krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:116/203)

Krem rafaello z fasoli 219

takiego kremu łatwo można wykonać pralinki, wystarczy po schłodzeniu zrobić z niego małe kulki, obtoczyć je w kokosie i do środka włożyć po migdale. Zapewniam, że nikt nie wyczuje fasoli, a taki zdrowy smakołyk dostarczy nam dużo energii i przyjemności.  Składniki: 1 puszka białej fasoli (u mnie Dawtona) 2 - 3 łyżki naturalnego miodu 1/2 szklanki mleczka kokosowego (kupione tutaj(...)laska wanilii (opcjonalnie) Przygotowanie: Fasolę odsączyć i przepłukać najlepiej przegotowaną i wystudzoną wodą. Dodać miód, mleczko kokosowe, wiórki kokosowe, ziarenka wyjęte z wanilii i rozdrobnić blenderem do uzyskania jednolitej, kremowej masy. Do masy wmieszać płatki migdałowe lub pokrojone lekko podprażone migdały. Krem wstawić do lodówki na około 2 godziny by się schłodził i zgęstniał. Do wykonania rafaello użyłam białej fasoli

Kuchcik gotuje
Zupa krem z pieczonych buraków 170

Burak to warzywo niezwykłe o pięknej intensywnie czerwono-fioletowej barwie, niezwykłym smaku, który zmienia się podczas obróbki termicznej. Niektórzy je kochają, inni nienawidzą. Ja znajduję się

Food Square
Krem kalafiorowy z gruszką i porem 141

deszczowy, chłodny dzień fajnie jest zjeść coś ciepłego. Korzystając jeszcze z dostępności świeżych warzyw przygotowałam pyszny krem z kalafiora. Z nutą czosnku i cebuli, dzięki czemu zyskuje odrobinę pikanterii. Ilość przypraw można oczywiście dostosować do swoich własnych upodobań, ja ze względu na dzieci doprawiam delikatnie i nieśmiało przyznam, że Adaś zjadł całą swoją porcję i jeszcze do mojej się dobierał(...)niteczki i rumienimy w piekarniku w temp. 160⁰C przez kilka minut. Gdy warzywa zmiękną dodajemy gałkę muszkatołową, mleczko kokosowe wymieszane z odrobiną zupy oraz przyprawy. Zdejmujemy całkowicie pokrywkę i gotujemy zupę przez ok 5 minut. Gotową miksujemy na gładki krem i podajemy z groszkiem ptysiowym oraz niteczkami pora

Kuchnia w czekoladzie
Zupa krem z kukurydzy, z chipsami z kindziuka i popcornem 161

Najlepszy przepis na zupę krem z kukurydzy. Podany z chipsami z kindziuka i z popcornem zrobi piorunujące wrażenie na Waszych gościach. Przepis bardzo prosty w wykonaniu. Polecam z czystym sumieniem. Pyszny zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: - 2 puszki kukurydzy - 1 szklanka mleka kokosowa - 600 ml wody - 1 łyżeczka masła - cebula dymka - 2-3 ząbki czosnku - papryczka chilli/habanero(...)małym ogniu przez kilka minut. Dodać wodę i gotować przez 30 minut. Następnie dolać mleko kokosowe i gotować kolejne 10 minut. Zmiksować blenderem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.  W razie konieczności przetrzeć przez sito. Kindziuk, cienkie plastry, podsmażyć na mięsne chipsy. Krem z kukurydzy podawać z chipsami i garścią gotowego popcornu. Smacznego

CookYourself
Jabłecznik z bitą śmietaną. Ciasto bez pieczenia. 162

przygotowaniu, a w smaku przepyszne :) Składniki: spód: 100 g płatków kukurydzianych, 30 g masła, 1 łyżka wiórków kokosowych, 150 g białej czekolady. masa jabłkowa: 4 duże jabłka, 2 budynie waniliowe, 400 ml soku jabłkowego, szczypta cynamonu, 1/2 soku z cytryny, krem: 400 ml kremówki 30%, 2 śmietany fixy, 3 łyżeczki cukru waniliowego, do posypania: cynamon. Przygotowanie:    Spód tortownicy

Aga w kuchni
Zupa krem z zielonego groszku 160

zupy, czas nadrobić zaległości. Nie zapomnijcie kupić torebkę mrożonego groszku jak będziecie na zakupach. Gotowany groszek świetnie nadaje się na puree, ale smakuje mi także w bardziej płynnej formie. Krem z zielonego groszku w moim wykonaniu to rzadsza wersja puree. Uwielbiam tą aksamitną i delikatną zupę, którą uzyskuję starannie usuwając skórki z groszku. Można to zrobić na 2 sposoby(...)osiągnięcia ulubionej konsystencji. W prostszej wersji można darować sobie wyciskanie, wystarczy zblendować i przetrzeć przez sito przed dodaniem mleka kokosowego i oliwy. Można jeść też bez przecierania, ale mi osobiście przeszkadzają twardawe łupinki. Wolę aksamitną i gładką zupę krem. W międzyczasie ugotować makaron ryżowy i przygotować makaron z surowej marchewki. Ja używam krajalnicy do warzyw, ale można pokroić marchewkę

Dietolog
Tort Pinacolada z bezą kokosową! 143

wiórków kokosowych - 5 łyżek cukru Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier, potem mąkę i wiórki. Piana ma być pięknie szklista. Pieczemy 60 min. (Ja piekłam w piekarniku gazowym na 1) Ponadto: - 5 łyżek dżemu z borówki amerykańskiej (ewentualnie porzeczkowy) Biszkopt kroimy na 3 blaty, jeden układamy na sam spód, polewamy ponczem nr 1, smarujemy kremem z ananasami(...)bezę odwracamy i od spodu, trzymając ją na ręce smarujemy dżemem, szybkim ruchem obracając układamy na kremie, smarujemy na sam wierzch krem nr 1, jak i cały tort. Na samym końcu tort posypujemy wiórkami kokosowymi. Tort wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Wspaniały tort! Przepyszne połączenie smaków! Gorąco polecam! Pozdrawiam cieplutko 3majcie się

SMYKWKUCHNI
Zupa kukurydziana 113

obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa gotujemy w około 0,5-0,7 litra wody z dodatkiem oleju kokosowego. Po ok. 10 minutach dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Zmniejszamy temperaturę i gotujemy ok. 20 minut. Całość blendujemy na gładki krem. Smacznego

Kucharzyca
Zupa krem z pieczonych buraków 111

warzyw powstała gęsta, różowa zupa. Efekt zdecydowanie przeszedł moje oczekiwania! Powstała aksamitna i delikatna w smaku zupa krem z pieczonych buraków ćwikłowych. Pieczenie warzyw pozwala na wyciągnięcie z nich ukrytego potencjału i bogatego smaku. Zupa jest wegańska, bo zamiast śmietany użyłam mleka kokosowego z puszki i moim zdaniem jest harmonijna i ma niezwykle bogaty bukiet smaków. Składniki na 6 porcji(...)następnie dolać mleko kokosowe. Zagotować i dolać trochę wrzątku (ok. 200ml), gotować przez około 5-7 minut. Zdjąć z ognia i zblendować za pomocą mocnego blendera ręcznego (użyłam funkcji „turbo”). W zależności od własnych preferencji można dolać trochę wrzątku, żeby zupa miała odpowiednią konsystencję (u mnie jest to bardzo gęsta zupa krem). Doprawić do smaku dużą szczyptą soli

Dietolog
Babka marchewkowo-kakaowa w polewie serowej 126

szklanki drobno tartej marchewki, 3 jajka, 3-4 łyżki kakao, 4 łyżki oleju kokosowego lub rzepakowego, 1/2 łyżeczki esencji waniliowej, skórka otarta z połowy cytryny, 1 łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, Polewa serowa (opcjonalnie) jest przygotowana z 1/4 składników na krem z przepisu   Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym . Przygotowanie: W jednej misce

SzczyptaSmaQ
ZUPA KREM Z POMIDORÓW 160

razem zupa na bazie tego rosołu. U nas zupa jest zwykle dodatkiem do dania głównego, mała bulionówka takiej zupki, to balsam dla zgłodniałych żołądków. Ostatnim naszym hitem jest zupa-krem z pomidorów. Tak bardzo zauroczyła nas swym smakiem, że jest to ostatnio najczęściej przygotowywana i najchętniej zajadana przez wszystkich zupa. Bardzo kremowa, aksamitna, lekko pikantna, słodkawa, baaardzo pomidorowa, po prostu(...)typu blue pokrojony na mniejsze kawałki. Całość blendujemy na gładki krem. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem, oraz ksylitolem lub cukrem (gdy jest taka potrzeba) dodajemy śmietankę. Gdy zupa jest zbyt gęsta dolewamy trochę wody lub bulionu. Podajemy z grzankami (podsmażonymi na oleju kokosowym, z dodatkiem ziół i szczyptą soli), z drobnym makaronem lub sam, bez dodatków

Smaczne Zdrowe
Makowa panienka 195

Pyszne połączenie makowego ciasta i kremu cytrynowego. Dodatkowo całość przełamana dżemem z czarnej porzeczki. Nawet biała czekolada, za którą nie przepadam, dobrze tu pasuje. Krem jest mocno cytrynowy i wymaga użycia mleka UHT (z kartonu). Przy mleku jedynie pasteryzowanym (takim prosto od krowy lub kupowanym z lodówki) jest duże prawdopodobieństwo, że całość się zwarzy. Polecam wszystkim, wielbicielom maku oraz(...)następnie po jednym dodać żółtka. Na koniec dodać mak, wiórki kokosowe i mielone migdały. Delikatnie wymieszać łyżką do połączenia składników. Formę 30x20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto, wyrównać. Piec 15-20 minut w 170C beaz termoobiegu. Wyjąć odłożyć do ostudzenia. W ten sam sposób przygotować drugie ciasto. Krem cytrynowy 450 ml mleka z kartonu (musi być

Pełny talerz
BATATOR - świąteczny tort z batatów z kremem różanym 274

owocami…  Do przygotowania tortu użyłam domowej konfitury z czeremchy z dodatkiem czekolady i cynamonu, różanego cukru pudru, cassia własnej roboty i szlachetnej czekolady do dekoracji. Puszysty krem różany na bazie serka mascarpone świetnie łączy się z wilgotnym i sprężysty ciastem batatowym z korzennym akcentem. Jeśli nie macie jakiegoś składnika nie przejmujcie się, w przepisie znajdziecie też(...)minut+ 50 minut pieczenie batatówSkładniki:CIASTO600-700 g batatów,3 szklanki mąki,6 jaj,3/4 szklanka cukru pudru trzcinowego (lub białego),175 g miękkiego masła,200 ml mleczka kokosowego,1 łyżeczka proszku do pieczenia,1,5 łyżeczki sody,1 laska wanilii (lub łyżeczka ekstraktu),1/4 łyżeczki mielonego imbiru,1/4 łyżeczki cynamonu,¼ tartej gałki muszkatołowej,Szczypta soli,2 łyżki masła

SzczyptaSmaQ
Ciasto kokosowe bez pieczenia. 124

ryzyka zakalca. I oczywiście jest przy nich dużo mniej zmywania. paczka krakersów 2 paczki herbatników w czekoladzie Krem: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny cukier do smaku 200 g masła łyżka żelatyny 4 łyżki mleka 200 g wiórków kokosowych Polewa: 4 kostki gorzkiej czekolady łyżka mleka Do mleka wsypujemy połowę wiórków kokosowych, zagotowujemy, a jak zacznie wrzeć dajemy(...)łyżce zimnej masy mlecznej. Ilość cukru, jak zawsze powtarzam to indywidualna sprawa. Tu nie trzeba go zbyt dużo, mleko słodkie, wiórki też,  a więc niewielka ilość wystarczy. Gdy krem gotowy, dodajemy resztę wiórek, odkładając dwie łyżki do posypania wierzchu. Oraz namoczoną w mleku żelatynę. Zawsze dodaję, ta odrobina daje mi komfort tego,  że nie ma ryzyka iż ciasto

Dieta moja pasja
Ciasto śmietanowo-czekoladowe 192

margaryna 1 kost żółtka 6 szt proszek do pieczenia 2 łyżeczki mąka 3 szkl tłuszcz do formy KREM CZEKOLADOWY śmietana kremówka czekoladowa- 750 ml śmietana - 18% - 400 ml proszek do pieczenia 1 łyżeczka budyń śmietankowy 1 opak białka jaj - 6 szt wiórki kokosowe zalane 2 tygodnie wcześniej spirytusem - 3 łyżki cukier kryształ - 0,5 szkl PRZYGOTOWANIE: CIASTO  Do miski

Kuchnia Danusi