odmrożeniu będzie tak samo smaczna? Zupa krem z dyni – składniki: 500 g dyni 2-3 marchewki 2-3 ziemniaki 1 cebula 500 ml bulionu 400 ml mleczka kokosowego sól pieprz ok. 3 cm imbiru gałka muszkatołowa Zupa krem z dyni – przepis Na odrobinie oleju szklimy cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i ziemniaki. Całość przesmażamy parę minut, dodajemy(...)dynię, starty na tarce imbir i podlewamy bulionem. Warzywa gotujemy aż będą miękkie. Dodajemy mleczko kokosowe i całość blendujemy. Nasz krem z dyni doprawiamy do smaku solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Gotujemy całość jeszcze przez kilka minut i gotowe… Smacznego! Post Zupa krem z dyni pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!opakowaniu, tyle, że zmniejszyć ilośc mleka o 200 ml, jeżeli przepis podaje 500 ml na jedno opakowanie, lub możecie zrobić budyń tak: 700 ml mleka roślinnego 100 g oleju kokosowego 100 g cukru opakowanie cukru waniliowego 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Około 300 g orzeszków ziemnych, najlepiej solonych Przygotowanie: Zblenduj na gładką masęcukier, banana, syrop z agawy. Dodaj olej (kokosowy
greenscarfWymieszać i smażyć chwilkę. Do garnka wlać pomidory z puszki, wywar z kurczaka. Dodać bambusa pokrojonego w paski, kukurydzę. Gotować zupę 10 minut. Doprawić do smaku solą. Dodać mleczko kokosowe, sok z cytryny, groszek i krewetki. Gdyby zupa wyszła za gęsta dolać trochę wody lub jak macie wywaru. Gotować na małym ogniu następne 3- 5 minut. Posypać zupkę natką kolendry
Kuchnia Pokoleńpieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego 2 łyżki krojonych orzechów arachidowych lub innych tortownica(...)średnicy 16 cm Przygotowanie: Herbatniki kruszymy ( powinny mieć konsystencję mąki) i łączymy z rozpuszczonym olejem kokosowym-powinny wyglądać jak mokry piasek. Wysypujemy na dno tortownicy i lekko dociskamy. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do ostudzenia. Wszystkie serki przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę blendujemy aż składniki
słodkie i nie tylko historie kulinarnebędzie spokojnie spała... to będzie się działo... 😄 * Nie musicie czekać 12 lat, 6 lat temu było podobnie i wcześniej też... Składniki: 300g mąki 130g masła 1 łyżka oleju kokosowego (może być też smalec) 3 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy masło, olej kokosowy, śmietanę i dużym nożem wszystko razem siekamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowieprzekąska na drugie śniadanie gotowa. Składniki: * 1 szklanka jogurtu naturalnego * 2 łyżki nasion chia * garść płatków owsianych (użyłam płatki owsiane górskie od Młyny Stoisław) * 1 łyżeczka wiórków kokosowych * kilka rodzynek * dowolne owoce (w moim przypadku banany) Wykonanie: Do jogurtu naturalnego dodać nasiona chia, wymieszać. Wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia połowę puddingu przełożyć do wyższego naczynia(...)następnie wsypać warstwę płatków owsianych i pokroić kawałki banana. Na to wyłożyć resztę puddingu chia. Całość udekorować odrobiną płatków owsianych, wiórkami kokosowymi, rodzynkami i bananami
Zrób to smaczniełyżka żelatyny 2 łyżki wody 500 g malin 4 łyżki cukru do nasączenia biszkoptu: 1/2 szklanki wody 2 łyżki soku z malin około 1 szklanki wiórek kokosowych 7 Raffaello 6 czekoladek z marcepanem lu cukierków Michałki tortownica o średnicy: 20 cm Wykonanie biszkoptu : Białka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem na sztywną pianę(...)sokiem, następnie przykrywamy blatem górnym i cały tort smarujemy większą częścią masy z której odkładamy około szklankę do dekoracji, wszystko ładnie wygładzamy. Górę i boki tortu obsypujemy wiórkami kokosowymi. Masę którą odłożyliście do szklani przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy według uznania. Górę tortu dekorujemy rafaello i czekoladkami, przeciętymi na pół. Tort odstawiamy do lodówki na kilka
Sama słodycz i szczypta chilipiekarnik Amica też z serii IN i nie zamieniłabym go na żaden inny ;) Witaminowy koktajl z dyni dla dwóch osób: 30 dag świeżej dyni hokkaido 1 szklanka mleka kokosowego ½ szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 banan Szczypta kurkumy Szczypta cynamonu Dynię obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do kielicha blendera, dodać banana, sok z pomarańczy , wlać(...)mleko kokosowe, dołożyć dużą szczyptę cynamonu oraz kurkumy, miksować około 30 sekund. Rozlać do szklanek i podawać. Życzę smacznego
Wanilia i KardamonSKŁADNIKI: 4 duże marchewki 1 batat 2 ząbki czosnku sok z połowy pomarańczy 2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 700 ml bulionu warzywnego olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Czosnek podduszamy na odrobinie oleju kokosowego w dużym garnku, dodajemy obrane i pokrojone warzywa, zalewamy bulionem. Dodajemy sól, rozmaryn, pieprz i sok z połówki słodkiej pomarańczy. Gotujemy
Marcepanowa kuchniawarzywnego 1/3 łyżeczki chilli w proszku do smaku 1/4 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki przyprawy curry 1 łyżka startego korzenia imbiru oliwa z oliwek 100 ml mleczka kokosowego (opcjonalnie ale warto dodać) sól i czarny pieprz do smaku garść prażonych pestek dyni lub słonecznika Przygotowanie: Dynię kroimy na niewielkie kawałki, układamy na blaszce (skórą do dołu(...)obrane ząbki czosnku, skrapiamy warzywa oliwą i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 C. Pieczemy około 35-40 minut. Upieczone warzywa przekładamy do garnka, dodajemy bulion, przyprawy, mleczko kokosowe (jeżeli dodajemy) i całość miksujemy blenderem. Gotujemy 2-3 minuty. Podajemy posypaną pestkami prażonej dyni lub słonecznika. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama Gotujeminut przed końcem zdjąć folię.Na podpieczone ciasto wylać masę czekoladową. Masa czekoladowa: 140 g gorzkiej czekolady 140 g mlecznej czekolady 250 ml śmietanki 30% 2 łyżki oleju kokosowego lub masła 2 łyżki cukru Czekolady posiekać na mniejsze kawałki.W garnuszku podgrzać śmietankę,olej kokosowy oraz cukier.Kiedy wszystko się zagotuje,zalać nią czekoladę i odstawić na 3 minuty.Po tym czasie
Anielskie wypiekiSkładniki: Spód - 0, 5 szklanki mąki owsianej bezglutenowej lub zwykłej (mogą też być zmielone płatki owsiane) - 0, 5 szklanki mąki jaglanej lub innej (kokosowej, gryczanej) - 1/4 szklanki puree z jabłek ( ja zrobiłam sama: obrałam i pokroiłam jabłko a następnie prużyłam do miękkości z dodatkiem odrobiny wody - później zblednowałam na jednolitą masę) - 3 łyżki cukru/miodu/słodzika Masa - 2 szklanki puree(...)stopni na 40 min. Ciasto najlepiej smakuje kiedy po wystudzeniu włożymy je do lodówki na kilka godzin. Tarte można podawać z bitą śmietaną powstałą na bazie mleczka kokosowego lub z zwykłej śmietanki. Smacznego
Health-Fit-Lifetego czekoladowy spód idealnie pasuje do dyniowego sernika. Zresztą wypróbujcie sami!! Składniki: Spód: 1 szklanka orzechów ziemnych ½ szklanki migdałów 1 szklanka daktyli namoczonych ½ szklanki kakao 2 łyżki oleju kokosowego Warstwa dyniowa: 2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru ½ łyżeczka gałki muszkatołowej ½ łyżeczki goździków 2 szklanki puree z dyni ½ szklanki daktyli – namoczonych 300 ml śmietanki kokosowej (3/4 puszki) 1 łyżka miodu
PaleoLifeZapraszam Was do Kuchni Anety , dzisiaj polecam przepis na tajskie lody smażone. Składniki: 1kg - lody 100g - posiekane orzechy laskowe 100g - wiórki kokosowe 5szt - herbatniki 2 szt - jajka opcjonalnie : sos śliwkowy- czekoladowy, sezam Z lodów formujemy kule o średnicy ok 4cm i układamy na blasze. Wkładamy do zamrażalnika na 2 godziny. Ubijamy pianę z białek z odrobiną soli. Dodajemy(...)żółtka i delikatnie mieszamy. W drugiej miseczce mieszamy posiekane orzechy laskowe, wiórki kokosowe,herbatniki. Ściskamy kulki tak żeby porządnie obtoczyć lody. Wkładamy do zamrażalki na ok 40 minut. Po tym czasie powtarzamy czynność i obtaczamy lody w jajku i orzechach z wiórkami, herbatnikami Wkładamy do zamrażalki na ok 1 godzinę. Olej mocno podgrzewamy i każdą kulkę lodową smażymy oddzielnie przez
Kurnikowożółtka,osobno ubite, dodać stopniowo, mieszając drewniana łyżka , następnie stopniowo dodajemy mąkę przesiewajac przez sitko. Piec około 40 minut na 150 stopni ( termoobieg ). Nadzienie -mleko kokosowe 80 procent 3 puszki -szklanka daktyli -2 limonki -cytryna -3 banany -kilka malin -kokos -żurawina liofilizowana do dekoracji Daktyle namoczyć przez(...)połowa daktyli. Włożyć do lodówki. Biszkopt mocno nasaczyc sokiem z limonek i cytryny . Posmarować pozostałymi daktylami. Przełożyć kremem. Posypać kokosem. Pozostałe 1/3 ubitego mleko kokosowego wykorzystujemy do dekoracji. Układamy żurawine liofilizowana a boki posypujemy kokosem
Szkrab Je Sam