krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:136/203)

Kokosowe muffiny + URODZINY BLOGA ! ;) 161

posypania Sposób przygotowania: Fasolę dokładnie przepłukujemy wszystkie składniki oprócz wiórek kokosowych blendujemy na sam koniec dodajemy wiórki i mieszamy przekładamy do silikonowych papilotek na muffinki wierzch posypujemy wiórkami pieczemy w temp. 170 stopni przez około 25 minut w celu bardziej urodzinowego wyglądu babeczek na wierz dałam schłodzony fasolowy krem czekoladowy ;) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kakaowy torcik z masą serowo budyniową. 185

masa zgęstnieje ciągle mieszając żeby nam się nie przypaliło . Krem serowy ostudzić. Biszkopt przeciąć na 3 części   Każdy płat nasączyć dobrą herbatą .   Pierwszy spodni krążek smarujemy dość grubo masą . Przykrywamy drugim krążkiem . Znowu masa i krążek ciasta . Wierzch i boki smarujemy resztą masy serowej i posypujemy wiórkami kokosowymi , na środek można zetrzeć czekoladę lub wafelka Knopers . Ciasto

Sama słodycz i szczypta chili
Kokosowa rozpusta 177

Proste i pyszne ciasto biszkoptowe. Oparte na kakaowym biszkopcie, kremie budyniowym z dodatkiem kokosu. Niby podobny do miodownika, ale nie do końca bo ja nie dodawałam miodu, może bardziej pasuje do Królewca. Ciasto najlepiej zrobić dzień wcześniej, żeby dobrze przesiąkło budyniem. Inspirację na budyń brałam z blogu Moje Wypieki (budyń w karpatce) . Inspiracja na biszkopt, to mój ulubiony biszkopt rzucany(...)wystudzony. Składniki na budyń: 3 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru z prawdziwą wanilią* 125 g masła 4 łyżki mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 4 jajka 200 gr wiórek kokosowych 100 gr czekolady mlecznej lub gorzkiej Dwie szklanki mleka zagotować z cukrem i masłem. W wysokiej misce zblendować pozostałe mleko (1 szklankę) z 4 całymi jajami i mąkami. Do gotującego

moj przepis na
CIASTO MARCHEWKOWE. 324

brązowego ale niekoniecznie)- 200 ml oleju (np.słonecznikowego)  - ok. 300 g startej i odciśniętej (ręką) z soku marchewki- ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, włoskie, migdały, rodzynki, wiórki kokosowe)  - 2,5 szklanki mąki- łyżeczka proszku do pieczenia- półtorej łyżeczki sody oczyszczonej- ewentualnie łyżeczka cynamonu - See more at: http://niebonatalerzu.blogspot.com/2014/01/najlepsze-ciasto-marchewkowe.html#sthash.YqEjcqN2.dpuf 2 szklanki startej na dużych oczkach marchewki2(...)bądź podać z kremem na bazie mascarpone(moje ciasto nie zdążyło wystygnąć, zanim zostało w większości spożyte).SMACZNEGO!Pozdrawiam,Karmel-itka - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru (najlepiej brązowego ale niekoniecznie)- 200 ml oleju (np.słonecznikowego)  - ok. 300 g startej i odciśniętej (ręką) z soku marchewki- ok. 250 g bakalii (orzechy laskowe, włoskie, migdały, rodzynki, wiórki kokosowe

W kuchni Karmel-itki
Krem z batatów i topinamburu w stylu tajskim 195

przygotowania: 20 minut Porcje: 4 Składniki: 200 g batatów, 200 g topinamburu, 10 surowych średnik krewetek (mrożone trzeba wcześniej rozmrozić przez 12 godz. w lodówce), 400 ml odtłuszczonego mleka kokosowego, 500 ml bulionu, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 1-2 czerwonej pasty curry, 1 trawa cytrynowa (opcjonalnie), pieprz,  sok z cytryny, sos rybny lub jasnego sosu sojowego, zielenina (koperek(...)miękkości batatów (ok. 10 minut, im drobniej są posiekane warzywa, tym czas gotowania jest krótszy). Usunąć długą część trawy cytrynowej, dodać pozostałe mleko i zmiksować zupę na gładki krem. Jeśli jest zbyt gęsta dodać więcej bulionu. Ponownie zagotować, dodać krewetki, gotować 2-3 minuty. Doprawić do smaku sosem rybnym, sokiem z cytryny i pieprzem.  Na talerzach posypać sezamem

SzczyptaSmaQ
Tort z kremem cytrynowym i kremem śmietanowym. 262

łyżki - można dodawać według własnego smaku), Krem cytrynowy ( Lemon curd ): 3 cytryny, 2 całe jajka, 2 żółtka, 100g masła niesolonego, 100-140g cukru (5-7łyżek) - cukier dodać według własnego smaku, zależy to również od cytryn. Ponadto: kompot z wiśni, wiśnie drylowane, z kompotu, Do dekoracji ( można zrobić według własnego pomysłu ): wiórki kokosowe, 2 opakowania galaretek cytrynek, w cukrze(...)nożem obkroić go dookoła i wyjąć z torownicy. Mój biszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części.  Krem śmietanowy: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone. Krem cytrynowy ( Lemon curd ): Cytryny sparzyć, osuszyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach

W kuchni u Moniki
Krem jaglany z jagodami goji 143

Krem jaglany z jagodami goji. Kasza ugotowana na   świeżo wyciśniętym soku z Ryneczek Lidla.  W Nowym Roku  Lidl Polska  oferuje mnóstwo zdrowych produktów. Makarony razowe, bio mleka, pyszne bio sery,  bio  jogurty, owsianki, nasiona chia, smoothie na bazie mleczka kokosowego( pycha).  Życzę Wam zdrowego odżywiania w Nowym Roku. Przygotowałam

AZgotuj!
Placek cappuccino z kokosem 457

ochota na placek bez owoców, za to dużą ilością kremu i z dużą ilością kalorii. A co. Na dodatek placek, który wzięłam na celownik nie należał do najprostszych i do najszybszych, ale za to smak....jest nieziemski. Czekoladowy biszkopt, przekładany masą z kawą cappuccino, a po środku beza kokosowa, no i oczywiście wszystko oblane czekoladą...Polecam. Składniki: biszkopt

na moim stole...
Pączki z budyniem 153

nadziewałam. Część pączków polukrowałam, część oblałam czekoladą i posypałam wiórkami kokosowymi. Pączki to obowiązkowy element Tłustego Czwartku, więc zapraszam do smażenia Składniki: - 0,5 kg mąki pszennej typ 650; - 50 g świeżych drożdży; - 4 łyżki cukru; - 2 jajka; - 3 żółtka; - szczypta soli; - 1 szklanka ciepłego mleka; - 1/3 szklanki oleju; Krem: - budyń waniliowy ugotowany na 400 ml mleka - ziarenka

dom-agi.pl
Zupa z dyni z boczkiem i szałwią 167

dynią: Zupa z dyni i warzyw z rozmarynem i krem z dyni z serem Polecam, rewelacyjną Zupę z dyni z boczkiem,szałwią i grzankami: Składniki na 4 porcje: 1 kg dyni hokkaido świeży tymianek 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 250 ml rosołu lub bulionu 50 ml mleczka kokosowego Sól , pieprz cayenne 4 plastry boczku 2 bułki pszenne szałwia Umytą

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dietetyczne ciasto dyniowe 217

piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie blenderujemy na gładki krem) 4 łyżki cukry trzcinowego szklanka płatków owsianych 2 jaja 3 łyżki mąki orkiszowej łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki otrębów owsianych łyżka siemienia lnianego pół szklanki nasion słonecznika 80 gram suszonych śliwek 2 łyżki oleju kokosowego (można zastąpić masłem, oliwą z oliwek) łyżeczka cynamonu 1/4 łyżeczki gałki

Mango Papaja
Rurki z kremem 177

śmietaną. Obaliłam przy tym teorię, że jeśli otworzymy mleczko kokosowe, które stało w lodówce i nadal będzie płynne to nam się nie ubije - moje się ubiło i to bardzo szybko, dodałam łyżeczkę soku cytrynowego i dwie łyżki cukru pudru i kilka minut ubijałam mikserem. Użyłam puszki 300 ml i kremu było w sam raz. Można ubić zwykłą śmietanę kremówkę

NA MOIM TALERZU
Indyjska zupa pomidorowa 285

minuty. Teraz czas na posiekane pomidory z puszki- spokojnie można je zastąpić świeżymi pomidorami. Po chwili dodaj mleko kokosowe i bulion. Całość niech gotuje się przez około 20 minut. Na koniec warto zmiksować blenderem zupę by powstał gładki krem.  Ja polałam delikatnie moją indyjską zupę oliwą z oliwek i posypałam czarnym sezamem. Szczerze mówiąc jako dodatek lepiej

Mango Papaja
Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym 339

Dzisiaj coś dla osób na diecie. Pyszne i pachnące muffinki bananowe. Dietetyczne muffinki z masłem orzechowym, olejem kokosowym i mąką pełnoziarnistą. Bez cukru, bo słodki smak zawdzięczają bananom i miodowi. Jeśli jesteś na diecie, to możesz bez większych wyrzutów sumienia spałaszować taką muffinkę. Wiecie, co jeszcze fajne jest w tych babeczkach? Nie smakują jak styropian, co niekiedy zdarza się dietetycznym(...)możecie zrobić sobie krem np z serka śmietankowego, wymieszanego z miodem. Drukuj Fit Muffinki bananowe z masłem orzechowym Składniki Składniki suche 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody szczypta soli 1/2 łyżeczki cynamonu Składniki mokre 2 duże dojrzałe banany 3 czubate łyżki miodu 1 łyżka oleju kokosowego (można wcześniej rozpuścić

Mieszam w Garnku

Proponowane wyszukiwania