krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:139/203)

Chatka Puchatka 637

ciasto:              - 360g twarogu + 250g serka mascarpone- 200g masła- 3/4 szklanki cukru pudru- ekstrakt waniliowy- 1 łyżka kakao- 36 szt. Herbatników Petit Beurre- brzoskwinie z syropu – 5 połówek- wiórki kokosowe do posypania ciasta        Składniki na polewę:                        - 1/2 kostki masła- 1/2 szklanki cukru- 1,5 łyżki kakao- 1,5 łyżki wody- 2 łyżki kawy cappuccino rumowego- 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)rozsmarowujemy na całości (2 łyżki odkładamy na potem). Na masę kakaową ponownie układamy, w ten sam sposób herbatniki – a na nich rozsmarowujemy masę jasną. Pozostawione 2 łyżki kremu kakaowego wykładamy na środku jasnej masy (najwygodniej jest zrobić to dekoratorem). Brzoskwinie osuszamy, z syropu,  ręcznikiem papierowym. Układamy, przecięciem do dołu, na masę kakaową (wyłożoną na środku jasnej). Boki ciasta podnosimy

mojewypiekiinietylko
Krem z kalafiora - wegański :) 203

krem to chyba moje najlepsze odkrycie kulinarne ostatniego czasu! Jest niesamowicie przepyszny! Kremowy, gęsty, jakby puszysty, lekko śmietankowy, dzięki użyciu owsianej śmietanki. Przepis jest bardo prosty, składniki nie wyszukane, dostępne w każdym sklepie (śmietankę można pominąć lub dodać jogurtu w wersji wegetariańskiej). Dotychczas zawsze robiłam takie zupy z brokuła, zapominając o kalafiorze. Jednak teraz nadrobię zaległości, bo coś czuję(...)danie zostanie ze mną na długo 😉 Składniki: 1 średni kalafior  3 średnie ziemniaki  1 duża cebula 3 ząbki czosnku  1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka oleju kokosowego  1 l wody  przyprawy: sól himalajska, pieprz ziołowy, pieprz czarny 1 łyżka bulionu warzywnego w proszku  kartonik (200 ml) śmietanki owsianej  Przygotowanie: Cebulę, czosnek, pietruszkę oraz

Zdrowie na języku :P
FIT BABECZKI – przepis na pożywne śniadanie (wegańskie i bezglutenowe) 231

Słodkie babeczki na śniadanie? Tak, to możliwe! Płatki kukurydziane, kasza jaglana, olej kokosowy i owoce – bardzo dobre połączenie na pozytywny początek dnia. Cukier, którego użyłam

Via Gusto
Pischinger 193

rodzynki, skórkę pomarańczową, suszone owoce. Smarujemy wafle kremem, przyciskamy i wyrównujemy boki, a na koniec przykrywamy czymś ciężkim, na przykład książką kucharską. Odkładamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc). Po tym czasie przygotowujemy polewę. Masło rozpuszczamy, zdejmujemy z ognia i dodajemy czekoladę. Polewamy torcik waflowy, dekorujemy płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi lub orzechami. Ponownie chłodzimy.  Pamiętajcie: deser

Smakowity Blog Kulinarny
"Tajniki suszenia żywności" - recenzja książki 169

arbuzowe z limonką, podwójnie suszone banany waniliowo - kokosowe czy suszone morele w amaretto. To tylko kilka przykładów i zdjęcia poniżej :-) Kolejny rozdział to suszone warzywa: mamy tutaj pomidory, rzodkiewki, czipsy z batatów o smaku barbecue, czosnkowe czipsy z cukinii, pomarańczowo - miodowe czpisy z buraków - mniam :-) Następny rozdział to ruloniki: ruloniki borówkowe z kremem cytrynowym, jabłkowo- marchewkowe, z masłem orzechowym

kruche babeczki
Peruwiański mus czekoladowo - arachidowy z quinoą 135

łamiemy na kawałki i z dodatkiem mleka kokosowego rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając i uważając, żeby jej za bardzo nie podgrzać. Ciepłą, ale nie gorącą, quinoę blendujemy razem z ciepłą wodą, miodem i olejem arachidowym. Uzyskaną masę mieszamy z roztopioną czekoladą i ponownie miksujemy. Powstały w ten sposób gęsty czekoladowy krem nakładamy do pucharków i odstawiamy do przestudzenia

Quinoa Raz!
KOKOSOWE MIESZKI NALEŚNIKOWE Z LODAMI CARTE D’OR CHOCOLATE BROWNIE I WIŚNIAMI NA GORĄCO 172

Brownie – 2 porcje SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIESZKI KOKOSOWE: Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą miksujemy, smażymy 2 duże naleśniki. SOS WIŚNIOWY: Do garnka wkładamy wiśnie, zasypujemy cukrem i zalewamy sokiem wiśniowym, gotujemy na wolnym ogniu ok. 15 minut. POLEWA CZEKOLADOWA: W kąpieli wodnej! ( koniecznie! ) rozpuszczamy kakao z masłem i cukrem na gładki krem . CAŁOŚĆ: Polewą czekoladową dekoruejmy talerz. Z naleśników

Ostra na Słodko
ZUPA CHRZANOWA 195

jajek na osobę W garnku roztopić olej kokosowy lub masło (lub rozgrzać oliwę), wrzucić obrane, pokrojone w kostkę cebule i podsmażyć do miękkości, następnie dodać obrany i zmiażdżony ząbek czosnku, zamieszać. Zalać bulionem, dorzucić obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki i korzenie chrzanu, gotować ok.15 minut. Zdjąć z palnika, zblendować całość na gładki krem. Do śmietany dodać kilka łyżek gorącej zupy

Smaczne Zdrowe
Muffinki kokosowo-marchewkowe 152

2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki

Korniszonki
Czekoladowe babeczki z kawowym kremem 124

Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem.  Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy!  Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam  wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)smaku! 👉   LISTA ZAKUPÓW  👈 Przygotowanie:  W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę żytnią, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, kakao oraz szczyptę soli.  Olej kokosowy rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody, a gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mleku - albo w garnuszku, albo w mikrofalówce, albo w kąpieli wodnej.  Jajka ubijamy ze szczyptą soli

Kuchnia Ellie
Ciasto Łabędzi puch 162

cukrem, dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe, cukier waniliowy i gotować 5 minut. Odstawić aż ostygnie. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszej wysmarować dżem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugą połową ciasta i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotować posypkę

Pieguskowa Kuchnia
Zupa krem z dyni 169

jest bardzo zbliżony do przepisu na krem z kukurydzy. Jednak smak jest zupełnie inny. Nam zupa bardzo przypadła do gustu. Składniki: - około 1 kg dyni - 2 cebule (1 czerwona i 1 biała) - 2-3 ząbki czosnku - sól, pieprz - łyżeczka ostrej papryki - szklanka wywaru drobiowego lub wołowego - pół łyżeczki oregano - 400 ml mleka kokosowego - uprażone ziarna słonecznika - masło i oliwa Sposób

Pan i Pani Smith w kuchni
Batoniki musli z bananem 146

białko jajka opcjonalnie 2 łyżki wiórek kokosowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Banany rozduszamy na miazgę dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na około 5 minut, żeby płatki napęczniały przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu) pieczemy w temp. 200 stopni przez około

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bajaderki 193

końcówkami ciast bez kremów, bakali czy żelatyny.Ciasta można rozgnieść za pomocą specjalnej przystwaki do blendera, lub umieścić w silnym woreczku i utłuc tłuczkiem do mięsa.Margarynę można zastąpić masłem.Ja używam papilotek, aby goście nie brudzili sobie rąk tymi ciastkami.Zamiast robić polewę, bajaderki można obtoczyć w wiórkach kokosowych.Płatki migdałowe można zastąpić wiórkami kokosowymi, kolorowymi posypkami itp.Powidła śliwkowe

Gospodyni Miejska
Krem z batatów z masłem migdałowym, chilli i kolendrą 204

Obłedny! Delikatny, a zarazem rozgrzewający, z nutką pikanterii. Ten krem z batatów jest po prostu doskonały. Słodkie ziemniaki w połączeniu z pikantnym chilli, kremowym masłem migdałowym, rozgrzewającym imbirem oraz świeżą, rześką kolendrą stanowią coś niesamowicie pysznego! Absolutnie nie rezygnujcie z masła migdałowego (ewentualnie można zastąpić masłem orzechowym) i kolendry, to te dwa składniki budują fantastyczny smak zupy. Dziękuję Pożeraczce(...)liście laurowe 2 liście limonki kaffir (można pominąć) 2 ziela angielskie 2 gałązki świeżego tymianku 1/3 papryczki chilli z pestkami (można więcej) 600ml wody 1 szklanka mleka migdałowego, kokosowego lub krowiego (z każdym smak będzie nieco inny) 1 duża łyżka masła migdałowego pół pęczka świeżej kolendry SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bataty obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki

DefinicjaSmaku

Proponowane wyszukiwania