Zimne dni nie sprzyjają wzrostowi szparagów, ale kilka wystarczy, by przygotować łatwą tartę z nimi w roli głównej. Do tego kilka innych składników i za 20
Weekendy w domu i ogrodzieWiele razy już pisałam, że jajka i smardze bardzo się lubią. Pierwsze zebrane w sezonie smardze zawsze lądują w jajecznicy , bo to dla nas rarytas i
Smaczna PyzaMarnowanie jedzenia nie powinno mieć miejsca w żadnym domu. Zawsze powinniśmy się starać tak robić zakupy, aby były sensownie zaplanowane. Przede wszystkim pod kątem naszych możliwości
Codzienna kuchnia niecodziennaA może tak chlebek pizza, dlaczego nie. Idealny do pracy, do szkoły, na piknik. można go jeść i na ciepło i na zimno. Można go podgrzać
wesoła kuchniaNaleśniki nadziewane farszem warzywnym i zapieczone z serem w piekarniku to proste, choć trochę pracochłonne danie, ze względu na smażenie naleśników 😉 Jednak jest ono tak dobre
Kuchnia MagdaLenyPizza z przyprawą do mięsa typu kebab gyros, czy shoarma, uzupełniona w dodatki do niej pasujące i posypana mozzarellą to bardzo dobry wariant na ten drożdżowy
Poezja Smaków - blog kulinarnySKŁADNIKI 600 g ziemniak ó w 400 ml bulionu warzywnego 50 g parmezanu 5 gałązek tymianku oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI
La grande e la piccola cuocaZdecydowanie jestem zakochana w szpinaku, mogłabym go jeść co drugi dzień, niestety nie mój Mąż nie podziela uwielbienia do tej zieleniny, więc eksperymenty szpinakowe przeprowadzam
Cynamonowe szczęściePoświąteczny tydzień zleciał w okamgnieniu, a ja dotąd nie ogarnęłam się ze świątecznymi przepisami. Ale to nic, następna Wielkanoc już za niecały rok, a przepisy na
Kuchenne zapiski EdytyUwielbiamy pizze. Jaką? Najlepiej domową. Pyszną pełną ulubionych dodatków. I właśnie na taką pizze dziś Was zapraszam. Dodatkowo ciasto do pizzy wzbogaciłam wspaniałą prażoną cebulką, która
Słodkie okruszkiInaczej, bo bez sosu pomidorowego i bez beszamelu. Za to z dużą ilością warzyw, ze szpinakiem, łososiem oraz serkiem ricotta. Zwykle przygotowujemy tradycyjną mięsną lazanię (lasagne
Smaki Na TalerzuSkładniki: 300 krótkiego makaronu (u mnie sprężynki); 150 g wędzonego boczku; 150 g słodkiej, gęstej śmietany 36 % (u mnie z Piątnicy , do deserów); 50 g startego
Gospodyni MiejskaS k ł a d n i k i: (dla 4 osób) - 4 małe żółte cukinie (ostatecznie mogą być zielone ;) - 0,5 kg bobu
Gocha gotuje!(na 4 porcje) 2 kiełbaski białe 200 ml śmietany 18% 1 łyżka chrzanu 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy staropolski Kiełbaski kroimy na pół i przecinamy
Gotowanie jest łatweSkładniki: 250 g makaronu (u mnie penne); 1 puszka ciecierzycy konserwowej (waga netto, po odsączeniu 240 g); 1 puszka krojonych pomidorów (waga 400 g); 1 średnia
Gospodyni Miejska