najlepszą surową, wegańską czekoladę. Jest mocno czekoladowa, pysznie kremowa i niesamowicie smaczna 😂 Składniki (1 porcja): 40 g płatków owsianych bezglutenowych (Amisa - Eko Hurtownia) 200 ml napoju z mlekiem kokosowym o smaku czekoladowym (Rebel Kitchen - Eko Hurtownia) 50 ml świeżego soku z pomarańczy 1 czubata łyżeczka masła orzechowego z nasionami konopi (Profusion - Eko Hurtownia) 2 kostki surowej czekolady o smaku(...)kuleczki owsiane o smaku banana i czekolady (Made Good - Eko Hurtownia), kostka surowej czekolady o smaku pomarańczowym (Pana Chocolate - Eko Hurtownia) Przygotowanie: Do rondelka wsyp płatki, cynamon, zalej napojem kokosowym i sokiem pomarańczowym oraz dodaj czekoladę i masło orzechowe. Od zagotowania gotuj na małym ogniu, pod przykryciem do uzyskania kremowej, gęstej konsystencji. Gotową owsiankę przełóż do miseczki
Zdrowie na języku :Pcałkiem zdrowe: bez nabiału, bez glutenu, bez oleju, bez białego cukru. Polecam Składniki: 1/2 szklanki surowej komosy ryżowej 1 szklanka wody do ugotowania komosy 1/2 szklanki mąki kokosowej 1/2 szklanki mąki ryżowej 1/2 szklanki maku 1/3 szklanki ksylitolu (lub brązowego cukru) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mleka roślinnego 1 większe słodkie jabłko Wykonanie: Surową komosę przepłukujemy na sitku(...)minut. Potem zdejmujemy przykrywkę i odstawiamy do ostudzenia. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 175 stopni C. Jabłko obieramy i ucieramy na dużych oczkach tarki. Do ostudzonej komosy dodajemy mąkę kokosową, cukier, mak, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i dokładnie mieszamy. Dolewamy mleko i dodajemy starte jabłko i mieszamy do połączenia składników. Łyżką napełniamy foremki silikonowe na muffinki dociskając masę, aby ściśle
Lamarida.plwolnego wybiegu jagły ekspandowane u mnie Soligrano zielony groszek szczypior ,koperek, to co akurat lubicie sól himalajska różowa i pieprz ziołowy łosoś wędzony odrobina oleju kokosowego do smażenia opcjonalnie wędzony oscypek Na patelni rozgrzej olej kokosowy, wbij jaja , dodaj groszek, łososia i przykryj. Jeśli chcesz dodaj oscypka wędzonego. Przed podaniem posyp koperkiem , dopraw i posyp jagłami. Dla bardziej
Z Kuchni Do Kuchnizdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki. 3 dkg makaronu ryżowego 20 dkg purée z dyni 300 ml mleka kokosowego 1 jajko 8 łyżek mąki z brązowego ryżu 1/2 łyżeczka soli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka świeżo krojonej papryczki chili 4o dkg mięsa mielonego (użyłam z indyka) 1 łyżka(...)następnie zblendowanej dyni. Makaron ryżowy ugotować po czym wystudzić. Ja gotowałam makaron przez dwie minuty od momentu zagotowania się wody. W misce roztrzepać jajko. Dodać do niego mleko kokosowe, sól, kminek, papryczkę chili i purée z dyni. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać mięso mielone, zimny makaron, mąkę ryżową oraz mąkę ziemniaczaną. Połączyć wszystkie składniki chwilę mieszajać. Odstawić na 10 minut
mecooksJeśli szukacie rozwiązania kompromisowego - wypieku smacznego, nie porażającego ilością cukru, wykonanego na bazie wartościowych składników - dobrze trafiliście. Ten pyszny tort składa się z mąki ziemniaczanej i niewielkiej ilości cukru kokosowego zamiast zwykłego, bezowych blatów z wiórkami kokosowymi, kremu kokosowo-śmietankowego na bazie sera mascarpone i kremu migdałowego, w którym dominują masło migdałowe i daktyle. Czy potrzeba więcej zachęty
Milion Smakówgalaretki cytrynowej, Masa śmietanowa: 400 ml śmietany 30%, 1 opakowanie śmietan- fix, 1 łyżka cukru waniliowego, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka żelatyny, 100 ml wody, Dodatkowo: 50g wiórków kokosowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt: Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaję cukier oraz żółtka. Następnie dodaję mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładam na blaszkę(...)rozpuszczam we wrzącej wodzie. Studzę. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno razem ze śmietan- fixem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaję żelatynę. Ubijam. Masę wykładam na ciasto, wyrównuję. 5. Wiórki kokosowe prażę na suchej patelni, aż nabiorą złotego koloru. Wierzch ciasta posypuję kokosem. Gotowe ciasto wstawiam na godzinę do lodówki
Tradycyjna kuchnia Kasizaczynacie swój dzień?? Podoba Wam się taki pomysł na zdrowy początek dnia? Składniki: – 2 jajka – 1/2 szklanki płatków owsianych wymieszanych – szczypta siemienia lnianego – sól, pieprz – łyżeczka oleju kokosowego – kilka pomidorków koktajlowych, – garść rukoli Przygotowanie: W miseczce mieszamy jajka z płatkami owsianymi, siemieniem lnianym. Odstawiamy na chwilę, żeby masa lekko zgęstniała.Rozgrzewamy patelnię i dodajemy łyżeczkę oleju kokosowego. Wylewamy
I LOVE LIFEłyzeczki cynamonu 50 g jogurtu greckiego 3 łyżki płatków owsianych 2 łyzki płatków orkiszowych po 1 łyżce siemienia lnianego i dowolnych orzechów (moga byc rózwniez płatki migdałowe czy wiórki kokosowe) 1 łyzka rodzynek świeże owoce (sezonowe, banan, jabłko, gruszka czyli co kto lubi) łyżka syropu klonowego do posypania np. chipsy kokosowe W miseczce łączymy twaróg z cynamonem i jogurtem
Dzieje kuchennej Wiewiórybazylii sól pieprz Farsz: 200g mrożonego, zielonego groszku 40g liści świeżej bazylii 70g orzeszków ziemnych, niesolonych 30g parmezanu 60ml oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku sól pieprz Dodatkowo: olej kokosowy bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Farsz: Zielony groszek ugotować na miękko w lekko osolonym wrzątku. Bazylię, orzeszki, starty parmezan, czosnek, oliwę z oliwek i ugotowany groszek zmiksować(...)solą i pieprzem. Formować kotleciki średniej wielkości, wkładając do środka po jednej łyżce zielonego farszu i obtaczając w bułce tartej. Smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju kokosowym
Szalona Kuchnia Ewelinynaprawdę do są pieczone jabłka pomiędzy kruszonką. Składniki na tortownicę o średnicy 25 cm: 250 g mąki owsianej 1 średni banan 100 g zimnego masła czyli oleju kokosowego (ewentualnie innej wegańskiej margaryny) szczypta soli łyżeczka cynamonu łyżeczka kardamonu *łyżeczka imbiru (nie dodawałam, bo ciasto było pieczone z zamiarem poczęstowania Klaudii, która nie trawi imbiru) 4-6 jabłek w zależności(...)wielkości (5 średnich) 50-100 g płatków migdałowych lub innych ulubionych posiekanych orzechów Przygotowanie kruchego ciasta: Wszystkie suche składniki wymieszaj, wysyp na dużą deskę/blat dodaj zimny olej kokosowy i banana. Dużym nożem siekaj wszystkie składniki i zagarniaj, siekaj i zagarniaj do środka, aż ciasto zacznie się sklejać w kruszonkę. * W między czasie dostałam spóźniony ale jakże miły prezent urodzinowy
greenscarfszkl gorącej wody (750 ml) Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 50 ml mleka 2 łyżeczki cukru pudru 1 łyżeczka masła Dodatkowo: ok. 150 g okrągłych biszkopcików garść wiórek kokosowych do posypania ciasta Przygotowanie: Ciasto ciemne: Tak jak w przypadku ciasta jasnego wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać do miski, wymieszać(...)masło się stopi, a mleko będzie ciepłe. Dodać posiekaną gorzką czekoladę, wymieszać do uzyskania gęstej polewy. Wierzch ciasta oblać polewą czekoladową, którą rozprowadzić po całej powierzchni. Posypać wiórkami kokosowymi. Ciasto schłodzić w lodówce kilka godzin (najlepiej całą noc). Smacznego! Rady: - warto przed przystąpieniem do pracy przygotować sobie wcześniej formę (wyłożyć ją papierem do pieczenia) oraz nagrzać piekarnik. - ciasto jasne
Nastoletnie Wypiekaniecebule łyżeczka pieprzu łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki ostrej papryki łyżeczka kurkumy łyżeczka mieszanki garam masala* opcjonalnie, można pominąć łyżeczka kuminu łyżeczka suszonego czosnku 200 g mleka kokosowego (pół puszki)*można pominąć łyżeczka soli 3 łyżki oleju do smażenia pęczek świeżej kolendry Przygotowanie: Cebulę drobno posiekaj i podsmaż przez 5 minut. Po tym czasie dodaj wszystkie przyprawy (sól(...)samym końcu gotowania) i smaż razem z cebulą kilka sekund, aż uwolnią się wszystkie aromaty. Następnie dodaj fasolę i pomidory. Doprowadź do zagotowania potrawy. Następnie dodaj mleko kokosowe, dopraw solą i wymieszaj dokładnie. Zdejmij z kuchenki dorzuć posiekaną kolendrę. Gotowe! Smacznego! Artykuł Indyjskie fasolowe curry pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwyjątkowe właściwości prozdrowotne. Składniki: 400g czerwonej soczewicy 2 czerwone papryki 3 cebule 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżka curry 50g masła 400ml mleka kokosowego 3 cm startego imbiru 2 ząbki czosnku 3 łyżeczki soli Wykonanie: 1. Soczewicę zalać świeżą wodą i dokładnie wypłukać, następnie odlać wodę. 2. W garnku rozpuścić masło, dodać(...)gotować na małym ogniu do miękkości soczewicy. Od czasu do czasu zamieszać aby się nie przypaliło. 3. Po tym czasie zblendować na gładki krem, wlać mleczko kokosowe, dokładnie wymieszać i zagotować. 4. Zupę podawać z grzankami
Szalona Kuchnia Ewelinypółtłustego 250g Mascarpone 4 łyżki mleka 200g białej czekolady 4 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 200g mrożonych wiśni Polewa 50g gorzkiej czekolady 1/2 łyżeczki oleju kokosowego/ masła Sposób przyrządzenia: Spód 1. Ciasteczka (wraz z nadzieniem) zmiksuj w malakserze na proszek i wymieszaj dokładnie z rozpuszczonym masłem. 2. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasteczkową masę(...)wiśni, zalej kolejną porcją masy serowej, ułóż pozostałe wiśnie i wylej ostatnią porcję masy serowej. 6. Piecz w 170*C przez 40min. Polewa 1. Czekoladę rozpuść z masłem/ olejem kokosowym i polej gotowy sernik. Smacznego! Double chocolate cherry cheesecake Ingredients: Bottom 250g Oreo cookies 70g of melted butter Cheesy mass 700g semi-fat cottage cheese 250g Mascarpone 4 tablespoons
Kuchnia w Słońcu Skąpanababki,biszkoptu itp.) 200 g pokruszonych herbatników 100 g serka mascarpone 2 czubate łyżki nutelli łyżeczka startej skórki z pomarańczy szczypta cynamonu 50 g posiekanych orzechów (opcjonalnie) wiórki kokosowe do obtoczenia Ciasto i herbatniki dokładnie pokruszyć,dodać resztę składników i zagnieść.Jeżeli ciasto będzie za mało stabilne można dodać więcej serka lub nutelli. Masę lekko schłodzić w lodówce,wyjąć(...)formować kulki wielkości orzecha włoskiego.Kulki obtoczyć w wiórkach kokosowych,ułożyć na papilotkach i bardzo dobrze schłodzić
Anielskie wypieki