prostu warto go sporzywac. SLADNIKI; 300 ml soku naturalnego o smaku ananas/mango 200 ml chudego lub poltlustego mleka 1 banan 2 mandarynki lub 1 pomarancz 2 lyzki wiorkow kokosowych 1 lyzka granulek pylku pszczelego Wykonanie: Wrzuc do blendera obranego banana i obrane mandarynki lub poarancze. Dodaj sok i mleko (lub sam sok), dodaj wiorki kokosowe i granulki pylku pszczelego
Sztuka gotowania w/g Samirypół łyżeczki soli pieprz czarny pieprz ziołowy natka pietruszki 10 listków bazylii papryka ( po pół z każdego koloru ) cebulka czerwona olej kokosowy do smażenia Wykonanie Do blendera dodajemy jaja , cebulkę pietruszkę , liście bazylii , pieprz , sól , i wszystko mielimy około 1 minuty . Kiedy jajka mamy już bardzo dobrze rozbite , naszą paprykę kroję w kostkę(...)następnie na rozgrzaną patelnie dodaję odrobinę oleju kokosowego i wylewam na patelnie do naleśników naszego omleta i posypuję na wierzch paprykę pokrojoną w kostkę , smażymy na małym ogniu do momentu aż się zarumieni , następnie delikatnie odwracam na drugą stronę , po czym nasz omlet jest gotowy do podania , ja osobiście dodaję z boczku pomidorka , smakuje super
Mój Smakcukinia 150 dag pieczarek 2 średnie papryki czerwone 1 łyżka warzywka 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki śmietany do gotowania 2 łyżki oleju kokosowego pierz oraz sól do smaku Wykonanie Na wstępie nasze mięso opłukuję pod zimną wodą , następnie do średniej wielkości garnka rozgrzewam olej kokosowy i podsmażam mięso , od czasu
Mój Smakdiety, jedząc takie smakołyki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcje: -50 g mąki jaglanej -2 jaja -3 białka lub 15 g odżywki białkowej -1 mały banan -łyżeczka oleju kokosowego do smażenia Przygotowanie: Mąkę, jaja, banana i odżywkę białkową miksujemy za pomocą blendera ręcznego na jednolitą masę i smażymy placki na rozgrzanym oleju kokosowym. W wersji z białkami jaj postępujemy
Zdrowie i pysznie na talerzucebuli · 2 ząbki czosnku · biała część pora Przyprawy : · 4-5 ziaren ziela angielskiego · 2-3 listki laurowe · 2-3 gałązki natki pietruszki · ok.2-3 litry zimnej wody · 2 łyżeczki oleju kokosowego Na krem · 4-5 średniej wielkości korzeni pietruszki ok 350 g · ćwierć selera · 4 średnie sztuki ziemniaków · 50 g (1/2) serka topionego typu Gouda · 100 ml kwaśnej śmietany 12% · Przyprawy(...)mniejsze kawałki warzywa. Dodajemy białą część pora, 2 ząbki czosnku oraz opieczoną połówkę cebuli. Dodajemy 5 ziaren ziela angielskiego i 2-3 listki laurowe. Wrzucamy 2 łyżeczki oleju kokosowego lub innego oleju roślinnego. Całość przesmażamy przez ok. minut do momentu aż warzywa zaczną uwalniać zapach. 2. Podsmażone warzywa zalewamy 2 litrami zimnej wody i gotujemy wywar przez 45 minut
wyjątkowa kucniamoże być zwykły ryżowy 1 litr bulionu kurczęcego 3 łyżki mielonego suszonego imbiru (po raz pierwszy dałam w proszku poniewaz nie miałam w domu świeżego ) 100 ml mleka kokosowego z dodatkiem curry -kupicie w dobrych marketach taki gotowy produkt. Sposób: Skrapiamy kurczaka i krewetki sokiem z limonki W garnuszku rozpuszczamy masło dodajemy kurczaka i smażymy często mieszając . Następnie dodajemy(...)marchew ,cebulę, czosnek ,papryczkę ,groszek. i mieszamy. Po upływie dosłownie 4 minutek zalewamy wszystko bulionem dodajemy imbir ,grzyby mun i krewetki. Makaron gotujemy według przepisu . Następnie dodajemy mleko kokosowe i gotujemy pod przykryciem 5-7 minut. Dodajemy bazylię. W między czasie hartujemy makaron wykładamy na talerz zalewając gorącą zupą. Posypujemy truskawkami Prawda że nie ma tu nic skomplikowanego? Jedynym
Viola cooks with passiondodawajcie po trochu trzecią łyżkę. Składniki: 3 jajka rozm. S 3 plastry suszonych pomidorów 2-3 łyżki z "czubkiem" mąki ryżowej 1 łyżka siemienia lnianego - opcjonalnie 1 łyżeczka oleju kokosowego Rozgrzać na patelni, na małym ogniu, olej kokosowy W malakserze na dnie ułożyć pomidory (będą najbliżej noży więc się dokładnie posiekają), potem dodać jajka i 2 łyżki mąki (jeśli masa
Szczęśliwa kuchniamisce (nie zagniatać). Blaszkę do pieczenia wyłożyć wysoko papierem. Na dnie rozłożyć 2/3 kruszonki. Wstawić do piekarnika i podpiec na złoto (ok. 10 minut). W tym czasie przygotować bezę kokosową: białka ubić ze szczyptą soli, następnie powoli dodawać cukier. Na końcu wmieszać kokos i skrobię. Na podpieczony spód wyłożyć masę makową. Na niej rozłożyć piane kokosową i pokrojone morele
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaszklanki mąki z samopszy (Sprawdzi się też orkiszowa, zwykła pszenna, z płaskurki lub gryczana. Ta ostatnia wymaga dodania "jajka z siemienia lnianego"), 250 ml wody, 1/3 szklanki cukru kokosowego (dla mnie ta ilość daje satysfakcjonującą słodycz, ale jak lubicie bardzo słodkie ciasta, to dodajcie więcej), 1/3 szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub rzepakowego, 1,5 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka sody
Jeść, by żyć w zdrowiumięsa 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 nieduża ostra papryczka około 5 cm średniej grubości świeżego imbiru 3 większe ząbki czosnku 1-2 łyżki oleju 150 ml mleczka kokosowego 250 ml wody Mięso pokroić w mniejsze kawałki. Do soku z pomarańczy dodać sól i pieprz. W takiej marynacie zanurzyć mięso. Naczynie szczelnie przykryć i wstawić do lodówki na kilka(...)krótko obsmażyć ze wszystkich stron. Dodać posiekany imbir, czosnek i papryczkę. Krótko przesmażyć razem z mięsem. Wlać wodę i przez chwilę całość dusić razem. Zdjąć z ognia, wlać mleczko kokosowe. Wymieszać i ewentualnie przyprawić solą. Podawać z ryżem i kawałkami świeżej pomarańczy. Takim daniem na pewno przegonisz mróz
Codzienna kuchnia niecodziennałyżki) 10 g proszku do pieczenia(2 płaskie łyżeczki) 8 g cynamonu(2 łyżeczki) 4 jajka polewa: 100 g czekolady gorzkiej(1 tabliczka) 20 g masła(2 łyżki) wiórki kokosowe do dekoracji Ciasto: Żółtka oddzielić od białek. Mąkę, cynamon i proszek do pieczenia przesiać. Miękkie masło utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać po jednym żółtku(nie przerywając ucierania). Do utartego masła(...)Pieczemy około 40 - 50 minut w 180 stopniach. Studzimy. Polewa: Czekoladę umieszczamy wraz z masłem nad kąpielą wodną. Łączymy ze sobą składniki. Gotową polewą zdobimy ciasto. Możemy posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego
Ciasta z tradycjamiłyżki ksylitolu (ok. 20 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Sos: 150 g truskawek mrożonych (ok. 1 szklanka) 1 łyżka siemienia lnianego (ok. 10 g) olej kokosowy lub masło klarowane do smażenia 1. Wszystkie składniki oprócz płatków zblendowałam. Następnie dodałam płatki i smażyłam małe placuszki na małym ogniu na patelni posmarowanej odrobiną oleju kokosowego lub masła klarowanego. 2. Truskawki rozmroziłam
Vroblewska-fitlifekolana. Im więcej curry, tym mniej w przenośni. 2 porcje: 1 mniejszy bakłażan ok. 150 g pieczarek 1/2 puszki ciecierzycy 2 łyżeczki zielonej pasty curry ok. 100 ml mleka kokosowego (stała część i woda) ok. 100 g papai (u mnie z puszki, bez zalewy) 130 g makaronu ryżowego Kurczaka pokroić w wąskie paski, bakłażana w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić(...)ćwiartki/ósemki. Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Dodać mleko kokosowe (stała część i woda), rozpuścić pastę curry. Podsmażyć mięso, a następnie dodać odcedzoną ciecierzycę i pieczarki. Dusić do czasu, aż pieczarki zmiękną. Dodać bakłażana. Dusić ok. 10 minut, na krótko przed końcem dodać kawałki papai (jeśli surowa, dodać razem z bakłażanem). Podawać z ugotowanym makaronem. Porcja
Kucharzycaorzechowy 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 60 g masła orzechowego 30 g odżywki białkowej o smaku białej czekolady 30 g kremu migdałowego, użyłam tego KLIK 50 g śmietanki kokosowej garść orzechów, nasion słonecznika lub innych ulubionych bakalii Kaszę jaglaną ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Następnie przełóż ją do misy malaksera, dodaj masło orzechowe, krem migdałowy, odżywkę białkową oraz śmietankę kokosową
365 dni dookoła kuchniłyżeczki curry w proszku 1/3 łyżeczki imbiru mielonego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka oliwy z oliwek Dodatkowo : 1 mała cukinia (pozbawiona gniazda nasiennego) 1 papryka 1 puszka mleczka kokosowego Sól, pieprz Kurczaka kroimy w paseczki, marynujemy około pół godziny. Podsmażamy Cukinię i paprykę kroimy, także podsmażamy(na patelni po kurczaku) Warzywa przekładamy do garnka, zalewamy mleczkiem kokosowym, gotujemy
Mamuśka wraca do formy