krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:91/203)

37. Ciasto pijany kokos 284

Ciasto: 1 kostka margaryny 2,5 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenie 4 żółtka 300 g dżemu z czarnej pożeczki krem 1 kostka margaryny 1 szklanka kaszki manny 1 szklanka wiórków kokosowych 1 szklanka cukru 1 szklanka czystej wódki Do miski wsypać wiórki, kaszkę, cukier i wlać wódkę, wymieszać i zostawić na noc.Następnego dnia masę(...)smakuje jak likier kokosowy i można go wypić ;-) Margarynę ucieramy i dodajemy po łyżce masy. Składniki na ciasto mieszamy, szybko ugniatamy i wstawiamy na 60 minut do lodówki. Następnie ciasto podzielić na dwie części i wyłożyć nim dwie identyczne foremki, posmarować dżemem i piec przez 15-20 minut w 170 stopniach. Gdy ciasto wystygnie przełożyć kremem i wstawić do lodówki

Jadło i czytadło
Muffinki kokosowo miętowe 174

lubicie kokos i miętę to to połączenie będzie dla Was idealne Składniki: Ciasto: - 120g cukru - 200g mąki pszennej - 100g wiórek kokosowych - 100g jogurtu naturalnego - 70g masła - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 jajka - 1/2 szklanki wody - łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem: - 250g serka mascarpone - 200g śmietany 30% - 50g cukru pudru - 15ml likieru miętowego - kilkanaście listków mięty - 1 opakowanie śmietan-fix Zaczynamy(...)miksujemy. Po zmieszaniu dodajemy jogurt, wodę i ekstrakt waniliowy. Wszystko mieszamy i wsypujemy mąkę oraz wiórka kokosowe. Całą masę przekładamy do papilotek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na 25 minut. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia i bierzemy się za krem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Następnie dorzucamy serek mascarpone razem z posiekanymi listkami mięty oraz śmietan-fixem

Kuchenne Wariacje
Krem z ziemniaków z chrzanem 125

powiecie, że ueeeee ziemniaczkanka. No nie taka znowu ziemniaczanka. Krem z ziemniaków z chrzanem i popcornem. Brzmi może dziwnie, ale jest pyszne. Potrzebujemy: 6 ziemniaków jedna pietruszka łyżka świeżo tartego chrzanu lub dwie łyżki chrzanu ze słoiczka dwa listki laurowe 3 kulki ziela angielskiego śmietanka do zupy lub mleko kokosowe łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz, gałka muszkatołowa(...)rozpadać. Po tym czasie wyławiamy liść i ziele angielskie. Warzywa miksujemy na gładko. Podczas gotowania odparowała nam woda i krem może wyjść za gęsty, w takim przypadku rozcieńczamy go bulionem. Dodajemy chrzan, sok z cytryny i śmietankę. Jeśli używamy mleka kokosowego, wtedy musimy pamiętać, żeby dodać więcej chrzanu lub soku z cytryny, bo mleko jest bardzo delikatne. Doprawiamy solą, pieprzem

ladykitchen
Muffinki Oreo 259

przygotowania: 30 minut Składniki: Babeczki: 200g mąki pszennej 170g cukru 100g jogurtu naturalnego 75g wiórek kokosowych 5 łyżek rozpuszczonego masła 4 łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki gorącej wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Duża szczypta sody oczyszczonej Duża szczypta soli 12 ciasteczek Oreo Krem 300ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny 1/5 szklanki ciepłej wody(...)gorącą wodą. Odstawiamy na bok. Jajka wraz z cukrem ubijamy mikserem na średnich obrotach, aż powstanie puszysta masa. Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą, sodą oraz wiórkami kokosowymi. Do zmiksowanych jajek dodajemy stopniowo jogurt naturalny, masę kakaową oraz mieszankę suchych składników. Najlepiej dodawać po łyżce na przemian.  Mieszamy mikserem do połączenia składników. Formę do muffinek wykładamy papilotkami

Kolizje Smaków
Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem 551

się Wam spodoba. Przepis znalazłam u Łucji . Zapraszam, oto makowiec inaczej, czyli Makowa Panienka. Makowa Panienka czyli makowiec z cytrynowym kremem Składniki na blaty makowe: forma o wymiarach 26×30 150 g suchego maku 100 g wiórków kokosowych 100 g drobnego cukru 100 g posiekanych migdałów bez skórki 50 g migdałów mielonych 8 białek 4 żółtka (pozostałe 4 żółtka

UgotujmyTo.pl
Makowa panienka 366

wszystko ładnie się połączy na idealnie gładki krem. Który jest trochę nietypowy, bo mocno cytrynowy. Dla mnie mógłby być troszkę słodszy, ale innym bardzo smakowało właśnie takie połączenie: kwaskowaty krem i dość słodkie ciasto. Do tego polewa z białej czekolady i chrupiące płatki migdałowe - coś pysznego! W dodatku wygląda uroczo. Może spróbujecie takiego ciasta zamiast tradycyjnego, zwijanego makowca, który lubi(...)mleka200 ml soku z cytryny80 g cukru2 łyżeczki cukru waniliowego4 żółtka200 g miękkiego masładodatkowo:150 g białej czekolady30 g płatków migdałowychMak wymieszać z wiórkami kokosowymi i migdałami.Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami wsypując cukier. Po jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Partiami wsypywać suche składniki, delikatnie mieszając łyżką.Ciasto wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zupa z czosnku niedźwiedziego 208

oleju kokosowego, wrzucamy pokrojony czosnek, oprószamy solą himalajską i podsmażamy (właściwie dusimy) chwilę, aż zmięknie. Połowę przekładamy (jeżeli lubicie zupy krem – dodajcie całość) do garnka z wrzącym bulionem (czystym, bez warzyw) i miksujemy blenderem (popularną „żyrafą”). Dodajemy śmietankę kokosową (zebraną z 1 puszki mleka kokosowego), ponownie miksujemy. Stawiamy „na gaz”, dodajemy przeciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku, pokrojoną w kostkę

mojewypiekiinietylko
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 505

masła 1 szklanka wody 1 szklanka mąki 5 małych lub średnich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 budynie Delecta o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 1 szklanka ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g śmietanki z mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej 1 dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka(...)ognia i ostudź. W trakcie studzenia pamiętaj, żeby co chwilę mieszać, aby nie zrobił się kożuch. Śmietankę kokosową ubij mikserem przez ok. 2 minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj

Smiling Shrimp
Łabędzi puch 395

minut. Masa : Bułeczki zalać 2 szklankami zimnego mleka i odstawić żeby zmiękły,  następnie rozdrobnić widelcem. Pozostałą szklankę mleka zagotować z cukrem, dodać przygotowane bułki, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, gotować 5 minut. Odstawić masę do wystygnięcia (od czasu do czasu wymieszać łyżką - szybciej ostygnie i bułka lepiej się rozprowadzi). Masło utrzeć mikserem na puch, dodając po łyżce(...)dokładnego połączenia się składników. Biszkopt przekroić na 2 placki. Pierwszy posmarować dżemem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugim plackiem i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotować posypkę : Składniki do posypki kokosowej najlepiej jest przesmażyć na małej blaszce w piekarniku, w niezbyt dużej temperaturze. Trzeba je od czasu do czasu przemieszać. Zapraszamy do zakup

cucinare
Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym 570

zasadzie ich smak w dużej mierze zależy od tegoż właśnie kremu, a jaki krem damy do środka zależy wyłącznie od naszej fantazji. W dzisiejszym wydaniu krem chałwowo-kawowy. Idealny będzie również karpatkowy, czekoladowy czy kokosowy. Do masy na ciastka możemy dodać również kakao i zrobić kakaowe orzeszki. Ciastka nie są specjalnie trudne do wykonania. Ciasto zagniata się błyskawicznie(...)mnie zdecydowanie za słodki Przepis na orzeszki jest dokładnie taki, jaki otrzymałam od sprzedawcy razem z patelnią. Nie modyfikuję go, bo jak dla mnie jest b. dobry. A krem kawowo-chałwowy to moja wariacja. Zamiast chałwy możecie dodać np. michałki, albo poprzestać na samej kawie. Zapraszam na orzeszki, które pokochacie Drukuj Orzeszki z kremem chałwowo-kawowym Składniki Ciasto 1 kostka

Mieszam w Garnku
Dietetyczne bajaderki (kule rumowe) 173

mleka spora garść rodzynek garść pokrojonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej (ja dałam orzechową;)) 2 łyżki czekoladowego kremu z awokado z tego przepisu 3 łyżki mielonych otrębów firmy Kupiec ksylitol firmy Oleofarm wg. smaku olejek rumowy wg. smaku wiórki kokosowe oraz kakao do obtoczenia bajaderek Sposób przygotowania: Upieczone i wystudzone ciasto kruszymy w rękach lub miksujemy w blenderze mleko(...)rodzynki, odstawiamy na kilka minut do pokruszonego ciasta dodajemy mleko, rodzynki, orzechy, otręby, olejek rumowy oraz krem z awokado (w razie potrzeby dosładzamy) formujemy w rękach kule dość dużej wielkości, a następnie obtaczamy część kul w kakao, a część we wiórkach kokosowych gotowe bajaderki wkładamy na kilka godzin do lodówki SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
TORT ŚMIETANKOWO-TRUSKAWKOWY (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu i cukru) 254

truskawek wygląda zachwycająco i tak samo smakuje. Biszkopt przekładany przepysznym krem truskawkowy, udekorowany kremem śmietankowym i truskawkami to połączenie idealne Inspirację zaczerpnęłam z przepisu na tort „Heaven” w wersji węglowodanowej Składniki na biszkopt (tortownica 20 cm): 12 jajek o temperaturze pokojowej 180 g mąki kokosowej 140 g roztopionego oleju kokosowego (LCHF, keto, paleo) lub masła (LCHF, keto, optymalna(...)serka mascarpone opcjonalnie słodzik np ksylitol, erytrol, stewia Składniki na krem śmietankowy: 600 ml śmietanki 36% 100 g serka mascarpone opcjonalnie słodzik np ksylitol, erytrol, stewia Przygotować silikonową lub tortownicę o średnicy 20-22 cm i posmarować tłuszczem. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię oraz opcjonalnie słodzik

Ola la LCHF
Rafaello na biszkopcie 218

Dziś mam dla Was bajecznie lekkie i delikatne ciasto. Puszysty biszkopt z kremem w którym delikatną słodycz białej czekolady przełamuje cytrynowa galaretka, a dodatkowego smaczku dodają wiórki kokosowe i płatki migdałów. Czyż nie brzmi jak poezja? Spróbujcie koniecznie.    Biszkopt: 5 jajek    3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu

Cynamonowe szczęście
TRUSKAWKOWA TARTA bez pieczenia 226

Sezon na truskawki wciąż trwa! Mam więc dla Was przepis na truskawkową tartę – czyli zdrowy i orzeźwiający deser na zimno. Jest ona bez cukru, bezglutenowa

Via Gusto
Tort z kremem malinowym ze świeżymi malinami i borówkami 196

sezonie najlepszy z malinami, borówkami, truskawkami, jagodami lub wiśniami. Torcik nie jest ciężki, lekki na bazie bitej śmietany. Bardzo, bardzo polecam! Składniki: - biszkopt  z tego przepisu - krem: 500 ml śmietanki kremówki 200 gram malin 4 łyżki cukru pudru 150 gram borówek 1 łyżka żelatyny rozpuszczona w 3 łyżkach wody - Dodatkowo: 50 gram malin do dekoracji 100 gram borówek(...)poukładać 150 gram borówek, lekko wciskając w krem. Na to położyć ostatni płat biszkoptu, nasączyć i pokryć wierzch  boki tortu kremem ze śmietan fixem. Udekorować malinami i borówkami. Boki tortu oprószyć wiórkami kokosowymi. Schłodzić min. 3 godziny. Najlepszy następnego dnia. Zdjęcie po przekrojeniu. Musiałam szybko robić zdjęcie, bo znikał w mgnieniu oka. Smacznego

Wołowina od rekina