torebce :P). Najbardziej upodobałyśmy sobie wersję z czarnym sezamem, którą wykorzystałyśmy również do kremu w naszym pandzim torcie ( klik ). Jak widać napis „mix sałatkowy” to tylko propozycja podania ale tylko nasza wyobraźnia pozwoli nam udoskonalić nimi przeróżne dania :) Cena: 2-3 zł Ciacho z budyniem jagodowo- kokosowym . Spód wykonany z 2 paczek BAKAL SPORT. Dokładniejszy przepis niebawem na Instagramie
Candy Pandasczekolady. Słodyczy i kolor to zasługa daktyli, karobu i przypraw ;) Z takim kremem świetnie współgrają świeże figi, a żeby było jeszcze pyszniej dodałam trochę orzeszków pinii. Składniki: 1 i 1/2 szklanki ugotowanej białej quinoy 5 świeżych daktyli bez pestek 4 łyżki karobu 4 łyżki mleka kokosowego 1 czubata łyżeczka mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 ziarenko bobu tonka
Quinoa Raz!Gęsty, smaczny i pożywny - taki jest ten krem a jego piękny kolor niezmiennie mnie zachwyca. Zupy z upieczonych buraczków często goszczą na moim stole, zwłaszcza w sezonie jesienno-zimowym. Dzisiejszy wariant, zainspirowany Jadłonomią Marty Dymek wyróżnia się dodatkiem mleka kokosowego i nieco orientalnych przypraw. Nie przeraźcie się tego połączenia - efekt jest naprawdę zniewalający
Milion Smakówposmaruj 1/3 masy. Połóż drugi biszkopt i nasącz go i posmaruj 2 częścią kremu. Przykryj trzecim biszkoptem i nasącz. Pozostałą masą pokryj cały biszkopt. Włóż do lodówki na ok. godzinę. Tort można dowolnie udekorować. Ja swój polałam białą czekoladą rozpuszczoną z mlekiem, a brzeg obsypałam wiórkami kokosowymi
Cynamonowe szczęściegorącej wody. Ubić mocno schłodzoną śmietanę razem z cukrem pudrem, dodać wiórki kokosowe, delikatnie wymieszać. Żelatynę połączyć z likierem i wlewać po trochu do śmietany, cały czas ubijając na średnich obrotach. Ciasto pokroić na 3 blaty. Pierwszy blat ułożyć na paterze, posmarować konfiturą, nałożyć połowę kremu. Następnie położyć drugi blat i powtórzyć czynności. Położyć trzeci blat. Rozpuścić żelatynę
W poszukiwaniu inspiracjiSezon na dynie w pełni więc dzielę się z Wami przepisem na zupę krem z dyni Jest to moja ulubiona jesienna zupa, która idealnie rozgrzewa w chłodne dni. Nie dość, że jest smaczna i sycąca to również bardzo zdrowa, dzięki takim składnikom jak kurkuma, imbir, chilli czy czosnek, które mają właściwości przeciwzapalne i antynowotworowe. Składniki: 500 ml rosołu(...)dyni hokkaido 1 duża marchewka z rosołu 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 15 g tłuszczu (olej kokosowy – keto, LCHF, paleo, masło klarowane – keto, optymalna, LCHF) 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki imbiru mielonego szczypta chilli do smaku sól do smaku natka pietruszki pestki dyni chipsy z boczku mięso z rosołu Zupa jest przygotowywana na bazie
Ola la LCHFwarte tego. Blaty orzechowego ciasta przełożone kremem budyniowym, delicjami, na wierzchu brzoskwinie zalane galaretką. Składniki na blaszkę 43-45 x 23-25 cm (proporcje na tortownicę należy zmniejszyć o 1/3): Ciasto: 8 białek 3 żółtka 3/4 szklanki cukru 15 dag posiekanych drobno orzechów włoskich 10 dag rodzynków 10 dag wiórków kokosowych 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)Budynie, żółtka i mąkę pszenną rozpuścić w 3/4 szklanki wody (albo mleka) i wlać do gotującego się soku. Ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę, dodają porcjami budyń. Krem podzielić na 3 części. Kawę rozpuszczalną zalać ok. 3/4 szklanki gorącej wody, ostudzić. Pierwszy placek lekko nasączyć kawą, wyłożyć jedną część kremu, następnie ciastka Delicje moczone chwilę w kawie
Cukiernia Pychotkiznajdziecie TUTAJ Nr. 3 Kolejny makowiec tym razem na mące kokosowej, szybki i prosty. Przepis znajdziecie TU Nr. 4 Tym razem nie wypieki, ale świąteczny napój, który tak kochają Amerykanie – Eggnog. A przepis TU Nr. 5 Rolada świąteczna. Jedno z moich ulubionych ciast, ten krem jest mega pyszny. A przepis TU Nr. 6 Maliny, czekolada, czy trzeba
PaleoLifeolejek rumowy do smaku i mieszamy do połączenia się z masą. Gorący krem wylewamy na wystudzony i nasączony ponczem biszkopt. dodatkowo: herbatniki (na wierzch ciasta) ok. 3 kieliszki wódki polewa czekoladowa + parę kropli olejku rumowego poncz: ok. 100 ml wódki wymieszanej z 125 ml wody wiórka kokosowe wykonanie ciasta: Biszkopt wkładamy do blaszki, nasączamy go ponczem. Wylew ciepłą masę
Domowy Smak Jedzeniadomowym maśle orzechowym przyszedł czas na kolejną odsłonę, czyli krem z migdałów. Niestety pracuje się z nim gorzej, bo migdały miałam dość suche i powinnam je wcześniej namoczyć i może okazałyby się lepsze do blendowania. Skład idealny, posłodziłam jedynie stewią i dodałam olej kokosowy, głównie w celu nadania bardziej kremowej konsystencji :) Domowe masło migdałowe słodzone stewią 200 g migdałów
FitKotwięc trzeba ją skropić sokiem cytrynowym. Aha, normalnie to użyłabym gęstego mleka kokosowego, ale oczywiście mi się skończyło, a przy stole czekały już moje sępy, więc użyłam zwykłego mleka sojowego. ps. Przy okazji pokażę Wam jam można zbajerować taką zupę, bo nie oszukujmy się, taka zupa krem potrafi wyglądać jak breja, ale trochę „papiru” jak moja babcia mówi
greenscarfdelikatnie lejące wylewamy na wcześniej upieczony spód. Całość wstawiamy do lodówki. Krem: 750 ml mleka ( Wypasione Mlekovita ) 3 żłótka 4 i 1/2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5-6 łyżek cukru ziarna z laski wanilii/cukier waniliowy 250 g masła szklanka delikatnie uprażonych wiórek kokosowych. 500 ml mleka wlać do garnka i zagotować. Następnie wsypać wiórki
Malinowe PocałunkiSernik na zimno z truskawkami i białą czekoladą Grysikowe z kremem czekoladowym i truskawkami Jogurt z truskawkami i otrębami Deser lodowy z czekoladą i sosem owocowym Deser kokosowy z truskawkami A już jutro zbiór przepisów na ciasta z truskawkami
Z miłości do słodkościJestem wielką zwolenniczką i miłośniczką łączenia różnego rodzaju smaków w ciastach. Dzisiaj też mi wyszło super pyszne ciasto składające się z wiórków kokosowych , maku , murzynka i
Różne smaki w kuchniSkładniki na ciasto ciemne: Wszystkie składniki tak samo jak do ciasta jasnego, z tym, że odejmujemy 3 łyżki mąki pszennej i w to miejsce dodajemy 3 łyżki przesianego kakao. Krem budyniowo - maślany: 600 ml mleka 2 żółtka 110 g cukru ( 0,5 szklanki ) 1 łyżeczka cukru wanilinowego 3 czubate łyżki mąki pszennej 3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej 200 g masła(...)kropel sztucznego aromatu migdałowego Polewa czekoladowa: 200 g czekolady gorzkiej lub deserowej lub pół na pół 150 ml śmietany kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: płatki migdałów lub wiórki kokosowe do posypania ciasta Wykonanie: Ciasto jasne: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia wymieszać i przesiać. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem
Opowieści z piekarnika