mnie z kawałkami orzeszków, ale może być również gładki) 2 łyżki syropu klonowego, miodu lub syropu z agawy Dodatkowo: owoce (banany, borówki amerykańskie, truskawki, maliny itp) olej kokosowy do wysmarowania foremek Przygotowanie: 1) Banana rozgnieść widelcem na papkę. 2) Dodać masło orzechowe, syrop z agawy oraz płatki owsiane i dokładnie wymieszać. 3) Wsmarowane olejem kokosowym foremki wyklejamy masą z płatków
Fitsweet.megram 2 jabka 1 łyżka pasty curry 1 łyżeczka curry w proszku pół łyżeczki kolendry w ziarenkach 2 cm startego imbiru łyżeczka miodu wielokwiatowego 1 limonka 150 ml mleczka kokosowego 1 łyżeczka oleju ( u Karola jest masło) szalotka 2 sztuki ząbek czosnku 50 ml słodkiej śmietanki 30% ( u mnie bez tego składnika) sól, biały pieprz i oliwa Przygotowanie: Szalotkę (użyłam(...)cebulę) i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oliwie, dodaj pastę i proszek curry. Podsmaż chwilę. Dodaj imbir i mleko kokosowe oraz śmietankę. Gotuj ok 5 minut aż zgęstnieje. Przesiekaj kapustę i dodaj do sosu dalej ok 5 minut. Dopraw miodem, sokiem startą skórką limonki. Dodaj posiekaną kolendrę, sól i pieprz a na koniec pokrojone jabłka ale już zdejm
AZgotuj!pralin orzechowych 100 g zmielonych orzechów włoskich Dekoracja: 100 g orzechów włoskich 1/2 szklanki mleka 2 łyżki masła 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru pudru 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Ciasto: Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z proszkiem do pieczenia. Czekoladę razem z pralinami rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną(...)postanowiłam zrobić własne pralinki kokosowo-czekoladowe: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier puder, kakao i gotujemy na małym ogniu do rozpuszczenia składników. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy wiórki kokosowe. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia. Orzechy włoskie drobno siekamy. Z gotowej masy formujemy kuleczki i obtaczamy je w posiekanych orzechach. Gotowe kuleczki układamy na wierzchu ciasta. Na końcu obsypujemy gotowy
Kuchnia MagdaLenyprzepisu wychodzi ok. 12 szt. Składniki: 1/4 szklanki nierafinowanego oleju kokosowego 1/4 szklanki kremu czekoladowego (wegańskiego) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1/4 szklanki mleka roślinnego (u mnie owsiane) 2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody 3 łyżki czekoladowych dropsów Przepis: Ciasteczka przygotujemy podobnie jak ciasteczka cynamonowe. Olej kokosowy i krem czekoladowy mieszamy ze sobą
Emcia PichciBABKA MARMURKOWA Z MIESZANKĄ KEKSOWĄ KEKS BABKA Z COCA COLĄ BABKA KAWOWO SEROWA BABKA Z MULTI WITAMINĄ BABKA Z MARCEPANEM I POLEWĄ BABKA SEROWA Z POMARAŃCZĄ BABKA MURZYNKOWO-KOKOSOWA BABECZKI Z MAKĄ MIGDAŁOWĄ BABECZKI Z LIKIEREM I KREMEM TOFFI CZEKOLADOWE MUFFINKI Z BITĄ ŚMIETANĄ KARPATKA Z KREMEM ŚMIETANOWO-GALARETKOWYM BRZOSKWINIOWIEC SNIKERS CIASTO CEGIEŁKA KOSTKA KAKAOWO-KAWOWA Z PIANKA(...)CZEKOLADOWĄ FALE DUNAJU SEROWO KOKOSOWE MIODOWNIK KRÓLEWSKI KRETOWISKO TIRAMISU SERNIK PUSZYSTY SERNIK Z MALINAMI SERNIK Z KASZĄ MANNĄ SERNIK Z RODZYNKAMI SERNIK NA ZIMNO Z BORÓWKAMI I JEŻYNAMI KAWOWA DELICJA PODUSZKOWIE- SERNIK NA MURZYNKU HERBATNIKOWIEC - BEZ PIECZENIA SERNIK STRACIATELLA CAPPUCINO CHATKA KRUCHE Z POWIDŁAMI I BEZOWA PIANKĄ PANI WALEWSKA
Sama słodycz i szczypta chilitroszkę poczekać aż zastygnie. 90 g ryżu preparowanego [u mnie mix zbóż ekspandowanych ] 140 g daktyli 250 g masła orzechowego 150 g czekolady gorzkiej 30 g oleju kokosowego Daktyle moczyć w gorącej wodzie przez 15 minut,następnie osączyć , dodać masło orzechowe [110 g ] i zblendować na gładką masę , dodać ryż i wymieszać .Przełożyć do foremki, ugnieść, posmarować(...)resztą masła orzechowego.Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić i polać ciasto.Odstawić do zastygnięcia
Moje domowe kucharzenieSkładniki: * 1 dojrzały banan * 1 łyżka miodu * 2 jajka * mały kubek jogurtu naturalnego 180 g * 110 g mąki pszennej * płaska łyżeczka proszku do pieczenia * szczypta soli * olej kokosowy do smażenia Przygotowanie: Jajka roztrzepać z miodem. Dodać szczyptę soli a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość zalać jogurtem naturalnym i wymieszać na jednolitą masę. Banana rozgnieść widelcem do dodać(...)ciasta i wymieszać. Na patelni (smażyłam na patelni do naleśników aby nie przywierały) rozgrzewamy olej kokosowy, ciasto nakładamy łyżką formując małe placuszki. Smażymy kilka z obydwu stron. Gotowe posypałam cukrem pudrem. SMACZNEGO :) Zapraszam na film z przygotowań oraz do subskrybowania mojego kanału
Kulinarne przygodyCiasto: - 500 g mąki - 50 g masła - 1 szklanka letniej wody - szczypta soli II. Farsz: - 1 kg ziemniaków - 250 g sera bryndza - 3 cebule - sól - pieprz - olej kokosowy III. Wykończenie: - roztopione masło - rzeżucha - jogurt naturalny Sposób przygotowania: Do miski przesiewamy mąkę z solą i dodajemy masło. Stopniowo zalewamy wodą, wyrabiając ciasto. Ma być elastyczne. Pozostawiamy pod przykryciem(...)minut, aby odpoczęło. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy. Z cebuli usuwamy błony i kroimy w drobną kosteczkę. Smażymy na oleju kokosowym, na złoty kolor. Ziemniaki dusimy i dodajemy bryndzę, połowę ilości złotej cebulki, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki muszą być bardzo dobrze ze sobą połączone. Pamiętamy, że bryndza jest dość słona. Na obsypanej mąką stolnicy
DominikaDolciPyszny deser. :) Składniki (17 trufli): - 300 g daktyli bez pestek - 15 listków świeżej mięty - 4 łyżki tahini - szczypta kardamonu - 1/2 łyżeczki cynamonu - wiórki kokosowe - zmielona kawa - prażony sezam - polewy/utemperowana czekolada - kamyczki owocowe, czekoladowe, itp. Sposób przygotowania: Daktyle kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w rozdrabniaczu. Dodajemy listki mięty, tahini, kardamon i cynamon. Miksujemy na dość zbitą, oleistą masę. Umieszczamy(...)Mieszaninę wyciągamy z lodówki i formujemy kuleczki. Masa jest elastyczna, więc praca z nią jest łatwa. Podczas tworzenia kuleczek może wylecieć nadmiar oleju sezamowego. Dekorujemy. Kawa, sezam i wiórki kokosowe łatwo przykleją się do lepkiej powierzchni. Jeśli używamy również polewy/czekolady - odstawiamy w chłodne miejsce do całkowitego zastygnięcia. Spożywamy od razu. Możemy je przechowywać w zamkniętym pudełeczku, w lodówce
DominikaDolcipomarańczowego II. Warstwa owocowa: 1 puszka ananasa 1 puszka mieszanki egzotycznych owoców 1 puszka mandarynek 400 ml syropu po owocach z puszki (według uznania) 1 budyń bananowy III. Warstwa kokosowa: 4 białka szczypta soli 5 łyżek cukru pudru 150 g wiórków kokosowych Sposób przygotowania: Jajka ubijamy ze szczyptą soli i cukrem przez około 10 minut. Do masy przesiewamy mąkę
DominikaDolcipyszne i dietetyczne ciasto marchewkowe . Dietetyczne ciasto marchewkowe 100 g mąki ryżowej 30 g mąki gryczanej Jajko Pół łyżeczki proszku do pieczenia Średni banan 50 ml mleka kokosowego 15 ml oliwy Duża marchewka Pół łyżeczki cynamonu cejlońskiego KREM 100 g twarogu (ja użyłam w wersji bez laktozy ) 2 łyżki masła orzechowego 50 g banana + domowy dżem porzeczkowy Do miski przesiej(...)sztywną pianę. Do miski dodaj startą marchew i banana, całość wymieszaj a następnie dodaj pianę z białka, pamiętaj, aby delikatnie ją wmieszać. Tortownicę o średnicy 12 cm natłuść olejem kokosowym lub masłem, przełóż do niej masę. Piecz ok. 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po upieczeniu przetnij na pół i odstaw do przestygnięcia. W tym czasie przygotuj krem
365 dni dookoła kuchnifasoli czerwonej w puszce 200 g kukurydzy w puszce 50 g mieszanki sałat 1 mała cebula 1 ząbek czosnku łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki papryki ostrej olej kokosowy pieprz sól Przygotowanie: Czosnek i cebulę podsmażamy na oleju kokosowym, następnie dodajemy mięso i smażymy. Kiedy nasze mięso jest już podsmażone, dodajemy przyprawy i puszkę pomidorów. Czekamy aż wszystko się połączy
Dominacja smakumniejszej ilości tłuszczu, ale i dla tych na adaptacji gdy dodadzą go trochę więcej by uzyskać odpowiednie makro Składniki: 500 g wątróbki cielęcej 20 g musztardy 20 g śmietanki kokosowej (bez laktozy) lub śmietany 30% 150 g papryki czerwonej 150 g ogórków kiszonych 100 g cebuli 50 g tłuszczu do smażenia ( (np. masło klarowane lub smalec gęsi ) – ilość zależy(...)mielony papryka ostra papryka słodka Wątróbkę wypłukać, osuszyć i wyczyścić z żyłek i błon a następnie pokroić w większą kostkę. Mięso włożyć do miski, wymieszać z musztardą i mlekiem kokosowym lub śmietaną (jeśli nie unikacie laktozy). Odstawić na 30 minut do lodówki. W tym czasie pokroić drobno w kostkę cebulę Paprykę umyć, wydrążyć pestki i pokroić w kostkę.Dodać
Ola la LCHFpizze: ser kozi do smarowania np. NaTurek 2 opakowania szynki szwarcwaldzkiej ok. 100-200g mozzarelli (wg uznania) 1 łyżeczka tymianku 2 gruszki 2-3 łyżki miodu olej kokosowy do smażenia Gruszki obieramy i kroimy w kostkę, patelnię lekko zwilżamy olejem kokosowym i dorzucamy na nią gruszki. Gdy nieco zmiękną dodajemy do nich miód. Podduszamy chwilę aż miód stanie się
Cooking Monsterpory roku. Smakujcie! Składniki 500 g -600 g marchwi 2 korzenie pietruszki kawałek selera szyjka indycza 1/2 łyżeczki kolendry 2 łyżeczki świeżego tartego imbiru szczypta curry 1 szklanka mleczka kokosowego 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% parmezan tarty sól i pieprz do smaku oliwa z oliwek Wykonanie W garnku umieść szyjkę indyczą, obrane korzenie pietruszki oraz seler. Zalej wodą(...)piekarniku i piecz przez ok. 40 min. Upieczoną marchew przestudź lekko i zblenduj mocno. Pulpę marchewkową połącz z bulionem, z którego usuń jarzyny i mięso. Dodaj przyprawy, śmietankę, mleczko kokosowe oraz tarty parmezan – ilość według uznania. Zupę podawaj z kleksem śmietanki, posypaną parmezanem. Życzę Ci smacznego! Artykuł Zupa z pieczonej marchewki z parmezanem pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla Podniebienia