zalewamy wodą tak, aby przykryć ją całą, solimy i gotujemy do miękkości. gdy dynia jest już miękka, ale nie rozpadła się do końca dolewamy mleko kokosowe, doprawiamy płatkami chili i mieszamy. jeśli wolimy zupy krem możemy ją zmiksować, ale ja tym razem wolałam zostawić trochę nierozgotowanej dyni. podajemy udekorowane sporą ilością orzechów włoskich i miętą. smacznego
Gocha gotuje!wstyd było 😊 To jednak tylko jest dowodem, że atmosfera była fantastyczna. Szkoda czasu jednak na opisywanie, popatrzcie na zdjęcia: A co przygotowywaliśmy? aksamitny krem ze słodkiego ziemniaka z przyprawami, kolendrą i mlekiem kokosowym, p olędwica z sandacza na leśnych grzybach z wermutem musztardą i miodem, a na deser tostowana drożdżówka z karmelizowanymi pomidorami i lodami. To był bardzo
Codzienna kuchnia niecodziennaPrzepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową i smacznym kremem chałwowym tworzą jego wyjatkowy smak, a wiórkowo-kokosowe opruszenie, śmietanowe zdobienia oraz delikatne serduszkowe pianki w elemencie ozdoby, nadają całości romantyczny charakter. Zostawiam Was z tym pysznym przepisem dedykowanym wszystkim wielbicielą słodkosci-a szczególnie tym zakochanym […] Artykuł Tort Chałwowy
Domowe Tortycukru. Następnie wlać do tego przygotowaną masę i gotować na małym ogniu aż zgęstnieje. Masę wystudzić. Rozetrzeć z masłem i 1 i 3/4 paczki wiórków kokosowych. W formie układać na przemian warstwy krakersów i kremu. Ostatnią warstwę kremu posypać pozostałymi wiórkami. Wstawić do lodówki do schłodzenia
Bulliozłotych za 500g. (ale jeszcze raz dodam, że na ziemniaczanej też wyjdzie). Przy braku oliwki można ją zastąpić wazeliną, kilkoma kropelkami gliceryny (lub odrobiną kremu do rąk z gliceryną), a nawet rozpuszczonym olejem kokosowym ;) Gdyby masa była za sucha i nie chciała się kleić dodajemy więcej kleju, ale nie oliwki! Zuzia, bawiąc się masą, foremkami i gadżetami pomocniczymi, nieświadomie pokazała
Kolorowy Przepisownikherbatników 2 szklanki mrożonych jagód 0,5 słoika dżemu z czarnej porzeczki Beza: 6 białek 3 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 200 g wiórek kokosowych łyżka soku z cytryny 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 2 kostki masła lub margaryny 2 szklanki mleka w proszku 0,5 szklanki adwokata 2 łyżki cukru pudru Dwie jednakowe blaszki wykładamy papierem
Dieta moja pasjapokrojoną cebule i czosnek. Dodajemy imbir i curry, chwile podsmażamy. Dodajemy dynię i wodę, mieszamy i gotujemy ok 20 min. Pod koniec gotowania dodać mleczko kokosowe i doprowadzić do wrzenia. Zupę zmiksować na gładki krem. Podawać z grzankami/ostrym startym serem/chili
Atlas Smakówpłynie) 3 łyżki oleju 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wszystkie składniki (oprócz wiórek) zmiksować (malakserem/blenderem) na gładką masę. Dodać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Ciasto umieścić w szprycy do kremu i wyciskać niewielkie porcje - na blachę wysłaną papierem do pieczenia. (Ciasto można też wykładać za pomocą łyżeczki. Jest dość lepkie.) Piec (do zarumienienia
Di gotujeprzechadzając się po sklepie i zastanawiając się, co przygotować w zamian, wpadł mi w oko ogromny seler, niezwłocznie zdecydowałam, że przygotuję z niego pyszny krem. Aby zupa była aromatyczna dodałam do niej mleko kokosowe i limonkę, natomiast czynnikiem rozgrzewającym jest papryczka chili i imbir. Zupa jest przepyszna, pięknie pachnie i oczywiście mocno "grzeje". Polecam! Składniki : 1kg korzenia selera
Codzienne GotowanieKokosowy "budyń" z awokado i banana*; z wiśniami *z mleczkiem kokosowym i mąką kokosową Dobrze jest tak zacząć dzień. Ask Facebook
More food, love and dreamsodbiega on jednak smakiem od tego "właściwego".Na bulionie azjatyckim możemy przygotować wiele dań, na przykład: zupę kokosową z pieczarkami, kurczakiem i kiełkami, zupę kokosową z boczniakami, kurczakiem i grzybkami straw, a także krem z jarmużu i moje ulubione danie - zielone curry z kurczakiem.Składniki:6 skrzydełek kurczaka5 cm imbiru1 cebula1 ząbek czosnku1 marchewka (opcjonalnie
Tajskie smakimięty + ulubiony drobny makaron (u mnie wróżki Disney'a) Truskawki płuczę, usuwam szypułki (w tej kolejności, nigdy nie odwrotnie!). Umieszczam w wysokim naczyniu, dodaję wodę kokosową, cukier puder, listki mięty i całość miksuję na krem za pomocą blendera. Makaron gotuję wg opisu na opakowaniu, a kiedy jest miękki, odcedzam, przelewam zimną wodą. Chłodnik podaję z makaronem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel
W kuchni Karmel-itkipozostałej dodać odsączone kawałki truskawek i delikatnie połączyć. Pierwszy blat ciasta położyć na paterze, posmarować połową masy śmietanowej, przykryć drugim krążkiem, wyłożyć resztę kremu z truskawkami, a na nim masę bez owoców. Udekorować płatkami kokosowymi, Schłodzić w lodówce. Smacznego
Domowa cukiernia Ewyposłodzenia ciasta możemy użyć ulubionego słodzika. Ciasto jest szybkie, proste w przygotowaniu i pięknie wygląda, polecam… Ciasto z musem owocowym i kremem jogurtowym, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 1 szklanka migdałów 1 szklanka wiórków kokosowych 1/2 szklanki mąki kokosowej 80g oleju – roztopić 2 łyżki ksylitolu Mus owocowy: 400g owoców jagodowych (użyłam mrożonej porzeczki i jagód; duże owoce proszę pokroić
Mała Cukierenkałyżki soku z cytryny 10 dag cukru Krem limonkowy: 1/2 litra śmietany kremówki 2 limonki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki cukru pudru Poncz: 3/4 szklanki przegotowanej wody 1 łyżka cukru pudru 1/2 limonki Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub kiwi 1/2 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki 50 g wiórek kokosowych białych Sposób przygotowania: CIASTO: Białka jaj ubić na sztywną pianę(...)rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody , zostawiamy do lekkiego stężenia. PRZEŁOŻENIE: Upieczony wystudzony biszkopt nasączamy ponczem i smarujemy warstwą dżemu porzeczkowego, wykładamy krem limonkowy, zalewamy tężejącą galaretką wstawimy do lodówki do całkowitego stężenia.Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Życzę smacznego
Wanilia i Kardamon