ciekawie mogłaby smakować w serniku, a mocniej doprawiona stworzyłaby przyjemną dla podniebienia całość. Wyszło pysznie! Składniki spód 2 garści świeżego szpinaku garść bułki tartej 1,5 łyżeczki oleju kokosowego masa serowa 800 g twarogu półtłustego (zmielonego) 2 jajka 100g ugotowanej ciecierzycy 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól, pieprz szczypta kminu rzymskiego szczypta imbiru 1 łyżeczka curry kilka(...)oliwek, imbir oraz sok z cytryny. Całośc zblenduj na gładka masę bez grudek. Przygotuj spód sernika. Świeże liście szpinaku umieść w blenderze razem z bułką tartą i olejem kokosowym. Zblenduj całość. Małą tortownicę 18cm wyłóż papierem do pieczenia. Następnie masą szpinakową wylep dno. Zmielony twaróg umieść w misie miksera. Miksując, dodawaj po całym jajku. Do miksowanej masy dodaj pastę
Raj dla Podniebieniapodawane na gorąco sprawdzą się w roli śniadania, deseru czy podwieczorku. Przepyszne! SKŁADNIKI; - ulubione owoce np. maliny, jagody, wiśnie, borówki, porzeczki, jabłka, banany - 1 łyżeczka cukru trzcinowego - masło/ olej kokosowy Naczynie żaroodporne wysmaruje tłuszczem ułóż owoce posyp cukrem. CIASTO na 4 porcje: - 100 g masła - 100 g mąki pszennej - 100 g zmielonych migdałów - 1 jajko - łyżka mąki kokosowej - skórka
SMYKWKUCHNIporcji 45 minut, 4 porcje. Produkty 400 g mięsa na gulasz z indyka, 1 cebula, 1 marchewka, 200 g fasolki szparagowej, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, olej kokosowy, kasza bulgur, kminek, pieprz ziołowy, sól. Reklama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Mięso umyj i pokrój na małe kawałki. Następnie usmaż na oleju kokosowym. Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kosteczkę
Fit&Fast Kitchenkurczaka 200 g ryżu 250 g kukurydzy konserwowej 1,5 łyżki masła sezamowego - tahiny (Planta Food) 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju kokosowego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Ryż ugotuj w 0,5 l wody. W międzyczasie pokrój kurczaka w grubszą kostkę i przypraw ulubionymi przyprawami (u mnie curry, pieprz(...)cayenne, mieszanka ziołowa, czosnek niedźwiedzi, sól himalajska). Usmaż na oleju kokosowym. W misce połącz odsączoną z zalewy kukurydzę, dodaj ugotowany, usmażonego kurczaka oraz pozostałe składniki - tahinę, sok z cytryny i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj
Zdrowie na języku :Ptruskawki pod kruszonką. Deser ten możesz wykonać bardzo szybko. Jest odpowiedni dla wegan i bezglutenowców, zapraszam Składniki: 150 g mąki (u mnie 50 g mąki jaglanej, 50 g mąki kokosowej, 50 g mąki ziemniaczanej) 60 g oleju kokosowego (lub około 70 ml innego oleju roślinnego) 50 g cukru (u mnie brązowy) 200 g truskawek (mogą być mrożone, takich też użyłam
Via GustoBrak witamin? Ochota na coś innego? Proszę bardzo! Ciepła sałatka, doskonała na wynos. Pyszna w domu. Idealna na podładowanie baterii. Składniki paczka jarmużu kilka pomidorków koktajlowych olej lniany olej kokosowy do smażenia pstrąg łososiowy , kilka plastrów oscypki gotowa posypka- delikatny jęczmień i nieśmiały groszek z marchewką sól do smaku opcjonalnie czarnuszka Na ciężkiej dużej patelni rozgrzej olej kokosowy
Z Kuchni Do Kuchnimyślicie połączenie ciasta, baklii i kokosu może się udać? Myślę, że to najlepsze połączenie jakie jadłam w ostatnim czasie;) Kokosowy keks na bazie mąki Szymanowskiej wyszedł poprostu wyśmienity, lekki, puszysty ale mokry zarazem. A jakie jest Wasze ulubione ciasto? Składniki: 5 jajek 2 szklanki mąki pszennej Szymanowskiej Polskie Młyny 250 gram masła szklanka cukru 1 łyżka cukru(...)waniliowego 300 gram mieszanych bakalii (rodzynki, migdały, orzechy włoskie, daktyle, skórka pomarańczowa, wiórki kokosowe) 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Bakalie mieszamy z łyżka maki w misce, wcześniej siekamy je na mniejsze kawałki. Miękkie masło ucieramy na kremową masę z cukrem, szczyptą soli i cukrem waniliowym. Do ucieranej masy dodajemy po jednym jajku, ciągle ucierając. Stopniowo
Życie zaczyna się w kuchninaprawdę przepyszne, chrupiące z zewnątrz, mięciutkie i wilgotne w środku jak te tradycyjne Palce lizać! Składniki: 200 g sera białego/twarogu tłustego 2 jajka 25-30 g mąki kokosowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta wanilii opcjonalnie słodzik do smaku i/lub puder do posypania gotowych oponek 400 g smalcu do smażenia Wszystkie składniki poza smalcem dokładnie wymieszać dosypując mąki kokosowej
Ola la LCHFKREWETKAMI I MANGO SKŁADNIKI dla 4 os. - paczka makaronu ryżowego - 16 krewetek argentyńskich (bardzo duże) - 1 spora szalotka - 4 ząbki polskiego czosnku - 1/3 łyżeczki mieszanki chilli - 3/4 puszki mleczka kokosowego - 2 cm korzenia imbiru - po 3 gałązki roszponki - paczka kiełków brokuła ( zamiennie kiełki fasoli mung, lukrecji) - 1 limonka - 1 duże bardzo dojrzałe mango (pomarańczowy miąższ(...)mniejszych skróć ten czas o połowę). Krewetki wyjmij łyżką z woka i odłóż na talerz. Makaron ryżowy zalej wrzątkiem i odstaw na 3 minuty. Do woka dodaj mleczko kokosowe i zagotuj, dzięki temu "zbierzemy" z woka całość przypraw, które się skarmelizowały i smaku krewetek. Dodaj pokrojone w kostkę mango (bez skórki). Gdy masa się zagotuje dodaj ugotowany makaron
SMYKWKUCHNIupieczeniu wyjąć z piekarnika, nakryć ściereczką i wystudzić. Polewa pomarańczowa: 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki wyciśniętego soku z pomarańczy świeżo starta skórka z pomarańczy Dodatkowo: wiórki kokosowe Wszystkie składniki wymieszać w miseczce. Polewą polać wystudzone już ciasto. Wierzch posypać wiórkami kokosowymi. www.kuchniasmakow.blogspot.com Smacznego
Kuchnia smakówszklanki mąki z samopszy (Sprawdzi się też orkiszowa, zwykła pszenna, z płaskurki lub gryczana. Ta ostatnia wymaga dodania "jajka z siemienia lnianego"), 250 ml wody, 1/3 szklanki cukru kokosowego (dla mnie ta ilość daje satysfakcjonującą słodycz, ale jak lubicie bardzo słodkie ciasta, to dodajcie więcej), 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub rzepakowego, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody
Jeść, by żyć w zdrowiuzrobię, wszystkim bardzo smakowała :) SKŁADNIKI: CIASTO: 32 dag herbatników 10 dag masła 0,5 szklanki cukru pudru 3 łyżki kakao 0,5 szklanki mleka KREM: 15 dag wiórków kokosowych 60 g masła 100 ml mleka 0,5 szklanki cukru pudru WYKONANIE: CIASTO: Herbatniki mielimy za pomocą blendera lub zgniatamy wałkiem. Mleko, masło, kakao i cukier rozpuszczamy i odstawiamy(...)podgrzewamy, gdy kokos wchłonie całe mleko dodajemy masło. Mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. ZWIJANIE: Ciasto wałkujemy pomiędzy folią spożywczą na wymiary ok. 25/35 cm. Smarujemy kremem kokosowym. Z pomocą folii ściśle zwijamy w roladę (krótszy bok) i szczelnie owijamy w folię. Chowamy na całą noc do lodówki. Smacznego :) Polecam przepisy na pozostałe ciasta bez pieczenia
Pani na deserzmiksowałam z jajkami i już. Naleśniki wyszły delikatne i cieniutkie, Emilka nie protestowała i zjadła całą porcję. Nie zauważyła różnicy:) Ona swoje naleśniki najczęściej jada z odrobiną cukru (kokosowy albo trzcinowy) ja posmarowałam je konfuturami z fig. To był dobry początek dnia. 5.0 from 1 reviews Naleśniki z kaszy mannej Drukuj Prep time 10 min Cook time(...)manny 1 i ⅓ szklanki mleka (może być roślinne) 2 jajka 1 łyżka masła ( roztopić) 1 łyżeczka słodziwa ( u mnie syrop z agawy) olej do smażenia - ja smażyłam na kokosowym Instructions Kaszę zalać mlekiem, dobrze wymieszać i odstawić ( na minimum 30 minut - więc żeby rano nie trzeba było zbyt długo czekać na śniadanie to najlepiej zrobić to wieczorem i odstawić
Cooking for Emilywprost z miseczki. Bez żadnych innych dodatków. Przepis pochodzi z książki od wydawnictwa M, Dieta przeciwzapalna. Recenzję książki znajdziecie tutaj! Składniki; 3 duże marchewki 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu (może być lipowy) sól morska świeżo mielony pieprz Przygotowanie; Marchewki myjemy, obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do połowy ich wysokości. Przykrywamy pokrywką(...)gotujemy aż pół wody wyparuje a marchewka będzie prawie miękka ( około 7min) Następnie do marchewki dodajemy olej kokosowy i miód. Posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotujemy na małym ogniu jeszcze kilka minut, aż sos lekko się skarmelizuje. Jemy na ciepło. Możemy posypać ulubionymi ziołami. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.przed podaniem polać np. syropem z agawy. Smacznego Składniki: 1/2 banana 1 czubata łyżka ciemnego kakao 1/4 szklanki mąki konopnej – polecam od Swoja Mąka 1 jajko* olej kokosowy do smażenia do podania: odrobina trzcinowego cukru pudru oraz plasterki banana *polecam dodać klasy L, ja dziś miałam mniejsze (masa wyszła gęstsza) Uwaga! 5% rabatu na zakupy w sklep.swoja-maka.pl na hasło(...)nożami wkładamy 1/2 obranego banana, 1/4 szklanki mąki konopnej, czubatą łyżkę ciemnego kakao i wbijamy 1 jajko. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Placuszki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym (na mniejszym ogniu) z obu stron. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie z plasterkami banana i niewielką ilością trzcinowego cukru pudru. Smacznego
Słodkie okruszki