Próbowaliście pieczonego kalafiora? Tak, tak... Bajka. Pokochalismy go tak bardzo, że zjadamy go teraz przede wszystkim w takiej postaci. A ponieważ i tarty kochamy miłością ogromną
OliveandThymeSkładniki ciasto: 175 g mąki pszennej 25 g startego sera zółtego 125 g masła 3 łyżki zimnej wody nadzienie 150-200 g kurek 2-3
OliveandThymeSkładniki 500 ml dobrego bulionu (u nas wywar drobiowo-warzywny) 1/2 dużego kalafiora biała część pora 1 ziemniak 150 g sera z niebieską pleśnią (u nas
OliveandThymeSkładniki ok 700-800 g filetów z ulubionej ryby (u nas miruna) 150 g kaszy jaglanej ok 500 g świeżego szpinaku 2 średnie cebule 250 g
OliveandThymeDzisiaj podam rewelacyjny przepis na zapiekane piersi w boczku, nadziewane serem i suszonymi pomidorami. Do tego piekłam je z ziemniaczkami i papryką. Przepis jest prosty w
Kulinarne Fantazje MarioliFrittata, czyli smaczny omlet jajeczny w wytrawnym wydaniu- z ziemniakami, szpinakiem, moją ulubioną kiełbaską chorizo i dodatkiem wędzonego sera😋 To danie naprawdę proste i dobre na
Kraina Miodem PłynącaPapryki te robiłam już jakiś czas temu. Bardzo nam wszystkim zasmakowało połączenie w farszu kaszy jaglanej z kurczakiem i cukinią. Jest to z pewnością świetna alternatywa
Smaki Na TalerzuPlacek ziemniaczany z piekarnika. Edyta Guhl. Dzisiaj chciałbym Wam opowiedzieć o miejscowej kuchni z regionu, w którym mieszkam. Eifel to kraina geograficzna w Niemczech, a dokładniej
dolcevitainmykitchenTort z makaronu. Edyta Guhl Włoskie krajobrazy w Eifel. Na blogu z wdzięczną nazwą w tytule,, dolce vita“ nie powinno zabraknąć włoskich potraw, makaronu z domowym
dolcevitainmykitchenDziś zapraszam Was na pyszny domowy fast-food – pizzę z polędwiczką z kurczaka i prażoną cebulką. Przepis na chrupiące polędwiczki, które posłużyły mi do farszu
Słodkie okruszkiChaczapuri?? Wygląda na to, że mało światowa jestem, gdyż dopiero niedawno pierwszy raz spotkałam się z takim nazewnictwem. Dziś jednak jestem bogatsza… zwłaszcza jeśli chodzi
Smaki Na TalerzuMięso mielone zapiekane z ziemniakami to przepis, który wykorzystałam, gdy kompletnie, ale to kompletnie nie miałam ochoty na jakiekolwiek gotowanie. Dziś miałam taki dzień. Zapewne wielu
Magiczny GarnekPizza. Prosta potrawa, którą pokochał cały świat. Jej odmian jest tyle, ile odmian bigosu - każdy dodaje coś od siebie i modyfikuje. Pokochaliście już moją Stromboli , pizzę
Poezja Smaków - blog kulinarnyW ostatnich dniach mam na coś ochotę do jedzenia i sama tak naprawdę nie wiem co bym zjadła , ale po
Mój SmakCzasami zrobi nam się czegoś więcej niestety, a może stety, bo wtedy staramy się to jakoś zagospodarować. Zdecydowanie takie dania nam leżą, niż te z książek
R'n'G Kitchen