drogą bardzo lubię. Polecam, na pewną będą Wam smakować. Składniki: 25 g mąki z orzeszków arachidowych (Bakal) 25 g mąki owsianej 1 jajko 1 łyżka cukru kokosowego 100 ml mleka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatki: mix bakalii śniadaniowych (Bakal) Przygotowanie: Wszystkie składniki przełóż do miski i dokładnie ze sobą wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej(...)kokosowy, wylej porcję ciasta i smaż do pojawienia się pęcherzyków, a następnie przewróć placki na drugą stronę i smaż jeszcze ok. 1 minuty. Podawaj z owocami i bakaliami
Zdrowie na języku :Pdrobiu oraz jako dodatek do deserów. Składniki: 3 duże jabłka 200 g sera białego półtłustego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka wiórek kokosowych garść orzechów włoskich glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki Octim Wykonanie: Jabłka dokładnie myjemy, osuszamy, odcinamy górną część (czapeczki) i wydrążamy z nich środki. Miąższ z jabłek drobno kroimy, wrzucamy(...)miski i mieszamy z rozdrobionym białym serem. Dodajemy cukier z wanilią, cynamon, wiórki kokosowe oraz grubo posiekane orzechy włoskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masą serową nadziewamy wydrążone jabłka, następnie zakrywamy czapeczkami i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 min. Podajemy polane glazurą balsamiczną o smaku czarnej porzeczki
Kuchnia MagdaLenySkładniki na mus: 500 g obranego dojrzałego ananasa 1 banan 1/2 łyżeczki kurkumy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru (trzcinowy) Dodatkowo: 70 g gorzkiej czekolady 1 łyżka oleju kokosowego Sposób przygotowania: Otręby zalej gorącą wodą, wymieszaj i zostaw na około 15 minut. Następnie dodaj do nich kokos oraz zblendowanego banana. Całość wymieszaj i powstałą masą wylep formę do tarty(...)niej część z mąką ziemniaczaną oraz cukier. Całość doprowadź do zagotowania, cały czas mieszając. Mus wyłóż na upieczony spód. Czekoladą roztop w kąpieli wodnej, dodaj do niej olej kokosowy i wymieszaj do jego rozpuszczenia. Czekoladę wylej na mus z ananasa. Tartę pozostaw do zastygnięcia czekolady. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału
Via GustoBłyskawiczny i pyszny deser. Przygotowujemy tj. ten pudding jaglany (dodałam do niego również odrobinę wanilii, najlepszy na mleku kokosowym!), kilka podsmażonych śliwek na 1 łyżce oleju kokosowego z odrobiną cukru i gotowe 😊 . Smacznego! Sandomierz na 1 dzień widok z dziedzińca zamkowego rynek proziak, średni, nie przypominał w smaku prawdziwego w Muzeum Ojca Mateusza , ciekawa atrakcja dla fanów serialu, spodoba się
Qlinarnie i Qlinarniejabłkiem przepis na 10 ciasteczek 300 g płatków owsianych 3 łyżki suszonej żurawiny 3 średnie jabłka pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu 2 jajka 100 ml mleka kokosowego 30 g odżywki białkowej o smaku szarlotki (można pominąć) Do misy przesyp płatki owsiane, proszek do pieczenia, cynamon oraz suszoną żurawinę. Jabłka obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach(...)dodaj je do suchych składników. W kubku wymieszaj jajka z mlekiem kokosowym, całość dodaj do miski z płatkami owsianymi. Całość dokładnie wymieszaj. Na blasze wyłóż papier do pieczenia. Wykładaj na niego niewielkie ilości ciasta, formując płaskie krążki. Ciasteczka piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Smacznego
365 dni dookoła kuchnimąkę kasza gryczana niepalona) ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 250g dyniowego puree* 1 dojrzały banan 3 spore łyżki (60g) oleju kokosowego lub masła 1/3 szklanki wody lub mleka (krowiego/roślinnego) 2 jajka 4 łyżki ksylitolu lub cukru lub innego słodzidła 1 szklanka dowolnych bakalii (u mnie ½ szklanki suszonej żurawiny i ½ szklanki posiekanej(...)tabliczki gorzkiej czekolady – około pół tabliczki) Przygotowanie: Jajka ubić z ksylitolem na puszystą masę, a następnie dodać olej kokosowy lub masło i wodę/mleko, po czym wymieszać z dyniowym puree zblendowanym z bananem. Do masy wmieszać mąki połączone z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i gałką muszkatołową, a na koniec dodać bakalie i ponownie wymieszać. Otrzymaną masę przełożyć
Fabryka pomysłówłyżki syropu klonowego Karmelizowane pestki dyni -4-5 łyżki pestek dyni -2 łyżki syropu klonowego Polewa morelowo- czekoladowa -50g moreli niesiarkowanych -2 łyżki gorzkiego kakao -2 łyżeczki oleju kokosowego -1/4 szkl. ciepłej wody -1 płaska łyżeczka żelatyny + ¼ szkl. wody lub prostsza wersja to rozpuszczona czekolada ;) DYNIOWE CIASTO Dynie, olej, ksylitol, żółtka, napój roślinny zmiksować razem na gładką masę(...)sojowym) wykonać ogonek :) POLEWA MORELOWO- CZEKOLADOWA Morele namoczyć w gorącej wodzie na ok 45 minut (muszą być bardzo rozmiękłe), następnie odcedzić i zmiksować z ¼ szkl. ciepłej wody, olejem kokosowym oraz z kakao na gładką masę (miksować tak długo aż nie powstanie naprawdę gładka masa). Żelatynę moczyć w ¼ szkl. wody ok 5 minut. Podgrzać naczynie z nią w kąpieli wodnej
Candy Pandasprzepisem ;) Składniki 1 cebula 2 pętka kiełbasy śląskiej 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju 200 g fasolki szparagowej 1/2 krojonych pomidorów z puszki wraz z zalewą 100 ml mleka kokosowego 1 łyżka przyprawy 5 smaków 1/2 łyżeczki cynamonu 200 g białej fasoli z puszki 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki zielonej natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Normal(...)rozgrzanej oliwie, dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę, pokrojoną na mniejsze kawałki fasolkę szparagową, posiekany czosnek i smażymy na niewielkim ogniu przez kilka minut. Dodajemy pomidory, wraz z zalewą, mleko kokosowe, przyprawę, cynamon i pieprz. Dusimy pod przykryciem przez jakiś kwadrans. Papryki kroimy w 2-3 cm paski. Dodajemy do całości razem z fasolą i dusimy pod przykryciem do ich miękkości
R'n'G Kitchenwymiarach 28x15cm . Chlebek bananowy z orzechami Składniki: 400g mąki pszennej 450g bananów (waga bez skórki) 100g miodu 80ml mleka (lub wody) 2 jajka 1 łyżka (ok. 20g) oleju kokosowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 150g orzechów włoskich Wykonanie: - składniki powinny być w temperaturze pokojowej - orzechy włoskie(...)patelni, posiekać na kawałki - do miski przełożyć banany, rozgnieść je dokładnie widelcem na papkę, skropić sokiem z cytryny, wymieszać - do pulpy bananowej dodać ekstrakt z wanilii, miód, olej kokosowy oraz jajka, wszystko wymieszać - w innej misce wymieszać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną - składniki suche przesiać do składników mokrych, wymieszać - na koniec do ciasta wsypać kawałki orzechów, ponownie
Smakołyki Berenikizważonej ze skórą) 3 marchewki 1 pietruszka kawałek pora kawałek selera 1 papryczka chili* 1 łyżeczka chrzanu 4 łyżki dżemu morelowego lub brzoskwiniowego 1 cebulka dymka 10 łyżek mleczka kokosowego ok. 1,5 łyżki soli W dużym garnku zagotowujemy 3 litry wody. Dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i łyżkę soli. Gotujemy 5 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kostkę(...)zupę doprawiamy papryczką chili, chrzanem oraz dżemem i gotujemy jeszcze 10 minut. Na patelni podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę dymkę razem ze szczypiorem. Dodajemy cebulkę do zupy i zbielamy mleczkiem kokosowym. Próbujemy zupę i ewentualnie dosalamy do smaku. Gotowe! *Jeśli zupę będziecie serwować małym dzieciom, które nie znają jeszcze ostrych smaków możecie zacząć małego kawałka papryczki
Dieta bez mlekamikserem. Odstawiamy na czas przygotowania masy śmietanowej. Masa śmietanowa: 3 białka 600 g śmietany 12% 2/3 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy bez cukru (40g) 1 łyżka wiórek kokosowych cukier waniliowy (ja nie dałam) 1. Białka (3 sztuki, które zostały nam od żółtek plus teraz 3 sztuki czyli razem białka z 6 jajek) ubijamy na sztywno. 2. Białka(...)dajemy do masy czekoladowej, mieszamy delikatnie. Do drugiej połowy ubitych białek stopniowo dodajemy cukier, cukier waniliowy. Cały czas miksujemy. Następnie dodajemy proszek budyniowy, krótko miksujemy. Dodajemy śmietanę i wiórki kokosowe. Delikatnie mieszamy, żeby piana nam nie opadła :-) Dodatkowo: biszkopty podłużne 2/3 szklanki zaparzonej, posłodzonej kawy (można dodać do niej alkohol) kakao 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno dajemy
kruche babeczkilukrecji i mięty Składniki na mus brzoskwiniowy łyżeczka masła 3 średniej wielkości dojrzałe słodkie brzoskwinie 3 łyżeczki żelatyny Składniki na białą warstwę: 400ml jogurtu greckiego naturalnego 400ml mleka kokosowego 200ml śmietanki kremówki 6 łyżeczek żelatyny lub agar Sposób przygotowania: Przygotuj biszkopt. Na początku jajka. Oddziel białko od żółtka. Białka ubij na pianę a następnie dodawaj po kolei żółtka. Na koniec(...)ewentualnie papierem do pieczenia po bokach. 6 łyżeczek żelatyny namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie po paru minutach zalej 50 ml wrzątku i zmiksuj razem z jogurtem, mlekiem kokosowym oraz kremówką. Wstaw do lodówki do stężenia lub na co najmniej 3 godziny. Na koniec ozdób biszkoptami bez cukrowymi, brzoskwinią, miętą. Również użyłam cukrowych czerwonych ozdób (można pominąć
wysmienityczosnku 1 mała cebula 1 czerwona papryka 1 mała ostra papryczka 1 puszka krojonych pomidorów 100 ml bulionu drobiowego 1 garść świeżej bazylii natka pietruszki 1 mała puszka mleka kokosowego 2 cm świeżego imbiru 150 g śmietankowego serka topionego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą(...)bulion, posiekaną natkę, bazylię i imbir. Serek kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do całości, dusimy do momentu rozpuszczenia serka (cały czas mieszamy), lekko studzimy. Całość miksujemy z dodatkiem mleka kokosowego i soku z limonki na gładko. Na dno naczynia wylewamy sos, układamy mięso i zalewamy pozostałym sosem. Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C (środkowy poziom), pieczemy
R'n'G Kitchenłyżki mielonych orzechów włoskich 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 2 jajka 20 dag masła 82 % pół szklanki cukru pół szklanki zmielonych orzechów włoskich Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych 2 łyżki płatków migdałowych dowolna cukrowa posypka Wykonanie: 1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy(...)Masło ucieramy na puszystą masę, następnie dodajemy po łyżce masy jajecznej i dokładnie ucieramy. 4. Biszkopty przekładamy kremem, smarujemy również wierzch i boki tortu. 5. Wierzch tortu dekorujemy wiórkami kokosowymi, płatkami migdałowymi i cukrową posypką. 6. Tak wykonany tort wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub całą noc. 7. Po tym czasie kroimy i podajemy. 8. Smacznego. Rady: Szklanka
Izabelawkuchnigalaretki wiśniowe pół szklanki gorącej wody Bita śmietana: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżeczka żelatyny 50 ml gorącej wody Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych mąka pszenna do posypania stolnicy 5 dag mlecznej czekolady 3 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: 1. Ciasto: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie wałkujemy je na lekko posypanej mąką stolnicy i wykładamy(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 24 cm x 35 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem, oprószamy wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki na czas przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę, cukier, cukier waniliowy i żółtka ucieramy na puszystą masę. Następnie dodajemy budynie w proszku i ser ( ja użyłam gotowy w wiadereczku, inny trzeba zmielić co najmniej
Izabelawkuchni