krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:98/203)

Moja Słodka Pavlova 236

białej czekolady ze świeżymi truskawkami. Jako, że nie ma jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks – uwaga bomba kaloryczna! ;) Słodki krem z dodatkami - 250g serka mascarpone - tabliczka białej czekolady - jeden banan - garść orzeszków ziemnych i pistacjowych - kilka groszków kokosowych w czekoladzie - 300g masy kajmakowej o smaku orzechowym Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym ostudzić. Wystudzoną zmiksować(...)mascarpone. Krem wyłożyć na bezę. Następnie masę kajmakową podgrzać (można dodać odrobinę masła – będzie bardziej lejąca się), przestudzić i polać po kremie. Na krem i kajmak posypać pokrojone kawałki banana, uprażone orzeszki i kilka groszków kokosowych. Przyozdobić listkami świeżej mięty i ukroić kawałeczek na spróbowanie – więcej nie dacie rady zjeść ;)   Pozdrawiam Was serdecznie i życzę słodkiego, słonecznego weekendu

Sajkofanka smaku
Tort Kora Orzechowa 404

przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Biszkopt bakaliowy . Rodzynki posiekać nożem i wymieszać z mąkę pszenną, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi. Ubić białka ze szczyptą soli, ustawić mikser na najwyższych obrotach i cały czas ubijając dodawać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty, dodać żółtka, a na końcu wsypać suchą mieszankę z bakaliami. Wymieszać delikatnie za pomocą(...)Odstawić do stężenia. Smacznego :) http://www.mlynystoislaw.pl/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , orzechy włoskie , rodzynki , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 164

foremki 5 cm/góra) 2 szklanki mąki pszennej 100 g cukru pudru pół łyżeczki soli 200 g masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego) 1 banan 1 łyżka esencji waniliowej truskawek tyle ile babeczek, nie wiem ile kg tego było krem: szklanka truskawek pół litra mleka sojowego (waniliowego) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: banana zblendować z esencją waniliową(...)rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wyłożyć do góry dnem na kratkę, stuknąć kratką dla pewności że ciastka wyjdą. Ostudzić i nakładać krem i resztę bajerów. Krem: Truskawki zblendować na gładko, dodać mleko

greenscarf
KOSTKA CHAŁWOWA 274

pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao szczypta soli KREM CHAŁWOWY 500 ml śmietany 30% / schładzanej minimum 12 godzin 1 łyżka cukru pudru 300 g chałwy waniliowej 2 pełne łyżeczki żelatyny POLEWA CZEKOLADOWA 100 g gorzkiej czekolady 125 ml śmietany 30% 1 łyżka masła lub oleju kokosowego DODATKOWO : kubek czarnej herbaty z miodem i cytryną, 1 słoik(...)ognia, dodajemy połamaną na kostki czekoladę, odstawiamy na 1 minutę. Dodajemy 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego i mieszamy do połączenia składników w jedwabistą, gładką polewę. Dolny blat ciasta wkładamy na spód wyłożonej papierem formy, nasączamy połową herbaty, rozprowadzamy powidła lub dżem, wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Nasączamy pozostałą herbatą i polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy pokruszonymi pistacjami

cool and minty
Tort marchewkowy 186

cukier waniliowy • 3/4 szklanki oleju • 3 jajka • 100 g ananasa z puszki • 80 g wiórków kokosowych • 40 g orzechów włoskich • 30 g płatków migdałowych • 1 łyżeczka cynamonu • 2 łyżeczki przyprawy korzennej • 1 łyżeczka sody • 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem mascarpone • 200 g masła • 1 szklanka cukru pudru • 250 g serka mascarpone • wiórki białej i mlecznej czekolady(...)posypania Wykonanie: • Wymieszać w miseczce startą marchew, wiórki kokosowe, posiekane ananasy, orzechy i płatki migdałowe. • W drugiej miseczce wymieszać mąkę migdałową, przyprawę do pierników, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. • Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewać powoli olej cały czas ubijając. • Do jajek dodać zawartość pierwszej

To co kocham
Tort śmietankowo -kokosowy princessa 221

października, a dokładnie 28 kiedy to moja mama obchodzi urodziny.  A jak urodziny-to i tort :-) W tym roku przygotowałam dla mamy super torcik o smaku śmietnakowo-kokosowym.Nazwałam do princessa :-)  Tort ten jest dla mnie wyjątkowy, ponieważ postanowiłam zrobić pierwszy raz w życiu czekoladową kokardę do jego ozdobienia i wyszła mi ;-) Także sukces. Pierwszy raz też temperowałam(...)SKŁADNIKI przepis na małą tortownicę 18-20cm BISZKOPT -5 jajek -5 łyżek cukru -3/4 szklanki mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia KREM -350ml śmietany 30-36% -2 łyżki cukru pudru DODATKOWO -trochę likieru kokosowego do naponczowania biszkopta -2 wafelki  kokosowe (np princessa) -dowolne ozdoby Przygotowanie tortu jest bardzo proste, szybki i przyjemne :) Najpierw robimy biszkopt

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zupa krem z białych szparagów i quinoy (bez glutenu, bez laktozy, wegańska) 180

plasterki. Podduszoną cebulę i pokrojone szparagi, gotujemy w wywarze warzywnym 10 minut. Po tym czasie dosypujemy quinoę i gotujemy kolejne 15 minut, zabielamy mlekiem kokosowym, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy zupa przestygnie miksujemy ją na krem. Podajemy podgrzaną i posypaną koperkiem. Smacznego

Quinoa Raz!
Krem owsiano-bananowy 211

mnie ostatnio sporo (zajrzyjcie na Facebook lub Instagram) pokochałam ten prosty w przygotowaniu krem. Z dowolnymi, ulubionymi dodatkami tworzy mega fajny deser.  Spróbujcie! KREM OWSIANO-BANANOWY ✔1 banan ✔4 łyżki płatków owsianych ✔mleko kokosowe ✔1 łyżeczka syropu klonowego ✔popping jaglany @fitlovebox ✔baton bezglutenowy Aloha @fitlovebox Płatki zalewamy przegotowana wodą odrobinę ponad ich poziom. Odstawiamy na kilka minut. Dodajemy banana

Tetiisheri
Zupa z cebuli na cydrze z chipsami jarmużu i estragonem 215

ziemniaki. Chwilkę całość podsmażamy. Następnie dodajemy bulion oraz cydr i gotujemy ok. pół godziny (aż ziemniaki będą miękkie). Zupę blendujemy, zostawiając odrobinę cebuli. Jeśli krem będzie zbyt rzadki, można dodać włoszczyznę z bulionu albo mleko kokosowe.  Doprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami. Podajemy z chipsami jarmużu. Chipsy z jarmużu Składniki: dowolna ilość jarmużu sól (najlepiej himalajska) tłuszcz nierafinowany do wysokich

Bon Appetit Małgorzaty
Zupa z zielonego groszku, brokułu z mleczkiem kokosowym 127

mleczko kokosowe sól, pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Do wywaru warzywnego dodajemy brokuł i groszek, gotujemy aż brokuł zmięknie. Następnie dodajemy mleczko kokosowe i przyprawiamy pieprzem i solą. Zupę możemy również zmiksować na krem

Łycha smaków
MURZYNEK CIASTO 157

nich smaruję dżemem z czarnej porzeczki lub powidłami śliwkowymi  a wierzch polewam wcześniej odlaną polewą. Dla zupełnej rozpusty czasem robię krem ze śmietany kremówki...;-) Można posypać całość pokruszonymi migdałami lub wiórkami kokosowymi.... i w końcu możemy zabrać się za jedzenie ciasta, które zawsze znika w zawrotnym tempie. Pycha! Polecam również pysznego MURZYNKA Z WIŚNIAMI

potrawyregionalne
Zupa marchewkowa z solonymi migdałami 160

Dziś chciałabym zaproponować Wam kolejną zupę z marchewki, przygotowałam ją i od razu muszę podzielić się tym przepisem, ponieważ ten krem jest po prostu fantastyczny! Delikatny, aksamitny, marchewkowy z dodatkiem mleka kokosowego, a na koniec posypany, słono-słodkimi, uprażonymi płatkami migdałów - jednym słowem - pychotka. Przepis na tę zupę pochodzi z książki "Zupy na każdy dzień roku" o której już wspominałam

Codzienne Gotowanie
Figa z makiem 152

spodu 1/3 kremem (krem na galaretce ciężko jest rozprowadzić dlatego łatwiej posmarować biszkopt) i ułożyć na całkowicie stężałej galaretce kremem w dół. Resztą kremu posmarować wierzch biszkoptu, ułożyć kilka pokrojonych brzoskwiń i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Trolley walking 3D i Stwórcy drugie śniadanie 243

koniec dodałam płynne masło. Miksowałam do uzyskania gładkiej masy. Ciasto odstawiłam na 30 min. Następnie usmażyłam naleśniki. Obustronnie, na maśle. Gotowe serwowałam posmarowane kremem orzechowym.Przełożone plastrami banana.Z kleksem bitej śmietany.Oprószone wiórkami kokosowymi. I czasem takie śniadanie Stwórcy uprzejmie dowozimy. Kusząco- pachnące. Norwesko- kardamonowe. I pieruńsko kaloryczne! Takie, że kubki smakowe kankana wywijają, w rytm szczekających zębów, jeszcze przez

bastalena
Dynia, cebula, brukselka 197

jakiś czas temu, bez konkretnego pomysłu na jego wykorzystanie. Do tego odrobina słodkiej papryki, sól i pieprz; i naprawdę więcej nie potrzeba. Krem jest przyjemnie gęsty, intensywnie warzywny, po prostu pyszny. Można dodać kremówki czy mleczka kokosowego, dla złagodzenia smaku i jeszcze większej kremowości. Dodatki to brukselka, lekko podsmażona na patelni, dzięki czemu zyskuje na smaku; oraz chrupiąca, prażona cebulka

Pożeraczka, czyli raz adobrze