kokosowe - 19941 przepisów (strona:541/1330)

Czekoladowe smoothie bowl :) 173

ozdabia go różnymi dodatkami, np. orzechami, owocami, granolą, musli. Moje smoothie bowl to czekoladowe lody zrobione z banana i nasion chia. Całość urozmaiciłam ulubionym musli Kolumba, nerkowcami, plastrami kokosowymi i owocami. Pycha!  Składniki: 1 duży, dojrzały, pokrojony mrożony banan 1 łyżka surowego kakao (Edena) 100 ml mleka migdałowego (Edena) 1 łyżeczka proszku maca (opcjonalnie) 1 łyżeczka nasion chia(...)dodatki: maliny, banan, musli Kolumba (Edena), orzechy nerkowca (Edena), plastry kokosowe (Edena)   Przygotowanie: Zamrożonego banana zmiksuj wraz z kakao, mlekiem migdałowym, nasionami chia i macą na gładką, puszystą masę.  Lodowe smoothie przełóż do miseczki i udekoruj dodatkami

Zdrowie na języku :P
Zupa z boczniaków 157

wywar u warzywnego 1 cebula 2 liście laurowe 3 ziela angielskie 1/2 ł yżeczk i papryczki ostrej 1 łyżka majeranku 5 kulek pieprz u kolorowego 1 łyżka oleju kokosowego 1/2 łyżeczk i rozmarynu sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym wraz z liściem laurowym, zielem angielskim i k ulka m i kolorowego pieprz

Łycha smaków
Morelowe kulki mocy 140

szklanki suszonej żurawiny - pół szklanki ekspandowanych ziaren pszenicy lub orkiszu (dmuchane, niesłodzone) - 1 łyżkę płatków owsianych - 1 łyżkę nasion chia *Moja szklanka miała 200 ml. do ozdoby potrzebujemy: - wiórki kokosowe - płatki migdałowe - kakao 1. Morele oraz żurawinę zalewamy wrzątkiem (ok. 1,5 szklanki) i odstawiamy na 30 min. 2. Po 30 min owoce odcedzamy z nadmiaru wody, przekładamy(...)owsiane oraz nasiona chia. Całość dokładnie mieszamy łyżką, aby wszystkie składniki się połączyły. 4. Z tak przygotowanej masy lepimy niewielkie kulki. 5. Kulki obtaczamy w kakao, wiórkach kokosowych lub płatkach migdałowych i odstawiamy na co najmniej 2-3 godziny do lodówki. 6. Kulki można przechowywać w lodówce nawet kilka dni, z mojej zniknęły jednak w ciągu kilku

Bez Cebuli
Pulpety z soczewicy w pikantnym sosie curry 182

bułki tartej 1/2 łyżeczki zmielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry sól i pieprz do smaku sos curry: 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka oleju 1/2 puszki mleka kokosowego 2 czubate łyżeczki czerwonej pasty curry dodatkowo: 1 nieduży brokuł 3/4 szklanki kaszy pęczak Soczewicę płuczemy na sicie, wsypujemy do garnka i zalewamy wodą (1, 25 szkl.). Gotujemy, aż soczewica(...)dente. Odcedzamy. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przygotowujemy sos curry . Szalotkę siekamy i szklimy na oleju, dodajemy posiekany czosnek i chwilę smażymy. Dodajemy pastę curry, wlewamy mleko kokosowe i mieszamy, by składniki połączyły się. Gotujemy kilka minut na niedużym ogniu, by sos zgęstniał. Pulpeciki dodajemy do sosu i delikatnie mieszamy. Na talerze wykładamy kaszę i brokuły. Wykładamy pulpety

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik na krakersach 170

twarogu zmielonego trzykrotnie ( Tłusty) 1 kostka masła 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki mąki ziemniaczanej Dodatkowo: czekolada mleczna 200 g mleko 3 łyżki wiórka kokosowa 50 gram Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym  na puch.Twaróg mielimy 3 razy( mieliłam 5 razy) i dodajemy do ubitych jaj. Masło rozpuszczamy i kiedy będzie(...)formy wstawiamy naczynie z wodą, sernik będzie taki delikatny). Po 15 minutach zmieszamy do 170 stopni i pieczemy jeszcze godzinę.Po upieczeniu polewamy sernik czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi         W grudniu dostałam od Cukry Nyskie paczuszkę ze słodyczami Postanowiliśmy wspólnie z rodziną, że paczuszkę oddamy dla ubogiej rodziny by cieszyli się Świętami

Różowa kuchnia
Bezglutenowa szarlotka 158

cukru waniliowego. Po tym czasie zdjąć z ognia, dodać mrożoną porzeczkę i ok 2 łyżek mąki owsianej, przestudzić. CIASTO: 1,5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej 0,5 szklanki mąki kokosowej 100 g masła 1/3 szklanki ksylitolu 1 jajko (s) 1 łyżeczka jogurtu naturalnego Wymieszać mąkę owsianą, kokosową, ksylitol, dodać masło, dobrze posiekać, następnie dodać jajko, jogurt, wymieszać i zagnieść. Ciasto

coolinarny
Dorsz z miętą, miodem i cytryną oraz kasza jaglana z pomidorem, szpinakiem, dynią i czarnuszką 168

mnie ekologiczna od Bio Life ) 3 garście szpinaku świeżego 7 suszonych pomidorów kawałek dyni (niekoniecznie, ja musiałam zużyć to dałam) 2 ząbki czosnku czarnuszka kurkuma sól pieprz olej kokosowy do smażenia 1. Dorsza myjemy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem oraz skraplamy sokiem z cytryny. Przekładamy do naczynia żaroodpornego w którym dno smarujemy olejem kokosowym. Polędwice polewamy miodem

kruche babeczki
Mini serniczki w wersji FIT 782

malakser i kupisz zmielony już twaróg. I takie desery kocham najbardziej! Szybkie, odchudzone i można zjeść więcej SPÓD: 2 łyżki płatków owsianych górskich 2 łyżki sezamu 2 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka ksylitolu (może być miód lub inny cukier) 1 łyżka masła Płatki, sezam i wiórki rozdrobnić w malakserze, dodać cukier i masło, zmiksować. Spód rozłożyć do 6 silikonowych foremek(...)babeczki, dobrze ugnieść. MASA: 250 g sera twarogowego najlepiej już zmielonego 1 białko jajka (s) 1/3 szklanki ksylitolu aromat kokosowy (nie jest obowiązkowy) 6 łyżeczek ulubionej konfitury (u mnie wiśniowa) Ser twarogowy zmielić jeśli nie kupiłaś(eś) już zmielonego. Do zmielonego sera dodać ksylitol, białko, aromat, wymieszać szpatułką. Masę wyłożyć do foremek na spód, na górę nałożyć kleks konfitury. Piec

Mój pomysł na
Kasza bulgur z aromatycznym tofu i suszonymi owocami 107

zimno? Składniki na 4 duże porcje (czyli standardowo, zostanie porcja dla mnie do pracy na kolejny dzień) 2 kostki wędzonego tofu 100-150 g suszonych moreli puszka mleka kokosowego (400 g) 2 średnie cebule 100 g rodzynek 200-300 g dowolnej kaszy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu łyżeczka kurkumy łyżeczka papryki słodkiej (wspominałam, że mam w słoiczku zawsze wymieszane(...)minut. Dodaj przyprawy, wymieszaj i smaż 30 sekund cały czas mieszając (delikatnie). Dorzuć do tego rodzynki i pokrojone morele. Na samym końcu dodaj całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, doprowadź do zagotowania- i już! Smacznego!     Artykuł Kasza bulgur z aromatycznym tofu i suszonymi owocami pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Fit tarta na bakaliowym spodzie, kremem z ricotty i masła orzechowego z kiwi 145

małe porcje tarty o średnicy 12-14 cm): Kruchy spód: 1 szklanka uprażonych orzechów włoskich  1 łyżka uprażonych płatków owsianych  6-7 daktyli  1 łyżka oleju kokosowego Krem orzechowy: 1 czubata łyżka masła orzechowego (użyłam masła orzechowego z orzechów nerkowca) 4 łyżki sera ricotta  1 łyżka syropu klonowego Dodatkowo: 3-4 owoce kiwi  Daktyle zalewam(...)odstawiam na całą noc, gdyż muszą być bardzo miękkie. Prażę orzechy włoskie i płatki migdałów, które następnie mielę na sypko. W malakserze łączę uprażone składniki z daktylami i olejem kokosowym na gładką, jednolitą masę. Powstałą masą wylepiam dno formy do tarty i wstawiam do lodówki na 2-3 godziny lub całą noc. Ricottę miksuję z masłem orzechowym i syropem klonowym

Mango Papaja
Krem czekoladowo-migdałowy na kanapki 99

pyszny, ale i pełen zdrowia. Na pewno doda nam energii na cały dzień. SKŁADNIKI 2 dojrzałe awokado 100 g migdałów 40 g kakao 4 łyżki miodu 30 g oleju kokosowego WYKONANIE Migdały zmielić na drobny proszek. Awokado obrać ze skórki i wyjąć pestkę. Do misy blendera wrzucić awokado, dodać zmielone migdały, kakao, miód i olej kokosowy. Całość zmiksować na gładki

Passions hobbies life
Kasza gryczana z warzywami i dynią 122

uduszona w małej ilości wody i w sosie własnym- opcjonalnie mrożonki w słupkach , dowolne 2 ząbki czosnku szklanka pokrojonej w kostkę dyni (u mnie mrożona ) por część biała olej kokosowy  do smażenia   olej lniany tłoczony na zimno  do podania parmezan tarty świeża bazylia Dużą patelnie rozgrzej, dodaj olej kokosowy, około łyżki. Podsmaż pora pokrojonego w talarki. Wsyp

Z Kuchni Do Kuchni
Budyń jaglano-czekoladowy z daktylami i pomarańczą 129

Składniki: 10 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej 2-3 łyżki kakao 10 łyżek soku z pomarańczy 6 łyżek mleka roślinnego (u nas mleko migdałowe) 6 suszonych daktyli 1 łyżeczka oleju kokosowego szczypta cynamonu 2 łyżki miodu Przygotowanie: Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania gładkiej masy.  Dekorujemy plastrem pomarańczy i posypujemy wiórkami kokosowymi. Autor: Córka

Moja Mama Gotuje
Czekoladowe ciasto migdałowe Cookie Monster | bez glutenu / mąki / białego cukru | 147

gorzkiej czekolady co najmniej 70% kakao 2 łyżki mleka (najlepiej roślinnego) lub wody Olej/masło do wysmarowania tortownicy Dowolna mąka do obsypania tortownicy Dekoracja: 1 puszka mleczka kokosowego (stała część) 1/2 opakowania serka mascarpone (ok. 130g) Opcjonalnie jakieś słodzidło - miód, stewia, ksylitol, cukier kokosowy/trzcinowy Barwniki: niebieski, czarny Ciasteczko/ciasteczka (może być domowe owsiane lub sklepowe) Przygotowanie: Jajka ubijamy przez(...)łyżkami mleka. Dodajemy do masy i ponownie miksujemy. Przekładamy masę do posmarowanej odrobiną dowolnego oleju lub masła formy obsypanej dowolną mąką. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach. Mleczko kokosowe ubijamy z serkiem mascarpone i opcjonalnie ze słodzidłem. Odkładamy część masy do mniejszej miseczki - na oczy i usta. Do większej części dodajemy barwnik niebieski i ubijamy. Do szprycy nakładamy masę

Czarnawisienka
Zupa z soczewicy z ziemniakami i kalafiorem 141

łodyga selera naciowego duża czerwona cebula 3 ząbki czosnku pół łyżeczki    mielonej kolendry pół łyżeczki  mielonego kminku szczypta   cynamonu cejlońskiego pieprz,sól do smaku olej kokosowy   do smażenia Najpierw myję kaczuszkę, filtruję wodę i przygotowuję wywar. Najlepiej gotować kaczkę dzień wcześniej. Kaczka gotuje się o wiele dłużej niż rosół z kury. Do ugotowania wywaru(...)Odstawiamy. Marchewki i ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Pora oraz selera kroimy w półplasterki. Cebulkę w piórka, a czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju kokosowego i szklimy na nim cebulę z czosnkiem. Dodajemy pozostałe warzywa i dusimy , aż zmiękną. Wsypujemy soczewicę, przyprawy i dusimy chwilkę razem. Przygotowany wywar doprowadzamy do wrzenia, wrzucamy do niego podduszone

Z Kuchni Do Kuchni