krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:104/203)

Makowa panienka 220

tego ciasto jest bardzo szybkie w wykonaniu, co niejednokrotnie ma przecież ogromne zaneczenie. Polecam:) Biszkopt makowo-kokosowy: 150 g maku 100 g wiórków kokosowych 100 g mielonych migdałów 100 g cukru 8 białek 4 żółtka Krem: 2 budynie śmietankowe 350 ml mleka UHT 180-200 ml soku cytrynowego 4 żółtka 200 g cukru 200 g miękkiego masła Dodatkowo

Smaki Na Talerzu
Bananowy budyń z kaszy jaglanej 160

rondelku z 1 łyżką cukru. Zagotować i gotować około 5 minut do odparowania nadmiaru wody kaszę jaglaną umieścić w kielichu blendera, dodać mleko kokosowe (dodałam gęstą, białą część) i obranego,  pokrojonego banana. Zblendować na gładki krem. Jeśli uważasz, że jest mało słodki dodaj ksylitolu/cukru podawać schłodzony w lodówce z frużeliną truskawkową

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Czekoladowy tort z owocami 127

Każdy nasączyć wodą wymieszaną z sokiem z pomarańczy. Kremówkę dobrze ubić, dodać mascarpone i cukier puder. Każdy blat biszkoptu posmarować dżemem i  kremem. Tort dekorować wedle uznania. Boki tortu można obsypać czekoladą lub wiórkami kokosowymi. Ułożyć owoce i dobrze schłodzić

Magiczne Życie Marty
Zupa krem z kukurydzy 127

zblenduj. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj z kleksem mleczka kokosowego oraz z kawałkiem cytryny lub limonki do samodzielnego wciśnięcia. Zamiast mleczka kokosowego i cytrusów można podać zupę z wegańską śmietaną . Smacznego! Artykuł Zupa krem z kukurydzy pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Pieczone grejpfruty aromatyzowane rozmarynem i wodą różaną podawane z waniliowym kremem z nerkowców 134

podczas pieczenia uwalniają cudowny aromat — w całym domu pachnie wyczekiwanym już latem! * SKŁADNIKI na 6 porcji Pieczone grejpfruty: 3 grejpfruty 3 łyżki cukru kokosowego* 2 łyżeczki posiekanego rozmarynu 1 łyżeczka wody różanej ½ łyżeczki startego imbiru Krem z nerkowców: 150 g orzechów nerkowca 2 łyżki syropu klonowego lub z agawy 1 laska wanilii 1 łyżeczka wody różanej 2 szczypty soli morskiej

Food Square
Krem buraczano - jaglany z olejem rzepakowym 140

podsmażaj. Wrzuć buraki oraz pokrojone w kostkę jabłko, zalej wodą . Dopraw solą i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Po czym wlej mleko kokosowe i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj jeszcze 5 minut. Zblenduj na gładki krem. Podawaj z olejem rzepakowym, u mnie Rapso. Posyp pestkami dyni! Na zdrowie

Z Kuchni Do Kuchni
Zupa buraczano-jaglana z kokosową nutą 150

oraz pokrojone w kostkę jabłko, zalej wodą do połowy.  Dopraw solą i gotuj pod przykryciem około 10 minut. Po czym wlej mleko kokosowe i dodaj kaszę jaglaną. Gotuj jeszcze 5 minut. Zblenduj na gładki krem. Podałam z groszkiem ptysiowym Brześć. Dzieci za nim przepadają! I chętniej się do dania dobiorą... Inspiracja – "Jaglany Detoks" Marek Zaremba

Z Kuchni Do Kuchni
Wuzetka na osiemnastkę 169

dodać jakiś alkohol, np. rum). Śmietanę ubić na sztywno, na koniec zmniejszyć obroty, wlać sok z cytryny i syrop klonowy albo wsypać cukier kokosowy. Ubitą śmietanę delikatnie łyżką albo miotełką połączyć z serem. Tak przygotowany krem wyłożyć na spodnią część biszkoptu i przykryć wierzchnią częścią, można też zostawić trochę do przystroju wierzchu wuzetki, o czym ja zawsze zapominam. Następnie

Przepysznik - BLW i nie tylko
Zupa krem z dyni z pikantnym kurczakiem 290

Blueberry Corner by "jagodzianka" To ulubiona zupa mojego męża. Jest delikatna i zarazem ostra, z wyczuwalną łagodnością kokosowego mleczka i zdecydowanym smakiem imbiru. To … Przeczytaj cały artykuł Post Zupa krem z dyni z pikantnym kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Kora Orzechowa 347

smakowo duet... Składniki: 8 białek 1 szklanka cukru 3 żółtka 10 dag orzechów włoskich posiekanych 10 dag orzechów włoskich zmielonych 10 dag wiórków kokosowych 10 dag rodzynek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki Krem 1 puszka brzoskwiń 3 łyżki cukru 3/4 szklanki wody 2 budynie waniliowe 1 łyżka mąki 5 żółtek 1 kostka masła Ponadto 3 paczki delicji

kgwjanczewo
Ciasto makowe z nutą cytrynową (makowa panienka). 185

gotowanie cieszy". Smak jest wyśmienity słodki, a zarazem fajnie cytrynowy. Składniki:    Ciasto 200 g maku  100 g wiórków kokosowych  100 g mielonych migdałów  100 g cukru  8 białek  4 żółtka  Krem  3 budynie waniliowe 400 ml mleka UHT  150 ml soku cytrynowego (ze świeżych cytryn)  skórka otarta

Symfonia smakowa
Tarty i kruche 216

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką i borówkami Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tarta z morelami i migdałami Mini tarty kokosowe z owocami

Ala piecze i gotuje
Ananasowiec - z kokosem 205

mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: 1 puszka ananasa, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 1/2 szklanki wody, 1/2 szklanki cukru, 1 kostka margaryny (250g) - miękkiej, 4 żółtka. Beza: 4 białka, 1 szklanka cukru, 10dkg wiórek kokosowych. Przygotowanie: Bezę i biszkopt piec osobno. Biszkopt:  Przygotować odmierzone składniki. Białko ubić na sztywną(...)cukru. Gdy piana jest już sztywna delikatnie ją połączyć z wiórkami kokosowymi. Piec w formie wyożonej papierem do pieczenia. Piec w rozgrzanym piekarniku w 150 stopniach ok.1h - gdyby beza za szybko nabierała koloru zmniejszyć temperaturę. Po upieczeniu uchylić lekko drzwiczki i pozostawić do ususzenia. Na biszkopt wyłożyć krem i na wierzch położyć bezę.   Smacznego

W kuchni u Moniki
ZIELONY SERNIK Z HERBATĄ MATCHA 219

minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki ( tortownica 21-22cm): 800g twarogu sernikowego 180g drobnego cukru skórka otarta z 1 limonki sok z 1 limonki 200g śmietanki kokosowej 2 całe jajka 3 białka 30g mąki ziemniaczanej 20g herbaty Matcha zielony barwnik użyłam w proszku Spód sernika: 150g kruchych, czekoladowych ciastek 60g roztopionego masła Wierzch: 150g śmietany(...)21cm i ugniatamy , tworząc zwarty spód, schładzamy w lodówce 30 minut ser wraz z cukrem ubijamy na   wysokich obrotach na gładki krem, do masy serowej dodajemy skórkę startą i sok z   jednej limonki oraz śmietankę kokosową, miksujemy następnie dodajemy po jednym jajku oraz białku, miksując po każdym dodaniu na koniec do masy dodajemy mąkę ziemniaczaną, herbatę Matche oraz

Słodkie zapomnienie
Ptysie orkiszowe (bez masła) z musem śliwkowym 199

kółeczka na ptysie ;) Ciasto zrobiłam na bazie mąki orkiszowej (która jest bardzo zdrowa i świetnie zastepuje nawet mąkę tortową) i oleju kokosowego, ale Wy oczywiście możecie je zrobić z przepisu standardowego, tak jak ja w Ptysiach z kremem adwokatowym . Mus śliwkowy to już mój własny pomysł - bardzo prosty i jakże pyszny! Jestem bardzo z niego dumna i wiem, że wykorzystam

Kto ugości moich gości?