Marchewkowiec to ciasto, które piekę na wyjątkowe okazje. Zazwyczaj przekładam je masą, wtedy nabiera jeszcze więcej charakteru. Samo ciasto jest wilgotne i delikatne. Dodatkowo lubię je piec w tortownicy - wydaje mi się bardziej eleganckie. Po prostu je uwielbiam! Może jest trochę wymagające i czasochłonne, ale uwierzcie mi WARTO! Składniki : 1 szklanka mąki pszennej 1 niecała szklanka cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu - ja jeszcze lubię sobie sypnąć p... czytaj dalej...
Hej !
Tu Justyna :)
Postanowiłam spełnić swoje małe marzenie i w końcu po wielu przemyśleniach założyłam bloga. Mam nadzieję, że zainteresują Cię moje przepisy oraz zainspirują do tworzenia Twoich własnych dań. Czasem wystarczy zmienić jeden składnik, by potrawa nabrała całkiem innego nowego charakteru.
Swoją wiedzę staram się ciągle pogłębiać, czytając rożne książki, publikacje, a także ucząc się od innych blogerów.
Trzymam, że moje przepisy będą dla Ciebie pyszną wycieczką po krainie smaków.
Pozdrawiam :)