ciasto - 162258 przepisów (strona:469/10818)

Panierowane pierogi z ciasta parzonego 137

Usłyszałam ostatnio o przepisie na panierowane pierogi z ciasta parzonego i stwierdziłam, że muszę się podjąć tego tematu, choć pierogi wydają się być bardzo czasochłonnym przedsięwzięciem.  Smażone pierogi to wspaniała przekąska na ciepło jak i na zimno. Właśnie zajadam się zimnym, prosto z lodówki i smakuje równie wspaniale jak taki prosto z patelni. Te włoskie pierożki z ciasta parzonego(...)Sofficini. Te małe panierowane pierożki można robić z różnymi farszami. Farsz na pierogi może być mięsny, ale równie dobrze można przygotować farsz wegetariański.  Mój farsz na pierogi z ciasta parzonego to w zasadzie kilka prostych składników, które poznacie poniżej.  Pierogi z ciasta parzonego można nadziać równie dobrze serem ze szpinakiem, kaszą z twarogiem, czy nawet można zrobić

MamaOskarka
Ciasta na Święta 871

Pierniki, makowce, serniki i wiele innych pomysłów na Świąteczne ciasta. Piernik LAST MINUTE Ciasto piernikowe z żurawiną w czekoladzie Piernik Staropolski Sernik ze śliwką Sernik gotowany na biszkoptach Sernik z musem brzoskwiniowym Sernik z rosą na czekoladowym spodzie Sernik pomarańczowy na cynamonowym spodzie Sernik śmietankowy Sernik z rosą Śmietanowiec Seromak Makowiec Gwiazda Ciasto Kubuś Ciasto Shrek Ciasto 3 bit Ciasto(...)King Ciasto "marzenie" Ciasto z jabłkami Kostka czekoladowa z bananami Ciasto czekoladowe z jabłkami i gruszkami Ciasto Salceson Ciasto Ambasador Ciasto cappucino bez pieczenia Bananowa Krówka bez pieczenia Ciasto Kubanka Ciasto Kilimandżaro

Lena Gotuje
Jogurtowiec piernikowy z masą grysikową 128

Ciasto jogurtowe z nutą piernikową to bardzo smaczne, szybkie i proste ciasto, którym możecie poczęstować swoich gości. Okazji do świętowania w niedalekim czasie będzie co nie miara.  Masa grysikowa według mojego przepisu jest banalnie prosta i szybka. Nie lubię czekać aż ugotowany grysik ostygnie do temperatury pokojowej, jestem typem niespokojnym i to jakoś mi nie leży.  Jogurtowiec piernikowy(...)masą grysikową to świetne ciasto na święta i nie tylko. Potrzebujemy: Ciasto jogurtowe: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka jogurtu naturalnego w temperaturze pokojowej 2 jaja 1/2 szklanki cukru 50 g roztopionego masła 1 łyżeczka domowej przyprawy do piernika Masa grysikowa: 500 ml mleka 5 czubatych łyżek kaszy manny 1/2 szklanki cukru 125 g masła

MamaOskarka
Kulebiak z kapustą i grzybami 109

grzybami Dziś podsyłam Wam sprawdzony przepis na duży drożdżowy pieróg wigilijny faszerowany kapustą i grzybami. Wspaniale pachnący i pięknie udekorowany będzie pyszną ozdobą świątecznego stołu!     Składniki: Ciasto: 250g mąki 15g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru szczypta soli pół szklanki mleka 1 jajko 40g masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania(...)ciasta     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach lub blendujemy *** *** Przygotowujemy ciasto: Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, cukier oraz dwie łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia *** *** Masło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia *** *** Rozczyn i wszystkie składniki na ciasto (oprócz stopionego masła) wyrabiamy przez kilka

Blog z Apetytem
Piernikowa pysznotka z kremem czekoladowym 964

Kruche, aromatyczne ciasto upieczone z powidłami śliwkowymi i orzechami. Między nimi delikatny i lekki krem czekoladowy, który chociaż jest budyniowy, to nie ma w nim ani grama masła. Wierzch wieńczy słodka beza, na której pojawiły się złote krople rosy. Ciasto warto przygotować co najmniej dzień wcześniej, wtedy skruszeje. CIASTO KRUCHE: 2 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki(...)wymieszać z krupczatką, cukrem, solą, przyprawą do piernika i proszkiem do pieczenia. Suche składniki posiekać z zimnym masłem, a na końcu dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść. Do przygotowania ciasta można też użyć malaksera. Ciasto podzielić na dwie równe części i jedną z nich wylepić dno formy o wymiarach 23 x 35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Dzięki temu łatwiej

https:KKuchniaMniam
Świąteczne ciasto jabłkowe 138

Okres przed świętami jak i same Święta kojarzą mi się z wszechobecnym cynamonem i grzanym winem. Świąteczne ciasto jabłkowe Wieczorami popijam już owe grzane wino. W ostatnią niedzielę przygotowałam je po raz pierwszy w tym roku. Smakowało wybornie. Dodałam oczywiście do niego masę przypraw, w tym także wspomniany wyżej cynamon. Zaopatrzyłam się już także w świeczkę o zapachu cynamonowo-jabłkowym(...)intensywnie co wieczór. Jak tak dalej pójdzie to będę musiała niedługo kupić kolejną bo ta nie wytrzyma takiego palenia do Świąt. Aby dopełnić cynamonowego szaleństwa piękę już także ciasta z dodatkiem cynamonu. Wczoraj było jabłkowe a dzisiaj jest na nie przepis poniżej. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz. Zapraszam

mecooks
Wytrawne ciasto z gruszkami 92

Gruszka, słodka gorgonzola i orzechy włoskie to dla mnie połączenie idealne. Dziś chciałam Wam je przedstawić jako wytrawne ciasto z gruszkami. Ciasto wyjątkowe bo bez grama cukru (nie licząc tego w gruszkach). Zamiast niego znajdziecie tutaj sól, pieprz i ser. Już widzę miny niektórych z Was – ciasto na wytrawnie? Też tak myślałam i nawet wydawało mi się, że tego(...)się zjeść. Jednak uwierzcie (na razie na słowo), że to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam. Inspiracją do tego wypieku były… lody W Krakowie niedaleko Kładki Ojca Bernatka znajduje się mała lodziarnia, która serwuje lody o dziwnych smakach. I właśnie tam po raz pierwszy jadłam lody o smaku gorgonzoli. Były po prostu przepyszne. Od tego czasu testuje

365 dni dookoła kuchni
Ciasteczka lamparty 113

jajko 3 łyżeczki kakao szczypta soli olej Wykonanie: 1. Masło z cukrem i jajkiem utrzeć na puszystą masę, przełożyć na stolnicę, dodać mąkę i zagnieść rękoma na jednolite ciasto. Ciasto podzielić na dwie równe części, jedną odłożyć na bok, a drugą podzielić jeszcze raz na dwie części.  Do jednej części ciasta dodać 1 łyżeczkę kakao, dokładnie wyrobić aż ciasto(...)będzie jednolite, a do drugiej części ciasta dodać 2 łyżeczki kakao i również wyrobić na jednolite ciasto. 2. Każdą z części ciasta podzielić na 6 części, jasne ciasto wstawić do lodówki. Ciemnobrązowe ciasto zrolować w 6 wałków o długości do  23 cm, a jasnobrązowe ciasto również zrolować w 6 wałków o długości do 23 cm, a następnie każde rozwałkować

Szalona Kuchnia Eweliny
Wytrawne ciasto z gruszkami 124

Gruszka, słodka gorgonzola i orzechy włoskie to dla mnie połączenie idealne. Dziś chciałam Wam je przedstawić jako wytrawne ciasto z gruszkami. Ciasto wyjątkowe bo bez grama cukru (nie licząc tego w gruszkach). Zamiast niego znajdziecie tutaj sól, pieprz i ser. Już widzę miny niektórych z Was – ciasto na wytrawnie? Też tak myślałam i nawet wydawało mi się, że tego(...)się zjeść. Jednak uwierzcie (na razie na słowo), że to jedno z najlepszych ciast jakie ostatnio jadłam. Inspiracją do tego wypieku były… lody W Krakowie niedaleko Kładki Ojca Bernatka znajduje się mała lodziarnia, która serwuje lody o dziwnych smakach. I właśnie tam po raz pierwszy jadłam lody o smaku gorgonzoli. Były po prostu przepyszne. Od tego czasu testuje

365 dni dookoła kuchni
Karpatka II 111

dzieciństwa pamiętam kilka ciast, które mama robiła na imieniny, urodziny i inne rodzinne eventy - metrówka, królewiec, sernik czarno biały i karpatka. Jako, że karpatka to ulubione ciasto mojego męża próbowałam już kilka przepisów na nią jednak ten wydaje się być idealny. Wszystko robi się naprawdę szybko a efekt to wspaniałe(...)wszystkim znane ciasto. Przepis pochodzi z blogu Domowe Wypieki . Składniki : Ciasto parzone: 1 szklanka wody 150g margaryny 1 szklanka mąki pszennej 5 jajek szczypta soli szczypta proszku do pieczenia (tak na koniec noża) Masa: 3 szklanki mleka 300g masła (wyłożyć je wcześniej z lodówki żeby było w temperaturze pokojowej) ¾ szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 4 kopiate

cucinare
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 179

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek z okazji(...)Halloween – czyli duszek z Rafaello, białej i gorzkiej czekolady sprawia, że ciasto smakuje jeszcze lepiej. Składniki na tortownicę 21 cm lub formę kwadratową o bokach 20 cm: 1 puszka fasoli czerwonej, szklanka mąki z migdałów (150 g) 50 g kakao naturalnego 1 łyżeczka proszku do pieczenia bg 1 garść rodzynek 2-4 łyżki syropu z agawy lub miodu

moj przepis na
Ciasto drożdżowe na miodzie z serową pierzynką i śliwkami z cynamonem 120

Jestem ogromną fanką ciasta drożdżowego - pulchnego, z kruszonką, najlepiej w wersji mojej Babci. Sama jednak bardzo lubię eksperymentować z wypiekami, dlatego właśnie powstała ta miodowa wersja tego klasyku. Bez dodatku masła, bez cukru, bez kruszonki, ale za to z pulchniutką serowo-miodową pierzynką, w której zatopione są śliwki podsypane cynamonem. Pyszności! Ciasto drożdżowe: 500 g dobrej jakości mąki tortowej(...)wanilii, na tyle, by było ciepłe, ale nie wrzące! Wysoka temperatura zabija drożdże! Mokre składniki wlewamy do mąki z jajkami i zaczynamy zagniatanie. Dopiero podczas końcowej fazy wyrabiania ciasta powoli dodajemy olej. Całość wyrabiamy przez ok. 10 minut, by ciasto było jędrne i odchodziło od ręki. Jeśli jest zbyt ciągnące - dodajcie mąki. Jeśli zbyt suche - wody lub mleka. Ciasto musi

Cooking Monster
8 prostych przepisów na ciasta z owocami – desery, którym nie można się oprzeć! 435

niezrównany smak, ale też możliwość zrealizowania sprawdzonych przepisów, opartych wyłącznie na zdrowych składnikach i owocach, których latem jest pod dostatkiem. Bogactwo kulinarnych przepisów pozwala w krótkim czasie stworzyć aromatyczne ciasta, nawet adeptom sztuki pieczenia. Świeże i soczyste owoce w mistrzowski sposób urozmaicają wszelkie desery, podkreślając w ten sposób ich walory estetyczne i smakowe, dlatego warto wykorzystać te naturalne, sezonowe słodkości(...)swojej kuchni. W tym artykule znajdziesz garść inspiracji, które pomogą ci przygotować pyszne ciasta z owocami. Biszkopt z owocami – jeden przepis, trzy różne smaki Puszysty, szybki w wykonaniu oraz niezwykle smaczny – tak w skrócie można opisać ciasto, które niejednokrotnie gości na stole w wielu domach – biszkopt. Wystarczy dokładnie ubić 1,5 szklanki cukru z 5 jajami , a następnie, do ubitej

Moja smaczna kuchnia
Ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym 540

przepisie klasycznym na każde jajko bierzemy po 1 łyżce cukru i mąki. W tym przepisie będą dodatki: olej, mleko skondensowane… i nie tylko, więc jego nazwa, to ciasto biszkoptowe z mlekiem skondensowanym. Poprzedni przepis na Roladę Huragan wzbudził ogromne zainteresowanie, lecz niektórym z Was wydał się zbyt skomplikowanym. Dzisiejszy, mam nadzieję, że będzie o wiele prostszy. Składniki (przepis podstawowy(...)łyżeczki cream of tartar lub ½ łyżeczki soku wyciśniętego z cytryny Spód formy wykładamy papierem do pieczenia lub smarujemy masłem i oprószamy bułka tartą, boki formy pozostawiamy czyste. Ponieważ ciasto będzie pieczone w kąpieli wodnej formę od strony zewnętrznej należy zabezpieczyć, np. folią aluminiową (lub w inny sposób). Olej podgrzewamy w rondlu do temperatury 70 ° C. Zdejmujemy z kuchenki, wsypujemy przesianą

mojewypiekiinietylko
Sezamowiec 151

Dzisiaj mam ciasto idealne dla wszystkich fanów sezamu Sezamowiec to połączenie kruchego ciasta, bezy i genialnej masy. Jak większość ciast mojego przepisu nie jest bardzo słodkie, pomimo dodania kajmaku. Moim zadaniem, idealne na jesienny weekend z kubkiem kawy w ręku, kiedy pogoda nie do końca nam sprzyja. Sezamowiec Składniki: Ciasto: 250 g margaryny (kostka) 2,5 szklanki mąki 6 żółtek(...)miski do ostudzenia (jeśli zostawimy go na gorącej patelce może się spalić). Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy. Dodajemy żółtka i pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Następnie zagniatamy gładkie ciasto. Dzielimy je na pół i wyklejamy nim dwie, wyłożone papierem do pieczenia formy. Możemy je również rozwałkować i dopiero wtedy przełożyć do form. Wkładamy je do dobrze nagrzanego piekarnika

PatiGotuje

Proponowane wyszukiwania