minut. Po tym czasie ciasto wystudzić i posmarować wierzch solidnie masłem orzechowym. KREM DYNIOWY Puree zmiksować blenderem wraz z ksylitolem i ułożyć na cieście pokrytym masłem orzechowym. Ważne aby puree było zwarte dlatego najlepsze jest z pieczonej dyni a gdy jest nieco za suche można dodać oleju kokosowego. Czekoladą na folii namalować oczy oraz buzię dyni i włożyć do zamrażarki
Candy Pandaslikierem) 5.Kawowo-adwocatowa babka z białek 6.Babka majonezowa 7.Ananasowa babka z kokosowymi jajkami w koszyczkach 8.Kakaowe babeczki drożdzowe z kruszonką 9.Babeczki murzynki z bakaliami i borówkami 10.Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 11.Babka ziemniaczana z szpinakiem, serem i szynką 12.Kruche babeczki z kremem o smaku adwocata i bezami
VioletoweKucharzenietylko aby makaron zmiękł (ok. 7 minut). Na patelni rozgrzej olej kokosowy i delikatnie podsmaż na nim posiekaną cebulę z czosnkiem. Kolejno do malaksera przełóż usmażoną cebulę z czosnkiem, sos beszamelowy, płatki drożdżowe, przyprawy i kawałki uprowanej dyni, o których wspominałam wcześniej. Całość zmiksuj na gładki krem. Dyniowy makaron wyłóż na talerz, dodaj sos oraz uprażone na suchej
Zdrowie na języku :PPrzekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj więcej >> 7) ZAPIEKANKA W WERSJI SŁODKO-SŁONEJ Dziś u nas na kolację zapiekanka na cieście francuskim w wersji słodko-słonej z serem pleśniowym, gruszkami oraz kurczakiem w wiórkach kokosowych. Dla mnie gruszki z serem pleśniowym to połączenie genialne! Próbowałam go już
Kuchnia MagdaLenyPrzekąska idealna na różnego rodzaju imprezy lub dodatek do zup typu krem czy czerwonego barszczu... Czytaj więcej >> 7) ZAPIEKANKA W WERSJI SŁODKO-SŁONEJ Dziś u nas na kolację zapiekanka na cieście francuskim w wersji słodko-słonej z serem pleśniowym, gruszkami oraz kurczakiem w wiórkach kokosowych. Dla mnie gruszki z serem pleśniowym to połączenie genialne! Próbowałam go już
Kuchnia MagdaLenyWodę zostawiamy. W pojemniku blendera rozdrabniamy płatki jaglane i wiórki kokosowe. Miksujemy je z daktylami. Jeśli masa jest zbyt sucha dolewamy ok. 50 ml wody odlanej z daktyli. Formę z wyjmowanym dnem (najlepiej z papierem do pieczenia) wykładamy masą daktylową, dokładnie dociskamy. Na spodzie rozsmarowujemy krem jaglany. Dekorujemy owocami. Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin
Smakuje zdrowozamiast cukru możemy użyć stewii lub ksylitolu, olej rzepakowy możemy zamienić na kokosowy, a mąkę krupczatkę na inną :) Blaszka jak zwykle 24x34cm :) Inspiracja: klik Składniki ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 3 szklanki mąki krupczatki 1,5 szklanki oleju rzepakowego 5 jajek 4 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 650 ml śmietany 30% 2 galaretki agrestowe 2 łyżki cukru pudru
kruche babeczkiPrezentuję Wam dziś przyjemność dla oka i rozkosz dla podniebienia delikatny krem z dużą dawką ciasteczek oreo. Dzięki życzliwości marki Dom Akcesoria i Bogutynmlyn w mojej kuchni powstał ten mini torcik z ciasteczkami oreo. Składniki: Spód: 250 g herbatników kakaowych 100 g miękkiego masła Łyżka mąki kokosowej Składniki na mase mascarpone: Śmietana 30% – 250ml 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki
Podróż w kulinariaSkładniki : - 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy - 2-3 łyżki oleju kokosowego - 2-3 łyżki miodu lub syropu z agawy - 1/4 szklanki orzechów laskowych + 2 łyżki do posypania na wierzch ( ja użyłam orzechów laskowych skworcu do kupienia tutaj ) - 1 łyżeczka kawy/kakao/karobu/zielonej herbaty Przygotowanie : Ciecierzycę zblendować na krem razem z orzechami, dodać olej, miód i kawę wymieszać na gładką
zdrowa vege kuchniatrafiających idealnie w pogodę za oknem :) Tort chałwowy (biszkopty nasączone kawą, przełożone cappuccino kremem z mascarpone i chałwy, z malinami i większą ilością chałwy) Cukiniwo-bananowy chlebek, z daktylami, białą czekoladą i jagodami goji bananowe lody jogurtowe z morelami i naktarynką mrożone smoothie banan-ananas-mleczko kokosowe mrożone smoothie banan-cappuccino mrożone smoothie banan-gruszka-szpinak-mleczko kokosowe
More food, love and dreamsmąki- u mnie orkiszowa typ 2000, może być pszenna 80 gram oleju kokosowego w postaci płynnej (jeśli jest taka konieczność to rozpuszczamy w garnku na małym ogniu i odstawiamy do wystygnięcia) 1 jajko szczypta soli 3-4 łyżki cukru (u mnie jedna łyżka stewii) łyżka jogurtu naturalnego Krem: 1 opakowanie naturalnego, kremowego serka Arla Apetina 1 opakowanie ricotty
Mango Papajadzisiejsze kokosowe bałwanki. Do ich wykonania wystarczy pudełko Raffaello (lub innych kokosowych pralinek), czekolada, kolorowe koraliki, długie żelki na szaliki (ja znalazłam żelki spaghetti w Lidlu) i ciasteczka Oreo :) Pralinki wyciągamy z papierków, ciasteczka Oreo przepoławiamy tak, żeby na jednej stronie zostało nam jak najwięcej białego kremu. Rozpuszczamy czekoladę i przekładamy ją do woreczka strunowego. Możemy też nakładać ją łyżeczką
Ciastkozercyoszczędność czasu to duży plus, - orzeszków ziemnych - najlepiej niesolonych, ja niestety tym razem takowych nie dostałam, - cukru trzcinowego - lub innego słodzidła, stewia byłaby najlepsza, - odrobiny naturalnego kakao , - odrobiny oleju kokosowego , Tyle wystarczy, by stworzyć przepyszny i zdrowy deser bez zbędnych tłuszczy trans i rafinowanego cukru. Świetna i sycąca alternatywa dla wszelkich kupnych słodyczy. To niezaprzeczalny fakt, bo desery zniknęły(...)miseczce gorącą, ale nie wrzącą wodą. Odstawiamy do napęcznienia na kilka minut. Umieszczamy w malakserze płatki jaglane, dodajemy wodę, cukier trzcinowy i masło orzechowe. Miksujemy wszystko na gładki krem i przekładamy do jednej z miseczek. na daktylowy karmel opakowanie suszonych daktyli (150 g) 1,5 łyżki masła orzechowego woda Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na co najmniej
Kuchnia EllieKarmelizowana posypka: Masło roztopić na patelni, dodać płatki owsiane i wiórki kokosowe, cały czas mieszamy, aby całość się nie przypaliła. Posypujemy cukrem i dalej smażymy do skarmelizowania cukru. Odstawić do wystudzenia. Masa śmietankowa: Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem mascarpone i cukrem. Ubijać wszystko razem do otrzymania gęstego kremu. Na schłodzoną masę wykładamy śmietanę . Wierzch ciasta posypać posypką. Całość
Słodki Zakątekspożywczy * wiórki z czekolady to ffi * wiórki kokosowe Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić w szklance w rzątku, wystudzić i prze lać do blaszki . Biszkopt przekroić na trzy części. Każdą nasączyć ponczem z soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem
Magiczne Życie Marty