Cudowne połączenie ciasta a'la murzynek z intensywnie kawowym, ale niezbyt ciężkim kremem. Te babeczki idealnie sprawdzą się na weekendowe pieczenie! Polecam, zwłaszcza jeśli wybieracie się na jakieś spotkanie w gronie znajomych czy rodziny. Te maleństwa pokocha każdy! Nie zapomnijcie też ich odpowiednio ozdobić - ja akurat dałam po plasterku banana i obsypałam wiórkami czekoladowymi. Myślę jednak(...)smaku! 👉 LISTA ZAKUPÓW 👈 Przygotowanie: W jednej misce łączymy składniki suche: mąkę żytnią, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, kakao oraz szczyptę soli. Olej kokosowy rozpuszczamy w niewielkiej ilości ciepłej wody, a gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w mleku - albo w garnuszku, albo w mikrofalówce, albo w kąpieli wodnej. Jajka ubijamy ze szczyptą soli
Kuchnia Elliecukrem, dodać przygotowane bułki oraz wiórki kokosowe, cukier waniliowy i gotować 5 minut. Odstawić aż ostygnie. Masło utrzeć na puch i dodawać po łyżce masy bułkowej. Ucierać do dokładnego połączenia się składników. Biszkopt podzielić na dwie części. Na pierwszej wysmarować dżem i wyłożyć połowę masy, przykryć drugą połową ciasta i wyłożyć resztę kremu. Można zostawić trochę na boki. Przygotować posypkę
Pieguskowa Kuchniajest bardzo zbliżony do przepisu na krem z kukurydzy. Jednak smak jest zupełnie inny. Nam zupa bardzo przypadła do gustu. Składniki: - około 1 kg dyni - 2 cebule (1 czerwona i 1 biała) - 2-3 ząbki czosnku - sól, pieprz - łyżeczka ostrej papryki - szklanka wywaru drobiowego lub wołowego - pół łyżeczki oregano - 400 ml mleka kokosowego - uprażone ziarna słonecznika - masło i oliwa Sposób
Pan i Pani Smith w kuchnibiałko jajka opcjonalnie 2 łyżki wiórek kokosowych lub posiekanej gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: Banany rozduszamy na miazgę dodajemy wszystkie pozostałe składniki, mieszamy, odstawiamy na około 5 minut, żeby płatki napęczniały przekładamy ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozsmarowujemy równomiernie ciasto do grubości około 0,5 cm (ja użyłam takiej szpatułki do kremu) pieczemy w temp. 200 stopni przez około
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćkońcówkami ciast bez kremów, bakali czy żelatyny.Ciasta można rozgnieść za pomocą specjalnej przystwaki do blendera, lub umieścić w silnym woreczku i utłuc tłuczkiem do mięsa.Margarynę można zastąpić masłem.Ja używam papilotek, aby goście nie brudzili sobie rąk tymi ciastkami.Zamiast robić polewę, bajaderki można obtoczyć w wiórkach kokosowych.Płatki migdałowe można zastąpić wiórkami kokosowymi, kolorowymi posypkami itp.Powidła śliwkowe
Gospodyni MiejskaObłedny! Delikatny, a zarazem rozgrzewający, z nutką pikanterii. Ten krem z batatów jest po prostu doskonały. Słodkie ziemniaki w połączeniu z pikantnym chilli, kremowym masłem migdałowym, rozgrzewającym imbirem oraz świeżą, rześką kolendrą stanowią coś niesamowicie pysznego! Absolutnie nie rezygnujcie z masła migdałowego (ewentualnie można zastąpić masłem orzechowym) i kolendry, to te dwa składniki budują fantastyczny smak zupy. Dziękuję Pożeraczce(...)liście laurowe 2 liście limonki kaffir (można pominąć) 2 ziela angielskie 2 gałązki świeżego tymianku 1/3 papryczki chilli z pestkami (można więcej) 600ml wody 1 szklanka mleka migdałowego, kokosowego lub krowiego (z każdym smak będzie nieco inny) 1 duża łyżka masła migdałowego pół pęczka świeżej kolendry SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Bataty obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w półtalarki
DefinicjaSmakuszybki deser czekoladowy z kremem i malinami. Dodatkowo bez glutenu, cukru i laktozy! Idealny dla alergików, miłośników zdrowego żywienia (przeciwników też!), a nawet kosmitów. Im na pewno też posmakuje. Yummy! Składniki na 5 babeczek: 100g gorzkiej czekolady min. 70% (bez glutenu/laktozy) 4 łyżki mleka roślinnego lub bez laktozy 4 łyżki mleczka kokosowego 2 łyżki syropu
Czarnawisienkakuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/babka-szpinakowa.html Wielkanocny mazurek o smaku kokosowej princessy http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/04/wielkanocny-mazurek-o-smaku-kokosowej.html Leśny sernik z nutą egzotyki http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/lesny-sernik-z-nuta-egzotyki.html Sernik z musem pomarańczowo- miechunkowym http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/sernik-z-musem-pomaranczowo-miechunkowym.html Sernik królewski http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/11/sernik-krolewski.html Serobrownie z batatem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/03/serobrownie-z-batatem.html Sernik bez mielenia http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/sernik-bez-mielenia.html Babeczki do koszyczka http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2015/03/sodkie-mini-babeczki-do-wielkanocnego.html Bezowe gniazda z kremem oreo http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2017/04/bezowe-gniazda-z-kremem-oreo.html Czekoladowe ptasie
Kuchnia w czekoladzieekologicznych płatków owsianych gorące mleko kokosowe bio (około 150 ml) 150 g ricotty szczypta soli 1/3 łyżeczki mielonych goździków 2 płaskie łyżki miodu garść malin Płatki zalać gorącym mlekiem do ich poziomu. Odstawić na 10 minut do napęcznienia. Następnie wymieszać z miodem, goździkami i solą. Połączyć z ricottą i zmiksować na gładki krem, Wymieszać z częścią malin. Przełożyć do słoiczka
Poranek na słodkougotowanego ryżu dodajemy wiórki kokosowe i startą skórkę z limonki. Całość dokładnie mieszamy. Ananasa obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło razem z 1 łyżką miodu, a następnie smażymy na nim ananasa. Mango obieramy ze skóry i miksujemy na gładkie puree. W szklankach lub słoikach układamy warstwami: smażonego ananasa - krem ryżowy i puree z mango. Całość dekorujemy
Kuchnia Bon Appetitzachwyci. Serdecznie zachęcam ! Indyjska zupa krem z kalafiora Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 1 kalafior 1 spory batat 1 cebula 1 łyżeczka świeżego posiekanego imbiru 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki curry 1 łyżeczka mielonej kolendry 1,5 łyżeczki mielonego kuminu 1000 ml bulionu ( przygotowanego na bazie domowej pasty warzywnej ) 400 ml mleczka kokosowego oliwa z oliwek do smażenia
Kulinarne przygody Gatityszerokim rondlu rozgrzej olej kokosowy . Następnie wrzuć cebulę i czosnek. Podsmaż z dodatkiem curry, jakieś 2-3 minuty. Wrzuć marchewkę oraz pomidory i wlej gorącą wodę. Poziom wody nie powinien przekroczyć poziomu warzyw. Gotuj ok. 10 minut. Dodaj daktyle i ugotowaną kaszę jaglaną. Gotuj następne 5 minut pod przykryciem. Zblenduj na krem. Inspiracja – "Jaglany Detoks" Marek Zaremba
Z Kuchni Do Kuchnioczywiście przerobiłam recepturę całkowicie po swojemu i wymieniłam większość produktów na inne, ale głównym składnikiem są tu mimo wszystko bataty. Orzeźwiający akcent wprowadzają truskawki. Dodałam kawałki owoców do kremu i dodatkowo ozdobiłam nimi wierzch ciasta, do tego świeża figa, puder z liofilizowanej żelatyny i torcik gotowy. W sam raz do poczęstowania kolejnych gości urodzinowych ;) Składniki: 5 łyżek mąki(...)kasztanowej 2 łyżki mąki z tapioki (manioku) 2 łyżki mąki z maranty trzcinowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 3 łyżki kakao 3 jajka 1 łyżka octu 2/3 szklanki cukru kokosowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 starte ziarenko bobu tonka 5 łyżeczek cynamonu 2 średnie bataty 4 duże daktyle świeże bez pestek sok z jednej cytryny pół szklanki soku pomarańczowego
Quinoa Raz!Połączenie słodkiego, budyniowego kremu i słonych krakersów to strzał z dziesiątkę! Po raz pierwszy próbowałam tego zestawienia wieeele lat temu u koleżanki na imieninach. Już wtedy bardzo mi smakowało, ale ... jakoś przepis poszedł w niepamięć. I po latach bodajże 10 lub 12 nadszedł czas na odkopanie przepisu.Ciasto nie wymaga użycia piekarnika i robi się je dosłownie w mgnieniu(...)wielu przepisach na to ciasto dodane są wiórki kokosowe, ale ja nie przepadam za nimi, tak więc wiórki zamieniłam na migdały tarte do środka i płatki migdałowe do posypania.Może, więc ciasto powinno nazywać się "Migdałowiec", a nie "Rafaello"? ;-) Składniki: 0,5 l mleka 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki mąki pszennej
Walijskie Pichcenieregularnie, zauważyli już moją tendencję do przemytu. Ci, którzy są tu po raz pierwszy mogą zajrzeć tu: Jak przemycić dziecku kaszę – ciąg dalszy. Bananowo – waniliowy krem na kanapki. albo tu: Mamo czy jadłaś już królika? Przepis w sam raz dla niemowlaka. Udziec z królika pieczony pod pierzynką z warzyw. Z cyklu czym zastąpić rybę? albo najlepiej(...)zabaw. Ciasteczkowe love owsiano-bananowe 2 banany (/około 330 gramów) 20 gramów siemienia lnianego 50 gramów masła 1 jajko 15 gramów mąki tortowej (/typ 450) 15 gramów mąki kokosowej 15 gramów rodzynek 15 gramów żurawiny 30 gramów słonecznika 190 gramów płatków owsianych 1 łyżeczka proszku do pieczenia (/można pominąć) Masło rozpuszczamy w rondelku Siekamy żurawinę i rodzynki. Banany
Krupeczki