kokosowe - 19941 przepisów (strona:538/1330)

Lekki tort orkiszowy z karobem i kremem cytrynowym (bez cukru) 169

wody 3 łyżki ksylitolu 0,5 łyżeczki ekstraktu ze stewii w pudrze konfitura bez dodatku cukru ekstrakt waniliowy rozcieńczony przegotowaną wodą do nasączenia blatów wiórki kokosowe łyżeczka sproszkowanego młodego jęczmienia kwiatki z opłatka do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z karobem. Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać partiami ksylitol i erytrol, ubijać(...)równą warstwę. Przykryć drugim blatem, nasączyć i rozsmarować około 2/3 masy cytrynowej. Przykryć ostatnim blatem, lekko nasączyć i rozsmarować resztę kremu na wierzchu i bokach ciasta. Posypać wierzch wiórkami kokosowymi i schłodzić ciasto w lodówce (najlepiej przez całą noc). Przed podaniem oprószyć sproszkowanym młodym jęczmieniem (przesiać przez małe sitko), udekorować kwiatkami

FitKot
Serobrownie z batatem 177

miało być, ale bez przesady ;) Nie jest to dla mnie żadną porażką, tylko nauczką na przyszłość ;) Składniki na tortownicę o śr. 16cm Brownie: 1 jajko 1 duża łyżka oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego 1 pełna łyżka puree z batatów 3 pełne łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 pełne łyżki mąki tortowej Sernik: 300g puree z batatów 350g(...)syropem klonowym, Dodajemy 1 łyżkę puree z batatów, miksujemy. W trakcie dodajemy przesiane kakao oraz mąkę z proszkiem do pieczenia. Do wyrobionej masy dodajemy płynny, ale schłodzony olej kokosowy. Mieszamy i przelewamy do tortownicy (o śr. 16cm, spód wyłożony papierem do pieczenia). 2. Sernik: Do reszty chłodnego puree z batatów dodajemy zmielony (najlepiej podwójnie) ser biały. Ser można również przecisnąć

Kuchnia w czekoladzie
Marchewkowiec 129

jeszcze lubię sobie sypnąć przyprawy do piernika. 1 i 1/2 marchewki średniej wielkości - wychodzi około szklanki 2 plastry ananasa z puszki 1/2 szklanki oleju 2 jaja 1/2 szklanki wiórków kokosowych 1 i 1/2 szklanki orzechów włoskich szczypta soli Krem : około 200 g serka śmietankowego - czyli np 1 opakowanie serka Twój Smak lub 1 i trochę serka Bieluch (jedno opakowanie(...)ananasa w drobną kostkę. Nastawiamy piekarnik na około 160 stopni.  Gdy przygotujemy wszystkie składniki, możemy przejść do działania. Łączymy suche składniki w pierwszej misce, czyli przesianą mąkę, wiórki kokosowe, cynamon, pół szklanki orzechów, sól, sodę oraz proszek do pieczenia. W drugiej misce jajka ubijamy do podwojenia objętości. Następnie, nie przerywając tej czynności dodajemy powoli cukier. Ubijamy około 2 minuty

Justa próbuje gotować
Potrawka z piersi indyka ze szpinakiem i pieczarkami 160

porcje. Produkty 300 g piersi z indyka, 200 g szpinaku, 200 g brązowych pieczarek, 2 pomidory, 1 żółta papryka, 2 ząbki czosnku, 3 łyżki jogurtu greckiego, olej kokosowy, sól, pieprz. Przygotowanie Pierś z indyka umyj i pokrój w kostkę, a następnie usmaż na oleju kokosowym. Przypraw solą oraz pieprzem. Gdy mięso będzie usmażone dodaj do niego szpinak i rozdrobniony czosnek

Fit&Fast Kitchen
Ciasto bananowo-orzechowe z mąki gryczanej… 192

ciasteczka powstało ciasto, cudownie wilgotne z chrupiącą skórką. Składniki: (na keksówkę) 2 dojrzałe banany 2 żółtka 2 białka 3 łyżki miodu 3 łyżki masła orzechowego 2 łyżeczki oleju kokosowego 5 łyżek mąki gryczanej Szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bg Sposób przygotowania: Banany gnieciemy widelcem na papkę, dodajemy do nich żółtka, miód, olej kokosowy, masło orzechowe, mieszamy energicznie

madamekuchnia.wordpress.com
TARTA Z MIĘSEM Z INDYKA TIKKA 157

pasty tikka masala 1 kulka mozzarelli Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka papryki czerwonej 1 łyżeczka suszonej bazyli Olej do smażenia np rzepakowy lub kokosowy 1 /3 puszki kukurydzy Koncentrat pomidorowy PRZYGOTOWANIE:  Mieso przekładam na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju np. Rzepakowego lub kokosowego. Doprawiam. Następnie smażę aż się zarumieni. Dodaję 50 ml wody

Gotowanie Patki
Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi 97

szklanki płatków owsianych 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki jogurtu 2 łyżki cukru, miodu lub syropu klonowego 1 jajko masło do wysmarowania formy do dekoracji orzechy włoskie wiórki kokosowe  syrop klonowy Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przelewamy do formy żaroodpornej wysmarowanej masłem. Pieczemy w temp. 180 st. C, aż wierzch ładnie zezłoci się. Upieczoną owsiankę polewamy syopem klonowym, posypujemy(...)orzechami włoskimi i wiórkami kokosowymi. Wyśmienicie smakuje na ciepło i na zimno

Moja smaczna kuchnia
Kapusta pak choi z marynowanym tofu, fistaszkami i sosem kabayaki 127

tofu (naturalnego lub wędzonego) 1 mała papryczka chili sok z ½ limonki 1 łyżka miodu 1 ząbek czosnku 2 cm kłącza imbiru 50 ml sosu sojowego olej kokosowy do smażenia garść orzechów arachidowych Sos kabayaki: 50 ml sosu sojowego 50 ml wina mirin 50 g cukru trzcionowego 1 ząbek czosnku 2 cm kłącza imbiru * PRZYGOTOWANIE Marynowane tofu(...)wsyp cukier. Gotuj na małym ogniu, aż sos się redukuje i stanie się gęsty niczym karmel. Wyjmij imbir oraz czosnek. Podanie Tofu podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Kapustę pak choi umyj, odkrój głąb, a następnie blanszuj lub gotuj na parze przez około 5 minut. Podawaj z usmażonym tofu. Następnie polej sosem kabayaki i posyp orzechami arachidowymi (możesz

Food Square
Trufle daktylowe 159

słodkie mimo, iż nie zawierają grama cukru. Tylko 3 składniki a efekt zachwycający. Spróbujcie sami :) 150 g suszonych daktyli 100 g płatków owsianych lub orkiszowych Cenos 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia   Daktyle zalej gorącą wodą (tak aby przykryła je w całości) i odstaw na ok 15-20 minut. Odcedź i zmiksuj na gładki mus. Dodaj płatki(...)wiórki, wymieszaj. Z masy formuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego, obtaczaj je w wiórkach kokosowych. Trufle schłodzić w lodówce

Smakołyki Asi
Curry z pomidorkami koktajlowymi z dorszem i aromatycznym bulgurem 114

łyżka oleju sezamowego  50 gram gotowej pasty curry zielonej  przyprawy do marynowania ryby: po szczypcie curry, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, czosnku w proszku 1/2 szklanki mleka kokosowego  20 pomidorków koktajlowych  szczypta soli sok z połowy cytryny  kawałki cytryny do dekoracji, kolendra lub inne świeże zioła  Aromatyzowana kasza bulgur (lub ryż, kasza jaglana, komosa ryżowa(...)czasie cebulę, imbir, chili oraz czosnek siekam drobno i smażę na oleju sezamowym do delikatnego zarumienienia. Dodaję pastę curry i smażę całość kilka chwil. Wlewam sok pomidorowy oraz mleko kokosowe i gotuję sos przez 20- 12 minut. Po tym czasie dodaję pokrojone na pół pomidorki koktajlowe i gotuję sos jeszcze 5 minut. Na koniec gotowania doprawiam sos solą oraz sokiem

Mango Papaja
Indyk z mango, żurawiną i miodem 155

smakowało bardzo :-) Miłego dnia :-) Składniki: 1 większe dojrzałe mango 400 g filetu z indyka 3 garście żurawiny sól himalajska pieprz kurkuma natka pietruszki 4 łyżki miodu  olej kokosowy do smażenia śmietana 18% do zup i sosów 1. Mango obieramy ze skórki, kroimy w kosteczkę, wrzucamy na rozgrzany na patelni olej kokosowy. 2. Indyka kroimy w paski, wrzucamy do mango

kruche babeczki
3-minutowa jabłkowo-śliwkowa owsianka 130

urozmaicać i zmieniać lub wzbogacać ich smak. Dziś zapraszam Was na 3-minutową jabłkowo-śliwkową owsiankę. Podałam ją dodatkowo z pokrojonymi kandyzowanymi wiśniami, suszonym berberysem i odrobiną płatków kokosowych. Szybkie, syte i pyszne śniadanie. Spróbujcie. Składniki: 5 łyżek płatków owsianych górskich błyskawicznych 2 łyżki naturalnego soku śliwka jabłko Natjun gorąca przegotowana woda dodatki: 8 kandyzowanych wiśni, około łyżeczki suszonego berberysu(...)oraz płatki kokosowe Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy płatki owsiane górskie błyskawiczne, zalewamy je gorącą przegotowaną wodą (tylko do wysokości płatków). Mieszamy, dolewamy 2 łyżki soku śliwka jabłko, znów mieszamy i odstawiamy na 3 minuty do napęcznienia płatków. Po tym czasie naszą owsiankę możemy przełożyć do pucharka lub zostawić w tej miseczce, w której ją przygotowywaliśmy. Na wierzch dodajemy pokrojone drobniej

Słodkie okruszki
Warzywa po azjatycku z serem korycińskim 119

pulpeciki mięsne opcjonalnie sos pomidorowy mieszanka azjatycka parmezan ser koryciński sól do smaku pieprz ziołowy do smaku karahi chicken masala przyprawa bez chemii świeża bazylia grzanki opcjonalnie nierafinowany olej kokosowy  do smażenia Patelnię rozgrzej z olejem kokosowym. Wsyp mieszankę azjatycką, dosmacz solą i przyprawą bez chemii. Zamknij i duś. Pod koniec gotowania dodaj pulpeciki mięsne (już uduszone w sosie

Z Kuchni Do Kuchni
Kluski śląskie z sosem borowikowym 122

bardzo łatwo przygotować. Składniki 3 garście borowików z nóżkami mała cebula sól do smaku pieprz ziołowy natka pietruszki trochę soku z cytryny około pół szklanki śmietany 30 % nierafinowany olej kokosowy do smażenia Borowiki myję, suszę i kroję w małe kawałki. Cebulę siekam i podsmażam na oleju kokosowym. Dodaję grzyby i smażę około 5-7 minut. Doprawiam solą i pieprzem ziołowym

Z Kuchni Do Kuchni