kokosowe - 19941 przepisów (strona:489/1330)

Czekoladowe babeczki z kremem na bazie mascarpone 176

swoich pociech Składniki: (na 6 babeczek) 1 szklanka mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szklanki cukru trzcinowego 2 pełne łyżki ciemnego kakao 1/4 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 jajko M 1/2 szklanki mleka Na krem: 250 g mascarpone 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru pudru 100 ml zimnej śmietanki 30% Dodatkowo: cukrowe niedźwiadki(...)Przygotowanie: Do miski wsypujemy mąkę pszenną tortową z proszkiem do pieczenia, dodajemy cukier trzcinowy i ciemne kakao. Mieszamy składniki łyżką. W drugiej misce mieszamy mleko, jajko i rozpuszczony olej kokosowy. Następnie łączymy obie miski, mieszamy tylko do połączenia składników. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy łyżką masę (do około 3/4 wysokości). Babeczki pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym

Słodkie okruszki
Chlebek bananowy 167

było. Smacznego! Składniki: 3 dojrzałe banany 75 g rozpuszczonego masła 3/4 szkl. cukru 1 jajko 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1,5 szkl. mąki pszennej 4 łyżki wiórek kokosowych garść migdałów Wykonanie: Mąkę z sodą i wiórkami kokosowymi wymieszać, przesiać i odłożyć. Banany rozdusić widelcem, dodać do nich rozpuszczone masło i wymieszać. Do bananów dodać szczyptę soli, cukier, jajko

psgotujemy
Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 147

wykorzystałam kaszę bulgur. Stri-fry z bulguru, z czosnkiem i ananasem 200 g nieugotowanej kaszy bulgur (lub komosy ryzowej czy ryżu) woda do przygotowania ww 15 ml oleju kokosowego 1 pęczek dymki (sam szczypior), posiekany grubo 3 rozgniecione ząbki czosnku 100 g groszku 80 g nerkowców, uprazonych na patelni ze szczyptą soli 200 g kawałków anansa, z zalewy(...)czosnku 60 g masła orzechowego, naturalnego, solonego Bulgur przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy na bok. Składniki sosu łączymy  ze sobą w małej miseczce. W woku rozgrzewamy olej kokosowy. Wrzucamy dymkę, czosnek i łyżkę sosu. Smażymy 1 minutę. Dorzucamy groszek, smażymy 2 minuty. Zwiększamy ogień wrzucamy bulgur i 2/3 pozostałego sosu. Mieszamy i smażymy 2 minuty. Wrzucamy orzechy nerkowca

Dzieje kuchennej Wiewióry
Quinoa na mleku kokosowym z dżemem truskawkowym, pistacjami i kiszonym rabarbarem 123

pewno będę do niego wracać, bo miseczka w parę minut była pusta. W sam raz do niedzielnej, popołudniowej kawki ;) Składniki: 1/3 szklanki ziarna białej quinoy 1 szklanka mleka kokosowego 1/3 szklanki wody 3- 4 kawałki kiszonego rabarbaru 2 łyżki dżemu truskawkowego Łowicz  łyżka obranych pistacji szczypta gruboziarnistej soli morskiej Wykonanie: Quinoę moczymy minimum 2 godziny, a następnie dokładnie płuczemy(...)kilka razy, przekładamy do garnka zalewamy mlekiem kokosowym zmieszanym z wodą, dodajemy odrobinę soli i gotujemy na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż quinoa zmięknie i wchłonie cały płyn.  Nakładamy ugotowaną quinoę do miseczki, dodajemy pokrojony rabarbar, dżem truskawkowy i pistacje. Smacznego!  #lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Quinoa Raz!
Apetyczny Prezent – Karmelowe Czekoladki z Orzechami 214

skondensowanego mleka 2 łyżeczki cukru wanilinowego 80g drobno posiekanych orzeszków ziemnych (bez soli) 50g zmielonych orzechów laskowych lub zmielonych migdałów 100g gorzkiej czekolady 100g białej czekolady 2 łyżeczki oleju kokosowego szczypta soli Dodatkowo: do ozdoby liofilizowane maliny 1. Masło, cukier, miód i cukier wanilinowy przełożyć do rondelka i podgrzewać, mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodać skondensowane mleko i zagotować. Zmniejszyć(...)pieczenia i wkładamy je do lodówki na około 4 godziny (możemy na całą noc). 4. Roztapiamy obie czekolady na parze lub w mikrofalówce, każdą osobno z 1 łyżeczką oleju kokosowego,. Wyciągamy najpierw 1/3 czekoladek z lodówki i maczamy je w ciemnej lub białej czekoladzie. Wyjmujemy je z czekolady na widelcu i przez chwilę czekamy, aż spłynie nadmiar czekolady ( patrz FILM

Mała Cukierenka
Jesienne leczo z dynią i cieciorką 169

piątkowy obiad. Składniki: 1 mała dynia Hokkaido 1 cukinia 1 papryka czerwona 1 cebula 250 gram fasolki szparagowej 1 puszka cieciorki Rolnik 4 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka oleju kokosowego Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Zioła prowansalskie Sposób przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju kokosowym. Dynię obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli

Bajeczna Kuchnia
Chrupanka miodowo-kukurydziana 117

codziennego śniadaniowego menu. Polecam :) ok 4 szkl płatków Lubella Corn Flakes klasyczne 1/2 szkl posiekanych orzechów włoskich 125 g masła 2/3 szkl miodu 3 łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 2 łyżki jagód goi Na suchej patelni lekko podprażyć orzechy i wiórki kokosowe. W garnku rozpuścić masło, miód i kakao. Do rozpuszczonych składników dodać orzechy, jagody goi i mieszając dosypać

Smakołyki Asi
Fasolowe kulki mocy, bez glutenu i dodatkowego cukru czyli poWeekendowe Lakocie odc.164 174

mocy, bez glutenu i dodatkowego cukru 1 puszka czerwonej fasoli, lub tyle samo fasoli wcześniej namoczonej i ugotowanej 100 g daktyli 70 g orzechów włoskich czubata łyżka kakao wiórki kokosowe do obtoczenia Fasolę odsączamy i przepłukujemy. Daktyle namaczamy w gorącej wodzie ok 10 minut, odcedzamy. Do misy blendera wkładamy fasolę, daktyle, wsypujemy orzechy i kakao. Wszystko blendujemy na gładka masę(...)masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy je w wiórkach kokosowych. Chłodzimy w lodówce minimum pól godziny

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sernik cytrynowy (bezglutenowy) 106

przez ok. 10-15 minut w temp. 200 stopni C.  na masę cytrynową 1,5 szklanki płatków ryżowych  1 szklanka mleka (może być roślinne) kilka łyżek wiórków kokosowych 150 g serka wiejskiego (lub chudego twarogu) 2 białka z jajek klasy M skórka otarta z jednej cytryny sok z jednej cytryny  1/3 szklanki cukru trzcinowego (lub innego słodzidła(...)kilka łyżek płynnego miodu (do smaku) łyżeczka cukru waniliowego Płatki ryżowe zalewamy w garnuszku ciepłą wodą i odstawiamy do napęcznienia. Dolewamy szklankę mleka, dodajemy wiórki kokosowe i zagotowujemy. Zmniejszamy moc palnika i gotujemy przez kilka minut pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając. Ugotowane płatki, po lekkim przestygnięciu, blendujemy na gładką masę. Stopniowo dodajemy serek wiejski, skórkę

Kuchnia Ellie
Piernik inaczej (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu/cukru/laktozy) 93

więc jedzcie z tego wszyscy :D Wartości odżywcze: Kalorie 153 kcalBiałko 8.4gTłuszcz: 11.97gWęglowodany: 2.17g Na porcję przy podziale ciasta na 10kawałków. Składniki: starta cukinia 280golej kokosowy 85gjajko 1szt.kakao 45gizolat białka (czekoladowy/piernikowy) 70gproszek do pieczenia 5gpokruszona czekolada gorzka (u mnie 100% kakao) 30g "karmel": słodzik (u mnie 25g)cynamon imbiranyżgoździkipieprzkardamon1/5 szklanki herbaty lukier: śmietana 25gkakao(...)kardamon.Dolej 1/5 szklanki herbaty i odparuj,powstanie lepka ciecz, ale krystalizuje gdy ostygnie. Ciasto: Wszystkie składniki wymieszaj, wlej do formy i piecz aż patyczek będzie suchy.Potem możesz posypać wiórkami kokosowymi lub stworzyć lukier (wymieszaj składniki na lukier).Śmietanę podgrzej i zmiksuj z resztą składników.Oblukruj ciasto gdy jest jeszcze gorące :) Smacznegoooo

Keto Przepisy
Burgery z brokuła i soczewicy 133

brokuła 200 g ugotowanej czerwonej soczewicy Targroch 150 g ugotowanej kaszy jaglanej 2 łyżki złotego siemienia lnianego Targroch 3 łyżki płatków drożdżowych Targroch 1 cebula 3 łyżki nierafinowanego oleju kokosowego Targroch sól, pieprz bułka tarta  Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju kokosowym. Wszystkie pozostałe składniki umieszczamy w misie malaksera, dodajemy również podsmażoną cebulkę i miksujemy. Staramy się

MamaOskarka
ROLLSY, CZYLI SZYBKA PRZEKĄSKA LCHF (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu i laktozy) 162

oprócz mięsnych, rybnych i warzywnych dodatków możecie użyć serków śmietankowych i serów żółtych. Osobom unikającym nabiału polecam poniższy zestaw Składniki na 9-10 rollsów: 2 jajka 20 g mleczka kokosowego (można użyć miąższu kokosowego do jego przygotowania) 3 łyżki majonezu – najlepiej domowego z mojego przepisu 3 łyżeczki musztardy 1/2 awokado 1/2 papryki czerwonej Sałata 4-6 plasterków boczku, salami

Ola la LCHF
Kokosanki 145

Kokosanki Z niektórych wypieków pozostają nam białka. Jeśli nie wiemy, jak je zużyć,  t e ciasteczka kokosowe pozwolą nam się ich smacznie pozbyć. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, coś dla wielbicieli kokosu -  kokosanki, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Składniki: (Na ok. 12 szt.) 2 białka szczypta soli 5 łyżek cukru 150-180 g kokosu Przygotowanie(...)Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Nadal ubijając, dodawać po łyżce cukru. Ubijać do rozpuszczenia kryształków cukru. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Powinna powstać bardzo gęsta masa.  Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować masłem. Nakładać łyżką, w pewnych odstępach, formując ciasteczka.  Piec ok. 15 -20 min. w temp. 180 st. do zarumienienia ciasteczek

My sweet a life
Kora orzechowa 171

Należy one zdecydowanie do pracochłonnych, ale efekty są moim zdaniem oszałamiające. Składniki: Na ciasto orzechowe: 8 białek 200 g cukru 3 żółtka 200 g zmielonych orzechów 100 g wiórek kokosowych 100 g rodzynek 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na krem brzoskwiniowy: 400 ml syropu brzoskwiniowego 300 ml wody 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru 1 łyżka(...)ubijając, najpierw dodajemy po jednej łyżce cukru, a następnie po jednym żółtku. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie przymieszujemy  masę. Później wsypujemy zmielone orzechy, wiórki kokosowe, rodzynki i łączymy. Powstałą masę podzielić na dwie części i przelać na dwie identyczne formy o wymiarach 25x30 cm, wyłożone papierem do pieczenia. Piec w temp. 180 st. przez

My sweet a life
Babeczki z ricottą (keto, LCHF, paleo, optymalna, bez glutenu/cukru) 397

Przedstawiamy Wam wyjątkowe babeczki z kawałkami czekolady i serem ricotta. Połączeniz sokiem z limonki, masłem i mąką kokosową tworzy wyjątkowy deser. Babeczki będą dobrym pomysłem na właściwie każdą okazję - na święta można je ładnie przyozdobić cynamonem, czekoladą i popruszyć startą skórką cytryny. Smacznego! Uwaga! Przepis nie jest polecany osobą z silną nietolerancją laktozy. Wartości odżywcze (na 100g): Kalorie: 277 kcalTłuszcz(...)6gBiałko: 7,4gWęglowodany: 7,8g Składniki: masło – 100g mąka kokosowa – 100g ksylitol lub stewia - wg uznaniajaja – 4sztsok z limonki – 15gsól – szczyptaproszek do pieczenia – ½ łyżeczkiser ricotta – 250gkawałki czekolady – 40g Przygotowanie: Rozpuścić masło w garnuszku. Zmiksuj jajka z solą i słodzikiem.Stopniowo dodawaj do mieszanki pozostałe składniki i dokładnie miksuj. Na koniec wymieszaj całość z kawałkami czekolady. Pieczenie: Małe babeczki – ok. 20min

Keto Przepisy