manny 250 ml likieru kokosowego 200 g cukru + 1 słoiczek dżemu porzeczkowego Kokos i kaszę połączyć, zalać wódką, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Masło miksować z cukrem przez kilka minut, dodać kokos, połączony z kaszą i jeszcze chwilę miksować, tylko do połączenia składników. Pierwszy spód ciasta posmarować połową dżemu z aronii, wyłożyć cały krem, wyrównać. Drugi placek ciasta
Domowa cukiernia Ewydałem mu tego z rana? - Bo musiałeś przygotować podwieczorek dla solenizanta. Był na tym podwieczorku torcik z kremem i trzema świeczkami, z wypisanym na wierzchu różowym lukrem imieniem i... - Ach, prawda, przypominam sobie - powiedział Krzyś. Pralinki Bounty 200g wiórków kokosowych 100 ml kremówki (śmietanka 30%) 70g cukru pudru 70g masła 200g gorzkiej lub mlecznej czekolady Wiórki kokosowe wymieszać z przesianym
Przepysznik - BLW i nie tylkospróbowani panna cotty z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki. Bardzo słodki, śmietanowo-czekoladowy krem i arcykwaśny sos tworzą coś naprawdę wyjątkowego! Na moim blogu możecie znaleźć jeszcze trzy przepisy na panna cottę - najbardziej klasyczną, śmietanowo-waniliową panna cottę z sosem malinowym , wegańską, kokosową panna cottę z sosem z pestek granatu , a także jogurtową panna cottę z sosem rabarbarowym(...)substancji żelującej . Ponieważ nie lubię konsystencji mocno ściętej galaretki, jaką daje agar, dałam go naprawdę niedużo. W efekcie panna cotta nie ścięła się całkowicie, tylko przybrała formę jedwabistego, gęstego kremu - wspaniałego! Jeżeli jednak wolicie, możecie dodać więcej agaru lub też zamienić agar na żelatynę. Panna cotta z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki Składniki / na 8 porcji: na panna
Chilli Czosnek i Oliwamielonych orzechów włoskich 100 g siekanych orzechów włoskich 100 g wiórków kokosowych 100 g prince polo orzechowego (2 batony xxl, możecie też użyć klasycznego smaku) Biszkopt kakaowy 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem 3 szkl mleka 7 żółtek 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Ala piecze i gotujeświętach. Lodówka ujrzała światło :) czas zacząć gotować, po takim objedzeniu dziś coś lekkiego, pikantnego. Krem z pieczonej papryki, co najlepiej lubię w zupach ....? Gdy mogę budować smak zupy, za każdym razem wystarczy dodać inny składnik np., gdybym dodała do tego dynię lub mleko kokosowe już mamy coś innego. Zwykła zupa nie musi być nudna i płaska w smaku. Nadeszła(...)cytryny do smaku 4 łyżki oleju rzepakowego(oliwy) dodatkowo śmietana ukwaszona, ulubione zioła, opcjonalnie uprażone ziarna słonecznika, dyni, ziarnka chili (możemy pominąć jeśli chcemy zjeść czysty krem) SPOSÓB WYKONANIA : Paprykę myjemy osuszamy i wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni na ok 20 minut. Papryka zmięknie, lekko będzie opalana. Po upieczeniu bardzo łatwo zdjąć skórkę
Basia w kuchniprażone orzechy laskowe i daktyle, które idealnie balansują pomiędzy słodką owocową warstwą a naszym kremem. Składniki: Spód ciasta: ⅔ szklanki orzechów laskowych ⅔ szklanki daktyli Warstwy: 2 szklanki orzechów nerkowca (namoczonych przez noc w wodzie) ¼ szklanki miodu (jeśli lubicie słodkie można dodać więcej) ½ szklanki mleka migdałowego albo kokosowego szczypta soli laska wanili ½ szklanki jagód ½ szklanki malin ½ szklanki poziomek Przygotowanie: Spód ciasta: Orzechy(...)warstwę na wyłożonej papierem formie do ciasta (19cmx19cm) lub keksówce (25cmx11cm). Warstwy: Orzechy nerkowca, mleko, miód, wanilię oraz szczyptę soli wkładamy razem do naczynia i blendujemy do uzyskania konsystencji kremu. Przelewamy cały krem do osobnego naczynia Następnie ½ szklanki uzyskanego kremu mieszamy z jagodami i blednujemy, wylewamy na nasz spód ciasta. Odstawiamy na 30-45 minut do lodówki lub zamrażarki
PaleoLifekrem z kukurydzą doskonale smakuje z chipsami z szynki parmeńskiej (całymi lub pokruszonymi) i kleksem śmietany . Zupa dyniowa krem z kukurydzą Może macie ochotę na: Pikantna hiszpańska zupa pomidorowa Zimowa zupa z jabłek, marchwi i imbiru Zupa ogórkowa z mlekiem kokosowym #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; } #s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataPrzełożyć do garnka. 6. Dolać wodę, powinna sięgać do poziomu dyni w garnku (nie więcej). 7. Wlać mleko kokosowe. 8. Dodać papryczkę i imbir. 9. Przyprawić solą i białym pieprzem. 10. Gotować, aż dynia będzie miękka. 11. Zmiksować na gładki krem. 12. Podawać czystą lub z dodatkami. U mnie z kleksem śmietany i domowymi grzankami. Smacznego
W mojej kuchniPoczekaj ok. 2-3 h, aż nasiona napęcznieją. Po tym czasie możesz dodać bitą śmietanę z mleka kokosowego lub jogurt naturalny i posypać cynamonem. Smacznego :) Lubisz dynie? Jeśli tak to zajrzyj do moich innych przepisów z jej udziałem :) Zupa krem z dynii Pieczona owsianka z dynią Frytki z dyni piżmowej Dyniowe pankejki z wegańską bita śmietaną
wegujemykilka przepisów z bloga, które pięknie opakowane mogą służyć jako prezent. Wszystkie pyszne, zdrowe i bez cukru:) 1. CZEKOLADKI KOKOSOWE ZE ŚLIWKĄ 2. TRUFLE DAKTYLOWE Z MIGDAŁAMI I KAROBEM 3. ORZECHOWO-DAKTYLOWE BROWNIE BEZ PIECZENIA, Z KARDAMONEM I POMARAŃCZĄ 4. KREM Z ORZECHÓW, CZEKOLADY I DAKTYLI AKA DOMOWA NUTELLA 1. KRUCHE CIASTKA Z FIGAMI 2. BATONIKI MUSLI Z ORZECHAMI, DAKTYLAMI
Cooking for Emilydrobiowego, ale jeśli wolicie bardziej warzywne smaki, to przyrządźcie bulion warzywny. Przepis na bulion drobiowy znajdziecie TUTAJ Zupa krem z pieczarek: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia pół łyżeczki natki pietruszki sól i pieprz Pieczarki myjemy i kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy w piórka
Cooking Monsterdrobiowego, ale jeśli wolicie bardziej warzywne smaki, to przyrządźcie bulion warzywny. Przepis na bulion drobiowy znajdziecie TUTAJ Zupa krem z pieczarek: 1 l bulionu drobiowego lub warzywnego 500 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietany kremówki (30%) 2 łyżki oleju kokosowego do smażenia pół łyżeczki natki pietruszki sól i pieprz Pieczarki myjemy i kroimy na półplasterki. Cebulę kroimy w piórka
Cooking Monsterkawy na 1 łyżkę wody. Na jeden blat bezowy wyłożyłam masę kawową. Przykryłam drugim blatem. Posmarowałam górną część kremem śmietanowym. Ale następnym razem wierzchniej warstwy nie będę smarować. Udekorowałam malinami i startą gorzką czekoladą. Można użyć zamiast kawy np.wiórków kokosowych. Musicie spróbować kochani. I uwierzcie na słowo był przepyszny! Chrupiąca beza rozpływała się w ustach zostawiając posmak kawy
potrawyregionalnePani Ani . Korzenne ciasto z powidłami śliwkowymi i kremem dyniowym od Pani Hanny . Kostka królowej od pani Justyny . Kora orzechowa od Pani Teresy . Torcik kokosowo truskawkowy od Pani Joli . Racuchy kokosowe od Pani Marty . Ciasto dla dorosłych od Pani Jadwigi . Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za zgłoszenia
Sama słodycz i szczypta chili