krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:135/203)

Wafle z wiórkami kokosowymi i z biszkoptami 294

których część zastąpiłam otrębami pszennymi. Składniki: 75 g wiórek kokosowych ( małe opakowanie) 1 szklanka otrąb pszennych 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 1/2 kostki masła 1 słoik marmolady 1 opakowanie wafli ( 4 wafle) sok z cytryny do smaku 1 opakowanie okrągłych biszkoptów 2 łyżeczki kremu typu Nutella Wykonanie: Mleko z cukrem gotuję i dodaję wiórki z otrębami. Wszystko gotuję

Ciasteczkowy Potwór
Walentynkowe serduszko kokosowe z kremem jaglano-waniliowym :) 142

delikatny krem jaglany z nutką wanilii. Przełamaniem smaku jest ten sam krem, tylko z nutką kakao. Serducho jest na prawdę przesmaczne, a do tego pięknie się prezentuje :D Koniecznie przepis do powtórzenia. Składniki potrzebne do jego upieczenia znajdziecie w sklepie Owocowy Raj :) Składniki (na dwa serduszka) Ciasto kokosowe: 60 g mąki kokosowej 20 g nasion chia (2 łyżki) 1 łyżeczka

Zdrowie na języku :P
Kokosowy sernik jaglany z ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 242

zjedzą je z chęcią. Ciekawe doświadczenie kulinarno - smakowe. ;-) Przed podaniem polałam kremem czekoladowym i posypałam ziarnami granatu. Można polać je również budyniem lub jeść bez dodatków. Przepis stąd: KLIK . 1 szklanka ekologicznej kaszy jaglanej Symbio 3 szklanki mleka  1/2 szklanki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio 1 puszka mleka kokosowego 1/2 szklanki wiórków kokosowych 4 łyżki soku z cytryny 1. Kaszę

Szefowa kuchni
Tort marchewkowy z pomarańczowym kremem 263

przełożonego najlepszą pomarańczową masą z kremowego serka. Tort jest mięciutki i wilgotny, z dodatkiem chrupiących orzechów włoskich i soczystego ananasa. Wy możecie dodać do niego rodzynki, orzechy pekan, wiórki kokosowe - możliwości jest wiele, zależą one tylko od Waszych upodobań.:) Ja ograniczyłam się do orzechów i ananasa, w takiej wersji tort smakuje mi najbardziej. Tort jest przepyszny! Bardzo polecam!SKŁADNIKI(...)świeżego280 g maki pszennej1 łyżeczka sody oczyszczonej1,5 łyżeczki cynamonu1 łyżeczka przyprawy korzennej (do pierników)szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej (można dać mielonej lub całkiem pominąć)SKŁADNIKI NA KREM:500 g waniliowego serka kremowego (użyłam Delfico - do kupienia np. w Netto)100 g miękkiego masłaskórka starta z 1 pomarańczyziarenka z 1 laski wanilii7 czubatych łyżeczek cukru pudruWYKONANIE: CIASTO:Piekarnik nagrzej

Słodko-Słony Świat Ilony
Marcinek – tradycyjne ciasto z Podlasia 269

tortu od tortownicy nożykiem, wierzch i boki tortu posmarować pozostałym kremem. Polewę czekoladową przełożyć do rękawa cukierniczego zakończonego małą (1-2 mm) dziurką. Tort polać polewą, zaczynając od krawędzi, tak aby powstały „zacieki”, następnie polewą ozdobić wierz tortu. Na tort wyłożyć klika migdałów lub innych orzechów, wiórki kokosowe itp. Można też pokruszyć jeden z blatów ciasta i obsypać

moj przepis na
Kantyczka 223

trzeba go już po upieczeniu przekładać, dzięki temu że nie ma kremu nie jest aż takie słodkie, a marmolada na biszkoptach daje fajny posmaczek. Składniki Ciasto: 50 dkg margaryny Palma 2 szklanki cukru pudru 10 jajek 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki maku suchego Dodatkowo: duża paczka biszkoptów marmolada jabłkowa

Kuchnia u Bietki
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym i żurawiną 154

Dziś mam dla Was lekko słodką, aksamitną i delikatną zupę- krem z dodatkiem żurawiny.  Podana z grzankami ociepli atmosferę swoim kolorem i rozgrzeje w tę paskudną pogodę.  Składniki dla 3 osób: 1 łyżka domowej bulionetki 1 litr wody 1 dynia (ok. 2½kg) 1 cebula 150ml mleczka kokosowego 2 łyżki suszonej żurawiny 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 marchewka

Kuchnia w czekoladzie
Sernik z wiśniami 312

wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania:Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie ciasto wyjąć(...)się zmienić kolor na złoty) Masa serowa  Ser mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek a żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie dodajemy po łyżce sera i cały czas ucieramy. Masło wcześniej topimy aby do ciasta użyć schłodzonego. Mieszamy wszystko razem i dodajemy śmietanę i ubite białka. Połowę masy wylewamy

Słodkości i nie tylko
Sernik z wiśniami 164

wiśni bez pestek 200 g cukru  100 g masła 8 jaj 4 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 3 łyżki śmietany 12 % Dodatkowo: wiórki kokosowe polewa czekoladowa Sposób wykonania : Spód: Mąkę przesiać na stolnicy. Dodać żółtka, śmietanę i masło. Razem wszystko posiekać. Zagnieść ciasto , uformować kulę i wstawić do lodówki na 1 godzinę. Po wyznaczonym czasie,ciasto wyjąć(...)się zmienić kolor na złoty) Masa serowa  Ser mielimy 3 razy. Oddzielamy żółtka od białek. Ubijamy pianę na sztywno z białek a żółtka ubijamy z cukrem na puszysty krem. Następnie dodajemy po łyżce sera i cały czas ucieramy. Masło wcześniej topimy aby do ciasta użyć schłodzonego. Mieszamy wszystko razem i dodajemy śmietanę i ubite białka. Połowę masy wylewamy

Różne smaki w kuchni
Kora brzozy 430

ciasto bakaliowe, przełożone cienką warstwą kremu, nasączonymi w kawie delicjami i zwieńczone brzoskwiniami zalanymi cytrynową galaretką , która dodatkowo ożywia ciasto. Ciasto wydaje się pracochłonne ale przy dobrym rozplanowaniu prac wykonuje się je dość sprawnie. Polecam wypróbować. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto: 3/4 szkl cukru 200 g posiekanych orzechów włoskich 100 g rodzynków 100 g wiórków kokosowych 8 białek 3 żółtka(...)cukier rozmieszać w 1/2 szkl. wody. Sok z brzoskwiń zagotować, wlać do niego budyń, chwilę gotować. Masło w temp. pokojowej utrzeć do białości. Dodawać przestudzony budyń. Odłożyć troszkę kremu do posmarowania wierzchu.Połową masy posmarować jeden płat ciasta  .  Ułożyć delicje namoczone w kawie  czekoladą do dołu . Wyłożyć pozostałą masę, przykryć drugim plackiem.Posmarować kremem. Na kremie ściśle

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
PIERNIKOWE „BROWNIE” Z MUSEM ARONIOWYM, GALARETKĄ Z OWOCÓW LEŚNYCH I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ 194

Część wykorzystałam do zrobienia pysznych dżemów,upiekłam genialne ciasto kokosowe, a resztę wykorzystuję do pysznych, codziennych deserów. Zainspirowana konkursem #przepisnakopernika marki Kopernik stworzyłam fantastyczny deser, który nie tylko wygląda, ale i smakuje jak „milion dolarów”. http://konkurs.kopernik.com.pl/ Mocno piernikowy spód a’la brownie, lekka aroniowa pianka, waniliowy, lekki krem i galaretka z owoców leśnych tworzą obłędną całość. Palona beza

Ostra na Słodko
WIENIEC PTYSIOWY Z KREMEM WANILIOWYM, INKĄ I OWOCAMI 233

kroimy na 2 części, do środka wyciskamy krem kawowy, przykrywamy kremem waniliowym i układamy owoce – u mnie są to czerwone i zielone winogrona oraz kiwi. Posypujemy pistacjami, cukrem pudrem i płatkami migdałów. Zajadamy! Najlepszym dodatkiem do tego ciacha będzie pyszna kawa Inka z magnezem robiona na gorącym mleku kokosowym i podana w dużej szklance do latte! PYCHA! Ps. jeśli

Ostra na Słodko
Dyniowo-pomidorowy krem ze szczypiorkiem i groszkiem ptysiowym 118

imbir starłam na tarce o małych oczkach. Na gorący olej kokosowy wrzuciłam cebulę, czosnek i imbir. Smażyłam 3 minuty. Dodałam przyprawy i smażyłam kolejne 3 minuty. Następnie wrzuciłam dynię oraz pomidory. Wlałam wrzątek , tak aby nie przekroczył poziomu warzyw. Gotowałam 15 minut pod przykryciem. Dosmaczyłam solą. Zblendowałam na krem. Podawałam z groszkiem ptysiowym i szczypiorkiem. Pyszne

Z Kuchni Do Kuchni
Wegańskie placuszki bananowe :) 205

podczas jedzenia. W smaku są bajecznie pyszne, a słodki krem z migdałów od Vegamarket nadaje plackom marcepanowego posmaku :)  Składniki: 60 g płatków owsianych 1 dojrzały banan 80 ml napoju ryżowego naturalnego (Amandin)  1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka pasty z migdałów (Amandin) 1 łyżeczka oleju kokosowego  Przygotowanie: Płatki owsiane zmiel z blenderze na mąkę

Zdrowie na języku :P
Fistaszkowy krem z komosy ryżowej. 166

Fistaszkowy* krem z komosy ryżowej słodzony stewią  podany z arachidami, masłem orzechowym i kiwi * z mąką arachidową ***  A takie wypieki ostatnio pojawiają się u mnie na "drugą kolację" :) Drożdżówka ze śliwką i owsianą kruszonką podana  z serkiem kakaowym i kokosowym, malinami i kiwi *** UWAGA! Mam dla Was niespodziankę. :) Robiąc zakupy w sklepie internetowym Stewiarnia.pl za minimum

Poranek na słodko

Proponowane wyszukiwania