wygląda na skomplikowane ciasto, ale wcale takie nie jest. Robiłam już je chyba ze sto razy i zawsze wychodziło idealne, a goście byli bardzo zadowoleni 4. Ciasto „Kokosowa fantazja” (przepis TUTAJ ), to coś dla miłośników Bounty, Raffaello i tym podobnych łakoci. Połączenie biszkoptowego ciasto z masą kokosową i galaretką oblane mleczną czekoladą. W sumie przy stworzeniu tego
Blog z Apetytemwiórki to może być różnie. Szukajcie dobrych sprawdzonych marek żeby nie było niespodzianek przy degustacji. Składniki: - 700 ml wódki, możecie dać mniej ale likier będzie słabszy - 20 dag wiórek kokosowych - 1 puszka mleka zagęszczonego, słodzonego 530g - 1 karton mleka zagęszczonego, nie słodzonego 500 ml - 1 puszka mleka kokosowego, 400 ml - 2 łyżki esencji waniliowej 1. Wiórki zalewamy wódką, dodajemy wanilię
Apetyczna babeczkaPrzepis wypróbowałam ten ( klik ). Miłego dnia :-) Patelnia średnica około 20 cm Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej razowej 1/2 szklanki mleka 2 jajka 2 łyżki cukru trzcinowego 1 łyżeczka oleju kokosowego cukier puder do posypania owoce jako dodatek 1. Piekarnik nastawiamy na 200 stopni. Wkładamy do niego patelnię żeliwną, aby mocno się nagrzała. 2. Wszystkie składniki wrzucamy do misy miksera. Miksujemy(...)połączenia się. Ciasto ma być lejące. 3. Rozgrzaną patelnię wyjmujemy z piekarnika, dajemy na nią olej kokosowy, czekamy aż się rozpuści, rozprowadzamy go po dnie patelni i po bokach. 4. Następnie wlewamy wcześniej przygotowane ciasto. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 20 minut. Naleśnik powinien nabrać złocistego koloru. Podajemy ciepły, oprószony cukrem pudrem. Możemy dodać owoce. Smacznego
kruche babeczkiopcjonalnie kiełbasa biała dobrej jakości, soczysta i aromatyczna drobno pokrojona czerwona lub biała cebula 2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku chlust czerwonego wina olej z ostropestu olej kokosowy do smażenia parmezan Gotujemy makaron al dente. Do dużego garnka z grubym dnem dodajemy oleju kokosowego, a na rozgrzany wrzucamy białą kiełbasę i drobno pokrojoną cebulę. Smażymy delikatnie, następnie
Z Kuchni Do Kuchniowocowy - naprawdę pyszny. Polecam wszystkim łasuchom, zwłaszcza tym, które unikają glutenu i mają problemy z trawieniem - tapioka zrobi tu swoją robotę! ;) Pudding z tapioki i chia: 400 ml mleka kokosowego 400 ml mleka krowiego 2% 4 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią/ksylitolu/stewii etc. 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/3 szklanki tapioki (ok. 80g) 2-3 łyżki nasion chia Można także(...)użyć tylko mleka kokosowego. Ja lubię mieszać je z mlekiem krowim, ale weganie mogą zdecydować się na każdy rodzaj mleka roślinnego. Odmierzamy 1/3 szklanki tapioki i przesypujemy ją do garnka, następnie zalewamy ją mlekiem i odstawiamy na ok. godzinę. Po tym czasie do mleka z tapioką dodajemy cukier i ekstrakt waniliowy. Całość podgrzewamy na małym ogniu często mieszając
Cooking Monsterrodzynki czy inne bakalie. Wartości odżywcze w całej tabliczce (70 g) to: 422 kcal w tym: B: 5 g; W: 14 g; T: 39 g. Składniki - 30 g oleju kokosowego - 2 łyżeczki kakao - 1 łyżka miodu lub innego płynnego słodzika - 5 sztuk migdałów Wykonanie W rondelku rozpuszczamy olej kokosowym. Dodajemy miód oraz kakao. Całość dokładnie łączymy. Migdały obieramy z łupinek
Health-Fit-Lifejajka 6 łyżek maku 2 łyżki ekstraktu z wanilii 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej KREM 300ml śmietanki 30% 300g mascarpone 4 łyżki domowego cukru waniliowego 1-2 garści wiórków kokosowych Wykonanie: - składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej, na krem - schłodzone - herbatniki rozdrobnić w malakserze, wymieszać z roztopionym masłem - masę ciasteczkową wyłożyć na dno każdej papilotki, ugnieść(...)umieścić zimną śmietankę 30%, zimne mascarpone oraz domowy cukier waniliowy - wszystko ubić na gęsty krem - krem przełożyć do rękawa cukierniczego z dekoracyjną końcówką, udekorować wierzch serniczków - krem posypać wiórkami kokosowymi - tak przygotowane serniczki schłodzić przez kilka godzin w lodówce, najlepiej przez całą noc - przechowywać pod przykryciem w lodówce
Smakołyki Berenikisztuk) 200g twarogu mielonego 200g mąki z orzechów nerkowca (*) 50-60g cukru pudru (zmieliłam ksylitol ) 1-2 łyżki soku z cytryny 1 szczypta soli (solidna) Ponadto: wiórki kokosowe do obtaczania (**) Wszystkie składniki wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni) do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Z powstałej masy uformować (***) niewielkie kuleczki, które następnie należy obtoczyć w wiórkach kokosowych. Kulki podawać bezpośrednio
Di gotujesztuk: 200g suszonych daktyli Radix-bis 2 czubate łyżki kakao lub 3 płaskie 50g orzechów włoskich Radix-bis 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 płaskie łyżeczki oleju kokosowego Polewa: 80g gorzkiej czekolady 3/4 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Daktyle zalać wrzątkiem i moczyć przez około 20-30 minut. Następnie odlać wodę z daktyli. Zblendować na jednolitą masę, dodać pozostałe składniki, dokładnie
Fabryka pomysłówżyta. Niestety wśród innych komponentów znalazły się też biały cukier i olej (podejrzewam, że mógł być palmowy). Nic tylko przyrządzić własne, zdrowsze gofio, połączyć z olejem (zdrowszym, bo kokosowym nierafinowanym) i słodem typu syrop z agawy! Dla mnie to rewelacyjna kombinacja smakowa. Do wykonania gofio użyłam komosy ryżowej i orkiszu. Owe ziarna podprażyłam i zmieliłam na mąkę, uzyskując ciasteczkową(...)dbać, aby towarzyszyły nam i naszym bliskim tylko te pozytywne. ❤ Składniki na 20 kuleczek: 1 szklanka quinoa, 3/4 szklanki orkiszu, 3 łyżki ciepłej wody, 7 łyżek rozpuszczonego oleju kokosowego RAW,y 5 łyżek syropu z agawy, klonowego lub innego słodu. Wykonanie : Komosę i orkisz prażymy na patelni lub w piekarniku. Po wystudzeniu mielimy na pył/mąkę. Dodajemy
Jeść, by żyć w zdrowiupieczenie Składniki: 5 dużych śliwek garść malin świeżych lub mrożonych 2 szklanki mąki szklanka cukru pudru opakowanie proszku do pieczenia kostka miękkiego masła 200 g 1,5 łyżki wiórków kokosowych cukier puder do posypania Wykonanie: Od jajek oddziel białka i ubij na sztywną pianę mikserem – pamiętaj, aby nie dodało się żółto, bo piana nie ubije się. Gdy będziecie mieli(...)lekko wystudźcie. Gdy będziecie mieli gładką masę ciasta dodawajcie na przemian mąkę i trochę płynnego masła – będzie łatwiej mieszać i uzyskać gładką masę bez grudek. Dodaj wiórki kokosowe. Śliwki umyj, przekrój na pół, wydrąż pestki. Formę kwadratową lub okrągłą o średnicy około 24 cm wyłóż papierem do pieczenia, wlej trochę ciasta, potem posyp gdzieniegdzie malinami, zalej resztą ciasta. Piecz
Zasmakuj Kuchni150ml czerwonego wina - 400-450ml bulionu jarzynowego (lub rosołu) - sól - świeżo mielony pieprz - 2 małe listki laurowe (lub 1 większy) - 3-4 kulki ziela angielskiego - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) lub smalcu Mięso umyć, lekko osuszyć ręcznikiem, obciąć błonki (choć myślę, że nie jest to konieczne). Na patelni lub w garnku rozgrzać olej kokosowy (lub smalec), obsmażyć
Smaczne Zdrowemąki pełnoziarnistej pszennej 0,5 szklanki (15 g) amarantusa ekspandowanego 2 jajka 1 mały kubeczek (150 g) jogurtu naturalnego 2 łyżki miodu 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia 2 banany garść borówek miód Przygotowanie: 1) Jajka wymieszać z jogurtem naturalnym za pomocą rózgi kuchennej. 2) Cały czas mieszając dodać miód, mąkę oraz proszek do pieczenia(...)końcu amarantus ekspandowany. 3) Placuszki smażyć z obu stron na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kokosowego. 4) Przygotowane placuszki przełożyć plasterkami banana, polać miodem i podawać z borówkami lub innymi owocami. Artykuł Pełnoziarniste placuszki z amarantusem (Torcik śniadaniowy) pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mesuchych drożdży 1 łyżeczka cukru 500 ml ciepłego mleka 100 g mąki pszennej 250 g kaszy gryczanej niepalonej , u mnie ze sklepu BioGo 1 jajko 50 ml oleju kokosowego 1 łyżeczka soli Do podania: jogurt naturalny łosoś wędzony na zimno Kaszę gryczaną mielimy na mąkę. Możecie użyć do tego blendera wysokoobrotowego lub młynka do kawy. Mąkę gryczaną łączymy z pszenną(...)oraz drożdżami. Dodajemy ciepłe mleko, cukier jajko, olej kokosowy i sól. Wszystko razem miksujemy mikserem do połączenia się składników. Ciasto odstawiamy na minimum 45 minut do wyrośnięcia. Rozgrzewamy mocno patelnię i smażymy bliny z łyżki stołowej ciasta. Smażymy z obydwu stron. Podajemy od razu z kleksem jogurtu i kawałkiem wędzonego łososia. Wioleta Gargula
MamaOskarka