dyni i ananasa Na maśle podsmażamy dynię. Po kilku minutach odkładamy garść (zachowujemy ją do podania) a do pozostałej dyni dodajemy mleko kokosowe, bulion, pastę curry, sos rybny i gotujemy do miękkości. Miksujemy zupę na krem. Doprawiamy skórką i sokiem z limonki. W międzyczasie w rondelku mieszamy sos wlewając sok z cytryny, miód, imbir i paprykę w płatkach – podgrzewamy
Ugotowane pozamiataneenergicznie mieszając aby się masa nie przypaliła.Miękkie masło utrzeć na puszystą masę,stopniowo dodawać wystudzony budyń, ciągle miksując.Na koniec wsypać wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszać.Na dnie blaszki wykładać warstwę ciastek,wyłożyć warstwę kremu, ciastka,ponownie krem, ciastka.Wierzch posmarować cienką warstwą kremu budyniowego i posypać wiórkami kokosowymi.Przygotowane ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin a najlepiej
Moje domowe kucharzeniePRZYRZĄDZENIA: Mleko gotujemy z mlekiem kokosowym, zalewamy kawę Inka, rozpuszczamy, dodajemy likier kokosowy. Białą czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej ze śmietaną kremówką. Wiórki kokosowy przesmażamy z masłem i cukrem. Na dno szklanki układamy porcję kokosu. Zalewamy kremem białej czekolady i przygotowaną kawą. Dekorujemy ubitą na sztywno śmietaną 36% ( dodatkową ) i posypujemy lekko podprażonym kokosem. Smacznego
Ostra na Słodkokońcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego
Szczęśliwa kuchniasię drobinek skórki cytrynowej. Do zmiksowanego kremu, jeszcze ciepłego, dodać masło i zmiksować do uzyskania aksamitnego kremu. Na upieczone ciasto wyłożyć ciepły jeszcze krem cytrynowy. Tartę podawać dobrze schłodzoną w lodówce. Lubicie tarty? Może spróbujecie także kokosowej tarty z bitą śmietaną i bezami ? A może waniliowej tarty z gruszkami lub kakaowej tarty z musem z rabarbaru i melona z bezą
Codzienna kuchnia niecodziennaDyniowe scones*, z kremem daktylowym, masłem orzechowym i bananem *z mąki dyniowej i pure, z olejem kokosowym muszę ograniczyć się z tym olejem kokosowym i dodawaniem go do wszystkiego, bo niedługo zobaczę dno, ale on tak cudnie pachieee *.* o śnieg wrócił, czyli jednak jeszcze nie wiosna xd Przepis: 35g mąki dyniowej 25g mąki pełnoziarnistej 10g oleju
More food, love and dreamsSkładniki: Beza 6 białek 3/4 szklanki cukru pudru 150g wiórków kokosowych 1 szklanka suchego maku 1/4 łyżeczki aromatu migdałowego 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Krem budyniowy 6 żółtek 3/4 szklanki cukru 2 czubate łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 litra mleka 1 kostka miękkiego masła 1/3 łyżeczki aromatu waniliowego Polewa 1/4 kostki margaryny 2 łyżki ciemnego kakao bez cukru
Pychotkaaakońcu dodać kokos i adwokat lub spirytus Na desce położyć papier do pieczenia... ... na nim rozłożyć jedną paczkę herbatników (100 gramów)... ... nałożyć masę kokosową... ... i przykryć paczką herbatników Ułożyć tak cztery warstwy Na wierzch rozprowadzić pozostały krem i posypać kokosem Schłodzić w lodówce Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combędzie strzał w dziesiątkę. Składniki -jabłka -kiwi -gruszka -miód -banan -sok z cytryny -masło orzechowe od Primavika-Doskonały i oryginalny w smaku, słodki krem świetnie pasujący do kanapek czy ciasteczek z miodem, konfiturami lub owocami. Wiórki kokosowe nadają niepowtarzalny smak i aromat kokosu a także dodają delikatności masłu. Zawiera cynk, cenne kwasy tłuszczowe, białko roślinne i lecytynę. -ziarenka Cynamonowy
Z Kuchni Do Kuchnikruchego ciasta na mini tarty dodałam wiórki kokosowe, wyszło pysznie. Ja kokos wprost uwielbiam a w połączeniu z delikatnym kremowym kremem i mnóstwem owoców komponowało się idealnie.Ostatnio zasmakowałam w połączeniu bitej śmietany z serkiem homogenizowanym, krem jest delikatny i puszysty. Składniki: Kruche ciasto 25 dkg mąki pszennej 5 dkg kokosu Kresto 20 dkg masła 10 dkg cukru 1 żółtko
Ala piecze i gotujepyszna tarta z lekkim budyniowym kremem,galareką i owocami,można użyć dowolnych,ja wybrałam truskawki i jagody-pyszna!!! SKŁADNIKI: 200 g mąki, 60 g cukru pudru 250 g masła, 1 jajko+2 żółtka 300 ml mleka 100 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/2 cytryny 30 g wiórków kokosowych 250 g owoców 1 opakowanie galaretki PRZYGOTOWANIE: z mąki ,cukru(...)ciepło połączyć z 2 żółtkami. masę ostudzić i dołożyć skórkę i sok z 1/2 cytryny,następnie zmiksować krem i dodać do niego 100 g masła,utrzeć na gładką masę,następnie rozsmarować na upieczonym i ostudzonym spodzie,wierzch masy posypać wiórkami kokosowymi,wyłożyć owoce i zalać wierzch tężejącą galaretką,schłodzić w lodówce. SMACZNEGO
Swojskie jedzonkowędzonego smaku, co wzbogaca całość o niebanalny charakter. Zapewniam: krem to prosty w przygotowaniu, składników raptem kilka, a efekt wyjątkowy. Składniki na 3-4 porcje: 4 średnie ziemniaki 1 średnie jabłko 2/3 pora 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżki delikatnie uprażonego siemienia lnianego lub słonecznika olej kokosowy, masło klarowane lub preferowany olej do smażenia sól, zioła i przyprawy(...)gładki krem (wcześniej usunąć liść laurowy i ziele angielskie). Jeśli krem jest zbyt gęsty dodać wody i ponownie zagotować całość. Zupę doprawić gałką i pieprzem, ewentualnie dosolić. Podawać z chrupiącymi ziemniaczkami paprykowymi i prażonymi ziarnami siemienia lnianego. Ziemniaczki paprykowe: 2 średnie ziemniaki obierki po jabłku 2 łyżki płynnego oleju kokosowego lub preferowanego tłuszczu 1 łyżeczka mielonej wędzonej papryki
Even Better FoodPostanowiłam ulepszyć tradycyjne rafaello. A, że zbliżała się pewna bardzo ważna rocznica, stworzyłam tort o masie bardzo podobnej do rafaello, jednak zamiast wiórków kokosowych użyłam płatki ryżowe, dzięki czemu masa nabrała bardziej delikatny smak. Dodałam również świeże truskawki, które tylko dodały ciastu uroku:) Tort wyszedł bardzo delikatny, puszysty i naprawdę smaczny! Biszkopt: 4 duże jajka, szklanka cukru, szklanka(...)Śmietankę ubić, wsypać śmietan-fix oraz cukier puder. Dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Dodać przestudzone płatki ryżowe.Kilka truskawek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić w plasterki.Pierwszy krążek ciasta posmarować kremem, powciskać pokrojone truskawki, przykryć 2 krążkiem ciasta. Ponownie posmarować kremem, ułożyć truskawki i przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Wierzch i boki ciasta posmarować resztą kremu.Udekorować truskawkami. Przepis bierze udział
Z miłości do słodkościZwłaszcza, że własnie przyszło mi na myśl aby upiec je w formie do "orzechów" - wtedy można by pokusić się o wersję nadziewaną kremem :) Składniki: skrobia kukurydziana, ryżowa lub tapioka 1 szklanka mielone midały 0,5 szklanki wiórki kokosowe 0,5 szklanki siemię lniane mielone 1 łyżka mleko (sojowe, ryżowe lub inne) 2 łyżki margaryna bezmleczna 100g cukier puder
głodny alergikJest zdrowsza i jak zapewniają mnie dzieci także smaczna. My używamy jej z rozwagą i nigdy nie na śniadanie. Ten krem to raczej dodatek do owocowych deserów lub naleśników. Domowa Nutella składniki: 200 g orzechów laskowych 180 ml mleczka kokosowego 2 łyżki kakao 1 czubata łyżka prawdziwego miodu wykonanie: Orzechy prażę na suchej patelni. Następnie wysypuje je na ręcznik kuchenny(...)względów sprzętowych. Łącze wszystkie orzechy, dodaje pozostałe składniki i miksuje aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. W czasie miksowania robię częste przerwy by nie przegrzać silniczka rozdrabniacza. Gotowy krem przekładam do słoiczka i przechowuje w lodówce. Uwagi : U nas wystarczyła łyżka miodu, ale my jesteśmy już na etapie, że słodkie jest dla nas za słodkie ;-) Jeśli dla Was ta propozycja jednak
Przysmaki Karolki