kokosowe - 19941 przepisów (strona:531/1330)

Warzywa z kaszą quinoa 140

gram kaszy quinoa Zdrowymarket24 200 gram pieczarek 1 brokuł 2 małe cukinie 200 gram fasoli szparagowej  1 papryka czerwona Mała puszka kukurydzy Puszka mini marchewek 1 cebula Olej kokosowy do smażenia Sól, pieprz Zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokuła dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez(...)osolonej wodzie. Cukinię kroimy na mniejsze kawałki, paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski, pieczarki kroimy w plasterki, cebulę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju kokosowego, dodajemy pokrojone warzywa, smażymy do momentu aż będą miękkie. Kukurydzę i marchewki odsączamy z zalewy, dodajemy razem z ugotowaną kaszą, brokułami i fasolką do podsmażonych warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy

Bajeczna Kuchnia
Biała kiełbasa z warzywami po azjatycku 141

kiełbasa /surowa warzywa na patelnię, mieszanka azjatycka z pędami bambusa i grzybami mun opcjonalnie 100 ml czerwonego wytrawnego wina świeża bazylia tarty parmezan oliwa z oliwek do podania olej kokosowy extra virgin  do smażenia Rozgrzej patelnię ,dodaj niewielką ilość oleju kokosowego. Gdy się dobrze rozgrzeje,wrzuć pokrojoną w kawałki białą kiełbasę. Podsmaż. Wlej czerwone wino i duś jeszcze chwilę

Z Kuchni Do Kuchni
Kokosowy kisiel z ananasa i mango 180

Miałam mrożonego ananasa i mrożone mango, deser powstał obłędny w smaku i bardzo szybko. Jeśli nie macie mrożonych owoców użyjcie świeżych, będzie znakomicie. Dołożyłam tutaj cukier kokosowy i to było dobre posunięcie, kisiel jest bardzo aromatyczny. Kokosowy kisiel z ananasa i mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Lody na patyku - maślankowo-bananowo-kakaowe 161

oknem nie dopisuje, warto na przełamanie zrobić lody, dzisiaj zdrowsza wersja tego przysmaku, wystarczy zblendować banany z maślanką i kakaem, a  na wierzchu polać czekoladą z rozpuszczonego oleju kokosowego i posypać orzechami, jeśli nie macie specjalnych foremek do lodów można użyć plastikowych kubeczków.  Składniki :  lody:  2 szklanki maślanki 2 banany 3 łyżki kakao 1-2 łyżeczki(...)miodu szczypta soli Polewa : 3-4 łyżki oleju kokosowgo 2-3 łyżki oleju kokosowego orzechy ziemne do dekoracji Przygotowanie :  Składniki na lody zblendować przelać do foremek lub kubeczków i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy foremki polewamy gorącą wodą i wyjmujemy lody, układamy je na papierze do pieczenia i polewamy przygotowaną polewą (stapiamy w garnku

zdrowa vege kuchnia
Delikatny sernik na czekoladowym spodzie. 108

Ciasto: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżki ciemnego kakao jajko 2 łyżki masła 2 łyżki cukru szczypta soli zimna woda Oraz: łyżeczka masła wiórki kokosowe  tortownica 26 cm Twaróg, pamiętamy aby wybrać ten dobrej jakości, tam gdzie jest mleko w proszku na liście, radzę sobie darować, on nie ma nic wspólnego z twarogiem(...)sernik? Wątpię. Wszystkie składniki masy twarogowej mieszamy ręczni, chodzi o to aby jej nie napowietrzyć. Słodzimy według własnych upodobań smakowych.  Tortownicę smarujemy masłem  i obficie posypujemy wiórkami kokosowymi. Do malaksera wrzucamy suche składniki na ciasto, a raczej na kruszonkę. Delikatnie mieszamy aby się wszystko wymieszało. Dodajemy masło i jajko, najlepiej pulsacyjnymi obrotami ponownie mieszamy. I teraz stopniowo dodajemy

Dieta moja pasja
Crumble kokosowe z rabarbaru 112

rabarbar. Pierwsze co robimy zawsze z rabarbaru to drożdżowe lub jogurtowe ciasto, później pewnie jakieś muffinki, kompot az w końcu mamy ochotę na coś innego. Dzisiaj proponuję Crumble kokosowe z rabarbaru a niebawem możecie wyczekiwać przepisu na lodu rabarbarowe. Składniki: 100 g masła 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru 4 łyżki płatków jaglanych 2 łyżki wiórek kokosowych rabarbar: kilka

Życie zaczyna się w kuchni
Wegańskie pasty i pasztety do kanapek :) 212

takich produktów decyduję się na te, które jeszcze nie są mi znane. Dajcie znać czy Wy znacie poniższe produkty i czy Wam smakowały :) Pasztet z ziołami woda, tłuszcz kokosowy*, tofu* (woda, soja*,substancja wiążąca: siarczan wapnia), skrobia ziemniaczana*, pietruszka*(6,9%), szczypiorek*(6,7%), por*(6%), drożdże suszone*, suszone białko roślinne ze słonecznika*, koncentrat pomidorowy*, sól, przyprawy* (zawiera seler*), olej(...)słonecznikowy*, koncentrat soku jabłkowego*, substancja zagęszczająca: guma guar*, sos sojowy* (woda, soja*, sól) *certyfikowany składnik ekologiczny Bardzo lubię podobne pasztety/pasty na bazie oleju kokosowego. Ten ma kremową, łatwą do rozsmarowania konsystencje, która jest dość zwarta, ale nie sprawia problemów podczas użycia go na kanapce. W masie widać wyraźnie dużą ilość dodanych ziół. Zapach jest naturalny. Smak dobry. Nie przesolony, kremowy

Zdrowie na języku :P
Ciasteczka ryżowo - kakaowe 134

Skoro pogoda nas nie rozpieszcza to zróbmy to sami, tymi szybkimi czekoladowymi ciasteczkami :) Składniki: - 120 g wiórków kokosowych - 120 g masła - 1 jajko - 60 g cukru - 2 łyżki kakao - 2 łyżki cukru waniliowego - 250 g ryżu preparowanego - 1 gorzka czekolada Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajko ubijamy z cukrem, dodajemy przestudzone masło, kakao, cukier waniliowy(...)wiórki kokosowe oraz rozpuszczoną. Całość dobrze mieszamy i dodajemy ryż. Z przygotowanej masy formujemy ciasteczka i odstawiamy je na pół godziny w chłodne miejsce

Zainspirowana w kuchni
„Kobiety sukcesu zaczynają dzień od smoothie! 5 przepisów na wyśmienity początek dnia” 139

kolejnym losowaniu, kto wie?! :D A jakie smoothie jest Waszym ulubionym? PRZEPISY: ZIELONY: Szpinak + Jarmuż + Masło orzechowe + Mały banan + Sok z cytryny + Zimna, gazowana woda ŻÓŁTY: Mango + Banan + Mleko kokosowe + Sok z cytryny CZERWONY: Truskawki + Jabłko + Woda kokosowa + Miód wielokwiatowy POMARAŃCZOWY: Marchew + Pomarańcza + miód + Sok z cytryny + Woda + Kardamon + Imbir NIEBIESKI / FIOLETOWY: Borówki / Jagody + Mleko migdałowe + Śliwki + Miód

Ostra na Słodko
PLACUSZKI Z JABŁKAMI NA KEFIRZE - BEZ DROŻDŻY, PUSZYSTE I LEKKIE 691

użyć mleka) 2 łyżki roztopionego masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 średnie jabłka (najlepiej lekko kwaśne) Płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżka cukru pudru Olej do smażenia (najlepiej kokosowy) DODATKOWO: cukier puder do oprószenia cynamon miód/ syrop klonowy/ ulubione owoce Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem pudrem do miseczki. Białka oddzielić od żółtek i zmiksować ze szczyptą(...)połączenia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, wymieszać z ciastem, również bardzo delikatnie, żeby zachować puszystość placuszków. Na rozgrzanej patelni, z odrobiną tłuszczu (ja użyłam małej ilości oleju kokosowego) smażyć placuszki na rumiano. Usmażone układać na ręczniku papierowym, aby odsączyć ewentualny nadmiar tłuszczu. OPCJE PODANIA: cukier puder, syrop klonowy, serek waniliowy, ulubione owoce, cynamon

Calzonella.com
Koktajl (deser) bananowo-kakaowy 176

deser.  Jeśli macie ochotę na inne owoce niż banany lub z bananami już go robiliście użyjcie borówek, jagód, malin, truskawek, ananasów, itp...kefir też można zastąpić mlekiem, mleczkiem kokosowym, maślanką - smakujcie!:) Jak zawsze - prosto i smacznie, polecam! Składniki: 2 banany łyżka dobrego kakao szklanka kefiru Przygotowanie: Banany i kefir miksujemy ze sobą na gładko, dodajemy łyżkę kakao, miksujemy(...)chwilę, na gładko. Gotowy koktajl można posypać wiórkami czekolady, wiórkami kokosowymi, płatkami migdałów (tak jest na zdjęciu) lub podawać z dodatkiem ulubionych owoców, idealnie pasują wiśnie, truskawki, maliny, borówki. Na zdrowie

Zasmakuj Kuchni
TAJSKA ZUPA Z KURCZAKIEM I ANANASEM + FILMIK 128

SKŁADNIKI :   1 pierś z kurczaka 1/2 puszka mleka kokosowego 1 słoik warzyw chińskich ( bambus, kiełki, marchew, papryka )   1/2 część świeżego ananasa  1 cebula 2 ząbki czosnku 1 litr bulionu warzywnego 1 mała papryczka chilli 1 łyżka tartego imbiru 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 1 łyżeczka kminku rzymskiego, mielonego 1 łyżeczka curry  1 łyżka sosu(...)olej, podpiekamy cebulę i pokrojonego kurczaka.  Ananasa wycinamy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy, wlewamy bulion, dodajemy sól, papryczkę chilli, kmin, tarty imbir, paprykę w proszku, mleko kokosowe oraz warzywa chińskie. Mieszamy i zagotowujemy.  Na koniec wsypujemy pokrojoną kolendrę i doprawiamy zupę do smaku cukrem, imbirem i wlewamy sok z cytryny.  Po lekko ostudzeniu nalewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Koktajl kokosowo-truskawkowy 140

Zapraszam na kolejny koktajl wg mojego pomysłu. A będzie ich jeszcze trochę. Ponieważ uwielbiam kokos to postanowiłam przemycić go do tego koktajlu. Składniki: 5 łyżek wiórków kokosowych 5 łyżek jogurtu naturalnego 1 szkl mleka 2 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie: Do wysokiego naczynia wlewamy mleko i jogurt naturalny. Następnie dodajemy wiórki kokosowe a na końcu dżem truskawkowy( najlepiej domowy). Blendujemy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Serowe placki Fit i nie Fit 174

pieczenia  200 dag sera białego  0% tłuszczu  3 krople zapachu śmietankowego  pół łyżeczki cynamonu  sos klonowy dla zdesperowanych ( jak ja np )  olej kokosowy do smażenia  Wykonanie  Na początku oddzielamy białka od żółtek , z białek ubijamy piankę, pod koniec ubijania dodajemy cukier i ucieramy razem około minutki aby cukier się rozpuścił mniej więcej(...)się składników , następnie kiedy już mamy wymieszane ciasto , dodajemy nasze białka i bardzo dokładnie mieszamy łyżką aby nie utracić puszystej masy , po delikatnym wymieszaniu rozgrzewam patelnie z odrobiną oleju kokosowego i smażę nasze placki , aż do wykorzystania całego ciasta . A kiedy mamy gotowe placki polewamy sosem klonowym czy też nie , to już według uznania

Mój Smak
Pudding czekoladowy (wegański, bezglutenowy) 157

wyrzutów sumienia. 😉 Jest odpowiedni dla wegan i bezglutenowców! Składniki : 100 g kaszy jaglanej 1 duży, przejrzały banan 2 łyżki naturalnego kakao  łyżka masła orzechowego kremowego łyżka oleju kokosowego łyżeczka kawy rozpuszczalnej kilka kostek gorzkiej czekolady (opcjonalnie) Kaszę jaglaną uprażyć w garnuszku, wlać 1,5 szklanki wody i gotować pod przykryciem przez ok. 10 minut. Do jeszcze ciepłej kaszy dodać(...)rozgniecionego banana, kakao, masło orzechowe, olej kokosowy, kawę rozpuszczalną i gorzką czekoladę.  Całość dokładnie przemieszać i dodać odrobinę wody. Chwilę podgotować, a następnie dokładnie zblendować na gładki mus. Podawać z ulubionymi dodatkami np, plasterkami banana, orzechami, kawałkami czekolady...    Smacznego! 🍌🍫 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie