Składniki: 1 szklanka mąki orkiszowej jasnej 1 szklanka mąki pszennej razowej (użyłam typ 2000) 3/4 szklanki erytrolu (Plenus Natura) 60 g masła klarowanego waniliowego (Plenus Natura) 60 g oleju kokosowego 2 żółtka 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią szczypta soli himalajskiej 3 łyżki mleka Jabłka: 0,5 prażonych jabłek 1 łyżeczka cynamonu Piana z białek(...)Natura) 1/4 szklanki erytrolu (Plenus Natura) 1 łyżeczka cynamonu Pestki dyni w syropie: 50 g pestek dyni (Plenus Natura) 1-2 łyżki syropu daktylowego Przygotowanie: CIASTO → Olej kokosowy i masło podgrzej do postaci płynnej. Wszystkie składniki wraz z rozpuszczonym tłuszczem przełóż do miski i dokładnie wymieszaj i ugnieć ciasto. Następnie wybraną formę wyłóż najpierw papierem do pieczenia
Zdrowie na języku :PSkładniki na 20 sztuk: 90 g mąki migdałowej lub 90 g migdałów 2 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej (ok. 40 g) 7 płaskich łyżek wiórków kokosowych (ok. 40 g) 70 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao 70%) 2 łyżki nasion słonecznika (ok. 20 g) 5 łyżek ksylitolu (cukru brzozowego) (ok. 50 g) 3 łyżki oleju kokosowego (ok. 30 g) 1 jajko rozmiar
Vroblewska-fitlifeokoło 30 sztuk: Kasza jaglana – 1 szklanka Mleko – 2 szklanki Daktyle – 1 szklanka Płatki migdałów – 3 łyżki Orzechy włoskie – 2 garści Kakao gorzkie – 4 łyżki Miód – 2 łyżki Wiórki kokosowe (Kresto) Wykonanie: Daktyle i orzechy włoskie namoczyć w wodzie lub mleku. Kaszę jaglaną opłukać a następnie ugotować w mleku. Ugotowaną kaszę zmiksować z daktylami, orzechami i kakao. Następnie wymieszą(...)płatkami migdałów i uformować kulki. Gotowe kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych i schłodzić w lodówce. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding
Kuchnia Bon Appetitporcję Potrzebujesz: 1/2 banan 1,5 łyżki masła orzechowego ( przepis na domowe <- klik) 1/2 łyżki miodu 1 łyżkę mleka 3 łyżki płatków owsianych 1 łyżeczkę wiórków kokosowych 2 łyżeczki rodzynek Sposób przyrządzenia: 1. W kubku/ filiżance przystosowanej do używania w mikrofali rozgnieć bardzo dokładnie banana widelcem. 2. Do banana dodaj masło orzechowe, mleko i miód - połącz dokładnie(...)Dorzuć rodzynki, płatki owsiane i kokosowe wiórki. 4. Wstaw do mikrofali i 'piecz' przez 3 min., jeśli moc mikrofali to 800W lub 1min, jeśli moc mikrofali to 1200W - lub do momentu, gdy wierzch ciasta przestanie być kleisty. 5. Zjadaj na ciepło! Smacznego! Breakfast oat mugcookie 1 serve Ingredients: 1/2 banana 1.5 tablespoons peanut butter 1/2 tablespoon honey 1 tablespoon milk
Kuchnia w Słońcu Skąpanakukurydziany: 1 szkl. mąki kukurydzianej 4 średnie jajka 3 łyżki cukru trzcinowego/kokosowego lub ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli himalajskiej Fit masa do ciasta: 1 puszka mleczka kokosowego w stanie stałym 4 łyżki masła orzechowego 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady min. 70% kakao 2 łyżki cukru kokosowego/trzcinowego lub ksylitolu Dodatkowo: orzechy lub suszone owoce Przygotowanie: Białka oddzielamy od żółtek(...)silikonowej formy lub metalowej wysmarowanej olejem i obsypanej mąką i pieczemy ok. 25 min lub do tzw. suchego patyczka. Studzimy najlepiej przez dobę i kroimy na pół. Mleczko kokosowe ubijamy z cukrem. Masło orzechowe i czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do masy. Ponownie miksujemy. Przekładamy jeden biszkopt masą. Nakładamy drugi i ponownie nakładamy masę. Dekorujemy orzechami lub suszonymi owocami (u mnie
Czarnawisienkanaturalnego 3 łyżki pełnoziarnistych opiekanych płatków orkiszowych Sonko 2 jajka M 4 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki syropu karmelowego do kawy i herbaty olej kokosowy do smażenia propozycja podania: plasterki bananów, trzcinowy cukier puder i sos czekoladowy Przygotowanie: Do miseczki dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i opiekane pełnoziarniste płatki orkiszowe, wstępnie mieszamy. Następnie wbijamy(...)jajka, dodajemy jogurt i syrop karmelowy do smaku, całość dokładnie mieszamy do połączenia składników. Masę wylewamy na rozgrzana patelnię z rozpuszczonym olejem kokosowym. Omlet smażymy na małym ogniu z obu stron. Sposób na łatwe obrócenie omletu – zsuwamy go z patelni na talerz. Następnie przykrywamy patelnią i obracamy, tak aby nasz omlet znalazł się na patelni nie obsmażoną stroną. Propozycja podania
Słodkie okruszkipołówka czerwonej cebuli -połówka białej cebuli -ząbek czosnku -przyprawy: ostra papryka, papryka wędzona, mielony kmin rzymski, oregano, sól, pieprz cayenne, czosnek granulowany -płaska łyżeczka ksylitolu -olej kokosowy do smażenia -jogurt naturalny do polania ( łyżka na porcję) -dwa całe liście sałaty w formie miseczki Wykonanie: Do garnka z osoloną wrzącą wodą wrzucamy ryż i gotujemy. Posiekaną białą cebulę(...)czosnek podsmażamy na oleju kokosowym, na rozgrzanej dużej patelni. Dorzucamy doprawione pieprzem cayenne i solą mięso. Smażymy ok. 15 min starając się rozbić mięso na jak najmniejsze kawałki. Pokrojoną w kosteczkę paprykę i czerwoną cebulkę, wrzucamy na patelnię i zalewamy pomidorami z puszki. Doprawiamy przyprawami, solą i ksylitolem, przykrywamy pokrywką i dusimy ok. 10 min (w razie potrzeby podlejcie danie
Gawron w rosolejesteś tak niecierpliwi jak ja i wyjmiecie bezy wcześniej, wtedy będą bardziej miękkie niż kruche. Ale też smaczne. ;) polewa czekoladowo-kawowa: łyżka naturalnego kakao łyżka odżywki białkowej łyżeczka oleju kokosowego 1/2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej Olej kokosowy rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody, dodajemy kakao, kawę, odżywkę i cały czas mieszamy do uzyskania półpłynnej, gładkiej konsystencji. Polewą ozdabiamy nasze bezy i dodajemy
Kuchnia Elliepomyślał, że z kaszy jaglanej można zrobić ciasto, a mianowicie tartę? Otóż można! Z dodatkiem budyniu smakuje wyśmienicie! Składniki: Spód: 1 torebka (100g) kaszy jaglanej 2 łyżki oleju kokosowego 1 jajo 3 łyżki syropu daktylowego (lub innego słodzidła) Wierzch: 1 budyń śmietankowy bez cukru 2 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją(...)opakowaniu. Po ugotowaniu i ostudzeniu dodajemy rozpuszczony olej kokosowy, jajo i syrop daktylowy. Całość blendujemy. Masę przelewamy do natłuszczonej formy. Pieczemy przez 25-30 minut w 1801 stopniach. Budyń przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzony przelewamy na upieczone i ostudzoną tartę. Smacznego
Truskawkowa Fiestaszalotki 1 papryczka chili bez pestek 1 łyżka posiekanego imbiru lub 3 trawy cytrynowe (zmiażdżone i pokrojone) 2-3 ząbki posiekanego czosnku 1 łyżka czerwonej pasty curry 400ml mleczka kokosowego 1,5 litra esencjonalnego bulionu rybnego lub drobiowego 300g krewetek lub ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 mały słoiczek(...)cytrynową, czosnek, pokrojoną papryczkę chili, smażymy, cały czas mieszając, przez 30 sekund, dodajemy pastę curry, energicznie mieszając, chwilę zasmażamy do wydobycia aromatu pasty. Krok 2. Do woka wlewamy mleczko kokosowe, mieszamy, następnie wlewamy gorący bulion, doprawiamy sosem rybnym, ostrygowym i cukrem. Zagotowujemy, wrzucamy pieczarki, krewetki, kawałki limonki i minikukurydzę w kolbach, za chwilę wrzucamy ćwiartki limonki, z jednej wyciskamy
Moja Książka Kucharskakandyzowanego imbiru, który będzie absolutnym hitem i składnikiem moich wielu słodkości (ten słodki imbir jest rewelacyjny...dlaczego nie odkryłam go wcześniej?!). Polecam! Składniki na 24 sztuki: 1 szklanka płatków kokosowych, 1 szklanka migdałów, 3/4 szklanki orzechów włoskich, 3/4 szklanki płatków owsianych, 1/4 szklanki sezamu, 1/4 szklanki słonecznika łuskanego, 30 sztuk suszonych daktyli, 1 łyżeczka wanilii w proszku, 2 łyżki karobu(...)kandyzowany imbir: 2 łyżki startego na drobnych oczkach imbiru, 2 łyżki cukru kokosowego. Wykonanie: Wszystkie składniki na batoniki umieszczamy w kielichu wysokoobrotowego blendera i łączymy, aż do uzyskania klejącej masy. Powstałe ciasto wykładamy na papier do pieczenia i wałkujemy na kwadratowy placek o grubości 1 cm. Imbir z cukrem umieszczamy w rondelku i gotujemy do momentu rozpuszczenia cukru. Studzimy
Jeść, by żyć w zdrowiuMiód – 2 łyżki Ksylitol – 2 łyżki Żelatyna – 2 łyżki Wanilia – nasiona z 1 laski Orzechy włoskie – 1 garść Orzechy laskowe – 1 garść Mielone migdały – 2 łyżki Wiórki kokosowe – 2-3 łyżki Płatki migdałów (np. firmy Kresto)– 3 łyżki + do dekoracji Rodzynki (np. firmy Kresto) – 2 garści + do dekoracji Suszona żurawina – 1 garść Skórka z pomarańczy (np. firmy Kresto(...)łyżki + do dekoracji Wykonanie: Rodzynki zalać wrzątkiem i moczyć przez pół godziny. Ser wymieszać z miodem, ksylitolem i rozpuszczoną żelatyną. Następnie do masy dodać bakalie, mielone migdały i wiórki kokosowe. Całość przełożyć do naczynia/sitka wyłożonego delikatnie zwilżoną gazą. Brzegi gazy zawinąć i na górze położyć talerzyk, tak aby obciążyć masę serową. Naczynie z serem włożyć do lodówki na minimum
Kuchnia Bon AppetitDomowa granola z bakaliami Składniki: 3 szklanki płatków owsianych, orkiszowych lub jęczmiennych (najlepiej po 1 szklance z każdego rodzaju) pół szklanki siemienia lnianego pół szklanki wiórków kokosowych pół szklanki posiekanych orzechów laskowych (lub innych) pół szklanki rodzynek pół szklanki żurawiny suszonej 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Płatki mieszamy z wiórkami kokosowymi i orzechami, dodajemy
Smak mojej kuchnicukru pół kostki masła cukier waniliowy sok z jednej cytryny pół szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Na lukier: 4 czubate łyżki cukru pudru sok z połowy cytryny Wiórki kokosowe do posypania Do żółtek wsypać proszek do pieczenia i wlać ocet, wymieszać. Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka i jeszcze chwilę ubijać, dosypując przesiane obie mąki. Blaszkę(...)ziemniaczaną i mieszając wlać do gotującej wody z cukrem i masłem. Ugotować jak budyń. Ciasto przekroić na pół i przełożyć ciepłą masą. Wierzch ciasta polac lukrem i posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
kuchnia doskicukru 3 pełne łyżki (dobrego) kakao 2 łyżki cukru waniliowego 125 ml. wody Ponadto do nadziania i dekoracji: orzechy laskowe żurawina zmielone orzechy włoskie wiórki kokosowe płatki migdałowe kakao Wykonanie: W rondlu z grubym dniem umieściłam wszystkie składniki oprócz mleka w proszku. Wstawiłam na gaz. Wymieszałam i zagotowałam na małym ogniu. Kiedy cukier się rozpuścił i wszystkie składniki(...)wierzch położyłam resztę masy czekoladowej. Wstawiłam do lodówki na kilka godzin. Na tacy wyłożonej papierem do pieczenia rozsmarowałam masę czekoladową. Obsypałam żurawiną, płatkami migdałowymi, zmielonymi orzechami i wiórkami kokosowymi. Obie tace wstawiłam do lodówki na przynajmniej 3 godziny. Czekoladki po wyjęciu z lodówki obtoczyłam w rozdrobnionych orzechach i migdałach. Każdą pralinkę umieściłam w małych papilotach. Natomiast z masy czekoladowej
Kuchnia u Krysi