zestawiamy garnek z gazu, dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Całość odstawiamy do wystudzenia. Krem składa się z dwóch składników i jest bajecznie prosty w przygotowaniu. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce (jeśli pomimo mieszania jest gęsta i dalej ma grudki dodajemy 1/2 łyżeczki oleju kokosowego). Wlewamy rozpuszczoną czekoladę do serka mascarpone i miksujemy całość na wysokich obrotach. Czas poskładać
Ciastkozercyzupa krem z kukurydzy , teraz kiedy sylwester za pasem , doskonały pomysł na przystawkę dla naszych zaproszonych gości , można taką zupkę przygotować na ostro jak i na łagodnie , zapraszam serdecznie do wypróbowania przepisu . Składniki ( dla 4 osób ) 3 puszki kukurydzy 2 marchewki 2 ziemniaki 2 kostki warzywne 1 ząbek czosnku 5 łyżek mleczka kokosowego(...)minut . Po tym czasie wszytko bardzo ostrożnie miksuje na jednolitą masę,i dodaję nasze mleko kokosowe , starty ser żółty ,gałkę muszkatołową kurkumę i doprawiam solą oraz pieprzem , wszytko razem mieszam aby wszystkie smaki się dobrze połączyły i gotowe , znakomicie smakuję taka zupka krem z ptysiami bądź grzankami , ale to już według uznania
Mój Smakminuty), dolyjcie 16 do tego wody, wciepcie 17 ryż, sōl, pieprz, pasta i niech sie to tak ze 15 minut powarzi 18 . Wyłōnczcie, 19 wlyjcie do tego mlyko kokosowe i zmiksujcie. Potyn dejcie 20 jeszcze na piec, niech sie chwila powarzi i fertich 21 . Na talyrzu na wiyrch dejcie połra ślizykōw 22 zielōnego ôgōrka i trocha uprażōnego na suchyj patelni(...)pokrojoną 13 dorzućcie 14 kawałki 15 wystarczą 16 dolejcie 17 wrzućcie 18 pogotuje 19 wyłączcie 20 dajcie 21 gotowe 22 plasterków Artykuł Kokos na bani (Krem dyniowy z kokosem) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchniBardzo smaczne ciasto z kruchego ciasta z bezą i bakaliami. Posmarowane powidłami śliwkowymi i delikatnie kawowym kremem. Trochę jest z nim zachodu, ale warto, ponieważ jest przepyszne. Wszystkie smaki świetnie się ze sobą łączą. Ciasto będzie świątecznym hitem :). Przy przenoszeniu ciasta z bezą proszę uważać, bardzo łatwo je połamać. Jeśli nie lubimy powideł śliwkowych, możemy użyć kwaskowatego dżemu. Polecam… (zmodyfikowany(...)śmietany 12% lub 18% Beza: 8 białek 1 szklanka cukru 100g wiórków kokosowych 50g rodzynek 100g poszatkowanych orzechów włoskich Ciasto z miodem: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/4 szklanki naturalnego miodu 2 żółtka 1 łyżeczka śmietany 12% lub 18% 1/2 łyżeczki sody 40g masła w temperaturze pokojowej Krem: 3 żółtka 150g cukru 250ml zaparzonej kawy 250ml mleka 1 łyżeczka kawy
Mała Cukierenkadiecie niskowęglowodanowej. Najlepsza będzie organiczna cukinia od sprawdzonego dostawcy np od babci! :) Budyń idealnie sprawdza się jako krem do przełożenia naleśników :) Składniki: 1/2 dużej cukinii 2 łyżeczki kakao 1 łyżeczka miodu 1 miarka odżywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżka mąki kokosowej Cukinie umyć, obrać i pokroić w plasterki. Zalać wodą lub mlekiem i gotować 10-15 minut, aż będzie
Chocolate Muffin Bloggorzkiej czekolady, ale dla mnie gorzka czekolada jest najsłodsza ze wszystkich i krem ma właśnie taki smak. Nie czuję daktyli, ale jak dla mnie to na plus ;-) Przepis na dwa słoiczki widoczne na zdjęciu ( nie ten minimalny ;) ) Składniki: 250 g daktyli bez pestek 100 g oleju kokosowego 1 puszka mleka kokosowego (400 g) 50 g gorzkiego kakao Przygotowanie: daktyle włożyć(...)naczynia miksującego i zmielić czas 20 s/obr 9-10 dodać olej kokosowy i podgrzać temp 50 st/czas 3 min/obr 1 zgarnąć wszystko kopystką na dno naczynia dodać pozostałe składniki i rozdrobnić stopniowo zwiększając obroty czas 40 s /obr 6-10 przelać do słoiczków i odstawić do lodówki - tam krem stężeje :) - po 3 h już będzie można spożywać : ) Smacznego
Gotowanie z pasjąłyżki jogurtu naturalnego -150 g owoców (u mnie mix jagodowy) -10 g wiórków kokosowych Przygotowanie: Twaróg, jogurt i owoce miksujemy np. blenderem ręcznym. Następnie wedle uznania możecie zrobić "torcik" (przełożyć wafle i potem dookoła posmarować) lub po prostu w formie kremu na wafle. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartość odżywcze: 448 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzumożna zrobić szarlotkę bez jabłek? :) Ja spróbowałam i wyszła wyśmienicie ! Połączenie soku jabłkowego i kremu karpatkowego dało zadziwiający efekt. Składniki na biszkopt: 8 jajek ¾ szklanki mąki tortowej ¾ szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia tłuszcz do formy wiórki kokosowe do formy Wykonanie biszkoptu: Białka ubić na sztywno, wsypując powoli cukier. Następnie dodać żółtka i obie mąki
Tradycyjna Kuchniaproporcje na jedno ciasto, należy upiec dwa. Krem dyniowy -200g pieczonej dyni Hokkaido lub innej słodkiej -3 łyżki syropu klonowego Karmelizowane pestki dyni -4-5 łyżki pestek dyni -2 łyżki syropu klonowego Polewa morelowo- czekoladowa -50g moreli niesiarkowanych -2 łyżki gorzkiego kakao -2 łyżeczki oleju kokosowego -1/4 szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody(...)dyni wsypać do środka, na górze również posmarować je kremem dyniowym. Następnie całość polać polewą morelowo-czekoladową a wafelkiem (u nas sojowym) wykonać ogonek :) POLEWA MORELOWO- CZEKOLADOWA Morele namoczyć w gorącej wodzie na ok 45 minut (muszą być bardzo rozmiękłe), następnie odcedzić i zmiksować z ¼ szkl. ciepłej wody, olejem kokosowym oraz z kakao na gładką masę (miksować tak długo
Candy Pandasprezent gotowy!Składniki:kokosanki o smaku rafaello:200 ml kwaśnej śmietany 18 % + 3 łyżki śmietanki kremówki do rozpuszczenia czekolady2 opakowania śnieżki200 g wiórek kokosowych + 50 g do obtoczenia50 gramów migdałów (można pominąć)1 tabliczka białej czekoladyKwaśną śmietanę ubijamy mikserem ze śnieżkami, następnie dodajemy wiórki. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej dodając 3 łyżki(...)ubitej śmietany ze śnieżkami. Czekoladę dodajemy powoli by śmietana się nie zważyła. Gotowy krem wkładamy do lodówki na 20 minut do stężenia. Następnie formujemy w dłoniach małe kulki, wsadzamy do środka każdej kulki kawałek migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Możemy je udekorować cukierniczymi, srebrnymi perełkami. Gotowe kulki wkładamy do lodówki
Bon Appetit MałgorzatySłodkie kuleczki o delikatnym smaku kokosa z ukrytym migdałem otoczonym aksamitnym kremem. Składniki: 100g białej czekolady 200ml śmietanki 30% 70g masła extra 6 łyżek mleka w proszku 100g wiórków kokosowych 80g kokosowych wafelków w białej czekoladzie 3 łyżki likieru kokosowego Dodatkowo: 20sztuk łuskanych migdałów 100g wiórków kokosowych Wykonanie: 1. Do rondelka wlać śmietanę, dodać masło i lekko podgrzać
Szalona Kuchnia EwelinyHokkaido, ale możemy, wyciskamy ząbki czosnku z łupinek, i zalewamy gorącym wywarem. Gotujemy 5 minut a następnie blendujemy na gładki krem. Nalewamy do miseczek. Przed podaniem możemy udekorować prażonymi płatkami migdałowymi, natką pietruszki czy kleksem śmietany bądź mleka kokosowego
Dzieje kuchennej WiewióryDomowe kajmaki to smaki mojego dzieciństwa, pyszne, słodkie, masa kokosowa w połączeniu z nutą orzechową tworzy zgrany duet. Idealne na słodki poczęstunek czy przyjęcie urodzinowe dla
Wanilia i KardamonKrem na bazie czekolady połączony ze świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny to małe arcydzieło. Do środka można dodać trochę czekoladowego kremu i ulubione owoce, np. wiśnie. Jeśli lubisz nie tylko niebanalny smak, ale i wygląd, przygotuj cupcake z kokosowym śniegiem i truskawkowym nadzieniem (jeśli sezon na truskawki się skończył, wykorzystaj mrożone owoce) – w końcu najpierw jemy oczami. To także świetny
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniasosem orzechowym < 3 Zielona soczewica w sosie dyniowo-orzechowym, ryż jaśminowy Dyniowe risotto curry z mleczkiem kokosowym, kalafior Zapiekanka dyniowa z ryżu i czerwonej soczewicy, z cebulką i pieczarkami, brokuły Dyniowe bułeczki drożdżowe nadziane kremem dynia-masło orzechowe
More food, love and dreams