krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:100/203)

Ciasta z kremem / śmietaną 144

Kostka orzechowa       Ciasto kokosowe kapitańskie       Rolada truskawkowa       Ciasto brzoskwiniowe z toffi       Ciasto truskawkowa fantazja       Ciasto brzoskwiniowe z kremem i galaretką       Ciasto wiśniowe wariacje        Ciasto ajerkoniakowe        Rolada cytrynowa z masą śliwkowo-orzechową(...)polewą krówkową na migdałowym spodzie       Rolada makowa ze śmietaną i marmoladą        Ciasto jesienna krówka z jabłkami        Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie        Ciasto truskawkowe        Ciasto Princessa kokosowa        Murzynek Siostry Anastazji       Ciasto porzeczkowa wuzetka

Passions hobbies life
Krem paprykowo-pomidorowy z chrupiącą ciecierzycą i parmezanem 165

Przepis na banalny krem paprykowo-pomidorowy z chrupiącą ciecierzycą i parmezanem, który podbił moje serce. Wyrazisty, z głębią smaku i dozą ostrości. Składniki: 1kg papryki czerwonej 700g pomidorów z puszki lub zwykłych, obranych ze skórki 5 ząbków czosnku 1,5l bulionu warzywnego 1 cebula 5 łyżek mleczka kokosowego 1 puszka ciecierzycy Kilka pęczków świeżej bazylii Bazylia i oregano suszone Starty(...)Następnie łączymy z bulionem warzywnym i gotujemy przez ok. 10 min, Doprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką, chilli i suszonymi ziołami. Dodajemy mleczko kokosowe i mieszamy.  Ciecierzycę podpiekamy w piekarniku przez 15min. w 180-200 stopniach, Zupę krem podajemy z chrupiącą ciecierzycą, świeżą bazylią i parmezanem

Czarnawisienka
Placek kokosowy 122

przykrywamy ją drugą częścią ciasta. Na górę kładziemy resztę masy i ozdabiamy według własnego gustu wiórkami kokosowymi, migdałami lub białą czekoladą. Placek przechowujemy w chłodnym miejscu. Kroimy dopiero jak masa dobrze stężeje (po około 2 – 2,5 godzinach). Smacznego P.S. Pamiętajcie, że krem, który będziecie kłaść na ciasto nie może być zbyt lejący. Najlepiej odstawić go na chwilę(...)zimne miejsce, od czasu do czasu go przemieszać i poczekać aż żelatyna zacznie działać. Wtedy krem będzie gęstszy i lepiej będzie się nam go kładło na ciasta. Przepis bierze udział w konkursie Delecta – „Piecz… ot tak… prosto z serca” Artykuł Placek kokosowy pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tort ajerkoniakowo -kokosowy 197

szkl mąka ziemniaczana - 1/4 szkl cukier - 3/4 szkl proszek do pieczenia -1 łyżeczki woda gorąca - 1/5 szkl sól - 1 szczypta tłuszcz do formy KREM: mleko - 1 L budyń śmietankowy - 3 op masło - 450 g ajerkoniak wiórki kokosowe 200 g cukier - 3/4 szkl DODATKOWO: dżem ozdoby alkohol cytryna BISZKOPT: Żółtka oddzielić od białek, Białka ubić na sztywno. żółtka ubić z gorącą(...)następnie dodać, połączyć z białkami. wyłączyć mikser i delikatnie łyżką wymieszać z przesianymi mąkami i proszkiem, Ciasto wyłożyć na dużej formy natłuszczonej i wyłożonej papierem, piec ok 30 minut KREM: Ugotować budyń i wystudzić. Masło zmiksować i dodawać po łyżce budyniu i cukru, by składniki dobrze sie połączyły,m wiec dajemy w małych porcjach, następnie z kremu odkładamy

Camilla w kuchni
Krem z pieczonej dyni z mlekiem kokosowym oraz serem z niebieską pleśnią 154

racji tego, że moja babcia obdarowała mnie ponad 5 kilową dynią, postanowiłam na pierwszy ogień przygotować z niej krem. Oczywiście wykorzystałam tylko 1/5 tego co mam, więc spodziewajcie się więcej dyniowych przepisów! Składniki: 1 kg dyni  1 puszka mleka kokosowego 50 gram sera z niebieską pleśnią  1 papryczka chilli 2 szklanki bulionu sól pieprz imbir w proszku szczypior(...)oraz imbirem w proszku. Gotujemy przez kilkanaście minut, dynia powinna się rozpadać w bulionie. Dodajemy mleko kokosowe (zostawiamy ewentualnie jedną- dwie łyżki mleka kokosowego na koniec, do ozdoby). Gotujemy całość jeszcze 5 minut. Blenderujemy dokładnie, krem powinien mieć bardzo gęstą konsystencję, wręcz budyniową. Smakujemy, ewentualnie jeszcze odrobinę doprawiamy. Przed podaniem polewamy łyżką mleka kokosowego, posypujemy serem i szczypiorem. Smacznego

Mango Papaja
Kuleczki kokosowe : Marcowe Wyzwanie Blogerek i Blogerów 162

Blogerów. W tym miesiącu tematem naszej zabawy był deser bez pieczenia. Najpierw planowałam deser w pucharku, ale nie chciałam nic z galaretką. Później miał być krem z owocami. Ostateczna wersja to kokosowe kuleczki z migdałem w środku. Coś jak popularne kuleczki Rafaello. Składniki : * 21 herbatników * pół kostki masła * 200 g wiórków kokosowych * tabliczka białej czekolady * mała śmietana kremówka * migdały Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Kokosowy budyń z kaszy manny 172

mleko. Wsypujemy kaszę i cukier. Gotujemy na małym ogniu, aż kasza zgęstnieje. Odstawiamy do ostudzenia. Miksujemy blenderem ręcznym na gładki krem. Jeśli kasza manna będzie zbyt gęsta, dolewamy nieco mleka. Podajemy na ciepło lub na zimno. Posypujemy wiórkami kokosowymi

Moja smaczna kuchnia
Ananasowo- kokosowe ciasto 177

Składniki: Biszkopt : jajka - 6 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem : ananasy w puszcze - 1 puszka budyń śmietankowy duży - 1 opak masło - 1 kost cukier - 2 łyżki Beza : białka jaj - 4 szt wiórki kokosowe - 200 g cukier - 1 szkl dodatkowo : gorzka czekolada do polania ciasta Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona - 1/2 szkl(...)ubijać. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Blachę o wymiarach (33x23 cm) , wyłożyć pergaminem , wylać pianę i piec 30 minut w 180 stop , ostudzić. Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona - 1/2 szkl cukier - 1 łyżeczka sok z cytryny - 1 łyżka Przełożenie ciasta : Biszkopt przekroić na 2 części, jedną mniejszą, drugą większą. Wyłożyć połowę kremu na mniejszą część nasączonego biszkoptu, ułożyć

Kuchnia Danusi
Moja Słodka Pavlova 219

białej czekolady ze świeżymi truskawkami. Jako, że nie ma jeszcze truskawek stworzyłam naprawdę słodki miks – uwaga bomba kaloryczna! ;) Słodki krem z dodatkami - 250g serka mascarpone - tabliczka białej czekolady - jeden banan - garść orzeszków ziemnych i pistacjowych - kilka groszków kokosowych w czekoladzie - 300g masy kajmakowej o smaku orzechowym Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, po czym ostudzić. Wystudzoną zmiksować(...)mascarpone. Krem wyłożyć na bezę. Następnie masę kajmakową podgrzać (można dodać odrobinę masła – będzie bardziej lejąca się), przestudzić i polać po kremie. Na krem i kajmak posypać pokrojone kawałki banana, uprażone orzeszki i kilka groszków kokosowych. Przyozdobić listkami świeżej mięty i ukroić kawałeczek na spróbowanie – więcej nie dacie rady zjeść ;)   Pozdrawiam Was serdecznie i życzę słodkiego, słonecznego weekendu

Sajkofanka smaku
Smarowidło orzechowe z cynamonem 177

Hej! dziś coś ultra prozdrowotnego i nie codziennego, coś co możemy jeść na śniadanie lub kolację. Zainspirowany włoskim sposobem konsumpcji chleba maczanego w oliwie, postanowiłem stworzyć

Kuchnia PROzdrowotna
Tort Kora Orzechowa 369

przez 30 min. Wyjąć z piekarnika i wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Biszkopt bakaliowy . Rodzynki posiekać nożem i wymieszać z mąkę pszenną, proszkiem do pieczenia, wiórkami kokosowymi. Ubić białka ze szczyptą soli, ustawić mikser na najwyższych obrotach i cały czas ubijając dodawać porcjami cukier. Zmniejszyć obroty, dodać żółtka, a na końcu wsypać suchą mieszankę z bakaliami. Wymieszać delikatnie za pomocą(...)Odstawić do stężenia. Smacznego :) http://www.mlynystoislaw.pl/ Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta czekoladowe , Ciasta warstwowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na specjalne okazje , Torty Tagged: brzoskwinie , budyń , czekolada , kakao , orzechy włoskie , rodzynki , wiórki kokosowe , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Wegańskie kruche babeczki z truskawkami 144

foremki 5 cm/góra) 2 szklanki mąki pszennej 100 g cukru pudru pół łyżeczki soli 200 g masła roślinnego (użyłam kokosowego rafinowanego) 1 banan 1 łyżka esencji waniliowej truskawek tyle ile babeczek, nie wiem ile kg tego było krem: szklanka truskawek pół litra mleka sojowego (waniliowego) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: banana zblendować z esencją waniliową(...)rozwałkować na grubość 3 mm, wkładać do nasmarowanych (roztopionym masłem kokosowym) foremek, przygniatając jedną w drugą, brzegi obciąć, a dna ponakłuwać widelcem. Piec w temp. 180 C około 15 minut. Po upieczeniu wyłożyć do góry dnem na kratkę, stuknąć kratką dla pewności że ciastka wyjdą. Ostudzić i nakładać krem i resztę bajerów. Krem: Truskawki zblendować na gładko, dodać mleko

greenscarf
KOSTKA CHAŁWOWA 258

pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 3 pełne łyżki kakao szczypta soli KREM CHAŁWOWY 500 ml śmietany 30% / schładzanej minimum 12 godzin 1 łyżka cukru pudru 300 g chałwy waniliowej 2 pełne łyżeczki żelatyny POLEWA CZEKOLADOWA 100 g gorzkiej czekolady 125 ml śmietany 30% 1 łyżka masła lub oleju kokosowego DODATKOWO : kubek czarnej herbaty z miodem i cytryną, 1 słoik(...)ognia, dodajemy połamaną na kostki czekoladę, odstawiamy na 1 minutę. Dodajemy 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego i mieszamy do połączenia składników w jedwabistą, gładką polewę. Dolny blat ciasta wkładamy na spód wyłożonej papierem formy, nasączamy połową herbaty, rozprowadzamy powidła lub dżem, wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Nasączamy pozostałą herbatą i polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy pokruszonymi pistacjami

cool and minty

Proponowane wyszukiwania