krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:95/203)

Sernik czekoladowo-kokosowy (bez glutenu) 143

minut w 180 stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wodą). Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Schłodzone mleczko kokosowe chwilę miksujemy aby nie było grudek. Dodajemy cukier puder i miksujemy 5 minut na największych obrotach. Kremem polewamy ciasto i całość wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Przed podaniem dekorujemy owocami. Smacznego :)   Artykuł Sernik czekoladowo-kokosowy

Mienta blog
KOSTKA KAWOWA 797

Wszystkie składniki przekładamy do miski (mąkę, proszek, sodę i kakao przesiewamy) Miksujemy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do dwóch takich samych blaszek (wyłożone papierem do pieczenia) i odstawiamy. CIASTO KOKOSOWE: Białka ubijamy na sztywno, dosypujemy partiami cukier. Dobrze ubijamy. Następnie wsypujemy połowę kokosów i mąkę ziemniaczaną. Delikatnie mieszamy łyżką. Wsypujemy resztę kokosów. Ciasto dzielimy na pół, wykładamy łyżką na ciasta(...)Przykrywamy 2 ciastem (kokosem na wierzch.) Ciasto można już tak zostawić, całkiem fajnie wygląda. Ja posmarowałam odłożonym kremem i polałam polewą. Ciasto schładzamy najlepiej całą noc. Smacznego :)  Przepis na polewę (zrobiłam z połowy porcji)  KLIK .  Posypałam różowymi wiórkami kokosowymi. MAŁA RADA: Jeśli ciasto robimy w jednym dniu, postępujemy według kolejności podanej w przepisie

Pani na deser
Kora dębu z brzoskwiniami 717

jednym cieście 💓😍 Składniki na blaszkę ok 24x36cm Biszkopt: 8 białek 3 żółtka 150g drobnego cukru kryształu 200g zmielonych orzechów włoskich 100g wiórek kokosowych 100g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 5 żółtek 1 duża puszka brzoskwiń 350ml wody ⅓ szklanki cukru kryształu 2 opakowania budyniu śmietankowego 1 łyżka mąki pszennej 250g masła (82% tłuszczu) Dodatkowo: ½ szklanki

Kuchnia w czekoladzie
Bakaliowa rolada z jabłkami 295

Podstawą rolady jest biszkopt z dodatkiem wiórków kokosowych, orzechów i rodzynek. Pieczony razem z jabłkami, a następnie zwinięty. To prosta, szybka rolada bez kremu. 5 jajek szczypta soli 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 100 g orzechów włoskich 50 g wiórków kokosowych 50 g rodzynek ok 700 g miękkich jabłek cynamon lub przyprawa

https:KKuchniaMniam
Łabędzi puch 224

Biszkopt: 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Krem: 2 suche bułki kajzerki 3 szklanki mleka 1/2 szklanki cukru 100g wiórek kokosowych 1 kostka masła 1/2 kostki margaryny Pozostałe składniki: dżem z czarnej porzeczki 100g wiórek kokosowych 2 łyżki masła 1/2 szklanki cukru   Upiec biszkopt. Jajka

Di gotuje
PUSZYSTY KREM Z ORZECHÓW LASKOWYCH 191

warto robić sobie z nich nie tylko mleko ale np. kremy/pasty do smarowania, które możemy wykorzystać np. do naleśników, zwykłych kanapek/bułek czy jakiegoś chrupkiego pieczywa. Mój ostatni krem z orzechów laskowych wyszedł tak smakowity, że koniecznie muszę go Wam pokazać, może będziecie mieli chęć też taki zrobić. Miseczkę orzechów laskowych zalewamy wodą na kilka godzin, żeby napęczniały (przy okazji(...)macie dostępu do takiego napoju możecie spokojnie użyć mieszanki zwykłego mleka ryżowego z zimną kawą zbożową. Dodajemy trochę kakao (do smaku) i trochę cukru kokosowego (do smaku) i blendujemy wszystko jeszcze raz. Powinien wyjść puszysty krem o konsystencji pewnego serka na "A", który cudownie lekko rozsmarowuje się np. na świeżo upieczonych bułeczkach drożdżowych (przepis na uniwersalne ciasto drożdżowe  tutaj

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Krem dyniowy z mleczkiem koksowym - lekki, zdrowy i wege :) 145

bardzo gorąco przepis poniżej - krem wychodzi przepyszny! Delikatny, ze szczypta pikanterii, aksamitny, odżywczy, po prostu pyszny ;) Składniki: 1 l wody 2-3 średnie marchewki 1 średnia cebula 1 pietruszka 1 pasternak 4 małe ziemniaczki  2-3 gałązki (zielone listki) od selera, pietruszki i magii 1 dynia hokkaido (ok. 700 g) 100 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki(...)wrzuć do gotującego się bulionu. Zagotuj całość i skręć na mniejszy ogień. Gotuj do miękkości, około 25 minut. Dodaj przyprawy oraz mleczko kokosowe. Gotuj jeszcze ok. 20 minut.  Całość zblenduj na gładki i aksamitny krem. Przed podaniem skrop olejem arganowym lub innym, dzięki czemu przyswoisz większą ilość witamin, a szczególnie dobroczynnej witaminy

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasto z kremowymi brzoskiwniami 130

kruche ciasto: 400 g mąki (użyłam 250 g pszennej i 150 g żytniej) 250 g zimnego masła/margaryny roślinnej-wegańskiej (ideałem byłoby kokosowe) 1 średni banan 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki cukru krem: 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 150-200 ml wody po gotowaniu fasoli/ciecierzycy (śmiało używać tej z puszki) 150 g cukru 2 łyżki cukru waniliowego

greenscarf
Rozgrzewająca zupa krem z pieczonej dyni 149

straganach trwa wysyp pomarańczowych kul. O tej porze roku należy wyjątkowo dbać o siebie i wspomagać się rozgrzewającymi posiłkami. Jednym z najlepszych na to sposobów jest właśnie krem z dyni, który radośnie chlupocze w garnku podczas gotowania, by móc później rozpieścić nasze ciało od środka. Najlepsza zupa to oczywiście taka ugotowana na domowym wywrze z warzyw. Dlatego polecam schować(...)powoduje, że po zjedzeniu ciepło we wspaniały sposób rozchodzi się po naszym ciele. Nie zapomnijcie również o solidnej dawce mleka kokosowego - ono nadaje delikatności i dopieszcza nasz pomarańczowy eliksir. Mam nadzieję, że mój sposób na rozgrzewający krem z dyni Wam posmakuje. ;) * SKŁADNIKI na 6-8 porcji Bulion: 1,5 l wody 1 korzeń pietruszki 1 natka pietruszki 1 por (biała

Food Square
Domowy krem Kinder Bueno 132

Kinder Bueno i marzył o następnym. W ciąży, to była moja największa zachcianka. Teraz postanowiłam wykonać w domu swój własny krem. Składniki: 150g orzechów laskowych 1 szklanka mleka w proszku 250g masła 125 ml śmietanki 30% 125 ml mleczka kokosowego 2 cukry waniliowe 1/2 olejku waniliowego Dr Oetker 5 łyżeczek miodu wielokwiatowego Sposób przygotowania: Orzechy siekamy i prażymy w piekarniku(...)wraz z dodatkiem cukrów waniliowych i olejku. Gotowym zalewamy uprażone orzechy. Blendujemy. Do masy dodajemy śmietankę, miód oraz mleczko kokosowe. Nadal mieszamy. Na końcu powoli dodajemy po odrobinie mleka w proszku cały czas mieszając, by nie powstały grudki. Gotowy krem przekładamy do słoiczków i przechowujemy w lodówce. Z podanej liczby składników wychodzi ok 70 dkg masy

Kuchnia w czekoladzie
Tort owocowy z ananasami 256

pieczenia Ubić pianę z białek, stopniowo dodając cukier. Pod koniec ubijania dodać sok z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wiórkami kokosowymi, delikatnie wymieszać. Wylać na blaszkę. Piec 25 min w temp. 180 C. Krem: 1 litr mleka 2 cukry wanilinowe 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 10 żółtek 6 łyżek cukru 50 dag masła(...)Utrzeć margarynę  i masło stopniowo dodając wystudzony budyń. Krem podzielić na 3 części (część masy odłożyć do posmarowania tortu na końcu). Do jednej części dodać tężejącą galaretkę oraz wiśnie.  Do drugiej części ananasa, a do trzeciej brzoskwinie. Przełożenie: Ciasto jasne, masa brzoskwiniowa. Ciasto orzechowe, masa wiśniowa. Ciasto kokosowe, masa ananasowa, a na wierzch ciasto ciemne. Boki

Apetyczna babeczka
Wegańskie kruche rurki z kremem budyniowym. 150

upieczonych kruchych rurek budyń: z pół litra mleka sojowego, 50 g mąki ziemniaczanej i 80 g cukru 2 łyżki rafinowanego masła kokosowego. Przygotowanie: Ugotować budyń, po zdjęciu z ognia dodać masło i dokładnie wymieszać. Napełnić rurki z kremem. A przy okazji pokarzę Wam sposób na brak szprycy do kremu. Zdjęcia mówią same za siebie

greenscarf
Zdrowsza karpatka- przez góry i doliny do serducha 172

szklanka wody 1 szklanka mąki 5 małych lub średnich jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta Krem: 2 budynie Delecta o smaku waniliowym z dodatkiem wanilii 3/4 szklanki ksylitolu 750 ml mleka 2% 200 g stałej części z dobrej jakości mleka kokosowego (wstaw mleko kokosowe do lodówki na przynajmniej jeden dzień, a po otwarciu na wierzchu zbierze ci się śmietanka(...)ognia i ostudź. W trakcie studzenia pamiętaj, żeby co chwilę mieszać, aby nie zrobił się kożuch. Śmietankę kokosową ubij mikserem przez ok. 2 minuty, aż będzie bardziej napuszona. Następnie, dodając po łyżce ostudzony budyń ubijaj dalej na puszystą i jasną masę. Powstały krem odstaw do lodówki na min. 1 godz. (dzięki temu masa trochę stężeje). Po ochłodzeniu kremu rozsmaruj

Smiling Shrimp
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 185

zapobiega nadwadze i otyłości. Ponadto usprawnia wydzielanie insuliny, a tym samym reguluje poziom cukru we krwi. Można go również stosować jako krem nawilżający i wygładzającym. Doskonale zwalcza trądzik i nawilża suchą skórę. Szczerze polecam wprowadzenie oleju kokosowego do swojej kuchni (i nie tylko kuchni), a ten od Olvity zapewnia najwyższą jakość. Przy napisaniu recenzji pomogły mi informacje z portalu

e-PrzepisyKulinarne