzkiej czekolady 3 łyżki mleka kokosowegoMasło orzechowe mieszamy z olejem kokosowym, jajkiem oraz wodą. Mąkę mieszamy ze stewią, solą i sodą. Składniki "mokre" mieszamy

Mango Papaja
Tort arbuzowy 148

miodu Łyżeczka cukru Kubek płatków migdałowych Owoce Arbuza obieramy ze skóry i wykrajamy dwa grube plastry różnej wielkości. Następnie wkładamy je do lodówki. Wyjmujemy mleko kokosowe (koniecznie mocno schłodzone) i oddzielamy mleko od kremu. Najłatwiej je rozdzielić otwierając puszkę od dołu wówczas mleko wypłynie, a krem zostanie. Masę wydłubujemy z puszki, dodajemy cukry i miód. Całość intensywnie miksujemy i odstawiamy

Kolizje Smaków
Koktaj "Pina Colada" ( bezalkoholowy ) 391

skóry, wyciąć zdrewniały środek i pokroić na mniejsze cząstki. Do kielicha blendera wrzucić cząstki ananasa - zmiksować. Mleczko kokosowe dodać do ananasa - raz jeszcze zmiksować. Jeśli mleczko kokosowe przybrało postać gęstego kremu - możecie je przed dodaniem do ananasa lekko podgrzać, zanurzając puszkę w gorącej wodzie. Koktajl podawać od razu ! Smacznego

kolorowotorcikowo
PEŁNOZIARNISTE CIASTECZKA Z AMARANTUSEM 162

razowej orkiszowej 1 szklanka amarantusa ekspandowanego ½ łyżeczki cynamonu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 średnie jajka 50g roztopionego oleju kokosowego 50g brązowego cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo do przełożenia: np. powidła śliwkowe lub krem czekoladowy   Wykonanie: do miski wkładamy mąkę, amarantus, cynamon, proszek do pieczenia oraz sól, mieszamy i odstawiamy do drugiej miski wkładamy jajka(...)roztopiony olej kokosowy, cukier oraz ekstrakt waniliowy, miksujemy, następnie do mokrych składników dodajemy suche   i całość mieszamy do połączenia składników za pomocą np. łyżki do lodów   lub zwykłej łyżki nabieramy masę , formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i wykładamy na blaszkę ,  zostawiamy odstęp między nimi ciastka pieczemy   na złoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180ºC około

Słodkie zapomnienie
Muffiny marchewkowe z kremem mascarpone 240

jajka – 3/4 szklanki cukru – 3/4 szklanki oleju – 5 łyżek orzechów włoskich – 5 łyżek wiórków kokosowych – 1 łyżeczka cynamonu – 1 łyżeczka kardamonu – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – szczypta soli Krem – 25 dag serka mascarpone – 1/3 szklanki cukru pudru – 1/2 łyżka soku z cytryny Przygotowanie: Jajka(...)marchewkę i drobno posiekane orzechy oraz wiórki kokosowe. Wymieszać wszystko delikatnie. Na końcu dodać przesianą wcześniej przez sito mąkę wymieszaną z cynamonem, kardamonem, sodą proszkiem i solą. Wszystko wymieszać. Ciasto przekładać do foremek na muffiny i piec ok. 50 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 160*170 stopni. Wyjąć i wystudzić. Przygotować krem. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać cytrynę. Muffiny

I LOVE LIFE
KORA ORZECHOWA 226

Podobno przepis na to pyszne ciasto pochodzi od Siostry Anastazji, chociaż chyba trudno dociec, kto był tak na prawdę pierwszym autorem  przepisu. Ja znalazłam

Walijskie Pichcenie
Omlet bounty kokosowo-czekoladowy 157

jest dietetycznym sosem czekoladowym. Będziecie zachwyceni :)   Składniki : 2 jajka 1 łyżka mąki pełnoziarnistej żytniej 1 łyżeczka otrębów pszennych,żytnich lub owsianych   Krem : 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki twarożku 2 łyżki wiórków kokosowych   Sos: 3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka miodu lub syropu z agawy 1 łyżeczka wody Białka oddzielić od żółtek. Ubić je na sztywno

Chocolate Muffin Blog
OBOWIĄZKOWA ZUPA ZIMOWA, CZYLI KREM Z CUKINII NA MLEKU KOKOSOWYM 131

zupami. Wystarczy jedno warzywo przewodnie (tym razem cukinia) + cebula + duża ilość czosnku + mleko kokosowe oraz ulubione przyprawy, by wykonać zupę marzenie. Jeśli podać ją z grzankami, surowym chlebkiem lnianym, kaszą lub ryżem, to już mamy prawdziwy odlot! Polecamy gorąco gorący krem z cukinii na chłodne (jesienne) i mroźne (zimowe) dni! Składniki na 4 porcje: 1,5 średniej(...)suszonej natki pietruszki, sól i pieprz do smaku. Wykonanie: Cukinię, cebulę i czosnek kroimy na dowolne kształty. Podsmażamy na oleju kokosowym, a następnie zalewamy wodą. Gotujemy do miękkości, przyprawiamy. Umieszczamy w kielichu blendera, dodajemy mleko i blendujemy na gładki krem. Gotowe

Jeść, by żyć w zdrowiu
Tort truflowy z malinami 198

minut. Wystudzić i przekroić na 3 części. Masa truflowa: 300 g białej czekolady 400 g śmietany 30% 100 g masła 250 g malin + migdały w płatkach biała czekolada kokosowe pralinki Masę truflową przygotować dzień wcześniej - Czekoladę posiekać, masło pokroić na małe kawałki, odłożyć. Śmietanę zagotować i natychmiast zdjąć z ognia. Dodać czekoladę i masło, wymieszać, aż się rozpuszczą, do gładkości(...)połowę malin. Przykryć drugim krążkiem, rozłożyć połowę z pozostałej masy i resztę malin, lekko dociskając owoce. Przykryć trzecim blatem. Wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Udekorować płatkami migdałowymi i wiórkami białej czekolady, ułożyć kokosowe pralinki. Schłodzić w lodówce. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Wegański boczek z kokosa – posypka 167

czyli kokosowy bekon to nietuzinkowy pomysł na posypkę do dań wegeteriańskich i wegańskich. Papryka wędzona zapewnia „mięsny posmak” i konkretność, a chrupkość płatków kokosowych urozmaica dania o jednolitej strukturze np. gęste zupy kremy, curry czy gulasze. Choć nie umywa się do prawdziwego boczusia, to całkiem nieźle spełnia swoją posypkową rolę. Przepis z niezastąpionej Jadłonomii (pokazywany był w programie(...)sobie wcześniej i przechowywać szczelnie zamkniętą do miesiąca. Używamy jej mało – jest baaardzo sycąca. A może macie własne pomysły do jakiego dania jej użyć? Wegański boczek z kokosa (kokosowy bekon) – posypka: 1 szklanka płatków kokosowych (kokosowych chipsów – wiórki się nie nadają) 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek lub oleju 1 i ½ łyżeczki syropu klonowego

Poezja smaku
Sernik OREO na zimno [ENG] 162

OREO No-Bake Cheesecake SKŁADNIKI  |  INGREDIENTS 160 g zmiksowanych ciasteczek (ok. 22 ciasteczka bez kremu) |  160 g of mixed cookies (about 22 cookies without cream) 65 g rozpuszczonego oleju kokosowego  |  65 g of dissolved coconut oil 1 kg sera twarogowego (polecam Piątnicę)  |  1 kg of quark cheese (I recommend the Piątnica) 1 łyżka(...)thickly chopped cookies (about 6 cookies with cream) posypka: 15 g  zmiksowanych ciasteczek bez kremu (ok. 2 ciasteczka) |  sprinkles: 15 g of mixed cookies without cream (about 2 cookies) SPÓD: Zmieloną, ciemną część ciasteczek połącz z rozpuszczonym olejem kokosowym. Na spód foremki o średnicy ok. 22 cm połóż papier do pieczenia na który wyłóż masę ciasteczkową. Foremkę

Better Life By Auntie Ju
KRUCHE CIASTECZKA Z KREMEM ORZECHOWO- KAKAOWYM+ MOJA RECENZJA KREMU ORZECHOWO- KAKAOWEGO SUPER KRÓWKA 147

lodówki robi się dość twardy, trzymany w szafce m płynną konsystencję, swobodnie spływa z łyżeczki.  Krem jest ekologiczny, bezglutenowy, wegański, bez zbędnych ulepszaczy. Źródło błonnika pokarmowego, magnezu i potasu, W jego składzie znajdziecie takie składniki jak:      - cukier kokosowy      - mleko kokosowe w proszku(...)pasta z orzechów kokosowych 12%      - olej słonecznikowy      - błonnik z akacji      - olej kokosowy      - proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu 5% Z czystym sumieniem polecam wszystkim kremy  Super Krówka . Na stronie producenta znajdziecie jeszcze 3 inne warianty smakowe

Zrób to smacznie
Ciasto kokosowo-cytrynowe 162

Puszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami

AleTorcik
Kruche ciasteczka chałwowo-czekoladowo-kokosowe z migdałami i pestkami dyni 147

Przeeepyszne i urocze! Czego chcieć więcej? (25-20 sztuk - w zależności od wielkości) 100 ml pasty tahini 100g oleju kokosowego (waga w stanie stałym) 80g cukru 1 jajko 240g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) Dodatkowo: 50g kremu czekoladowego 2 garście płatków migdałowych 2 garście prażonych pestek dyni (pyszne możecie kupić tu - klik ) Opcjonalnie:  2 łyżki mleka(...)Pastę tahini umieścić w misce i zmiksować z płynnym olejem kokosowym oraz cukrem. Następnie wbić jajko i ponownie wymieszać. Dodać mąkę oraz proszek do pieczenia.  Całość dokładnie wyrobić (dłonią) - do uzyskania jednolitej konsystencji i połączyć z kremem czekoladowym. Na samym końcu do masy wmieszać płatki migdałowe i pestki dyni. (Masa powinna być miękka i dająca się formować. Jeśli się

Di gotuje