krem kokosowy - 3038 przepisów (strona:99/203)

Wegańskie „krówki” morelowe z czerwonej fasoli 220

łyżki masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód, daktylowy) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka Wszystkie składniki umieścić w malakserze lub wysokoobrotowym blenderze, zmielić na jedwabiście gładką masę. Kremem posmarować ciasto. Smacznego! Wegańskie krówki morelowe Wegańskie krówki morelowe listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 szklanka niesiarkowanych moreli(...)ugotowanej ciecierzycy mała garść orzechów lub 3 łyżki masła orzechowego 3 łyżki płynnego słodzika (syrop z agawy, klonowy, miód) 3 łyżki kakao szczypta soli 1 łyżka oleju kokosowego 50 ml mleka'; document.write

moj przepis na
Zupa curry ze szpinakiem 195

resztą, jednocześnie pozwalając, aby się podgrzał. Gotową zupę konsumujemy w uzyskanej postaci lub ją miksujemy, gdy przestygnie, aby uzyskać zupę krem. Wedle uznania przyprawiamy ją solą i pieprzem. Smacznego.        Przepis inspirowany Zupą kokosową ze szpinakiem i patatami z książki Potrawy z warzyw,wyd. Olesiejuk

Weganizm infantylny
Muffinki jabłkowo - marchewkowe z bezowym bałwankiem 181

Każdą część zabarwić na wybrany kolor, włożyć do oddzielnych woreczków cukierniczych z wyciętym małym otworkiem i udekorować wystudzone bałwanki. Śnieżny krem: 400 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 250 g schłodzonego serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść wiórków kokosowych (opcjonalnie) Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec dodać cukier puder i dalej ubijać. Stopniowo dodawać serek, tak by powstała jednolita masa

maniapieczenia
Koktajl kokosowo-bananowy z zsiadłym mlekiem 114

Natomiast mus kokosowy jest smacznym źródłem m. in. błonnika, potasu, magnezu, żelaza oraz witaminy D i K.  Czym się różni od oleju kokosowego? Ma bardziej zwartą konsystencję i jest produktem gotowym do spożycia w formie kremu. Świetnie sprawdza się też jako zamiennik masła do smarowania pieczywa.  Po za tym doskonale podkreśla smak przeróżnych deserów, koktajli, owsianek, ciast, ciasteczek

Di gotuje
Babki i babeczki -podsumowanie akcji 180

posadzoneMuffiny czekoladowo-buraczane You love to cook Babka majonezowa z lukrem królewskim Zakątek Smakosza Babka piaskowa Zdrowo zakręcona Babeczki kokosowe w czekoladzie Z miłości do pieczenia Mini babki cytrynowe Z miłości do słodkości Wielkanocny zajączek limonkowyBabka z orzechami i kremem czekoladowymBabka z kakaoBabka na oleju według siostry Anastazji Z zeszytów Bożenki Pyszne babeczki z cytrynowym lukrem

Moje domowe kucharzenie
Rafaello 206

rozpuść w kąpieli wodnej. 4. W dużej misce ubij śmietanę, w drugiej mascarpone. 5. Do ubitej śmietany dodaj mascarpone, rozpuszczoną czekoladę i wiórki kokosowe. 6. Nasącz pierwszą część biszkoptu, posmaruj dżemem, wyłóż 1/3 kremu i rozłóż połowę pokrojonego w kostkę ananasa. Na drugiej części wykonaj te same warstwy co na pierwszej. 7. Nasącz ostatnią część biszkoptu, wyłóż pozostałą część kremu

A Ty Smakuj Mnie
Czarno - białe ciasto 107

może być mniej np. 7 szt. i też wyjdzie. Sprawdzałam :) Ciasto: 10 białek 1 szklanka cukru 1 szklanka maku 15 dag wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 3/4 l mleka 15 dag cukru 2,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżki mąki pszennej 2 opakowania cukru waniliowego Polewa: 125 g masła 8 łyżeczek kakao

Krokusowy Dom
Bounty - smak raju, ciasto kokosowe bez pieczenia 364

Ogrom pracy sprawia, że nie mam zbyt wiele czasu na pieczenie i najczęściej goszczą u nas szybkie ciasta na zimno:) Co wcale nie oznacza, że są

Z miłości do słodkości
Warsztaty kulinarne ryby i owoce morza w Kulinarnych Kreacjach w Krakowie 164

wyszedł obłędny. Do wina i risotta nie trzeba było mnie przekonywać, bo te ubóstwiam. Sami zobaczcie nasze menu i smakowite fotografie z warsztatów: Staropolski krem z raków z kwaśną śmietaną Mule duszone w mleku kokosowym, kolendrą i chilli Roladki z pstrąga ze szpinakiem i orzechami w sosie kurkowym Risotto szafranowe z krewetkami Ilość zdjęć ograniczyłam w miarę możliwości do minimum

Karola gotuje
Tort Chałwowy 167

Znajdziecie tu pyszny przepis (krok po kroku + zdjęcia) na wyjątkowo pyszny Tort Chałwowy! Trzy warstwy kakaowego biszkoptu- przełożonego konfiturą wiśniową, czekoladą i wyjątkowym kremem chałwowym- całość pod pyszną pierzynką z czekolady i wiórków kokosowych, a w elemencie ozdoby wisienki i bita śmietana.Czujecie już ten pyszny smak?! Tort Chałwowy to mój ulubiony tort-i jestem pewna,że […] Artykuł Tort

Domowe Torty
Kora 208

Bakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny

czarrna od kuchni
Rozgrzewające zupy na jesień 205

moje zupy przypadną Wam do gustu i że każdy znajdzie w tym zestawieniu coś dla siebie. Polecam! Pikantna zupa z kukurydzy Zupa dyniowo - marchewkowa Kokosowa zupa z czerwonej soczewicy Zupa dyniowa w pięciu smakach Krem z selera Mulligatawny Krem z selera z kokosem i chilli Zupa marchewkowa z soczewicą Zupa marchewkowa z masłem orzechowym Ostra zupa kukurydziana z nachosami Indyjska

Codzienne Gotowanie
Ciasto serowo - brzoskwiniowe Bogini Wenus 165

Nareszcie weekend! A co za tym idzie, czas na niedzielne ciasto. Dziś proponuję coś odrobinę bardziej pracochłonnego. Lekki biszkopt, krem serowo-śmietanowy oraz słodka warstwa z dżemu i kokosowej posypki. Smacznie, słodko, w sam raz do niedzielnej kawki :) foremka 25x36cm   Biszkopt:    7 jajek,  270g mąki pszennej tortowej,  szklanka cukru,  2 łyżki mleka

Z miłości do słodkości
Biszkopt z kremem mascarpone i truskawkami 286

gęsta. Dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Ostudzić. Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Na pierwszy nałożyć krem, następnie truskawki. Przykryć kolejnym blatem, posmarować kremem i truskawkami. Wierzch polać polewą i można udekorować wiórkami kokosowymi

Niebieski kubek z kawa
Warsztaty Kukbuk z Beatą Sadowską 208

było 12 osób, ja z Martą radziliśmy sobie we dwójkę :) Robiliśmy przepisy z książki Beaty Sadowskiej "I jak tu nie jeść" : imbirowo - kokosowe lody z czarnym sezamem  hummus z pieczoną papryką  burakowy krem zielone curry z mango i nerkowcami Było bardzo smacznie i panowała świetna atmosfera. Przy zielonym curry postałem przy patelni chyba za cały

Parowar Faceta