krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:132/203)

Prince Polo 162

Pyszne ciasto, słodkie, z kremem i kokosowo-orzechową bezą. Poezja smaku <3 nie jest trudne do zrobienia, jednak trochę czasochłonne. Przepis dostałam od Basi, mojej koleżanki z pracy, która bardzo zachwalała to ciasto no i nie rozczarowałam się jego smakiem :) Jestem pewna, że i Was zauroczy. To jak, pieczecie? ;) Ps. Zajrzyjcie tutaj - http://www.chromecrm.com/ Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek(...)Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać orzechy, wiórki kokosowe, proszek do pieczenia i pokrojone Prince Polo, dokładnie, ale delikatnie wymieszać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut.Wystudzić. Po upieczeniu i wystudzeniu blaszkę odwrócić i obłożyć wilgotną ściereczką, papier się odmoczy i łatwiej będzie go zdjąć. Krem: 200 g masła 8 żółtek 5 łyżek cukru pudru

Domowa cukiernia Ewy
Ciasto 'procenty na pierzynce' 369

krople aromatu rumowego NA KREM BUDYNIOWY 1 opakowanie budyniu waniliowego 450 ml mleka 200 g masła 50 g cukru pudru NA MASĘ CZEKOLADOWĄ Z BISZKOPTAMI biszkopty 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej około 200 ml wódki 2 gorzkie czekolady (można dać 1 gorzką i 1 mleczną) 200 ml śmietany 30% do dekoracji: wiórki kokosowe, kolorowa posypka   WYKONANIE Biszkopt: Wszystkie wymienione składniki(...)gotowej masy jajecznej dodawać na zmianę wodę i przesianą przez sitko mąkę, mieszając delikatnie szpatułką. Gotową masę przelać na blaszkę i piec około 30 minut (do suchego patyczka). Krem budyniowy:  Przygotować budyń według instrukcji na opakowaniu dodając jednak nieco mniej mleka. Ostudzić często mieszając (tak żeby nie powstał kożuch). Miękkie masło utrzeć z przesianym przez sitko cukrem pudrem

Passions hobbies life
Zupa krem z pieczonych pomidorów malinowych 155

krem w 99% składa się z pomidorów. Reszta to tylko zioła i przyprawy do smaku oraz kleks kwaśnej śmietany dla zbalansowania smaków. Tutaj polecam crème fraîche , chociaż zwykła osiemnastka też się nada, a w wersji wegańskiej można pokusić się również o mleko kokosowe. Zero zbędnych składników i maksimum smaku pomidora. Pycha! * SKŁADNIKI na 4-6 porcji(...)przestudzenia. Następnie pomidory obierz ze skórki, pozbaw szypułek i wrzuć do garnka razem z czosnkiem i bazylią (możesz teraz dorzucić jeszcze kilka kolejnych listków). Całość zmiksuj za pomocą blendera. Krem z pomidorów przecedź kolejno przez sito, pozbawiając go pestek. Dopraw solą oraz pieprzem do smaku. Zupę delikatnie podgrzej i podawaj z kleksem crème fraîche , natką pietruszki i listkami bazylii. Możesz

Food Square
Tort truskawkowy 185

znowu krem truskawkowy. Powtarzamy z resztą spodów. Ostatni spod zostawiamy bez nasączenia, dzięki temu będzie nieco sztywniejszy i łatwiej będzie nam zachować ładny kształt tortu. Nakładamy cienką warstwę kremu na cały tort wypełniając dokładnie luki i szpary między blatami. Schładzamy w lodówce przez ok. 1 godzinę lub w zamrażarce przez 10-15 minut. W tym czasie możemy przygotować dekorację(...)polewę. Truskawki myjemy i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Czekoladę rozpuszczamy na małym ogniu (nie wolno jej przegrzać). Dla nieco rzadszej konsystencji do polewy czekoladowej można dodać 1 łyżeczkę oleju kokosowego. Polewę przelewamy do niedużego naczynia, maczamy truskawki i odkładamy na papier do pieczenia. Białą czekoladę na polewę kroimy na małe kawałki, zagotowujemy mus truskawkowy i zalewamy nim czekoladę, odstawiamy

Ciastkozercy
Bajaderka z zakalca 218

masę kakaową wraz z bakaliami. Jeśli masa jest sucha dodajemy również serek lub krem czekoladowy. Mieszamy wszystko i przekładamy na blaszkę. Wyrównujemy ciasto i wstawiamy do lodówki. Ciasto po kilku godzinach kroimy na kawałki i oblewamy polewą. Wedle uznania posypujemy kandyzowanymi owocami, bakaliami lub wiórkami kokosowymi. POLEWA: Margarynę roztapiamy, dodajemy pozostałe składniki i podgrzewamy do rozpuszczenia - nie gotujemy. Studzimy. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Niespodzianka od Helio. 172

jeszcze będziemy mieć okazję współpracować. Dziękuję:) A tutaj lista przepisów, które wykonałam: 1. Kokosowa babka z polewą i bakaliami 2. Zawijane keksowe bułeczki z lukrem 3. Sernik na kruchym cieście z wiśniami 4. Piaskowa babka z pomarańczową nutką 5. Tort orzechowy 6. Krówkowe muffinki z kremem 7. Aksamitny sernik z ajerkoniakiem 8. Kruche ciasteczka z kajmakiem i żurawiną 9. Bezowe

Izabelawkuchni
Lżejszy aniołek 322

Pyszne.Ten przymiotnik określa idealnie ten placek.Puszysty, delikatny, leciutki jak puch.Przygotowany w troszkę zdrowszej wersji, bo z mąką pełnoziarnistą, ciemnym cukrem i jogurtem naturalnym. Jeden z moich

Czarnawisienka
3-bit 211

łyżki cukru 2 łyżki cukru pudru 1/2 margaryny Kasia 800 ml śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania:wiórki kokosowe czekoladaNajlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę należy umieścić w garnku, zalać ją wodą tak aby ją całkowicie zakrywała i gotować przez 3 godziny na niewielkim(...)kremem budyniowym. Następnie na warstwie kremu ułożyć krakersy. Ubić śmietanę kremówkę ze Śmietan-fix-em. Odłożyć 1/4 śmietany na bok - a do 3/4 ilości dodać masę karmelową. Posmarować nią krakersy i ponownie ułożyć warstwę krakersów. Do odłożonej śmietany dosypać 2 łyżki cukru pudru i delikatnie wymieszać. Posmarować nią wierzch ciasta. Całość obsypać wiórkami kokosowymi i czekoladą (fot.2). Schłodzić najlepiej przez

Świat Ciasta
Ciasto Kilimandżaro 652

żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2łyżki mąki ziemniaczanej 1 kostka masła lub margaryny Polewa czekoladowa: tabliczka czekolady gorzkiej pół łyżki masła 2 - 3 łyżki wody skórka pomarańczowa lub wiórki kokosowe Ciasto Kilimandżaro Wykonanie:   Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Do żółtek dodać szczyptę soli, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Gdy piana będzie sztywna dodać żółtka i delikatnie zamieszać(...)margarynę utrzeć, dodawać przestudzony budyń, dokładnie miksować, żeby krem był gładki i puszysty. Polewa czekoladowa: rozpuścić wszystkie składniki w kąpieli wodnej -wstawiając garnek  z składnikami do garnka z gotująca się wodą. Przełożenie ciasta: ciasto ciemne -  masa jabłkowa - masa budyniowa - ciasto ciemne - polewa czekoladowa - wierzch posypać skórką pomarańczową lub wiórkami kokosowymi. Smacznego

Aromatyczne Podróże
Zupa krem z buraków z nutką pomarańczy 191

razem przedstawiam Wam zupę krem z buraków z nutką pomarańczy. Choć pieczenie buraków trwa dość długo, ta zupka jest warta czekania! Składniki: - 1,25l bulionu (1,25l wody + 1 łyżka domowego koncentratu bulionu warzywnego ) - 700-750g buraków - 2 cebule - sok z 1 pomarańczy - skórka z 1/2 pomarańczy - 2 łyżki oleju kokosowego - 4 ząbki czosnku - 3 gałązki majeranku(...)olej i szklimy cebulę wraz z czosnkiem. Do gotowego bulionu wrzucamy pokrojone buraki, zioła, skórkę i sok z pomarańczy oraz zawartość patelni. Gotujemy ok. 7 minut. Miksujemy na gładki krem. Smacznego

Be Fit Be Strong
MAZUREK NA WAFLACH DLA SPÓŹNIALSKICH. Życzenia. 250

WAFLACH. /autorski; wymyślony na poczekaniu;/ paczka okrągłych wafli tortowych puszka masy krówkowej (kajmak) 1,5 opakowania (ok.400g) kremu czekoladowo-orzechowego  (jak Nutella, ale u mnie podróbka z Tesco) opakowanie suszonych moreli tabliczka świątecznej czekolady z zajączkami garść wiórków kokosowych na środku: jajko czekoladowe z masą mleczną (lub inna czekoladka w kształcie połowy pisanki) Pierwszego wafla układam na kawałku folii(...)kajmak, itd.  Wafel na samym wierzchu pozostawiam czysty. Całość przyciskam czymś bardzo ciężkim (pomogłam sobie blachą z sernikiem). Zostawiam na noc, aby dobrze się warstwy skleiły. Następnie rozsmarowuję krem czekoladowy na wierzchu, na nim kajmak i ozdabiam. Oczywiście, każdy robi to według własnego uznania! I mazurek gotowy! SMACZNEGO! Ten mazurek jest naprawdę ekspresowy, jedynym minusem jest to, że trzeba

W kuchni Karmel-itki
Zupa z dyni i batata z krakersami z quinoy i jarmużu (bez glutenu, bez laktozy wegańska) 133

krem, a do niej fantastyczne chrupiące krakersy z quinoy i modrego jarmużu.  Składniki:   1 szklanka ugotowanej białej quinoy 5 liści jarmużu 1szklanka mąki z czerwonej soczewicy 1 łyżka babki płesznik 2 łyżeczki inuliny 2 łyżki oliwy z oliwek  około pół szklanki wody 500 gram obranej dyni 1 batat 5 suszonych pomigorów 1 cebula 2 łyżki oleju kokosowego(...)krakersy się zrumienią, w międzyczasie można je obrócić na drugą stronę.   W czasie gdy krakersy są w piekarniku możemy zrobić zupę ;) cebulkę pokrojoną w kostkę dusimy na oleju kokosowym, gdy się zeszkli, dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i dusimy pod przykryciem (można dolać odrobinę wody, żeby cebula i dynia nie przypaliły się), mieszamy od czasu do czasu. Gdy dynia

Quinoa Raz!
RAFFAELLO NA HERBATNIKACH - SZYBKIE I BEZ PIECZENIA 564

wchłoną krem, a budyń nabierze smaku. Jest to wypiek last minute, kiedy wiem, że nie mam za dużo czasu, na bardziej wyszukane ciasto. Ja nie dodaję likieru, kiedy ciasto będą spożywały dzieci J A wierzcie mi, i tak smakuje wybornie J SKŁADNIKI: -600 g herbatników maślanych (z ząbkami) -200 g masła (miękkiego) -100 g-150 g wiórków kokosowych BUDYŃ(...)litr mleka -3 łyżki mąki pszennej -2 żółtka -1 szklanka cukru -3 łyżki mąki ziemniaczanej -1 cukier waniliowy OPCJONALNIE -2 łyżki likieru kokosowego, 2 łyżki likieru amaretto PRZYGOTOWANIE: BUDYŃ Odlać 1 i 1/2 szklanki mleka i dokładnie wymieszać rózgą z mąką pszenną, mąką ziemniaczaną, cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkami oraz likierami (jeśli używamy). Pozostałą część mleka zagotować do momentu kiedy zacznie

Calzonella.com
Batony owocowo-orzechowe i mixy bakalii - Bakal 148

torebce :P). Najbardziej upodobałyśmy sobie wersję z czarnym sezamem, którą wykorzystałyśmy również do kremu w naszym pandzim torcie ( klik ). Jak widać napis „mix sałatkowy” to tylko propozycja podania ale tylko nasza wyobraźnia pozwoli nam udoskonalić nimi przeróżne dania :) Cena: 2-3 zł Ciacho z budyniem jagodowo- kokosowym . Spód wykonany z 2 paczek BAKAL SPORT. Dokładniejszy przepis niebawem na Instagramie

Candy Pandas
Korzenny deser z quinoy ze świeżymi figami i orzeszkami piniowymi 160

czekolady. Słodyczy i kolor to zasługa daktyli, karobu i przypraw ;) Z takim kremem świetnie współgrają świeże figi, a żeby było jeszcze pyszniej dodałam trochę orzeszków pinii.  Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 5 świeżych daktyli bez pestek 4 łyżki karobu 4 łyżki mleka kokosowego 1 czubata łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 ziarenko bobu tonka

Quinoa Raz!

Proponowane wyszukiwania