biszkopt musi chłonąć sączenie i wilgoć z kremu, taki upieczony parę minut wcześniej nie zupełnie dobrze się tu sprawdzi :-( Ja biszkopt piekę sobie zawsze dzień wcześniej niż przekładam go masą, też Wam to polecam :-) I w ogóle polecam Wam ten tort, jest niezwykle smaczny - czuć w nim zarówno smak kokosowy, jak i czekoladowy, a jak pachnie... Żałowałam, że zrobiłam
Czary - gary w kuchnipączka z dziurką. Teraz naszą przekąskę smarujemy kremem, do którego przykleimy dodatki. Ja użyłam domowego masła orzechowego na zmianę z nutellą z awokado (zblendowane awokado + kakao + miód). 2. Dodatki do posypania: Użyjcie tego, co macie pod ręką. U mnie to były (w kolejności ze zdjęcia, od lewej): 1. Płatki kokosowe + rodzynki (można je chwilę pomoczyć w gorącej wodzie) + nasiona
Powiedz dietom nieśmietany kremówki 2 cukry waniliowe 1/2 puszki masy kajmakowej Ozdobna rozetka: 200 g masy marcepanowej 1 białko Na wierzch: 1/2 puszki masy kajmakowej płatki migdałowe orzechy włoskie wiórki kokosowe rodzynki Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Owinąć je folią aluminiową i włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Ciasto podzielić na dwie części. Rozwałkować każdą z nich na prostokątne(...)fot.1) . Przygotować masę na dekoracyjną rozetkę. Do miski przełożyć marcepan i białko i za pomocą drewnianej łyżki dokładnie je ze sobą połączyć, aż stworzą jednolitą masę, przypominającą gęsty krem. Masę nałożyć do szprycy do dekoracji tortów i wykonać rozetki na obwodzie jednego z placków z kruchego ciasta (fot.2) . Największą blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia. Jeżeli nam się zmieszczą
Świat CiastaMimo to napój kokosowy w mojej ocenie wypada bardzo dobrze :) Mąka kukurydziana Mąka kukurydziana wpadła do mojego koszyka, ponieważ od jakiego czasu planuję zrobić kukurydziane tortille/placki. Teraz nie będę miała wyjścia i zabiorę się do pracy :) Warto zaznaczyć, że ta powyższa jest dodatkowo certyfikowana jako bezglutenowa, dlatego nie ma obaw o jakieś zanieczyszczenia. Krem z prażonych orzechów(...)kiedyś także i czerwoną. Czarna jest dla mnie nowością, także jestem ciekawa jej smaku. Świetnie zastępuje kasze i makarony, idealnie wkomponowuje się w większość przygotowywanych dań. Plastry kokosowe Jadłam już wiórki kokosowe, chipsy kokosowe, a także wiele innych produktów z udziałem kokosa. Jednak suszone plastry kokosowe były dla mnie nowością. I wiecie co? Są wyśmienite! Mocno chrupiące
Zdrowie na języku :Pzapraszam na delikatny biszkopt przełożony puszystym kremem o smaku chałwy.Do przygotowania ciasta wykorzystałam produkty HELIO oraz ePrezenty Składniki: 160 g chałwy 150 g białej czekolady Helio 450 ml śmietany kremówki 30% 15 g żelatyny w płatkach 30 g orzechów włoskich Helio masło do wysmarowania formy 30 g wiórków kokosowych Helio Składniki na ciasto: 6 jajek 113 g mąki pszennej
Podróż w kulinariablogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe
Kulinarne przygody Gatityblogu: Torcik truskawkowy z biszkoptami Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe
Kulinarne przygody Gatitychutneye. Przepisy na blogu: Tarta z waniliowym kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym
Kulinarne przygody Gatityłyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki kokosowej 1 łyżka otrębów owsianych 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika Nic prostszego :) Wszystkie składniki wystarczy zmiksować i przelać do miseczki (takiej, która wytrzyma grzanie w mikrofali - odradzam kamionki). Piec ok 3-4 minuty, w zależności od mocy urządzenia. Podawać z kremem śliwkowo-czekoladowym (powidła + kakao = <3 ). Dodatkowo pokroiłam
Chocolate Muffin BlogKażdą kulkę obtoczyć w cukrze lub wiórkach kokosowych i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Ciastek nie należy spłaszczać i pamiętać, aby zachować spore odstępy, ponieważ ciasteczka rozpłyną się na boki. Jeśli je pieczenie w kilku turach - surową masę trzymajcie w lodówce.) 2. Ciasteczka wyciskać za pomocy szprycy do kremu (z grubszą końcówką) i następnie obsypać je cukrem/wi
Di gotujepróbowaliście. Pudding chia 2/3 szklanki mleka np. kokosowego 2 łyżki nasion chia Nasiona dodajemy do mleka, mieszamy i wstawiamy do lodówki na całą noc. Na drugi dzień pudding chia jest gotowy. Malinowa warstwa Garść mrożonych malin 2 łyżki jogurtu naturalnego Mrożone maliny blendujemy z jogurtem. Do puddingu dodałam 2 łyżki kremu z awokado ( PRZEPIS - KLIK ) Zachęcam do obserwowania
Tetiisheriśrednim ogniu usmażyć cebule i czosnek na oleju kokosowym 1 minute. Wlać bulion,dodać kurkumę - proszek ,przekrojone na połówki pomidory cherry. Gotować, aż pomidory będą miękkie. Dodać pomidory z puszki, sól i bazylię. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Przykryć garnek i dusić na małym ogniu przez 5 minut. Zmiksować na krem. Doprawić pieprzem ,oraz solą
w mojej kuchniograniczymy się wyłącznie do warstwy pieguskowej z jakimś kremem, albo zużyjemy przy okazji kolejne żółtka do warstwy budyniowej... Piegusek sam w sobie jest oczywiście bardzo smaczny i kiedyś się na niego skuszę. Tym razem jednak wpadł mi w oko genialny przepis na jedne z moich ulubionych ciasteczek. Śliczne, jeżykowate, przede wszystkim kokosowe! Mmmm, uwielbiam kokosanki. Przygotowanie ich zajmuje ułamek czasu
Przepysznik - BLW i nie tylkocukru 3 żółtka 200 g zmielonych orzechów włoskich 100 g rodzynków 100 g wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zmielone orzechy, rodzynki, wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem. W osobnej misce ubijamy białka, dodajemy cukier, a następnie po jednym żółtku, na koniec dodajmy wymieszane suche składniki i delikatnie mieszamy. Ciasto dzielimy(...)przez ok 35 minut. Uwaga! Ciasto nie może przed upieczeniem stać, więc jeśli nie mamy jednakowych blaszek składniki dzielimy na pół i każdy spód przygotowujemy osobno bezpośrednio przed pieczeniem. Krem brzoskwiniowy: syrop z jednej dużej puszki brzoskwiń 5 łyżek cukru 300 ml cukru 2 opakowania budyniu śmietankowego 5 żółtek 1 łyżka mąki pszennej 300 g masła Do garnuszka wlewamy syrop
Słodka Kraina Wypiekówprzygotowałam taki oto torcik. Nazbierane orzechy laskowe wylądowały w biszkopcie. Ser, który kupiłam do naleśników w końcowym efekcie przetworzył się na wkładkę serową, chałwa na zachcianki wylądowała w kremie, a dopełnieniem całości były wiśnie, które latem zapasteryzowałam w miodzie pitnym. Czy się opłacało, zarówno ja jak i Wy będziemy się mogli przekonać już jutro gdy w Biedronkach pojawi się(...)łyżeczka kakao 10 dkg orzechów laskowych Wkładka serowa: 1/2 kg sera 3/4 szklanki cukru 10 dkg margaryny zwykłej 1 opakowanie sernixa 1 łyżeczka olejku śmietankowego 5 dkg wiórek kokosowych szczypta soli 6 dkg herbatników kakaowych 1/2 szklanki mleka Masa chałwowa: 600ml śmietanki 30% 300g chałwy sezamowej o smaku waniliowym 1/2 kg serka mascarpone Ponadto: 1 mały słoiczek wiśni w syropie
Kuchnia w czekoladzie