Jeśli lubicie słodki smak kukurydzy, zaostrzony nieco pastą curry, która poza smakiem podkreśla też kolor kukurydzy, to z pewnością ta zupa przypadnie Wam do gustu. Aromatyczna
Smakowity Blog Kulinarnymąki np. owsianej/ryżowej/gryczanej np. Pure Rein Banan i jajka zmiksować w blenderze (ja użyłam Blendera Nutri Boost). Następnie dodać mąkę i delikatnie wymieszać. Smażyć na oleju kokosowym na rozgrzanej patelni na wolnym ogniu. Smacznego :) KILKA INFORMACJI O BLENDERZE (informacje ze strony) OPIS PRODUKTU Wypracowanie odpowiednich nawyków żywieniowych nigdy nie było tak łatwe, jak z rewelacyjnym Russell Hobbs(...)krem nareszcie częściej występują w naszym domowym menu. W zestawie do blendera znajdują się różnej wielkości pojemniki, które w zależności od potrzeby wykorzystujemy jako pojemnik z gotowym koktajlem, który zabieramy ze sobą do pracy/szkoły czy też jako pojemnik służący do przechowywania. Świetny pomysł! Blender Nutri Boost jest rewelacyjny i naprawdę godny polecenia! PRZYKŁADOWE DANIA Z WYKORZYSTANIEM BLENDERA KOKTAJL KOKOSOWY
Tetiisherichmurką puszystego kremu.. . ciasto: 2 jaja 200 g mąki 200 g brązowego cukru ( brązowego nie białego- nadaje specyficzny smak ciasta) 150 ml oleju 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich 75g mieszanki bakalii: ananasa, rodzynków i przede wszystkim skórki pomarańczowej, która pięknie pachnie :) 25-30 g wiórków kokosowych ( nie za dużo
Z Marcepanemzastępujemy nimi ciężkie ciasta i kremy. Czasem nawet nie chce nam się włączać piekarnika. Dlatego taki deser bez pieczenia, to wymarzona propozycja na letni weekend. Wiśnie możecie zastąpić innymi owocami, osobiście najchętniej widziałabym tu jagody/borówki amerykańskie, które uwielbiam! Ale pysznie będzie też np. z dojrzewającymi w słońcu malinami :). Deser jest prosty w wykonaniu, kokosowy smak nie jest tu przytłaczający
Opowieści z piekarnikadużym garnku rozgrzewamy olej kokosowy i podsmażamy czosnek, imbir i cebulę. Dodajemy przyprawy, mieszamy i dusimy chwilkę. Dodajemy cukinię i zalewamy wrzątkiem tak, aby poziom wody nie przekroczył poziomu warzyw. Doprawiamy solą i gotujemy pod przykryciem około 10 minut. Dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy szpinak. Ściągamy z palnika i miksujemy na gładki krem. Dodajemy skórkę z cytryny, mieszamy. Dekorujemy
Z Kuchni Do Kuchnipokrojone śliwki ułożyć na kremie. Odstawić na kilka minut do lodówki. W rondelku rozpuścić margarynę, dodać cukier, cukier waniliowy,wodę i kakao.Gdy się wszystko rozpuści i zacznie gotować zmniejszyć gaz i gotować co jakiś czas mieszając około 5 minut aż powstanie gęsta polewa. Odstawić do przestygnięcia. Zimną polewą polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi lub migdałami. Odstawić
Sama słodycz i szczypta chiliprzez 25 minut. KREM BUDYNIOWY 3 opakowania budyniu waniliowego 4 szklanki mleka 1 tabliczka białej czekolady Jedną szklankę mleka zagotować z białą czekoladą, mieszać aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Dodać wymieszane budynie w 3 szklankach mleka. Dolewać i mieszać. Masa ma być gęsta ale gładka. Odstawić do wystygnięcia. DODATKI: białe michałki wafelki kokosowe wiórki kokosowe kuleczki zbożowe Delecta DEKORADA Biszkopt
ClauditteMissCookingdelikatna i bardzo zdrowa zupa- krem z zielonych warzyw. Ja przygotowałam swoją na bazie własnego bulionu ale można użyć również kostki bulionowej. Idealna na wiosenne dni. Można ją podawać samą, z dodatkiem prażonych płatków migdałów lub bardziej wykwintnie z dodatkiem kilku zgrillowanych krewetek. Wszystkie wersje są super. Ja niekiedy dodaję także łyżeczkę zapachowgo oleju kokosowego- nadaje orientalny posmak. Polecam ;-)Składniki
Smaczne ZdroweJesienna zupa. Rozgrzewająca. Mało kaloryczna… SKŁADNIKI : dynia masłowa – 1 połówka marchewka – 1 sztuka cebula – 1 duża sztuka lub 2 mniejsze czosnek – 1 ząbek mleko
kuchniabellissima.wordpress.comdodać czekoladę i pastę kokosową i zmiksować raz jeszcze. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok 50 minut w temp 160-165 stopni (na dolnej półce umieścić blaszkę lub naczynie żaroodporne z wodą). Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i wystudzić sernik. Na wystudzony sernik można nałożyć krem przepis poniżej). Gdy będzie już
Kubki smakukakao. Krem zdecydowanie warty wypróbowania... zaskakująco uzależniający. Należy do takich, których smak się zapamiętuje na długo. Prażenie orzechów laskowych: 20 minut Moczenie prażonych orzechów: cała noc Czas przygotowywania: 20 minut Ilość porcji: słoik o pojemności około 350 ml Składniki: • 100 g orzechów laskowych • 2 łyżki konfitury z wiśni • 200 g mleka kokosowego (gęstego
AniaGotuje.plrondla na rozgrzany olej kokosowy i obsmażyć do lekkiego zrumienienia. Dodać topinambura, zalać bulionem warzywnym, tak aby został przykryty i ugotować do miękkości. Zupę zmiksować, doprawić do smaku solą, białym pieprzem i sokiem z cytryny. Odłożoną bulwę topinambura i kawałek marchewki pokroić w długie, cienkie słupki, pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni, szczypior posiekać. Krem podawać z chrupiącymi, kolorowymi dodatkami
Kuchenne zapiski EdytyBardzo lubię ogórki kiszone , w każdej proponowanie kompozycji , i tak sobie pomyślałam że zaproponuję zupę krem , właśnie z tym pysznym warzywem , smak jest bardzo zaskakujący , i uzależnia od siebie , zapraszam serdecznie do wypróbowania . Składniki 3 średnie ziemniaki 4 średnie ogórki kiszone 3 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler por ( tylko biała część(...)średnia cebula natka pietruszki sól 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka oleju kokosowego 1 kostka rosołowa szczypta gałki muszkatołowej Wykonanie Wszystkie warzywa obieramy i dokładnie myjemy , ogórki kiszone ścieram na tarce o średnich oczkach , a porę kroję w talarki i także myję . Kiedy mamy już warzywa przygotowane , rozgrzewany garnek
Mój Smakpomarańczowe Rogaliki budyniowe Makowo kokosowe z żurawiną Kuleczki śliwkowe bez pieczenia Brazylianka Keks na białkach Kasztanki Drożdżowe kapuśniaczki Amoniaczki Lebkuchen Ciasteczka z maszynki Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą Rogaliki z białym makiem Rogaliki z orzechów laskowych Sałatka szuba Krokiety z mięsem Pierniczki królewskie z marcepanem Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Ciasteczka z kremem karpatkowym Likier piernikowy Miodownik
Ala piecze i gotujemoim blogu KOKOSOWĄ SZACHOWNICĘ , a dziś mam dla Was mandarynkową.Nazwę Szachownica wzięło to ciasto od sposobu ułożenia herbatników na wierzchu – są jasne i ciemne czekoladowe.Wnętrze wypełniają 2 orzeźwiające masy – pomarańczowa i śmietankowa , podtrzymywane przez puszysty biszkopt.Ciasto delikatne … lekkie … orzeźwiające … i śmiało może konkurować z naszym ulubionym CIASTEM CYTRYNOWYM Z KREMEM BUDYNIOWYM I PIANKĄ
Ostra na Słodko